Jump to content

Η εταιρία Cougar είναι γνωστή στο Ελληνικό κοινό από τα τροφοδοτικά υπολογιστών τα οποία διαθέτει εδώ και καιρό. Εκτός όμως από τροφοδοτικά, η εταιρία έχει δείξει ότι μπορεί να κάνει καλά τη δουλειά της και στα περιφερειακά ειδικής κατηγορίας, όπως είναι αυτή όσων ασχολούνται με το gaming. Σε προηγούμενη παρουσίαση του Cougar 700M, είδαμε τις τολμηρές επιλογές της εταιρίας στο σχεδιαστικό κομμάτι οι οποίες στέφθηκαν με μεγάλη επιτυχία, μιας και το 700Μ είναι - κατά τη γνώμη μας - best seller.

Σήμερα, παραμένουμε στην σειρά 700 και "μετακομίζουμε" από το M(ouse) στο K(eyboard). From M to the K λοιπόν και μπροστά μας έχουμε τον "σύντροφο" του 700Μ, το πληκτρολόγιο Cougar 700K, το οποίο διατηρεί τις χρωματικές επιλογές και την σχεδιαστική τεχνοτροπία του έτερου μέλους της σειράς 700. Με διακόπτες Cherry MX (κόκκινους στη περίπτωσή μας), πλήρες N-Key Rollover μέσω USB, πέντε προγραμματιζόμενα πλήκτρα, έλεγχο πολυμέσων, διακόπτες διαφόρων λειτουργιών, το Cougar 700K στοχεύει ψηλά. Για να δούμε, θα πετύχει να μας εντυπωσιάσει όπως και το Cougar 700M;

 

gallery_33472_844_379677.jpg
 

 


Χαρακτηριστικά


Τα χαρακτηριστικά του Cougar 700K είναι πλούσια και θα μπορούσαμε να λέγαμε και προβλεπόμενα για ένα πληκτρολόγιο του επιπέδου τιμής στο οποίο κυμαίνεται.

Συνοπτικά τα βασικά χαρακτηριστικά του Cougar 700K μπορείτε να τα δείτε στον πίνακα 1 που ακολουθεί, ενώ λίγο πιο αναλυτικά τα χαρακτηριστικά του πληκτρολογίου βρίσκονται στον πίνακα 2.

Πίνακας 1

 

 

gallery_33472_844_1049.png

Πίνακας 2

 

 

gallery_33472_844_406793.png

 

Στην Ελλάδα το πληκτρολόγιο όσο γράφεται αυτή η παρουσίαση δεν είναι διαθέσιμο σε κάποιο κατάστημα, ενώ στα ευρωπαϊκά διαδικτυακά καταστήματα, η τιμή του ξεκινάει από τις £ 94.85 ή τα 120,00€

 


Πρώτη Επαφή

Η συσκευασία του Cougar 700K είναι μια πολύ καλή κατασκευή, η οποία προστατεύει το πληκτρολόγιο από τους συνήθεις εξωτερικούς παράγοντες που μπορούν να προκαλέσουν κάποια εμφανή φθορά πάνω σε αυτό.

 

Το πληκτρολόγιο έρχεται σε μια τυπική παραλληλόγραμμη συσκευασία που στην ουσία εξομοιώνει και μας προδιαθέτει το μέγεθος του πληκτρολογίου που περικλείει, πράγμα που θα μας προξενούσε μεγάλη εντύπωση αν αυτά τα δύο διέφεραν σημαντικά το ένα από το άλλο.

 

 

IMG 8762 cougar 700K Keyboard Review

IMG 8764 cougar 700K Keyboard ReviewΠαρακάτω μπορείτε να δείτε τις πληροφορίες που δίνει η εξωτερική συσκευασία, και πιο συγκεκριμένα για τους διακόπτες Cherry MX που φέρει η συγκεκριμένη έκδοση του Cougar 700K

 

 

IMG 8765 cougar 700K Keyboard Review

IMG 8766 cougar 700K Keyboard Review"Πιο ασφαλής πεθαίνεις", θα μπορούσαμε να πούμε για την συσκευασία του πληκτρολογίου που μας εγγυάται ότι το πληκτρολόγιο και τα περιφερειακά του θα φτάσουν σε εμάς σε άριστη κατάσταση αποφεύγοντας την οποιαδήποτε καταπόνηση θα μπορούσε να δεχθεί.

