Jump to content



Εργασία και διαβίωση στη Τσεχία!


cyberdyne

Recommended Posts

Κοιτά η αλήθεια είναι οτι θα ήθελα κάτι να είναι αρκετά advanced σε δίκτυα και όχι να προσφέρω τεχνική υποστήριξη σε απλα θέματα.

Αμα εχεις την καλοσύνη μπορείς να μου περιγραψεις λίγο το επιδεδο δυσκολιας...μιας καθημερινής μέρας?

Ευχαριστω

Κοίτα είμαι κι εγω στην ίδια φάση με σενα (Περιμένω 2η συνεντευξη τηλεφωνική τη Δευτέρα).Το θέμα ειναι οτι εγώ εργάζομαι 4 χρόνια σε πάροχο στο τεχνικό κομματι (πιο πολύ με βλάβες χαλκού) και όχι καθαρά στα δίκτυα που θέλω .Αμοίβομαι με 750 ευρώ,λεφτά που σίγουρα δεν σε φτάνουν να ζήσεις στο ελλαδιστάν, αλλα πληρώνομαι στην ώρα μου(βασικό).Αποφάσισα να ασχοληθω με τις πιστοποίησεις CISCO (έχω τελιώσει τει πληροφορικής) μπας και βρώ κατι πιο ενδιαφέρον και καλύτερα χρήματα .

Πρόσφατα πήρα το CCNA R&S και ηδη εχω ξεκινήσει το Security.Ετυχε κι εμφανίστηκε αυτή η θέση η οποια όπως και να χει να κάνει αρκετά με τα δίκτυα.Θα ήθελα προυπήρεσία σε μια τεράστια εταιρία όπως η AT&T αλλα αυτά που σκέφτομαι είναι τα εξής:

-Αξιζει να αφήσω τη δουλεία ,για να μετακομίσω Τσεχία για 150 ευρω διαφορά(βεβαια σε τεραστία εταιρία και πολύ πιο ενδιαφέρουσα θέση)?

-Θα μπορέσει να μείνει τίποτα στην άκρη με αυτά τα λεφτά(ή θα επιβιώνω κι εκεί)?

-Γενικότερα εργασια μπορείς να βρεί κάποιος εκτος κλάδου Πληροφορικής σε περίπτωση που έρθει κι η κοπέλα μου στο Brno(Προσόντα Πτυχιο ΑΕΙ θεωρητικής σχολής,proficiency και εργάζεται σε εξαγωγική εταιρία σε γραμματειακή υποστήριξη)?

-Πόσο έχει να κάνει με εξυπηρέτιση πελατών η θέση και εννοώντας ακουστικα στο κεφάλι και inbound k outbound calls (στο mail ομως που μου στειλαν αναφέρονται καθαρά στη θέση Tier 2 Engineer και 2nd level Cisco Specialist)

Μπρερδεμα και οσο το σκέφτομαι τοσο πιο πολυ μπερδεύομαι.

Αν μπορείτε τα παιδιά που ήδη εργάζεστε εκεί να μας διαφωτίσετε κι εμένα και το φίλο.

Έγινε επεξεργασία από kkalog
Link to comment
Share on other sites

Παιδια, εαν ανεβάσω screenshot από το inbox μου που που ξεκινάνε "θα μπορούσες να μου πείς...." θα πάθετε την πλακα σας.

Δυστυχώς δεν μπορώ να περναώ την ύπόλοιπη μέρα μετά την βάρδια μου γράφοντας στο φόρουμ και από ότι κατάλαβα, δεν παρακολουθεί κανένας άλλος από την nsc και από τις ομάδες που θέλετε να πάτε ώστε να γράψει και αυτός κάτι.

Ήδη μιλάω με πάρα πολλά άτομα στο skype από το φόρουμ, δεν μπορώ να διαθέσω παραπάνω χρόνο πάνω στο keyboard.

Καλοσύνη υπάρχει, δυστυχώς δεν υπάρχει χρόνος και δέυτερο άτομο να γράψει :(

Γράφω για τελευταία φορά:

Το να πάρει κάποιος 900-1000 καθαρά ευρώ, χωρίς προυπηρεσία και και μόνο με ένα ccna, το θεωρώ καλή ευκαιρεία, ειναι μια καλή αρχή να έρθει κάποιος 1-2 χρόνια να φτιάξει βιογραφικό (μετά πας άνετα σε όποιον πάροχο θέλεις - BT/UK, DT/GER). Πολλοί δυστυχώς δεν καταλαβαίνουν την αξία του να έχεις ΑΤ&Τ στο βιογραφικό και δίνουν σημασία σε άλλα πράματα (καιρός, συννεφιές, έλλειψη θάλασσας και άρες μάρες).

