Jump to content



Project "No Name Yet" - Scratch Build - Stage 1: Design


Recommended Posts

Εδώ είμαστε πάλι...αν και αρκετές μέρες εν αναμονή του E.TeRaS να επιστρέψει απ' το εξωτερικό για την συνέχεια του project του "No Name Yet", είπα με μία μικρή ανάρτηση του καινούργιου project από την Singularity Computers να ζεσταθούμε ακόμη πιο πολύ.

Όπως παρατηρήσατε κι εσείς λίγο πολύ είναι μία υλοποίηση η οποία μοιάζει πολύ σε κάποια σχέδια τα οποία κάναμε και τα προορίζαμε στο project του E.TeRaS. Προσωπικά θεωρώ πως οι υλοποιήσεις που γίνονται απ' την Singularity Computers είναι αν μη τι άλλο αρκετά ποιοτικές και κατά συνέπεια "πανάκριβες".

Την ανάρτηση πιο πολύ την κάνω για τον λόγω και μόνο πως απο την στιγμή που μπαίνει κανείς στην διαδικασία να δημιουργήσει κάτι από την αρχή, από κενή κόλα καρτιού μέχρι και το είδος βίδας πχ που θα χρησιμοποιήσει, έ δεν νομίζω πως αυτό που θα κάνει θα πρέπει να μοιάζει τόσο πολύ σε κάτι το οποίο ήδη υπάρχει και μπορεί κάλλιστα να το προμηθευτεί άμμεσα χωρίς τόσο κόπο.

Δόξα τον παντοδύναμο....ιδέες και όρεξη υπάρχουν άφθονες, άντε λοιπόν να δώσουμε μερικές ακόμη, μέχρι να μας έρθει το αγόρι πίσω και να πιάσει δουλειά.

Όπως υποσχέθηκα προ ημερών θα υπάρχει ένα μικρό up-grade του case που είχα φτιάξει πρόχειρα και άρεσε στον E.TeRaS με βάσει πάντα τις δικές του ανάγκες και θέλω.

Η υλοποίηση του Magnum STH10 από την Singularity Computers.

308v5gz.jpg

161i4pw.jpg

351ei5i.jpg

6swieq.jpg

Εδώ τα δύο βίντεο:

Part01

Part02

Μαμώτο μου μας το κλέψανε :hm:

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 113
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

[MENTION=24079]kazaboy[/MENTION] Δεν σας κλέψανε φίλε μου, αυτή η κατασκευή είναι από την εταιρία CaseLabs που παρέθεσα μερικά posts πριν για να βοηθήσω ώστε να πάρει ιδέες από εκεί ο E.TeRaS

Από εκεί παραγγέλνεις το κουτί και σου βάζουν ότι θες από κάθε πλευρά του, θες plexi, mesh, να είναι κλειστό, ακόμη και χρώμα διαλέγεις, ότι θέλεις στο κάνουν, αλλά είναι πολλά τα λεφτά.

Link to comment
Share on other sites

Σαφώς και γνωρίζουμε όλοι πιο case είναι (το αναφέρω) και τι σου παρέχει η κατασκευάστρια εταιρία απλά ακόμη και το hardware είναι κοντά στα θέλω του E.TeRaS για αυτό πιο πολύ το παρουσίασα.

Το up-grade που θα ανεβάσω όπως σας είπα θα κινείται στο ίδιο μοτίβο αφού άρεσε στον E.TeRaS, απλά θα γίνουν κάποιες τροποποιήσεις κυρίως στην εξωτερική του εμφάνισει και όχι τόσο εσωτερικά.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα σας!!!

Επιτέλους γύρισα.

Ωραίο το κουτί της caselabs.

Εγώ έστω και απομακτιζμενα στις ελεύθερες ώρες μου πάλευα με σχέδιο. Χθες είδα τα ποστ και μέχρι να μπω στο PC μου να παρω screenshot κλπ κλπ με πήρε ο υπνος. a8a2a9u2.jpg

Κάτι τέτοιο είχα στο νου.

Link to comment
Share on other sites

Καλώς τοννννννν....!!!!

Κάτι τέτοιο είχα ακριβώς κι εγώ στο μυαλό μου :sarcastic:.

Αν μπορέσω σήμερα θα ανεβάσω το τροποποιημένο case για να δούμε σε πιο ακριβώς σχήμα θα καταλήξουμε.

Link to comment
Share on other sites

Γεια χαρά και από το home base επιτελούς, μετά από αρκετές κουραστικές μέρες εκτός!!...

Μετά από το ποστ της ιδέας του [MENTION=24079]kazaboy[/MENTION] απευθείας μου ήρθε στο μυαλό η ιδέα να συνδυάσω δυο κουτιά.

Το CM HAF Stacker 945 version και το Silverstone TJ11.

