Jump to content


 • Maono DM30 RGB: Ένα μικρόφωνο μικρό στο μάτι...


  Στο ανταγωνιστικό τοπίο των οικονομικών μικροφώνων USB, το Maono DM30 RGB ξεχωρίζει ως ένας αξιοσημείωτος ανταγωνιστής, προσφέροντας έναν συναρπαστικό συνδυασμό χαρακτηριστικών και επιδόσεων που ξεπερνά κατά πολύ την προσιτή τιμή του. Σχεδιασμένο ειδικά για gamers και δημιουργούς περιεχομένου με μικρό προϋπολογισμό, το DM30 RGB προσφέρει εξαιρετική ποιότητα ήχου, αποτελεσματική ακύρωση θορύβου και προσαρμόσιμο φωτισμό RGB, όλα σε τιμή που πάει ψηλά.

   

  Εξοπλισμένο με επαγγελματικό chipset ήχου και καρδιοειδές pickup υψηλής ευαισθησίας, το DM30 RGB συλλαμβάνει τη φωνή σας με σαφήνεια και ακρίβεια, καθιστώντας το ιδανικό για streaming, παιχνίδια και άλλες μορφές εγγραφής σε απευθείας σύνδεση και πολυμέσα. Το καρδιοειδές πολικό μοτίβο του απομονώνει αποτελεσματικά τη φωνή σας από το θόρυβο του περιβάλλοντος, διασφαλίζοντας ότι το ακροατήριό σας μπορεί να σας ακούσει δυνατά και καθαρά χωρίς περισπασμούς.

   

  Πέρα από τις ηχητικές του ικανότητες, το DM30 RGB διαθέτει κομψό και στιλάτο σχεδιασμό, ο οποίος συμπληρώνεται από προσαρμόσιμο φωτισμό RGB με οκτώ διαφορετικές λειτουργίες. Αυτό προσθέτει μια πινελιά προσωπικότητας και φινέτσας στη ρύθμιση του παιχνιδιού σας, ενώ παράλληλα παρέχει οπτική ανατροφοδότηση σχετικά με την κατάσταση του μικροφώνου.

   

  Αυτό που πραγματικά ξεχωρίζει το DM30 RGB είναι η φιλικότητα προς το χρήστη και η προσιτή τιμή του. Η απλή ρύθμιση plug-and-play καθιστά εύκολη τη σύνδεση και τη χρήση του, ενώ το παρεχόμενο λογισμικό Maono-link παρέχει προηγμένα στοιχεία ελέγχου για τη λεπτομερή ρύθμιση των ρυθμίσεων του μικροφώνου και τη βελτίωση της ηχητικής σας εμπειρίας. Με μόλις 50 δολάρια, το DM30 RGB προσφέρει εξαιρετική σχέση ποιότητας-τιμής, καθιστώντας το μια εξαιρετική επιλογή για gamers και δημιουργούς περιεχομένου που αναζητούν ένα μικρόφωνο υψηλής ποιότητας χωρίς να ξοδέψουν πολλά.

   

  Χαρακτηριστικά & Προδιαγραφές

   

  • Τύπος συσκευής απορρόφησης: Συμπυκνωτής
  • Πολικό μοτίβο: Καρδιοειδές
  • Ευαισθησία: -4dBFS (1V/Pa στα 1kHz)
  • Απόκριση συχνότητας: 20Hz - 20kHz
  • Τύπος USB: USB 2.0
  • Monitoring σε πραγματικό χρόνο
  • Μεταλλικό σώμα
  • Συνοδευτικό λογισμικό
  • Έλεγχος gain 
  • Ρύθμιση έντασης ήχου ακουστικών
  • Καταγραφή ήχου υψηλής ευαισθησίας

   

  To Maono DM30RGB μπορείτε να το προμηθευτείτε από το site της εταιρίας, εδώ: https://www.maono.com/products/dm30-rgb-gaming-usb-internet-microphone