Αυτές οι θέσεις δεν είναι για άτομα με 4-5> χρόνια εμπειρία, αυτοί καλύτερα να ψάξουν Tier 3 (εκεί βέβαια θέλει ccnp + ccnp services provider).

Όποιος έχει ccnp + ccnp services provider καλύτερα να ψάξει τιερ 3 - μην λέμε τα ίδια και τα ίδια κάθε φορά.

Όποιος ψάχνει για ένα δυνατό ξεκίνημα για 2 χρόνια, ας έρθει να βάλει την ΑΤ&Τ στο βιογραφικό του ώστε να ανοίξει φτερά για καριέρα στο εξωτερικό.

To tier 1 + 2 με ακουστικά στο κεφάλι είναι, ακόμα και Τιερ 3. Πώς αλλιώς θα συμμετάσχει σε Teleconferance με άλλα 4-5 άτομα για live troubleshooting ?

"Κοιτά η αλήθεια είναι οτι θα ήθελα κάτι να είναι αρκετά advanced σε δίκτυα" = κάνε apply για Τιερ 3 και ενημέρωσε μας για το πώς πήγε η συνέντευξη να μάθουμε και εκεί το επιπεδο δυσκολίας των interview.

Υ.Γ Η γνώμη ενός ατόμου είναι καθαρά υποκειμενική, μπορεί να έρθετε επάνω και να ξενερώσετε την ζωή σας ή μπορεί να αποδειχτέι μια καλή κίνηση. προτείνω ή πάρτε την απόφαση/ρίσκο (πάντα η μεταναστευση ειναι ρίσκο, για φανταστείτε να μην υπήρχε το φόρουμ, όπως όταν ήρθαν τα παιδιά εδώ πριν 3 χρόνια) ή κάντε release την θέση να έρθει κανενας έλληνας άνεργος να φάει λίγο ψωμάκι και να βοηθήσει την οικογένεια του.

Y.Γ 2 Όποιος ενδιαφέρεται για άλλες θέσεις ας διαλέξει από εδώ και εγώ μπορώ να προωθήσω το βιογραφικό του. (Δεν έχω ιδέα τι κάνουν τα παιδιά σε αυτές τις θέσεις, απλά μπορώ να δώσω το βιογραφικό "από μέσα")

Φιλικά. :happy2:

Έγινε επεξεργασία από heavyaris
Link to comment
Share on other sites

Εγινες κατανοητός [MENTION=32258]heavyaris[/MENTION] κ ευχαριστούμε για το χρόνο σου. Πιστεύω δεν αξίζει το ρίσκο και θα προτιμήσω να ασχοληθώ με τις πιστοποιήσεις και έπειτα να ψάξω για κάτι καλύτερο και ουσιαστικό πάνω στα δίκτυα. Για τηλεφωνικό κέντρο με τα ίδια (σχεδόν) λεφτά που παίρνω τώρα δεν μετανεστεύω ουτε για τη NASA.:no:

Link to comment
Share on other sites

Οταν λες μπορεις να προωθησεις το βιογραφικο,τι εννοεις?

Αφου το recruitment γινεται απο την NSCGLOBAL ,ετσι δεν ειναι?

Y.Γ 2 Όποιος ενδιαφέρεται για άλλες θέσεις ας διαλέξει από εδώ και εγώ μπορώ να προωθήσω το βιογραφικό του. (Δεν έχω ιδέα τι κάνουν τα παιδιά σε αυτές τις θέσεις, απλά μπορώ να δώσω το βιογραφικό "από μέσα")

Φιλικά. :happy2:

Link to comment
Share on other sites

To tier 1 + 2 με ακουστικά στο κεφάλι είναι, ακόμα και Τιερ 3. Πώς αλλιώς θα συμμετάσχει σε Teleconferance με άλλα 4-5 άτομα για live troubleshooting ?

Εδω μπορείς να το αναλύσεις λίγο; ή κάποιος άλλος που έχει δουλέψει πάνω στη συγκεκριμένη θέση.