942_2%20(1024x683)1_thumb.jpg

TJ11-34View.jpg

Και προς το παρών έχω σχεδίαση το εξής:

Το εξωτερικό πάνελ στυλ TJ11 για κάποιο λόγο δεν μου λυγίζει καλά στο σχέδιο και όπως βλέπετε στα δεξιά κάνει μια εγκοπή όταν λυγίζετε Ο_ο

1-12157.png

Χώροι πάνω κάτω για ψυγεία και τροφοδοτικά

2-12158.png

3-12162.png

4-12163.png

Το κεντρικό chassis unibody design που χρησιμοποιεί το TJ11.

5-12164.png

Το chassis για να είναι στιβαρό στο σχέδιο έβαλα 5μμ πάχος, νομίζετε είναι too much η είναι οκ;

Και κάτι

:offtopic2: , εάν γνωρίζετε κάποιον προγραμματιστή η κάποιον Electronic Engineer in Mobile Telecoms που ψάχνει για εργασία, η εταιρεία που είμαι κάνει προλήψεις.

Software Engineers | Skywalker.gr

Software Developers / Software Testers | Skywalker.gr

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ με Karmen1983,θεωρώ πως συνολικά αν κινηθείς σε 3mm θα είσαι καλυμμένος. Η στυβαρότητα του case και η όσο to δυνατόν αποφυγή της στρέβλωσης θα επέλθουν μετα και την τοποθέτηση των δύο ενδιάμεσων επιπέδων. Άσε που όταν κουμπώσουν τα δύο πλαϊνά τμήματα θα είναι σαν τούβλο :yes4:.

Απ' ότι βλέπω μόνο οι δύο μπροστινές γωνίες (πάνω/κάτω) είναι με στρογγυλάδα και οι πίσω γωνίες. Δεν θα σε ενδιέφερε να είναι όλες στρογγυλές; Κάτι τέτοιο σκεφτόμουν εγώ, θα δώσει άλλο "ύφος" στο case.

Έγινε επεξεργασία από kazaboy
Link to comment
Share on other sites

εγώ θα έλεγα να πας να δεις απο κοντά τι σημαίνει 2mm,3mm και τι 5mm αλουμίνιο πριν κάνεις τα σχέδια. Είμαι σίγουρη ότι θα αναθεωρήσεις πολλά :p

Δεν είναι πλέξι για να συζητάς για τέτοια πάχη αλλά μέταλλο.

Link to comment
Share on other sites

[MENTION=32428]E.TeRaS[/MENTION]

Καλημέρα και από εμένα!

Πράγματι τα 5mm είναι overkill!:)

Αν όμως το θέλεις για λόγους "consept" , είναι πολύ δύσκολο να το πετύχεις με λύγισμα όλα μαζί και τις καμπύλες και τα πλαϊνά της γωνίας.

Το πρόγραμμα υποθέτω δεν στο βγάζει γιατί απλά με το πάχος αυτό το αλουμίνιο όσο μαλακό και να είναι απλά δεν λυγίζει σωστά, εκτός και αν πας σε πρέσα με καλούπια και πάλι το συζητάμε.

Ο μόνος οικονομικά εφικτός τρόπος να το πετύχεις είναι οι γωνίες αυτές να διαιρεθούν σε δυο επίπεδα και να ακολουθήσεις κάτι ανάλογο με το 1 του σκαριφήματος :

e-teras-corner-contruction-01-12178.png

Αν όμως βρεις να λυγίσεις τη μπάρα των 5 mm* τότε τις γωνίες του πλευρικού τμήματος μπορείς να τις κόψεις σαν λωρίδες σχήματος τομέα τεταρτοκύκλιου όπως στην περίπτωση 2

Με κόκκινο οι κολλήσεις και προσοχή για να πιάσει καλά και εύκολα, θα πρέπει τα κομμάτια στα τμήματα που θα κολληθούν , να έχουν φαλτσαριστεί για να πιάσει η κόλληση βαθειά και να είναι γερή!

Μην ξεχνάς οι δυνάμεις που θα δεχτεί είναι μεγάλες!

{* Αν το κάνεις, να δοκιμάσεις πρώτα σε ένα μικρό κομμάτι δοκιμαστικά να δεις αν και πόσο βαθειά, ρηγματώνεται η κυρτή μεριά της γωνίας!}

Και μετά λείανση για να ομαλοποιηθεί τελείως η επιφάνεια >>> στοκάρισμα>>>> Βάψιμο !

Το στοκάρισμα μπορείς να το αποφύγεις αν η κόλληση γίνει τέλεια και δεν έχει φυσαλίδες η λακουβίτσες, ή αν όπου έχει θέμα πας και κάνεις τοπικά ένα γέμισμα με κόλληση!

Αλλά εδώ παίζουν και άλλες ιδέες, π.χ. οι γωνίες αυτές να γίνουν από παραλληλεπίπεδη σωλήνα αλουμινίου βαρείας κατασκευής (μπορεί να έχει και πομπέ μικρές πλευρές) η οποία θα κουρμπαριστεί εκεί που θέλεις. :)

Αυτά τα λίγα .... για την ώρα ;) !

