Jump to content



Επιλογή διανομής για netbook


GriGaS

Recommended Posts

Έχω ένα netbook eeePC 1005ha με τον κλασσικό atom στα 1.6 και 1gb ram, το οποίο ως γνωστόν στα XP SP3 είναι εκνευριστικά αργό. Κατά καιρούς έχω δοκιμάσει διάφορες διανομές (Ubuntu, macPup, joliOS) οι οποίες είχαν η καθεμία τα κουσούρια τους. Το μοναδικό λειτουργικό το οποίο έχω δει να πηγαίνει σφεντόνα είναι Androidx86 το οποίο όμως δεν με βόλεψε ιδιαίτερα για χρήση με πληκτρολόγιο και ποντίκι.

Εάν κάποιος έχει εγκαταστήσει με επιτυχία κάποια διανομή με την οποία να μπορείς να σερφάρεις χωρίς το παραμικρό κόλλημα, θα ήθελα να μου την προτείνει. Δεν με ενδιαφέρει τι νομίζετε ότι θα δουλέψει καλά - έχω διαβάσει άπειρα άρθρα περί διανομών για netbook. Θέλω κάτι που να το έχετε δοκιμάσει να έχετε μείνει 100% ευχαριστημένοι.

Link to comment
Share on other sites

Ολες έχουν κάποιο κουσούρι :p

Puppy linux σε 1500ρι p4 με 128ΜΒ RAM φύσαγε. ΑΛΛΑ, το να σερφάρεις χωρίς κόλλημα το ξεχνάς. Δεν είναι θέμα λειτουργικού. Ότι και να κάνεις άμα έχουν πήξει τις σελίδες στα scripts/flash/css και 500 φωτός θα σέρνεται. Μπορείς να επιλέξεις κάνα browser που να τα κόβει αυτά (κάνα text browser π.χ. lynx/elinks κτλ) αλλά δεν είναι τόσο τραγικό το hw σου για τέτοιες λύσεις.

Link to comment
Share on other sites

Δεν θα κανει καμια απολυτως διαφορα.

Το ειχα καποια στιγμη στα χερια μου. Και με 2GB πανω, οτιδηποτε σχετικα συχρονο linux ψιλο κολλαγε. Εχει αθλιο CPU. Νομιζω mint με xfce θα ειναι αρκετα υποφερτο.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

για να μην με κυνηγάει ο [MENTION=400]astrolabos[/MENTION] συνεχίζω εδώ. έβαλα Mint 13 XFCE. σε γενικές γραμμές πάει καλούτσικα, εκτός του firefox ο οποίος σέρνεται. προ ολίγου δοκίμασα και chromium ο οποίος μου φαίνεται αισθητά καλύτερος. [MENTION=5110]qbiefox[/MENTION] any suggestions???

Link to comment
Share on other sites

Χωρίς να το έχω ψάξει ιδιαίτερα, μιας και εγώ είμαι κολλημένος με firefox πολλά χρόνια, θα σου έλεγα να δοκιμάσεις:

- Opera : γνωστός και πιο ελαφρύς, νομίζω θα πηγαίνει καλύτερα και δεν θα cacharei το σύμπαν όπως ο chrome

- Midori : δεν τον έχω δοκιμάσει, υποτίθεται ότι είναι the lightest of all

- Arora : ούτε αυτόν τον έχω δοκιμάσει,

Γενικά πρέπει να φύγεις από τα κλασσικά, μιας και είσαι περιορισμένος από hardware.