   

   

  Unboxing

   

   

  Το unboxing του Maono DM30 RGB δεν κρύβει εκπλήξεις. Έχουμε τη τυπική συσκευασία με τη εικόνα του προϊόντος απέξω , με μια ζωντανή εικόνα του μικροφώνου σε περίοπτη θέση και διάφορες άλλες πληροφορίες σχετικές με το προϊόν (πάλι καλά που δε μας έστειλαν το ροζ μικρόφωνο). Με το άνοιγμα του κουτιού, σας υποδέχεται το ίδιο το μικρόφωνο, τοποθετημένο με ασφάλεια στην προστατευτική συσκευασία του από αφρώδες υλικό. Μαζί με το μικρόφωνο, θα βρείτε το μικρόφωνο και ένα κουτάκι με οδηγίες χρήσης και ένα USB καλώδιο σύνδεσης.
   

  large.Maono-DM30-review-06.jpg

   

  Το Maono DM30 RGB εντυπωσιάζει αμέσως με τον κομψό και μοντέρνο σχεδιασμό του. Το ίδιο το μικρόφωνο είναι κατασκευασμένο από μέταλλο υψηλής ποιότητας, αποπνέοντας μια αίσθηση ανθεκτικότητας και επαγγελματισμού (για το ροζ θα έχω τις αμφιβολίες μου). Ο φωτισμός RGB προσθέτει μια πινελιά προσωπικότητας και στυλ και οι προσαρμόσιμες επιλογές διασφαλίζουν ότι μπορείτε να προσαρμόσετε τον φωτισμό στις προτιμήσεις σας ή στη συνολική ατμόσφαιρα της εγκατάστασης παιχνιδιού σας.

   

  large.Maono-DM30-review-02.jpglarge.Maono-DM30-review-04.jpglarge.Maono-DM30-review-05.jpglarge.Maono-DM30-review-03.jpg

   

  Πρώτη ματιά

   

  Το Maono DM30 RGB παρουσιάζει έναν κομψό και μοντέρνο σχεδιασμό. Η εξ ολοκλήρου μεταλλική κατασκευή του, με εξαίρεση την πλαστική κορυφή και τα κουμπιά, αποπνέει μια αίσθηση ανθεκτικότητας και στιβαρότητας, ενώ το μαύρο φινίρισμα του μικροφώνου παρέχει μια καθαρή και μινιμαλιστική αισθητική που συνδυάζεται άψογα με διάφορα σύνολα, ενώ η διαθεσιμότητά του σε άλλα χρώματα, όπως το μοβ, το ροζ (not you) και το λευκό, προσθέτει μια πινελιά προσωπικότητας και ζωντάνια στο χώρο εργασίας σας.

   

  large.Maono-DM30-review-08.jpg

   

  Ο σχεδιασμός του μικροφώνου είναι τέτοιος, ώστε το κέντρο βάρους του να είναι χαμηλά, κάνοντας το έτσι πιο σταθερό σε τυχαία χτυπήματα, ακόμη και κατά τη διάρκεια έντονων συνεδριών παιχνιδιού όπου οι έντονες κινήσεις (και οι επικλήσεις στα θεία να προσθέσω) είναι πολύ συχνές. Η βάση του μικροφώνου προσφέρει επίσης ένα ικανοποιητικό εύρος κίνησης, επιτρέποντάς σας να ρυθμίζετε τη θέση του ώστε να ταιριάζει στη γωνία και την απόσταση που προτιμάτε.

   

  Το DM30 RGB διαθέτει προσαρμόσιμο φωτισμό RGB, με συνολικά εννέα διαφορετικές λειτουργίες, που κυμαίνονται από ένα ενιαίο συμπαγές χρώμα έως ένα μαγευτικό εφέ κυλιόμενου ουράνιου τόξου. Ο φωτισμός μπορεί να προσαρμοσθεί ανάλογα με τη διάθεση, το στυλ ή τη ρύθμιση του παιχνιδιού σας. Ο φωτισμός RGB μπορεί να ελεγχθεί απευθείας από το κουμπί ελέγχου του μικροφώνου ή μέσω του παρεχόμενου λογισμικού Maono-link.

