Jump to content
 • Maono PM421 usb καρδιοειδές πυκνωτικό μικρόφωνο


   Share

  Το Maono PM421 είναι ένα πυκνωτικό μικρόφωνο USB επαγγελματικής ποιότητας σχεδιασμένο για εγγραφή ήχου υψηλής ποιότητας σε διάφορες ρυθμίσεις και φυσικά για podcast. Είναι κατάλληλο για μια ποικιλία εφαρμογών και παρέχει πιστότητα και ποιότητα ήχου πολύ πάνω από αυτό που θα περίμενε κάποιος για την τιμή, η οποία, είναι στα 64 €, από τον δικτυακό τόπο ubuy.com.

  Σε αυτό το review του θα δείτε γιατί μας άρεσε το Maono PM421  και τι πιστεύουμε ότι χρήζει βελτίωσης.

   

  Εισαγωγή

   

  Ένα από τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά του PM421 είναι το καρδιοειδές μοτίβο λήψης του, το οποίο είναι αποτελεσματικό στη μείωση του θορύβου του περιβάλλοντος και στην απομόνωση της κύριας πηγής ήχου. Αυτό το καθιστά ιδανικό για χρήση σε θορυβώδες περιβάλλον, όπως ένα πολυσύχναστο γραφείο ή ένα πολυσύχναστο καφέ. Το μικρόφωνο διαθέτει επίσης ένα ενσωματωμένο φίλτρο pop για τη μείωση των εκρηκτικών ήχων και ένα φίλτρο χαμηλής κοπής για την εξάλειψη του θορύβου χαμηλής συχνότητας, βελτιώνοντας περαιτέρω τη διαύγεια και την ποιότητα του εγγεγραμμένου ήχου.

  Ας δούμε τον πίνακα χαρακτηριστικών

   

  Χαρακτηριστικά

  Polar Pattern Καρδιοειδές
  Απόκριση συχνότητας 20Hz – 20kHz
  Ευαισθησία -47dB~-29dB,±3dB(0dB=1V/Pa at 1kHz)
  Απαιτήσεις ισχύος USB (5V DC)
  Αναλογία Σ/Θ 74dB
  Μέγιστο SPL 125dB
  Έλεγχος Σίγασης Οθόνη αφής
  Microphone Gain Ροοστάτης
  Ένδειξη LED Διαθέσιμη
  Καλώδιο USΒ USB A σε B

   

  large.maono-pm-421-review-specs.png

   

  Το Maono PM421 είναι ένα πυκνωτικό μικρόφωνο USB που παρέχει όλα τα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας USB, μαζί με ποιότητα ήχου που υπερβαίνει το εύρος τιμής στο οποίο βρίσκεται και αποδεικνύει ότι ένα φθηνό προϊόν και μια άγνωστη επωνυμία δεν σημαίνει αναγκαστικά ότι θα είναι κακής ποιότητας. Το PM421 είναι βαρύ, δίνοντας την αίσθηση του ποιοτικού και στιβαρού προϊόντος ενώ το μαύρο ματ χυτό μεταλλικό περίβλημά του, δίνει την αίσθηση ότι θα αντέξει τη σκληρή μεταχείριση στο στούντιο. Ως επιπλέον πλεονέκτημα, το PM421 περιλαμβάνει μια ποικιλία αξεσουάρ που συχνά πωλούνται μεμονωμένα. Υπάρχει ένα εξωτερικό φίλτρο pop, στήριγμα κραδασμών και βραχίονας επιφάνειας εργασίας, καθώς και ένα μακρύ καλώδιο USB, ώστε να μπορείτε να ξεκινήσετε άμεσα να το χρησιμοποιείτε.

   

  Περιγραφή

   

  Το PM421 έχει καρδιοειδές μοτίβο pickup, καθιστώντας το ιδανικό για ηχογράφηση φωνής και οργάνων, αν και πιστεύουμε ότι το πρώτο θα προσελκύσει τους περισσότερους χρήστες. Στο σώμα του μικροφώνου υπάρχει ένας έλεγχος gain και ένα κουμπί σίγασης που αλλάζει χρώμα, ώστε να μπορείτε να καταλάβετε εάν εκπέμπετε ή όχι. Εκτός από αυτό, το μικρόφωνο είναι όμορφο και απλό, και θα πρέπει να είναι εύκολο για οποιονδήποτε να χειριστεί χωρίς να χρειαστεί καν το εγχειρίδιο χρήσης.

