Jump to content
 • Creative MUVO Go Review : Ένα αδιάβροχο ηχείο Bluetooth


   Share

   

   Εισαγωγή

   

  Τα Bluetooth ηχεία είναι βολικά, εύχρηστα και αρκετά δημοφιλή για όσους θέλουν να ακούνε την αγαπημένη τους μουσική εν κινήσει. Πλέον κυκλοφορούν σε διάφορα στυλ και μεγέθη, από μικρά, φορητά ηχεία σε μέγεθος σπιρτόκουτου, μέχρι μεγαλύτερα, πιο ισχυρά ηχεία που έχουν σχεδιαστεί για χρήση σε κλειστούς χώρους. Άλλα πάλι είναι αδιάβροχα και ανθεκτικά γεγονός που τα καθιστά εξαιρετική επιλογή για χρήση σε εξωτερικούς χώρους όπως πεζοπορία στο βουνό, ρακέτες στην παραλία, πάρτι στην πισίνα ή για τους extreme τύπους, μπάρμπεκιου στην αυλή. Τέτοιο ηχείο είναι και το ολοκαίνουριο MUVO Go της Creative το οποίο θα δούμε από κοντά σε αυτό το review, αφου πρώτα παρακολουθήσουμε ένα εισαγωγικό βίντεο με τα χαρακτηριστικά του.

   

   

   

   

   Χαρακτηριστικά προϊόντος

   

  Το Creative MUVO Go λοιπόν είναι ένα φορητό αδιάβροχο ηχείο Bluetooth 5.3 με πιστοποίηση IPX7 το οποίο είναι κατασκευασμένο να αντέχει σε κάθε είδους καιρικές συνθήκες και περιπέτειες. Τα πλήρη χαρακτηριστικά του ηχείου σύμφωνα με την σελίδα του προϊόντος είναι τα ακόλουθα:

   

  Ισχύς εξόδου 20W RMS
  Συνολική μέγιστη ισχύς Έως 40W
  Τύπος Drivers 45mm Full-range Drivers με Passive Radiators x 2
  Βαθμός αδιαβροχοποίησης IPX7
  Διάρκεια ζωής μπαταρίας Έως 18 ώρες ανά πλήρη φόρτιση
  Χρόνος Φόρτισης 4.5 ώρες
  Tύπος μπαταρίας 2600mAh, Επαναφορτιζόμενη μπαταρία Lithium-ion Polymer x2
  Θύρα φόρτισης USB-C
  Μήκος καλωδίου φόρτισης 1.2m
  Εμβέλεια λειτουργίας Έως 10m
  Έκδοση Bluetooth 5.3
  Υποστηριζόμενα προφίλ (A2DP) Wireless Stereo Bluetooth, (AVRCP) Audio / Video Remote Control Profile
  Signal-to-Noise Ratio (SNR) >75dB
  Διαστάσεις 204 x 73 x 61mm
  Βάρος 570g
  Διαθέσιμα χρώματα Midnight Black, Pine Green, Cloud Blue
  Εγγύηση 2 Έτη

   

   

   Συσκευασία και περιεχόμενα

   

  Η συσκευασία του ηχείου της Creative είναι ποιοτική, προσεγμένη και παρέχει τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με το ηχείο, συμπεριλαμβανομένου του σχεδιασμού και των τεχνικών προδιαγραφών του.

   

  large.DSCF5804.jpg  large.DSCF5807.jpg

   

  large.DSCF5811.jpg  large.DSCF5815.jpg

   

  Η συσκευασία αποτελείται εξ' ολοκλήρου από χαρτόνι με εξαίρεση μια μικρή πλαστική σακούλα που προστατεύει το ηχείο από πιθανές γρατζουνιές. Ανοίγοντας τη συσκευασία βλέπουμε ένα μικρότερο άσπρο κουτί το οποίο περιέχει το καλώδιο φόρτισης USB-C με αρκετά βολικό μήκος, ένα φυλλάδιο οδηγιών καθώς και το φύλλο εγγύησης. Αν και το κορδόνι έρχεται περασμένο πάνω στο ηχείο, το αφαιρέσαμε για να δοκιμάσουμε πόσο εύκολα ξαναμπαίνει, αν το αφαιρέσετε και εσείς για κάποιον λόγο, θα πρέπει να το πιέσετε με την σκληρή πλαστικοποιημένη άκρη του για να μπορέσει να περάσει από το αυτάκι. Όπως ίσως παρατηρήσατε, στην συσκευασία δεν συμπεριλαμβάνεται φορτιστής επομένως για την φόρτιση MUVO Go θα πρέπει να προμηθευτείτε τον αντίστοιχο φορτιστή, αν δεν έχετε ήδη ή να χρησιμοποιήσετε μια θύρα USB στον υπολογιστή σας.