 

 

IMG 8767 cougar 700K Keyboard Review


 


Το εξωτερικό του [bCougar 700K[/b]]Cougar 700K[/b]]Cougar 700K[/b]]

To Cougar 700K είναι εμπνευσμένο από την στρατιωτική τεχνοτροπία "Stealth" και ο σχεδιασμός ολοκληρώνεται από γεωμετρικά στοιχεία. Τα πλήκτρα βρίσκονται πάνω σε γυμνό βουρτσισμένο αλουμίνιο το οποίο επιτρέπει στο χρήστη να έχει καλύτερη εμπειρία πληκτρολόγησης λόγω της "καθαρής" και στιβαρής επιφάνειας υποστήριξης των πλήκτρων. Τα άκρα του πληκτρολογίου είναι ντυμένα με πλαστικό έτσι ώστε να δώσει στο χρήστη την αίσθηση της προστασίας από τα κτυπήματα. Πάνω στα πλαστικά τελειώματα του πληκτρολογίου, βρίσκουμε τρεις ομάδες πλήκτρων οι οποίες λειτουργίες όπως την αλλαγή του είδους του φωτισμού του πληκτρολογίου, το κλείδωμα του windows key (βασικό συστατικό κάθε gaming πληκτρολογίου) και μια σειρά διακοπτών με την οποία μπορούμε να επιλέξουμε το προφίλ που έχουμε αποθηκευμένο στο πληκτρολόγιό μας. Τελευταίο αλλά όχι ασήμαντο είναι το μαγνητικό πλαστικό στήριγμα παλάμης, το οποίο μπορεί να μπει στο δεξί ή αριστερό μέρος του κάτω μέρους του πληκτρολογίου, ανάλογα με ποια πλήκτρα χρησιμοποιούμε για να παίξουμε, το WASD ή τα κατευθυντικά βελάκια στο κάτω δεξί μέρος του πληκτρολογίου.

Παρακάτω βλέπετε το πληκτρολόγιο αυτό καθεαυτό, χωρίς ακόμα να έχουμε εφαρμόσει το στήριγμα παλάμης με το οποίο συνοδεύεται το πληκτρολόγιο. Σε αυτή τη φωτογραφία ξεχωρίζουμε όλους τους περιμετρικούς διακόπτες ειδικών λειτουργιών όπως είναι τα προγραμματιζόμενα πλήκτρα, η εναλλαγή προφίλ, εναλλαγή φωτισμού, κλείδωμα windows key, και έλεγχος πολυμέσων.

 

 

IMG 8772 cougar 700K Keyboard ReviewΠιο κάτω βλέπουμε το πληκτρολόγιο με μεγαλύτερη λεπτομέρεια. Αυτό που ίσως σας τραβήξει τη προσοχή είναι το διαιρεμένο space bar. Καλά ακούσατε, η Cougar για άλλη μια φορά μας εκπλήσσει με την σχεδιαστική της τόλμη και χώρισε το space bar στα δύο και το μισό το έχει ως προγραμματιζόμενο πλήκτρο για όποια χρήση θέλετε εσείς. Όσο και παράξενο να σας φαίνεται, η χρήση του space μόνο με το αριστερό μισό του είναι εύκολη και συνηθίζεται σχετικά εύκολα. Βέβαια η τελική επιλογή είναι δική σας και αν θα το λατρέψετε ή θα το μισήσετε, εξαρτάται από εσάς. Επίσης, όσον αφορά τους διακόπτες ελέγχου διαφόρων λειτουργιών που προσφέρουν επιπλέον λειτουργικότητα στο πληκτρολόγιο, το μόνο που δε μας άρεσε ήταν το πόσο μη αποκρίσιμα ήταν οι διακόπτες ελέγχου ήχου, μιας και ήθελαν αρκετή πίεση για να ενεργοποιηθούν.

 

 

IMG 8774 cougar 700K Keyboard Review

IMG 8773 cougar 700K Keyboard ReviewΣτην παρακάτω φωτογραφία βλέπουμε τα πέντε από τα προγραμματιζόμενα κουμπιά που διαθέτει το Cougar 700K. Εξοπλισμένα με διαφορετικό χρώμα και σχήμα από τους κύριους διακόπτες του πληκτρολογίου, βρίσκονται στο αριστερό μέρος του πληκτρολογίου και έχουν εύκολη πρόσβαση από το χρήστη.