   

  large.maono-pm-421-review-04.jpglarge.maono-pm-421-review-03.jpg

   

  Αυτός ο τελευταίος παράγοντας είναι ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους τα μικρόφωνα USB έχουν γίνει τόσο δημοφιλή. Οι χρήστες των windows κυρίως, θέλουν οι συσκευές τους απλά να δουλεύουν, χωρίς πολλά πολλά και θέλουν την ίδια απλότητα και στα μικρόφωνα τους. Το PM421 είναι συμβατό με την κατηγορία, επομένως είναι συμβατό με όλα τα λειτουργικά συστήματα χωρίς να χρειάζεται λήψη πρόσθετων προγραμμάτων οδήγησης. Απλώς το συνδέετε στον υπολογιστή σας και θα αναγνωριστεί αμέσως ως USB μικρόφωνο. Όσον αφορά τη συμβατότητα, το PM421 έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί με λειτουργικά συστήματα Windows και Mac και μπορεί να συνδεθεί εύκολα σε υπολογιστή μέσω USB. Αυτό το καθιστά μια βολική και ευέλικτη επιλογή για podcasters, συνεντεύξεις και καλλιτέχνες που μπορεί να χρησιμοποιούν διαφορετικούς τύπους συσκευών και λογισμικού.

   

  large.maono-pm-421-review-06.jpglarge.maono-pm-421-review-07.jpg

   

  Ένα πιθανό μειονέκτημα είναι ότι το PM421 δεν διαθέτει είσοδο ακουστικών στο ίδιο το μικρόφωνο, κάτι που απαιτεί τη χρήση της υποδοχής ακουστικών του υπολογιστή σας. Αντίθετα, το Maono PM421 προσφέρει μια καλά σχεδιασμένη, απλή μέθοδο για την αναβάθμιση του μικροφώνου του υπολογιστή σας, με ελάχιστες επιπλέον δυνατότητες. Λειτουργώντας σε 24-bit έως 192 kHz, η ποιότητα ήχου είναι αξιοπρεπής για το εύρος τιμής στο οποίο βρίσκεται, ωστόσο στις δοκιμές που κάναμε είδαμε ότι ο θόρυβος περιβάλλοντος μπορεί να αποτελέσει θέμα σε ρυθμίσεις υψηλότερου gain. Αυτό βέβαια δεν αποτελεί πρόβλημα για τη συντριπτική πλειονότητα των εφαρμογών ομιλίας, αλλά ίσως χρειαστεί να ψάξετε αλλού αν σκοπεύετε να το χρησιμοποιήσετε για λήψη ήχου από μουσικά όργανα, είτε ακουστικά ή και μέσω ενισχυτή.

   

   

   

  Εγκατάσταση Μικροφώνου

   

   

  large.maono-pm-421-review-09.jpg

   

  Εάν αυτό είναι το πρώτο σας μικρόφωνο τύπου βραχίονα, η ρύθμιση είναι απλή εάν ακολουθήσετε τις οδηγίες του εγχειριδίου. Ο χρόνος που χρειάστηκε για να ολοκληρωθεί η ρύθμιση ήταν μέσα σε τρία λεπτά συνολικά. Αυτό που κάπως δυσκόλεψε, ίσως λόγω της απειρίας μου, ήταν η εύρεση της βέλτιστης θέσης για το φίλτρο pop, μιας  και χρειάστηκαν μερικά επιπλέον λεπτά για να βρεθεί η σωστή θέση του. Κατά τη διαδικασία, φάνηκε ότι ο βραχίονας επέκτασης του φίλτρου pop δεν κρατιόταν στη θέση που το έβαζα, με αποτέλεσμα το pop φίλτρο να μετακινηθεί λίγο κατά την μετακίνηση του μικροφώνου. Τελικά η εγκατάσταση ήταν επιτυχημένη, αλλά θα ήταν καλύτερο αν το στήριγμα του φίλτρου pop ήταν πιο σταθερό και δεν έχανε ύψος με την μετακίνηση του βραχίονα του μικροφώνου.

   

  large.maono-pm-421-review-17.jpg

   

  Ωστόσο, όταν όλα δεθούν, το σύνολο είναι αρκετά σταθερό. Ο σφιγκτήρας τραπεζιού είναι καλά σχεδιασμένος ώστε να μπορεί να συσφίγγεται και να σφίγγεται κοντά στην άκρη ενός γραφείου με πλευρικό τοίχωμα χωρίς ο μηχανισμός περιστροφής να έρχεται σε επαφή με το πλευρικό τοίχωμα.

   

  large.maono-pm-421-review-19.jpg

   

  Δύο δακτύλιοι στον σφιγκτήρα μικροφώνου μπορούν να πιεστούν μεταξύ τους για να απελευθερωθεί ο δακτύλιος σύσφιξης και να επιτραπεί η εισαγωγή του μικροφώνου. Ανάλογα με το πού σφίγγετε το μικρόφωνο, μπορεί να αλλάξει η θέση του για να είναι σε υψηλότερο ή χαμηλότερο σημείο.