   

  large.DSCF5826.jpg  large.DSCF5834.jpg

   

  large.DSCF5835.jpg  large.DSCF5861.jpg

   

   

   Σχεδιασμός και κατασκευή

   

  Το σώμα του MUVO Go είναι κατασκευασμένο από συμπαγές ματ πλαστικό έχει βάρος 570 γραμμάρια ενώ το μέγεθός του είναι βολικό και δεν προβληματίζει στη μεταφορά είτε μέσα σε σακίδιο, είτε σε γαντζωμένο σε κάποιο loop. Το ηχείο μπορεί να τοποθετηθεί κάθετα είτε οριζόντια ενώ η μουσική βγαίνει από την μπροστά πλευρά και όχι απ όλες τις πλευρές όπως ίσως θα υπέθετε κάποιος βλέποντας τον σχεδιασμό του.

  Η πάνω, η μπροστινή και η κάτω πλευρά είναι ντυμένες με ένα ευχάριστο στην υφή υλικό, σαν ύφασμα, το οποίο καλύπτει τους drivers και δίνει μια κομψή εμφάνιση στη συσκευή.

   

  large.DSCF5321.jpg  large.DSCF5970.jpg

   

  Στο πάνω μέρος του ηχείου, υπάρχουν τρία κουμπιά τα οποία στην δική μας μαύρη έκδοση, έχουν ένα έντονο πορτοκαλί Λαμπίτικο χρώμα. Κλασικά, το τρίγωνο κουμπί αναλαμβάνει τον έλεγχο της αναπαραγωγής και παύσης ενώ τα συν και πλην χρησιμεύουν για τον έλεγχο της έντασης του ήχου καθώς και την παράκαμψη κομματιών δίνοντάς μας την δυνατότητα να μετακινηθούμε στην λίστα αναπαραγωγής μας χωρίς να χρησιμοποιούμε το κινητό μας. Τα κουμπιά έχουν ωραία αίσθηση και ενώ είναι ανθεκτικά στα χτυπήματα που μπορεί να προκαλέσουν ανεπιθύμητες αλλαγές κομματιών ή παύσεις, στην περίπτωση που έχουμε το ηχείο στον σάκο μας, ανταποκρίνονται άμεσα στα πατήματα.

  Στα πλαϊνά βρίσκονται οι μεμβράνες του μπάσου οι οποίες φέρουν την επωνυμία του κατασκευαστή, Creative. Κατά την αναπαραγωγή μουσικής σε υψηλότερη ένταση, οι μεμβράνες πάλλονται αρκετά δίνοντας έτσι ένα δυναμικό χαρακτήρα στο MUVO Go.

   

  slomogif_s.gif

   

  Στην ράχη του MUVO Go, από την μια πλευρά υπάρχει το αυτάκι για το κορδόνι ενώ από την άλλη βρίσκεται το κουμπί ενεργοποίησης της συσκευής καθώς και το κουμπί για την ενεργοποίηση της ζεύξης Bluetooth. Ανάμεσά τους υπάρχει ένα λευκό status LED το οποίο αναβοσβήνει όταν η συσκευή είναι σε κατάσταση pairing.

  Κατά την ενεργοποίηση, την μετάβαση σε κατάσταση αναζήτησης πηγής, την σύνδεση καθώς και την απενεργοποίηση του ηχείου υπάρχουν ηχητικά μηνύματα τα οποία ενημερώνουν για την εκάστοτε κατάσταση.