   

  Συνδεσιμότητα

   

  Το Maono DM30 RGB μπορεί να ενσωματωθεί άνετα στην υπάρχουσα εγκατάστασή σας, προσφέροντας μια εμπειρία plug-and-play που εξαλείφει την ανάγκη για πολύπλοκες διαδικασίες εγκατάστασης. Απλώς συνδέετε το παρεχόμενο καλώδιο USB σε οποιαδήποτε διαθέσιμη θύρα USB στον υπολογιστή σας και το μικρόφωνο θα αναγνωριστεί και θα ρυθμιστεί αυτόματα από το λειτουργικό σύστημα. Μια πράσινη λυχνία LED θα ανάψει κάτω από το κουμπί ελέγχου, σηματοδοτώντας ότι το μικρόφωνο είναι έτοιμο για χρήση.

   

  large.Maono-DM30-review-07.jpg

   

  Το καλώδιο USB που παρέχεται, έχει εσωτερική αντίσταση 222mΩ, η οποία μπορεί να χαρακτηριστεί μέτρια όσον αφορά τη χρήση του ως καλώδιο φόρτισης, ενώ για καλώδιο μεταφοράς δεδομένων, είναι ένα τυπικό USB 2.0 καλώδιο χωρίς κάποιο πρωτόκολλο γρήγορης φόρτισης ή τη δυνατότητα χειρισμού υψηλότερης έντασης ρεύματος από τη συνηθισμένη. Αυτό που "δίνει" κάτι στο καλώδιο, είναι ο αντάπτορας που διαθέτει για την μετατροπή του ενός άκρου του από USB C σε USB A.

   

  Maono-DM30-review-10a.jpg

   

  Η συμβατότητα του DM30 RGB επεκτείνεται πέρα από τους επιτραπέζιους υπολογιστές, καθιστώντας το μια ευέλικτη επιλογή και για ηχογραφήσεις σε κινητά. Με το καλώδιο USB-C που διαθέτει, το μικρόφωνο μπορεί να συνδεθεί χωρίς κόπο σε συσκευές Android και iOS (δυστυχώς οι συσκευές με lighting θύρα θα χρειαστούν μετασχηματιστή σε usb), επιτρέποντάς σας να εγγράφετε ήχο υψηλής ποιότητας εν κινήσει. Αυτή η ευελιξία καθιστά το DM30 RGB ιδανικό σύντροφο για τους δημιουργούς περιεχομένου που επιθυμούν να καταγράψουν ήχο επιτόπου ή για όσους παίζουν από κινητές συσκευές που αναζητούν καθαρή και ευκρινή φωνητική επικοινωνία. Είτε ηχογραφείτε podcasts στο στούντιο του σπιτιού σας είτε μεταδίδετε το παιχνίδι σας από την άνεση του smartphone σας, το DM30 RGB εξασφαλίζει απρόσκοπτη συνδεσιμότητα και συμβατότητα σε ένα ευρύ φάσμα συσκευών.

   

  Maono Link

   

  Το Maono Link είναι ένα λογισμικό μικροφώνου που συνοδεύει το Maono DM30. Δεν υπάρχει σε φυσική μορφή μέσα στο πακέτο, όπως είδαμε, αλλά πρέπει να το κατεβάσετε από τον δικτυακό τόπο της εταιρίας, εδώ. Το λογισμικό προσφέρει μια σειρά από λειτουργίες που σας επιτρέπουν να βελτιώσετε την ποιότητα του ήχου του μικροφώνου σας.