   

  large.maono-pm-421-review-20.jpg

   

  Χρήση Μικροφώνου

   

  Η συσκευή αναγνωρίστηκε  και ρυθμίστηκε αμέσως με τη σύνδεση σε υπολογιστή με Windows 11. Στο μικρόφωνο, μπορούν να γίνουν μόνο δύο ρυθμίσεις που μπορούν, καθιστώντας το πολύ απλό στη χρήση. Χρησιμοποιώντας το κουμπί, το gain είναι δυνατή η αύξηση ή μείωση της έντασης του μικροφώνου γρήγορα και χωρίς να τρέχουμε .

   

  large.maono-pm-421-review-16.jpg

   

  Το μικρόφωνο μπορεί επίσης να τεθεί σε σίγαση πατώντας στο σύμβολο σίγασης μικροφώνου, το οποίο είναι ευαίσθητο ακόμη και με ένα ελαφρύ άγγιγμα. Η οθόνη αφής βοηθάει στην εξάλειψη του θορύβου που προκαλείται από ένα κλικ ή το πάτημα κουμπιού, που σε συνθήκες στούντιο μπορεί να επηρεάσει την ηχογράφηση. Όταν είναι ενεργοποιημένο, ανάβει μια μπλε λυχνία LED. Όταν η ένταση είναι σε σίγαση, η λυχνία LED ανάβει με κόκκινο χρώμα.

  Η θέση του μικροφώνου είναι εύκολα τροποποιήσιμη λόγω της κίνησης του συγκροτήματος του βραχίονα μπούμας. Είναι βολικό να μπορεί να ρυθμιστεί η θέση ακριβώς εκεί που την θέλει ο χρήστης και να μπορεί να μετακινηθεί χωρίς πολύ φασαρία.

   

  Συμπεράσματα

   

  Συνολικά, το MAONO PM421 φαίνεται σαν ένα αξιόπιστο και υψηλής απόδοσης μικρόφωνο που θα ήταν κατάλληλο για μια ποικιλία αναγκών εγγραφής. Οι δυνατότητες μείωσης θορύβου και φιλτραρίσματος το καθιστούν ιδανικό για χρήση σε θορυβώδες περιβάλλον και η δυνατότητα παρακολούθησης σε πραγματικό χρόνο επιτρέπει την ακριβή ρύθμιση του ήχου. Η συμβατότητά του με μια σειρά συσκευών και λειτουργικών συστημάτων και η ανθεκτική κατασκευή του το καθιστούν μια βολική και αξιόπιστη επιλογή για επαγγελματίες ηχογραφήσεις. Εάν η Maono συνεχίσει να παράγει μικρόφωνα παρόμοια με το PM421, δεν προβλέπουμε ότι θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να αποκτήσει η εταιρεία ένα όνομα στη βιομηχανία της τεχνολογίας ήχου.

   

  Συνοψίζοντας λοιπόν, αναφορικά με το MAONO PM421 έχουμε τα εξής:

   

  gallery_33472_825_8446.jpg
  Ο καλός
  - Στιβαρή κατασκευή
  - Πληρότητα παρελκομένων
  - Καλές επιδόσεις σε σχέση με τη τιμή
  - "Αθόρυβο" mute

   

  gallery_33472_825_10385.jpg
  Ο Κακός
  - Η μη ύπαρξη υποδοχής για ακουστικά

   

  gallery_33472_825_6003.jpg
  Ο Αδιάφορος
  - Δύσκαμπτο καλώδιο usb.

   

  Με βάση λοιπόν όλα τα παραπάνω, η βαθμολογία του MAONO PM421 Pro είναι:

   

   

   

   
   
   

   

   

   

  Συντελεστές Review
  Reviewers: Astrolabos
  Photographers: Astrolabos
  Editing: TheLab Team
  Αξιολόγηση
  Χαρακτηριστικά:8
  Χρηστικότητα9
  Ποιότητα9
  Επιδόσεις9
  ΓραφικάSelect
  ΉχοςSelect
  GameplaySelect
  Αντοχή στο ΧρόνοSelect
  Απόδοση/Τιμή9
  Editor's ChoiceNo
  Innovation AwardNo
  Design AwardNo
  Value for MoneyNo

  • Like 10
   Share


  User Feedback

  Recommended Comments

  11 ώρες πριν, το μέλος Snips έγραψε:

  Είναι σίγουρα αυτή η τιμή;


  Όταν το έγραφα είχε τόσο, πριν μια εβδομάδα περίπου. Από ότι φαίνεται, ανέβηκε στα 76 € τώρα.