  Δίπλα στα παραπάνω κουμπιά υπάρχει επίσης η θύρα USB Type-C για τη φόρτιση του ηχείου μέσω του παρεχόμενου καλωδίου δίπλα στην οποία υπάρχει ένα LEDάκι το οποίο αναβοσβήνει με λευκό χρώμα όταν η στάθμη της μπαταρίας είναι χαμηλή ενώ γίνεται κόκκινο για όσο διαρκεί η φόρτιση.

  Η διάρκεια της μπαταρίας είναι στα επίπεδα που αναφέρει ο κατασκευαστής ενώ η διάρκεια φόρτισης χρησιμοποιώντας έναν USB-C φορτιστή 25W είναι αρκετά μικρότερη.

  Η εμβέλεια λειτουργίας η οποία σύμφωνα με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του ηχείου είναι 10 μέτρα, είναι επαρκέστατη. Δεν αντιμετωπίσαμε πότε κάποια αποσύνδεση ή παραμόρφωση στον ήχο είτε σε εσωτερικό είτε σε εξωτερικό χώρο.

   

  large.DSCF5875.jpg

   

  Να σημειώσουμε πως δεν υπάρχουν καθόλου κάποιες συνηθισμένες επιλογές συνδεσιμότητας όπως το "καρφί" 3.5" και η υποδοχή για κάρτες SD. Εμάς, με κινητά χωρίς audio jack και playlists σε υπηρεσίες streaming, δεν μας προβλημάτισε ιδιαίτερα αλλά για κάποιους ίσως είναι σημαντικό. Η απουσία λοιπόν οποιασδήποτε συνδεσιμότητας πέρα από Bluetooth καθιστούν το MUVO Go ένα πλήρως ασύρματο σύστημα αναπαραγωγής μουσικής με ένα ιδιαίτερο όμως χαρακτηριστικό καθώς μπορούμε να συνδέσουμε μεταξύ τους δυο MUVO Go και να απολαύσουμε την μουσική μας ελέγχοντάς τα ως ένα.

  Ακόμα ένα σημαντικό χαρακτηριστικό του MUVO Go είναι η πιστοποίηση IPX7 η οποία δίνει στο ηχείο την δυνατότητα όχι μόνο να αντέξει πιτσιλιές αλλά ακόμη και να βυθιστεί στο νερό. Παρόλο που δε χρειάστηκε να το βάλουμε να κολυμπήσει δεν είχε κανένα πρόβλημα να μας ακολουθήσει στην βροχή.

   

  large.DSCF5620.jpg  large.DSCF5702.jpg

   

  large.DSCF5742.jpg

   

   

   Ήχος

   

  Η ποιότητα του ήχου που βγαίνει από το MUVO Go, δεδομένου και του μεγέθους του, είναι εξαιρετική.

  Ο ήχος είναι ευχάριστος, ζωντανός με απρόσμενα πλούσιο μπάσο και ένταση που γεμίζει τον χώρο χωρίς παραμορφώσεις ακόμα και στη μέγιστη τιμή, κάτι που αποσπά θετικά σχόλια από τους ακροατές. Το MUVO Go έχει μια χροιά που ευνοεί τα rock/pop και ηλεκτρονικά κομμάτια κάνοντας τις συχνότητες μπάσων και πρίμων να ξεχωρίζουν περισσότερο, προσθέτοντας στη συνολική ενεργητική αίσθηση της μουσικής χωρίς όμως να χάνονται τα φωνητικά από τα κομμάτια. Αυτό φυσικά είναι θετικό για τις περισσότερες καταστάσεις, μιας και ακόμα και στην μέγιστη ένταση ακούγονται ευχάριστα τραγούδια από το "Get Lucky" των Daft Punk μέχρι και τo "Chippin’ In" των Samurai.

   

  large.DSCF5612.jpg

   

   

   Ανθεκτικότητα

   

  Η Creative αναφέρει πως το MUVO Go είναι ένα ανθεκτικό ηχείο κάτι το οποίο μαρτυρά και η πιστοποίηση IPX7. Γι αυτό και 'μείς δε το αφήσαμε στο καθιστικό μας, αντιθέτως, το πήραμε στη βόλτα μας στο βουνό. Το MUVO Go μας επέτρεψε να απολαμβάνουμε μουσική ενώ κάναμε πεζοπορία, χωρίς να ανησυχούμε για το ότι μπορεί να πάθει κάτι. Ο αδιάβροχος σχεδιασμός μας επέτρεψε να το χρησιμοποιήσουμε στη βροχή χωρίς κανένα πρόβλημα ενώ δεν υπήρξε κάποια αποσύνδεση ή γενικά διακοπή στον ήχο.