Link to comment
Share on other sites

λοιπόν ο midori φαίνεται ότι θα γίνει main browser στο netbook. με μοναδική παρέμβαση την ενεργοποίηση του adblocker δούλεψε όπως τον ήθελα out of the box (βέβαια με μισή ώρα χρήση δεν μπορείς να είσαι και 100% σίγουρος)

In other news που λένε και στο Top Gear, το Μιντ συνεχίζει να με εκπλήσει. Ουσιαστικά είναι η πρώτη φορά που ασχολούμαι με Linux και με έχει εντυπωσιάσει πως η εγκατάσταση έχει γίνει πιο απροβλημάτιστα και απο windows. αποκορύφωμα όταν μου άνοιξε την καμερα για να τραβήξει φωτογραφία προφίλ, καθώς και ότι δουλεύουν ΟΛΑ τα F keys (ρύθμιση ήχου φωτεινότητας κλπ) καθώς και το scroll με την δεξιά άκρη του touchpad. χαζά χαζα το netbook περνάει δεύτερη νιότη!

Link to comment
Share on other sites

Bonus tip: Αν θες να κάνεις το xfce να μην έχει τπτ να ζηλέψει σε εμφάνιση από τα βαριά DE: Numix - Not just yet another theme suite

Επίσης άμα έχεις όρεξη μπορείς να ψαχτείς στο http://xfce-look.org/

Link to comment
Share on other sites

thanks, αλλά σε αυτή τη φάση μου αρκεί που έχω ένα λειτουργικό netbook (ασχετως που δεν θα το χρησιμοποιώ) το οποίο έχει browser, skype και πρόσβαση στο nas. να φανταστείς αφαίρεσα το default wallpaper και έχω μαύρο φόντο.

(μένουν άλλοι 4 υπολογιστές στην οικογένεια με XP που πρέπει να "αναβαθμιστούν" μέχρι το Πάσχα)

Link to comment
Share on other sites

Επεσε και εμενα στα χερια μου ενα eepc καποια στιγμη , του ειχα βάλει 2gb ram και μια ξαλαφρωμένη εκδοσή τον xp , Που ειχα βρει για πισι με μικρες δυνατότητες , . Εγκατάσταση σε 10 λεπτά , μονο τα βασικά , ουτε ταπετσαρίες ουτε θέματα, ουτε τίποτα , και πήγαινα μπάλα .

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 4 months later...

μιας και απέκτησα tablet, το netbook με linux ήταν εξαιρετικά περιττό. τι να το κάνω τι να το κάνω, να το σκοτώσω στις αγγελίες για 70 ευρώ; μπαααα...

Του εβαλα OpenElec. H εγκατάσταση κράτησε λίγα λεπτά (μονοψήφιο αριθμό) και πλέον το netbook κάνει boot σε XBMC σε κυριολεκτικά 8 δευτερόλεπτα. Παίζει όλα τα SD (με ενδιαφέρει μιας και βλέπω καμιά 15αρια τηλεοπτικές σειρές σε SD) ενώ στα 720 ζορίζεται εμφανώς. Για 1080 ούτε λόγος...

Το ζουμί όμως είναι ότι η διαδικασία εγκαταστάσης streaming μέσω του fusion έχει γίνει πιο εύκολη από ποτέ. Έτσι σαν bonus έχω ένα μηχανάκι το οποίο εκτός από πρόσβαση στο NAS έχει πρόσβαση σε αμέτρητα streams.

P.S. εκτός από μία κόρη έχω και 4 ανήψια, 2 εκ των οποίων όποτε έρχονται σπίτι θέλουν να δουν ό,τι cartoon τους κατέβει... πλέον θα τα βάζω να βλέπουν στο netbook το οποίο λόγω δυνατής ακόμα μπαταρίας κρατάει αρκετά.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

παιδες , για να μην κανω νεο θεμα 

σε 512 DDr1 και IDE δισκο ... παιζουν αυτα? 

γιατι εβαλα ubuntu και σερνεται το pc 

 To ubuntu είναι βαρύ για 512 RAM.

 

Δοκίμασε περιβάλλον xfce (xubuntu ή xfce mint). Αν και πάλι δεν είσαι ικανοποιημένος, ακόμα πιο light είναι το lubuntu και μετά πας σε puppy linux

Έγινε επεξεργασία από gdp77
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.