  Link to comment
  Share on other sites  Create an account or sign in to comment

  You need to be a member in order to leave a comment

  Create an account

  Sign up for a new account in our community. It's easy!

  Register a new account

  Sign in

  Already have an account? Sign in here.

  Sign In Now

 • νέα sim και η παλαιά στην παλιά συσκευή

  Καλημέρα.   Έχω αυτή τη στιγμή στην παλιά συσκευή Samsung Galaxy GT-S7580 την πάρα πολύ παλιά sim που υποστηρίζει μόνο G3. Τώρα πια, η συνομιλία είναι αδύνατη. Η κλήση (εισερχόμενη & εξερχόμενη) πραγματοποιείται, αλλά εξαιρετικά ελαχιστα ακούγεται. Διότι πρέπει να αλλάξει η sim.   Στο κατάστημα cosmote (και στο 13888), μου είπαν δικαιούμαι δωρεάν νέα sim. Με ένα μήνυμα ενεργοποίησης, θα μεταφερθεί/ενεργοποιηθεί ο αριθμός (καρτοκινητο) στη νέα sim, και την παλαιά sim θα τη

  serpico75
  serpico75
  Smartphones

  H300s πρόβλημα με tp-link extender

  Καλησπέρα, παρατήρησα κολλήματα στο ρουτερ της vodafone H300s ( εμεναν αναμμένα όλα τα λαμπάκια και αναγκαστικά του έκανα επανεκίννηση με το Power button) την περίοδο που χρησιμοποιούσα το extender tp-link tl-wa850re. Το φαινόμενο συνέβαινε σχεδόν καθημερινά. Μετά από επικοινωνία με το τεχνικό τμήμα της vodafone, με ρωτήσανε αν χρησιμοποιώ extender tp-link και πως προκαλούν κολλήματα στο ρουτερ. Αναγκαστικά το απεγκατέστησα, παρόλα αυτα το χρειάζομαι. Χρησιμοποιεί κανείς άλλη μάρκα χωρίς πρ

  vagosofron
  vagosofron
  Δίκτυα 2

  Αναβάθμιση RAM

  Καλησπέρα στο forum. Μια βοήθεια παρακαλώ. Εχω ένα PC 12/ετίας που το χρησιμοποιώ μόνο για internet και δουλεύει ικανοποιητικά τόσα χρόνια. Έχει RAM 2x2gb=4gb και θέλω να του βάλω 2x4gb=8gb. Επειδή δεν έχω ιδέα από αριθμούς και χρονισμούς μπορείτε να μου πείτε ποιά μνήμη ταιριάζει με τα χαρακτηριστικά του PC μου? Παρακάτω φωτό από CPUID CPU-Z. Ευχαριστώ..  

  Stallone
  Stallone
  Μνήμες RAM DDR/DDR2/DDR3/DDR4/DDR5 5

  Στοκ ψήκτρα από Ryzen 5 5600

  Να ενημερώσω αρχικά ότι το παρόν θέμα είναι ενημερωτικό, δεν ψάχνω κάποια λύση. Σε πρόσφατο σύστημα που στήθηκε μπήκε ο Ryzen 5 5600 με την στοκ ψήκτρα του. Μετά την εγκατάσταση Windows + προγράμματα δοκιμάστηκε σε Time spy και Superposition όπου φάνηκε να χτυπάει 90αρες σε δευτερόλεπτα. Βγάλσιμο της ψήκτρας και (όχι καλό) καθάρισμα με οινόπνευμα της στοκ πάστας. Στις παρακάτω εικόνες υπάρχουν κάποιες μαύρες σκιές από την κακώς καθαρισμένη πάστα. Η έκπληξη όμως είναι η πολύ κακή (εργοσ

  TopCLR
  TopCLR
  AMD Platform 6

  Καμένη μητρική που δεν βρίσκω στην αγορά.

  Έχω ένα 17,3" laptop DELL INSPIRON 5737 (Model No: 5737-2322, Intel I7, 16Mb RAM) το οποίο έκαψε μητρική (στην τροφοδοσία όπως μου είπαν). Η μητρική έχει κωδικό ανταλλακτικού στη DELL 41RX6, στην οποία απευθύνθηκα και δεν την έχουν, ενώ δεν την βρίσκω ούτε σε site στο εξωτερικό. Το έστειλα σε δύο τεχνικούς και μου είπαν ότι η μητρική είναι πολύ καμένη και δεν επισκευάζεται. Το μηχάνημα είναι παλιό του 2013, αλλά είχε Intel I7 και 16Mb RAM και πήγαινε σφαίρα. Υπάρχει άλλη εναλ

  mskantz
  mskantz
  Τεχνολογικοί Προβληματισμοί 4
×
×
 • Create New...