  Συνολικά, το MUVO Go αποδείχθηκε αξιόπιστος σύντροφος στη διαδρομή με κατασκευή που εμπνέει εμπιστοσύνη.

  Επιστρέφοντας, το μόνο που κάναμε ήταν να σκουπίσουμε το ηχείο με ένα πανάκι μικροϊνών και ήταν έτοιμο για νέες περιπέτειες.

   

  large.DSCF5950.jpg

   

   

  Συμπεράσματα

   

  Το MUVO Go της Creative είναι ένα ανθεκτικό και πραγματικά φορητό, συμπαγές ηχείο με μεγάλη διάρκεια ζωής μπαταρίας, ιδανικό για δραστηριότητες σε εξωτερικό χώρο. Ο σχεδιασμός του αποδεικνύει την αφοσίωση της Creative στην παραγωγή ενός προϊόντος υψηλής ποιότητας. Αν και δεν έχει ιδιαίτερες επιλογές συνδεσιμότητας όπως USB, καρφί 3,5" ή κάρτα SD αυτό στην εποχή του Spotify και των smartphones χωρίς audio jacks δεν είναι ουσιαστικό μειονέκτημα. Ένα απ τα πιο ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά του είναι η δυνατότητα να συνδεθεί με δεύτερο MUVO Go κάτι που υπόσχεται ακόμα πιο απολαυστικό ήχο. Συνολικά λοιπόν, με προτεινόμενη Λ.Τ. στα 89.99€ σύμφωνα με το site της Creative ή ακόμα χαμηλότερα αν χρησιμοποιήσετε κάποιον price aggregator το MUVO Go είναι μια οικονομικά προσιτή και πολύ ποιοτική επώνυμη επιλογή που θα ευχαριστήσει με τον ήχο της τα πολύτιμα αυτάκια σας. 

   

   

   

  thumbs-up.png

   

  • Ποιότητα και ένταση ήχου
  • Απολαυστικό μπάσο
  • Ποιότητα κατασκευής
  • Διάρκεια μπαταρίας
  • Ανθεκτικότητα

   

   

   

  thumbs-down.png

   

  • Απουσία συνδεσιμότητας πέρα από το Bluetooth, που για κάποιους μπορεί να είναι σημαντική

   

   

  Με βάση τα παραπάνω, η βαθμολογία του Creative MUVO Go είναι: 

   

   
   
   

   

   

  Ευχαριστούμε θερμά την εταιρία για την παραχώρηση του δείγματος της δοκιμής.

   

  creative.png

   

   

  Συντελεστές Review
  Reviewers: Cyber_Cookie
  Photographers: Cyber_Cookie
  Editing: TheLab.gr Team
  Αξιολόγηση
  Χαρακτηριστικά:9
  ΧρηστικότηταSelect
  Ποιότητα9
  Επιδόσεις9
  ΓραφικάSelect
  Ήχος9
  GameplaySelect
  Αντοχή στο ΧρόνοSelect
  Απόδοση/ΤιμήSelect
  Editor's ChoiceNo
  Innovation AwardNo
  Design AwardNo
  Value for MoneyNo

  • Like 8
  • Agree 1
   Share


  User Feedback

  Recommended Comments  Create an account or sign in to comment

  You need to be a member in order to leave a comment

  Create an account

  Sign up for a new account in our community. It's easy!

  Register a new account

  Sign in

  Already have an account? Sign in here.