 

 

IMG 8776 cougar 700K Keyboard ReviewΕδώ βλέπετε το στήριγμα παλάμης. Μπορεί η φωτογραφία να το αδικεί και να μη δείχνει, αλλά είναι πολύ στιβαρό και δένει σχετικά εύκολα με το υπόλοιπο σώμα του πληκτρολογίου.

 

 

IMG 8768 cougar 700K Keyboard Review

IMG 8769 cougar 700K Keyboard ReviewΠροβεβλημένο εξάρτημα το FPS στήριγμα του καρπού, το οποίο έχει μαγνήτες που το στηρίζουν με το υπόλοιπο εξάρτημα και μπορεί εύκολα να αφαιρεθεί και να του αλλάξουμε θέση, ανάλογα με ποια πλήκτρα χρησιμοποιούμε για την κίνηση του χαρακτήρα μας.

 

 

IMG 8770 cougar 700K Keyboard Review

IMG 8771 cougar 700K Keyboard ReviewΠεριμετρική Εξέταση

Όπως περιγράψαμε και στην αρχή της σελίδας, το Cougar 700K είναι κατασκευασμένο με βουρτσισμένο αλουμίνιο στο εσωτερικό και πλαστική επένδυση περιμετρικά. Στις παρακάτω φωτογραφίες μπορούμε να δούμε το προφίλ του πληκτρολογίου το οποίο μας δίνει την αίσθηση ότι βλέπουμε ένα διαφορετικό πληκτρολόγιο από αυτό που βλέπαμε πιο πάνω. Πιο "σκοτεινό" πιο "επιθετικό" με τους διακόπτες ανασηκωμένους, όπως βλέπουμε σε όλα τα ακριβά μοντέλα άλλων εταιριών. Καλό δέσιμο στο συνολικό προφίλ του πληκτρολογίου αποτελούν και οι επίχρυσες βίδες που έχουν τοποθετηθεί στο σασί του Cougar 700K.

 

 

IMG 8780 cougar 700K Keyboard Review

IMG 8788 cougar 700K Keyboard ReviewΣυνεχίζοντας την περιήγησή μας περιμετρικά, βλέπουμε μια προσθήκη την οποία την έχουμε δεί και σε άλλα gaming πληκτρολόγια όπως το Razer BlackWidow Ultimate GR, έξτρα USB θύρα (για τη σύνδεση κάποιου περιφερειακού) και υποδοχές για ακουστικά και μικρόφωνο, έτσι ώστε να μην χρειάζεστε να κάνετε τον καουμπόη κάθε φορά που θέλετε να βάλετε/βγάλετε τα ακουστικά σας από το σύστημα σας.

 

 

IMG 8787 cougar 700K Keyboard ReviewΤα ποδαράκια ανύψωσης του Cougar 700K που βρίσκονται στο κάτω μέρος βλέπουμε ότι είναι στιβαρά και ακόμα όταν τα υποβάλαμε σε στρές πιέζοντας το πληκτρολόγιο με δύναμη προς τα κάτω - προσπαθώντας να εφαρμόσουμε το πιο ακραίο σενάριο εξάσκησης πίεσης στο πληκτρολόγιο - δεν παρατηρήσαμε καμία μετατόπιση του πληκτρολογίου ή παραμόρφωση λόγω πίεσης.

 

 

IMG 8784 cougar 700K Keyboard ReviewΣτο πίσω μέρος του Cougar 700K εκτός από το σετ των εισόδων usb και ήχου, έχουμε και το καλώδιο σύνδεσης με τον υπολογιστή, το οποίο, λόγω των παραπάνω επιλογών πάνω στο πληκτρολόγιο είναι σχετικά παχύ, πράγμα που το κάνει λίγο δύσχρηστο στη διαχείριση του και στην τακτοποίησή του στο γραφείο μας. Δίπλα μπορούμε να δούμε τα βύσματα τα οποία πρέπει να συνδέσουμε στον υπολογιστή μας, έτσι ώστε να μπορούμε να εκμεταλλευθούμε στο έπακρο όλα τα χαρακτηριστικά του Cougar 700K. Δύο USB (ένα μια την αναμονή που υπάρχει στο πληκτρολόγιο και μια για την σύνδεση του πληκτρολογίου στον υπολογιστή μας) και δύο υποδοχές 3.5" mm για τη σύνδεση των ακουστικών μας.