Τι περιστατικά αντιμετωπίζεις; Με τι τεχνολογίες έχει να κάνει η δουλειά (HSRP, BGP, MPLS) ; To support γινεται real time "Γεια σας εχω το ταδε θεμα, τι κανω;" ή σκαει βλάβη, παίρνεις logs, μελετάς κλπ και αναλαμβάνεις να βρεις λύση; Δωστε αν μπορείτε περισσότερο info για το ακριβώς ασχολειται η θεση, εμένα τουλάχιστον αυτό με καιει, λεφτά, χώρα κλπ δεν με αφορουν για την ώρα.

Link to comment
Share on other sites

Χρήστο, μπορείς στην δευτερη συνέντευξη να ζητήσεις να σου φέρουν έναν έλληνα στο ιντερβιου ροομ να μιλήσετε για μερικα λεπτά, εμένα με είχαν φωνάξει πριν από μερικούς μήνες και μιλησα με εναν υποψήφιο.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα,

Σήμερα ήταν να κάνω την δεύτερη συνέντευξη για την θέση Tier2 Network Specialist αλλά δεν ακουγόταν καλά η υπεύθυνη και δεν καταλάβαινα καν τι έλεγε.Θέλω να ρωτήσω τους φίλους που είναι πάνω,σε τι επίπεδο πρέπει να είναι τα αγγλικά για αυτήν την θέση...?Θέλουν να τα μιλάς άπταιστα?

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Παιδιά καλημέρες, ξέρει κανείς καμια φορτωτική εταιρία να κουβαλήσεις πράγματα πίσω στο Ελλάντα; (pc, κιθάρες, ενισχυτές, βιβλία, ρούχα) και να μην σου βγεί η λυπητερή και θές να πέσεις απο το μπαλκόνι (που δέν έχεις);

Ρώτησα εδώ σε ενα γραφείο (foreigners.cz) και μου έιπαν 35k κορώνες και μου πέσανε τα αυτιά...

Link to comment
Share on other sites

Επίσης αν φύγεις και εσύ μαζί με το λεωφορείο, μπορείς να κουβαλήσεις δωρεάν μέχρι 40 κιλά σε 2 βαλίτσες. (βέβαια έχω δει άτομο με 4 βαλίτσες και κιθάρα χύμα και φορητό στον ώμο και καλάθι με κουνέλι)

Link to comment
Share on other sites

Θενκιου θενκιου, θα το τσεκάρω και θα τους πάρω κανένα τηλέφωνο να δω τι παίζει. Με το λεοφορείο δεν παιζει να πάω πάντως, θα τα στείλω και θα φύγω πετώντας... 20 ώρες στον δρόμο δεν κάνω με τίποτα.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Χαιρετώ και εγώ την παρέα.!!.

Μόλις είχα μια προσφορά τηλεφωνικά για την ομάδα..αν άκουσα καλά ήταν περίπου στα 31000 CZK / 1.130 € μικτά τον μήνα.

Είχα μόνο μια τηλεφωνική συνέντευξη όπου με ρώτησαν απλά πράγματα για δίκτυα και τηλεφωνία. Τόσο εύκολα είναι τα πράγματα ? Για παράδειγμα για Linux που ρώτησαν δεν ήξερα σχεδόν τίποτα.

Συγνώμη αν γίνομαι κουραστικός, αλλά με τα λεφτά αυτά μπορεί κάποιος να ζήσει άνετα στο Brno (απλώς θα έρχομαι Ελλάδα 2-3 φορές το χρόνο λογικά) ? Μήπως να ζητήσω περισσότερα, δεδομένου οτι έχω εμπειρία σαν μηχανικός (όχι βέβαια στα συγκεκριμένα αντικείμενα) ?

Η δουλειά από ό,τι μου είπαν δεν θα είναι τύπου call-canter, αλλά εφαρμογή scripts στα δίκτυα κτλ. Βέβαια δεν ξέρω αν κρύβεται κάτι άλλο πίσω από αυτό.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις...

Έγινε επεξεργασία από Ozymandias
Link to comment
Share on other sites

Φαντάζομαι πως εννοείς την ομάδα που προσλαμβάνονται κυρίως από την nsc global. Καλύτερα να σου απαντήσουν όσοι δουλεύουν εκεί ήδη, πχ [MENTION=32258]heavyaris[/MENTION]

Τα λεφτά καθαρά θα είναι γύρω στα 23.250, αλλά φαντάζομαι ότι θα έχεις επιπλέον χρήματα από βάρδιες, ΣΚ και βραδυνά. Οπότε θα είσαι παραπάνω. Όπως και να έχει είναι λεφτά με τα οποία ζεις και έχουμε αναλύσει πιο πίσω το κόστος ζωής αρκετές φορές.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.