  Sign In Now

 • νέα sim και η παλαιά στην παλιά συσκευή

  Καλημέρα.   Έχω αυτή τη στιγμή στην παλιά συσκευή Samsung Galaxy GT-S7580 την πάρα πολύ παλιά sim που υποστηρίζει μόνο G3. Τώρα πια, η συνομιλία είναι αδύνατη. Η κλήση (εισερχόμενη & εξερχόμενη) πραγματοποιείται, αλλά εξαιρετικά ελαχιστα ακούγεται. Διότι πρέπει να αλλάξει η sim.   Στο κατάστημα cosmote (και στο 13888), μου είπαν δικαιούμαι δωρεάν νέα sim. Με ένα μήνυμα ενεργοποίησης, θα μεταφερθεί/ενεργοποιηθεί ο αριθμός (καρτοκινητο) στη νέα sim, και την παλαιά sim θα τη

  serpico75
  serpico75
  Smartphones

  H300s πρόβλημα με tp-link extender

  Καλησπέρα, παρατήρησα κολλήματα στο ρουτερ της vodafone H300s ( εμεναν αναμμένα όλα τα λαμπάκια και αναγκαστικά του έκανα επανεκίννηση με το Power button) την περίοδο που χρησιμοποιούσα το extender tp-link tl-wa850re. Το φαινόμενο συνέβαινε σχεδόν καθημερινά. Μετά από επικοινωνία με το τεχνικό τμήμα της vodafone, με ρωτήσανε αν χρησιμοποιώ extender tp-link και πως προκαλούν κολλήματα στο ρουτερ. Αναγκαστικά το απεγκατέστησα, παρόλα αυτα το χρειάζομαι. Χρησιμοποιεί κανείς άλλη μάρκα χωρίς πρ

  vagosofron
  vagosofron
  Δίκτυα 2

  Αναβάθμιση RAM

  Καλησπέρα στο forum. Μια βοήθεια παρακαλώ. Εχω ένα PC 12/ετίας που το χρησιμοποιώ μόνο για internet και δουλεύει ικανοποιητικά τόσα χρόνια. Έχει RAM 2x2gb=4gb και θέλω να του βάλω 2x4gb=8gb. Επειδή δεν έχω ιδέα από αριθμούς και χρονισμούς μπορείτε να μου πείτε ποιά μνήμη ταιριάζει με τα χαρακτηριστικά του PC μου? Παρακάτω φωτό από CPUID CPU-Z. Ευχαριστώ..  

  Stallone
  Stallone
  Μνήμες RAM DDR/DDR2/DDR3/DDR4/DDR5 5

  Στοκ ψήκτρα από Ryzen 5 5600

  Να ενημερώσω αρχικά ότι το παρόν θέμα είναι ενημερωτικό, δεν ψάχνω κάποια λύση. Σε πρόσφατο σύστημα που στήθηκε μπήκε ο Ryzen 5 5600 με την στοκ ψήκτρα του. Μετά την εγκατάσταση Windows + προγράμματα δοκιμάστηκε σε Time spy και Superposition όπου φάνηκε να χτυπάει 90αρες σε δευτερόλεπτα. Βγάλσιμο της ψήκτρας και (όχι καλό) καθάρισμα με οινόπνευμα της στοκ πάστας. Στις παρακάτω εικόνες υπάρχουν κάποιες μαύρες σκιές από την κακώς καθαρισμένη πάστα. Η έκπληξη όμως είναι η πολύ κακή (εργοσ

  TopCLR
  TopCLR
  AMD Platform 6

  Καμένη μητρική που δεν βρίσκω στην αγορά.

  Έχω ένα 17,3" laptop DELL INSPIRON 5737 (Model No: 5737-2322, Intel I7, 16Mb RAM) το οποίο έκαψε μητρική (στην τροφοδοσία όπως μου είπαν). Η μητρική έχει κωδικό ανταλλακτικού στη DELL 41RX6, στην οποία απευθύνθηκα και δεν την έχουν, ενώ δεν την βρίσκω ούτε σε site στο εξωτερικό. Το έστειλα σε δύο τεχνικούς και μου είπαν ότι η μητρική είναι πολύ καμένη και δεν επισκευάζεται. Το μηχάνημα είναι παλιό του 2013, αλλά είχε Intel I7 και 16Mb RAM και πήγαινε σφαίρα. Υπάρχει άλλη εναλ

  mskantz
  mskantz
  Τεχνολογικοί Προβληματισμοί 4
×
×
 • Create New...