 

 

IMG 8786 cougar 700K Keyboard Review

IMG 8785 cougar 700K Keyboard ReviewΚαι τελειώνοντας, το πίσω μέρος του Cougar 700Κ, δε βλέπουμε κάτι το οποίο να κεντρίζει τη προσοχή μας, μόνο το αυτοκόλλητο με τις πληροφορίες σχετικά με το πληκτρολόγιο καθώς επίσης και τη ταινία ασφαλείας, την οποία πρόκειται σε λίγο να βεβηλώσουμε :D

 

 

IMG 8783 cougar 700K Keyboard Review

IMG 8782 cougar 700K Keyboard Review


 


Εκ των έσω

Προχωράμε την παρουσίασή μας και σιγά σιγά αρχίζουμε να μπαίνουμε πιο βαθιά, αποδομώντας το Cougar 700K.

Εδώ, έχοντας αφαιρέσει όλα τα πλήκτρα από το Cougar 700K, βλέπουμε πόσο "καθαρή" είναι η κατασκευή του με την πλάκα του αλουμινίου να κυριαρχεί στο μπροστινό μέρος. Οι κόκκινοι διακόπτες Cherry MX συμπληρώνουν το σκηνικό που βλέπουμε μπροστά μας. Στην διπλανή φωτογραφία βλέπετε την πλάκα αλουμινίου να έχει αποσπαστεί από το υπόλοιπο σώμα, έχοντας αφαιρέσει όλες τις βίδες που το συνδέουν με αυτό.

 

 

IMG 8789 cougar 700K Keyboard Review

IMG 8793 cougar 700K Keyboard ReviewΟι διακόπτες που χρησιμοποιεί η Cougar για την κατασκευή του 700Κ είναι - όπως είπαμε και πιο πάνω - της εταιρίας Cherry, ενώ μπορείτε να προμηθευτείτε το πληκτρολόγιο με μαύρους, κόκκινους, μπλε ή καφέ διακόπτες. Για τα μεγαλύτερα πλήκτρα όπου υπάρχουν, βλέπουμε ότι χρησιμοποιούνται σταθεροποιητές της ίδιας εταιρίας (Cherry Stabilizers)

 

 

IMG 8790 cougar 700K Keyboard Review

IMG 8806 cougar 700K Keyboard ReviewΤο πίσω μέρος των περιφερειακών πλήκτρων που υπάρχουν πάνω στο πλαστικό φινίρισμα του πληκτρολογίου βλέπουμε ότι έχουν χρησιμοποιηθεί πλήκτρα τα οποία ακολουθούν την ίδια τεχνοτροπία με τα κύρια πλήκτρα του πληκτρολογίου, ενώ οι διακόπτες στη πλακέτα είναι απλοί διακόπτες.

 

 

IMG 8794 cougar 700K Keyboard Review

IMG 8795 cougar 700K Keyboard ReviewΕνώ εδώ βλέπουμε και τη δεύτερη πλακέτα η οποία φέρει τους διακόπτες ελέγχου του προφίλ, την προσοχή μας τραβάει η κεντρική πλακέτα που φέρει πάνω τον επεξεργαστή ο οποίος είναι υπεύθυνος για τις επιπλέον λειτουργίες τις οποίες μπορεί και διεκπεραιώνει το Cougar 700K. Ο επεξεργαστής λοιπόν, είναι της εταιρίας NXP, πρόκειται για έναν επεξεργαστή ARM Cortex-M0 και φέρει τον κωδικό LPC11U14FBD48. 32bitος επεξεργαστής με χρονισμό μέχρι τα 50MHz, με 6kB SRam μνήμη δεδομένων και 32kB μνήμης flash.

 

 

IMG 8796 cougar 700K Keyboard Review

IMG 8797 cougar 700K Keyboard ReviewΤελειώνουμε την περιήγησή μας στο εσωτερικό του Cougar 700K με την επιθεώρηση των κολλήσεων στη κεντρική πλακέτα, οι οποίες φαίνονται να είναι καθαρές, καλά καθαρισμένες και γενικά σε πολύ καλή κατάσταση, σε αντίθεση με άλλες πλακέτες που έχουν περάσει από τα χέρια μας.