   

  Maono Link-02.png

   

  Βασικές λειτουργίες

  Η καρτέλα "Standard" του λογισμικού προσφέρει πρόσβαση στις βασικές ρυθμίσεις του μικροφώνου σας, όπως τον τόνο, την ένταση και τον οπίσθιο φωτισμό.

  • Τόνος: Το Maono Link προσφέρει τέσσερις προεπιλογές για τον τόνο: Deep, Natural, Bright και Legacy. Η προεπιλογή Deep προσθέτει βάθος στον ήχο σας, η προεπιλογή Natural διατηρεί τον ήχο σας φυσικό, η προεπιλογή Bright κάνει τον ήχο σας πιο φωτεινό και η προεπιλογή Legacy διατηρεί τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις του μικροφώνου.
  • Ένταση: Μπορείτε να ρυθμίσετε χειροκίνητα την ένταση του μικροφώνου σας χρησιμοποιώντας τη ρύθμιση "Μικρόφωνο". Η ένταση του μικροφώνου σας επηρεάζει πόσο δυνατά θα ακούγεται η φωνή σας.
  • Οπίσθιος φωτισμός: Μπορείτε να επιλέξετε το χρώμα και τη φωτεινότητα του οπίσθιου φωτισμού του μικροφώνου σας. Ο οπίσθιος φωτισμός είναι διακοσμητικός και δεν επηρεάζει την ποιότητα του ήχου.

   

  Maono Link-03.png

   

  Προχωρημένες λειτουργίες

  Η καρτέλα "Advanced" του λογισμικού προσφέρει πρόσβαση σε πιο προηγμένες λειτουργίες, όπως ο ισοσταθμιστής, ο περιοριστής και ο συμπιεστής.

  • Ισοσταθμιστής: Ο ισοσταθμιστής σας επιτρέπει να προσαρμόσετε τη συχνότητα του ήχου του μικροφώνου σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον ισοσταθμιστή για να ενισχύσετε ή να εξουδετερώστε συγκεκριμένες συχνότητες, όπως τα μπάσα, τα μεσαία ή τα πρίμα.
  • Περιοριστής: Ο περιοριστής σας βοηθά να αποφύγετε την υπερφόρτωση του μικροφώνου σας από δυνατούς ήχους. Ο περιοριστής λειτουργεί περιορίζοντας την ένταση του ήχου όταν φτάσει σε ένα ορισμένο επίπεδο.
  • Συμπιεστής: Ο συμπιεστής σας βοηθά να ισιώσετε τον ήχο του μικροφώνου σας. Ο συμπιεστής λειτουργεί μειώνοντας την ένταση των ήχων που είναι χαμηλότερα από ένα ορισμένο επίπεδο και αυξάνοντας την ένταση των ήχων που είναι υψηλότερα από ένα ορισμένο επίπεδο.

   

   

  Επιδόσεις

   

  Το Maono DM30 RGB παρέχει εξαιρετική ποιότητα ήχου για την οικονομική του τιμή, προσφέροντας μια καθαρή και καθαρή εμπειρία ήχου που ανταγωνίζεται τα ακριβότερα μικρόφωνα. Ο πυρήνας του πυκνωτικού μικροφώνου υψηλής ευαισθησίας συλλαμβάνει τη φωνή σας με ακρίβεια και λεπτομέρεια, ακόμη και από απόσταση. Το ζεστό και φυσικό προφίλ ήχου του μικροφώνου είναι κατάλληλο για μια ποικιλία εφαρμογών, όπως podcasting, streaming και gaming.

   

  Παρά το καρδιοειδές πολικό του διάγραμμα, το οποίο απομονώνει αποτελεσματικά τη φωνή σας από το θόρυβο του περιβάλλοντος, το DM30 RGB μπορεί να είναι ευαίσθητο στο θόρυβο περιβάλλοντος από δονήσεις και κλικ του πληκτρολογίου. Για να το μετριάσετε αυτό, το παρεχόμενο λογισμικό Maono Link παρέχει ισχυρές επιλογές μείωσης θορύβου και ελέγχου κέρδους για να διασφαλίσετε ότι καταγράφετε καθαρό και ευκρινή ήχο. Επιπλέον, το λογισμικό προσφέρει προηγμένες ρυθμίσεις, όπως συμπιεστή και περιοριστή, για να βελτιώσετε τη δυναμική της φωνής σας και να αποτρέψετε την αποκοπή.