 

IMG 8798 cougar 700K Keyboard Review

IMG 8800 cougar 700K Keyboard Review


 


Συνοδευτικό Λογισμικό

Το συνοδευτικό λογισμικό δεν είναι η πρώτη φορά που το βλέπουμε, το έχουμε δει στην παρουσίαση του Cougar 700M. Η Cougar ακολουθεί τη νέα τάση της ενοποίησης του λογισμικού ελέγχου όλων των περιφερειακών της έτσι ώστε να έχει λιγότερα έξοδα συντήρησης και αναβάθμισης του λογισμικού της και βοηθώντας το χρήστη να μη γεμίζει από πολλά εικονίδια, όταν το θέμα έρχεται στον έλεγχο και διαχείριση των περιφερειακών της εν λόγω εταιρίας. Έτσι λοιπόν, όσοι έχετε κάποιο άλλο περιφερειακό - όπως εμείς έχουμε το Cougar 700M στο σύστημά μας - και πάτε να εγκαταστήσετε το 700K, δεν θα δείτε να προστίθεται κάποιο νέο εικονίδιο, απλά να ενεργοποιείται η δυνατότητα εναλλαγής υλικού στο κάτω αριστερό μέρος του παραθύρου του UIX της Cougar. Αρχικά το πρώτο πράγμα που θα παρατηρήσετε όταν εγκαταστήσετε το 700K στον υπολογιστή σας, είναι ότι δεν υπάρχει CD με οδηγούς για τη συσκευή. Και στην επικοινωνία μας με την εταιρία και ο δικτυακός τόπος της εταιρίας μας παροτρύνει να κατεβάσουμε και να εφαρμόσουμε το τελευταίο διαθέσιμο πακέτο προγράμματος διαχείρισης για το πληκτρολόγιό μας.

Βλέπουμε λοιπόν την δυνατότητα να επιλέξουμε ανάμεσα από 3 διαφορετικά σετ ρυθμίσεων (Mode 1-2-3) στα οποία μπορούμε να φορτώσουμε όποιο προφίλ θέλουμε εμείς. Έχουμε δηλαδή τη δυνατότητα να φτιάξουμε πολλά προφίλ, αλλά τρία μόνο θα είναι ενεργά και θα μπορούμε να επιλέξουμε από αυτά.

Στην καρτέλα Επιδόσεις (Performance), μας δίνεται η δυνατότητα όπως βλέπετε και εσείς να επιλέξετε το επιθυμητό polling rate, to N-KEY Rollover (μπορείτε να το κάνετε και με τον συνδυασμό των πλήκτρων FN+SCR LK και FN+PAU BRK), να επιλέξετε το ρυθμό επανάληψης των χαρακτήρων όταν έχετε κάποιο πλήκτρο συνεχώς πατημένο, το τρόπο με τον οποίο θα φωτίζεται το πληκτρολόγιο, τι θα κάνει το πληκτρολόγιο όταν θα παραμένει ανενεργό για πολύ ώρα.

Tip: Παρατηρήσαμε στο Shadows of Mordor ότι με το Repeat Rate Acceleration στο x4 και x8 ο χαρακτήρας μας δεν μπορούσε να κινηθεί σωστά (πήγαινε σα τη Κούλα την ανάπηρη αφού έδωσε γκάζι) και μάλλον έχει να κάνει ότι με την επιτάχυνση του πατημένου W που έδινε το πληκτρολόγιο, αυτό δεν καταγραφόταν σωστά στο σύστημα. Οπότε προσοχή τι προφίλ θα έχετε επιλεγμένο όταν παίζετε παιχνίδια πρώτου ρόλου γιατί αλλιώς θα καταντήσετε και εσείς να δίνετε γκάζι

 

 

gallery_33472_844_176420.pngΣτην καρτέλα Key Assignment, μπορείτε να ορίσετε τι θέλετε να κάνουν τα προγραμματιζόμενα πλήκτρα που διαθέτει το Cougar 700K όπως επίσης και να επαναπρογραμματίσετε όλα τα πλήκτρα του ή να εισάγετε κάποιο σετ εντολών (Macro). Δυστυχώς τα περιφερειακά πλήκτρα δεν προγραμματίζονται.

 

 

gallery_33472_844_16834.pngΣτη καρτέλα Lighting Control, έχετε την δυνατότητα να επιλέξετε τον φωτισμό του πληκτρολογίου σας είτε μαζικά είτε ανά πλήκτρο. Επίσης μπορείτε να επιλέξετε το ποσοστό έντασης φωτισμού που θα έχει το πληκτρολόγιό σας όταν πατάτε το πλήκτρο φωτισμού που βρίσκεται στη περίμετρο του πληκτρολογίου, πάνω από το πλήκτρο Print Screen.
 

 

gallery_33472_844_193822.pngΚαι κλείνοντας στο κάτω αριστερό μέρος μπορείτε να δείτε τη μικρογραφία του 700K και τα αμφίπλευρα βέλη επιλογής συσκευής για να μπορείτε να αλλάξετε συσκευή, σε περίπτωση πάντα που έχετε κάποια άλλη συσκευή της εταιρίας Cougar που είναι συμβατή με το πρόγραμμα διαχείρισης UIX.
 


Επιδόσεις

Βάλαμε το Cougar 700K στο πάγκο των δοκιμών έτσι ώστε να δούμε τις επιδόσεις του. Τα χαρακτηριστικά που θα εξετάσουμε, πέρα από το κομμάτι του φαίνεσθαι, το οποίο το αναλύσαμε πιο πριν, έχουν να κάνουν με τις επιδόσεις του πληκτρολογίου τόσο όσον αφορά τα επίπεδα θορύβου του, όσο και με τη χρήση του μετροπρογράμματος Keyboard Test της Passmark καθώς και με την εκτέλεση εμπειρικών τέστ για να διαπιστώσουμε την σωστή λειτουργία σε κάποιους συγκεκριμένους τομείς.

Αρχικά, με τη βοήθεια ενός ηχόμετρου, μετρήσαμε τον θόρυβο των διακοπτών κατά την πληκτρολόγηση και τον συγκρίναμε με τα υπόλοιπα πληκτρολόγια που έχουν περάσει από τον πάγκου του εργαστηρίου έτσι ώστε να έχουμε αρκετά δείγματα προς σύγκριση. Επίσης με την βοήθεια ενός Cherry Keyboard Tester, είχαμε την δυνατότητα να ηχομετρήσουμε όλα τα πλήκτρα που διαθέτει η Cherry. Τον πίνακα με τις μετρήσεις μπορείτε να τον δείτε παρακάτω:

 

gallery_33472_844_103963.pngΓια την μέτρηση των χαρακτηριστικών χρησιμοποιήσαμε το PassMark Keyboard Test. Αρχικά δοκιμάσαμε την λειτουργία NKRO την οποία είδαμε στα χαρακτηριστικά του πληκτρολογίου ότι υποστηρίζεται και τα αποτελέσματα μπορείτε να τα δείτε παρακάτω:
 

 

gallery_33472_844_318831.pngΤο Cougar 700K, όπως είδαμε και στις προηγούμενες σελίδες, έχει τέσσερις λειτουργίες γρήγορης πληκτρολόγησης (x1, x2, x4, x8) τις οποίες θα δοκιμάσουμε παρακάτω, έτσι ώστε να δούμε τα αποτελέσματά της. Τους χαρακτήρες ανά δευτερόλεπτο, τους μετρήσαμε κρατώντας ένα πλήκτρο πατημένο και το PassMark μέτρησε τις επαναλήψεις του πλήκτρου σε κάθε λειτουργία. Τα αποτελέσματα μπορείτε να τα δείτε παρακάτω:

 

gallery_33472_844_22548.pngΣτη συνέχεια προβήκαμε σε ελέγχους για να διαπιστώσουμε αν το πληκτρολόγιο πάσχει από ghosting, από την μη εγγραφή κάποιου πατήματος πλήκτρου όταν χρησιμοποιείται συνδυασμός πλήκτρων. Δοκιμάστηκαν με επιτυχία οι δύο πιο κρίσιμοι συνδυασμοί πλήκτρων που σχετίζονται με το gaming, η ταυτόχρονη ενεργοποίηση των πλήκτρων ASX και WED. Παρακάτω μπορείτε να δείτε και άλλους από αυτούς τους συνδυασμούς. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να πλοηγηθείτε
και να ενημερωθείτε εδώ: http://www.microsoft.com/appliedsciences/content/projects/AntiGhostingExplained.aspx

 

 

Figure6.png

 