   

  Αν και το DM30 RGB μπορεί να μην είναι η ιδανική επιλογή για επαγγελματικές εφαρμογές τραγουδιού, ο φωτεινός ήχος και η υψηλή ευαισθησία του το καθιστούν εξαιρετική επιλογή για δημιουργούς περιεχομένου, podcasters και παίκτες που αναζητούν υψηλής ποιότητας ηχογράφηση σε προσιτή τιμή. Με προσεκτική ρύθμιση και τη χρήση του παρεχόμενου λογισμικού, μπορείτε να διαχειριστείτε αποτελεσματικά το θόρυβο του περιβάλλοντος και να επιτύχετε μια ηχογράφηση με επαγγελματικό ήχο με το Maono DM30 RGB.

   

  Συμπεράσματα

   

  Συνολικά, το MAONO DM30 φαίνεται σαν ένα αξιόπιστο και υψηλής απόδοσης μικρόφωνο που θα ήταν κατάλληλο για μια ποικιλία αναγκών εγγραφής. Οι δυνατότητες μείωσης θορύβου και φιλτραρίσματος το καθιστούν ιδανικό για χρήση σε θορυβώδες περιβάλλον και η δυνατότητα παρακολούθησης σε πραγματικό χρόνο επιτρέπει την ακριβή ρύθμιση του ήχου. Η συμβατότητά του με μια σειρά συσκευών και λειτουργικών συστημάτων και η ανθεκτική κατασκευή του το καθιστούν μια βολική και αξιόπιστη επιλογή για επαγγελματίες ηχογραφήσεις. Εάν η Maono συνεχίσει να παράγει μικρόφωνα παρόμοια με το DM30, δεν προβλέπουμε ότι θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να αποκτήσει η εταιρεία ένα όνομα στη βιομηχανία της τεχνολογίας ήχου.

   

  Συνοψίζοντας λοιπόν, αναφορικά με το MAONO DM30 RGB έχουμε τα εξής:

   

  gallery_33472_825_8446.jpg
  Ο καλός
  - Στιβαρή κατασκευή
  - Πληρότητα παρελκομένων
  - Καλές επιδόσεις σε σχέση με τη τιμή
  - "Αθόρυβο" mute

   

  gallery_33472_825_10385.jpg
  Ο Κακός
  - Η βάση βάσης δεν ρυθμίζεται καθ' ύψος

  - Περιορισμένος έλεγχος του Equilizer

   

  gallery_33472_825_6003.jpg
  Ο Αδιάφορος
  - Δύσκαμπτο καλώδιο usb.

   

  Με βάση λοιπόν όλα τα παραπάνω, η βαθμολογία του MAONO DM30 είναι:

   

   

   

   
   
   

   

   

   

  Συντελεστές Review
  Reviewers: Astrolabos
  Photographers: Astrolabos
  Editing: TheLab Team
  Αξιολόγηση
  Χαρακτηριστικά:9
  Χρηστικότητα:9
  Ποιότητα:9
  Επιδόσεις:9
  Γραφικά:Select
  Ήχος:9
  Gameplay:Select
  Αντοχή στο Χρόνο:Select
  Απόδοση/Τιμή:9.50
  Editor's ChoiceYes
  Innovation AwardNo
  Design AwardNo
  Value for MoneyNo

  • Like 4

  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Create an account or sign in to comment

  You need to be a member in order to leave a comment

  Create an account

  Sign up for a new account in our community. It's easy!

  Register a new account

  Sign in

  Already have an account? Sign in here.

  Sign In Now

×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.