Συνδυασμοί που προκαλούν ghostingΣτον παραπάνω συνδυασμό πλήκτρων, είτε τριών είτε τεσσάρων, το πληκτρολόγιο ανταποκρίθηκε τέλεια, πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπάρχει καθόλου ghosting! Επίσης δοκιμάστηκε και το τεστ με το οποίο κρατώντας πατημένα τα δύο πλήκτρα shift, δοκιμάσαμε να γράψουμε με απόλυτη επιτυχία και μηδενικές απώλειες το κείμενο "THE QUICK BROWN FOX JUMPS OVER THE LAZY DOG".
Στα παιχνίδια οι επιδόσεις του πληκτρολογίου ήταν πάρα πολύ καλές, μιας και η αίσθηση και η αντοχή των πλήκτρων ήταν πολύ καλή, παραδίδοντας την στάνταρ εμπειρία που έχει ο χρήστης που χρησιμοποιεί μηχανικά πληκτρολόγια με κόκκινους διακόπτες της εταιρίας Cherry. Αν εξαιρέσουμε το ατυχές συμβάν το οποίο οφειλόταν στον τρόπο λειτουργίας της γρήγορης πληκτρολόγησης στο παιχνίδι Shadows of Mordor, όλα τα άλλα κύλισαν ρολόι αφήνοντας μας μια πολύ καλή εμπειρία gaming
 

 

gallery_33472_844_79141.jpg

 

Κάτω τα ξερά σου από το Cougar 700K παλιοGollum


Τελευταίες σκέψεις

 

 

gallery_33472_844_890831.jpgΣήμερα λοιπόν είχαμε και σας παρουσιάσαμε το Cougar 700K. Ένα πληκτρολόγιο άξιο λόγου και άξιο της προσοχής σας. Δομικά και σχεδιαστικά άρτιο με σωστή τοποθέτηση των περιφερειακών πλήκτρων, το "σπαστό" space bar το στήριγμα παλάμης για τις δύσκολες ώρες, το πολύ καλό φινίρισμα του ήταν τα χαρακτηριστικά που μας έκαναν να το ξεχωρίσουμε. Αρνητικά σημεία στο πληκτρολόγιο δε βρήκαμε - εκτός από το γεγονός ότι δεν "έδινε πολύ γκάζι" στις επαναλήψεις των πλήκτρων στο x8 και εκτός ενός μεγάλου παροράματος από την εταιρία, την μη συμπερίληψη keycap puller στη συσκευασία με την οποία διαθέτει το Cougar 700K.

Συνοψίζοντας λοιπόν έχουμε τα εξής:

gallery_33472_844_8957.jpg
Ο Kαλός
- Καινοτόμος Σχεδιασμός
- Αποσπώμενο στήριγμα καρπού
- Πολλές επιλογές ελέγχου λειτουργιών
- Στιβαρή κατασκευή
- Πολύ καλή συσκευασία
gallery_33472_844_9369.jpg
Ο Κακός
- Έλλειψη Keycap puller
- Όχι και τόσο συνεργάσιμα κουμπιά ελέγχου ήχου
gallery_33472_844_10613.jpg
Ο Aδιάφορος
- Δύο κουμπιά page up στο πληκτρολόγιο δοκιμής
- Σπαστό space bar. Κάποιοι θα το αγαπήσουν, κάποιοι θα το μισήσουν

Έτσι, σύμφωνα με όλα όσα έχουμε διαβάσει μέχρι τώρα, η βαθμολογία του Cougar 700K, διαμορφώνεται ώς εξής:

 

 

 
00
Loading.


 

 

gallery_33472_844_8727.jpg


 

 

Ευχαριστούμε πολύ την Cougar για την παραχώρηση του δείγματος

Συντελεστές Review
Reviewers: Αντώνης Καργαδούρης
Photographers: Karmen1983
Editing: TheLab.gr
Αξιολόγηση
Χαρακτηριστικά:9
Χρηστικότητα9.50
Ποιότητα10
Επιδόσεις9.50
ΓραφικάSelect
ΉχοςSelect
GameplaySelect
Αντοχή στο ΧρόνοSelect
Απόδοση/ΤιμήSelect
Editor's ChoiceYes
Innovation AwardNo
Design AwardYes
Value for MoneyNo

  • Like 19
 Share


User Feedback

Recommended Comments

There are no comments to display.Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...