Καλή συνέχεια ! ! ! :T:

Link to comment
Share on other sites

Ωραία, αρα 5μμ είναι too much :). Καλύτερα για έμενα και ολας :)

Ερώτηση, μπορείς σε 3μμ πάχος αλουμίνιο να κάνεις τρύπα βάθους 1.5μμ η 2μμ να γίνουν σπειρώσεις και να μπει βίδα χωρίς να βγαίνει από την απέναντί μεριά;

Back to the drawing board.! :computer::crazy_pilot:

Link to comment
Share on other sites

Τι θες να κάνεις και το ρωτάς;

Η απάντηση είναι όχι αν μιλάμε για Μ3 βίδα και πάνω. Το πρόβλημα είναι ότι το κολαούζο δε θα μπει μέσα να κάνει πάσα σε τόσο μικρό βάθος.

Link to comment
Share on other sites

Σκεφτόμουν, αντί για γωνίες στο εξωτερικό πάνελ να μου κόβανε ένα κομμάτι plexiglass black και να το βίδωνα εσωτερικά χωρίς να φαίνεται η βίδα κάπως έτσι.

2-12181.png

1-12180.png

Αλλά εφόσον δεν γίνετε άκυρο τοτε :)

Link to comment
Share on other sites

Αλλά εφόσον δεν γίνετε άκυρο τοτε :)

Μια χαρά στα είπε η Αγάπη, αλλά δεν την προσέχεις! :)

1. Αυτό που λες δεν γίνεται, αλλά 2. για πες τι θες να κάνεις? ;)

Γιατί σίγουρα δεν γίνεται όπως σκέφτηκες να το κάνεις , το πάχος είναι τόσο μικρό που ούτε ο κώνος του κολαούζου δεν θα μπει καλά καλά στην τυφλή τρύπα.!

Αλλά τώρα που είπες τι θες να κάνεις ..............

...........Μόνο του "σπανού τα γένια δεν γίνονται" και αυτό είναι υπό αίρεση ! :hehe:

Θέλεις κρυφά πάσα στήριξης ενός πλαϊνού από μαύρο πλέξι.

Μια ιδέα είναι η παρακάτω:

kryfi-stiriksi-plainou-01-12183.png

1. Παίρνεις μια ράβδο από πλέξι , την τρυπάς σε τόρνο , ανοίγεις πάσο, και μετά κόβεις ροδέλες λίγο πιο αδύνατες από το πάχος του ελάσματος του κουτιού.

1α. Αν δεν υπάρχει πρόσβαση σε τόρνο, κόβεις όσο πιο κάθετα μπορείς την ράβδο και μετά τρύπα στο κέντρο και άνοιγμα πάσου, με πετρελαιάκι καθαρό, η λιπαντικό κοπής για να γλιστράει και να μην μασήσει το πάσο.

2. Χρησιμοποιείς "κολαούζο μηχανής" για να βγει το πάσο με ένα νούμερο κολαούζου.

3. Και δεν ξεχνάμε την ώρα που ανοίγουμε το πάσο , δυο στροφές μπροστά και μια πίσω για να σπάνε τα γρέζια να βγει αστέρι το πάσο! :dance3:

4. Λειαίνεις τις ροδέλες σε ντουκόχαρτο νερού και με νερό ! :).

5. Στη συνέχεια ανοίγεις στα χείλη του ανοίγματος που θα πάει το πλεξι πλαϊνό, τρύπες λίγο μεγαλύτερες από την διάμετρο των ροδελών του πλέξι.

6. Φέρνεις σε επαφή το πλεξι πλαϊνό με τον σκελετό του κουτιού( ή το σκελετό του πλαϊνού καπακιού που θα έχει το πλεξι πάνω του) , τα ρυθμίζεις σωστά μεταξύ τους , τα στερεώνεις πρόχειρα΄με τσιμπίδες και :

7. Μετά παίρνεις τις ροδέλες τις τοποθετείς μέσα στις οπές που έχει ο σκελετός , έτσι που να ακουμπήσουν σωστά στο εσωτερικό του πλέξι πλαϊνού .

8. Στη συνέχεια με μια σύριγγα που έχει χλωροφόρμιο, περνάς προσεκτικά την βελόνα της μέσα στην οπή που έχει το σπείρωμα , και ρίχνεις λίγο υγρό.

Αυτό λόγω του τριχοειδούς φαινομένου θα πάει αμέσως να καλύψει το κενό μεταξύ πλέξι ροδέλας και πλέξι πλαϊνού!

Η συγκόλληση είναι σχεδόν ακαριαία , πίεζε ελαφρά τη ροδέλα μέχρι να "στεγνώσει" το υγρό.

9. Μετά αφαιρείς το πλέξι πλαϊνό , αφού φροντίσεις να σημαδέψεις τον προσανατολισμό τοποθέτησής του :)

10. Καθάρισμα, αν δεις ότι περιμετρικά στις ροδέλες υπάρχουν κενά, μπορείς με την μύτη της βελόνας να συμπληρώσεις λίγο κόλλα ακόμα.

Και μετά επανασυναρμολόγηση όλο χαμόγελα ! ! ! :D

Εναλλακτικές υπάρχουν και άλλες ανάλογα με τις ιδιομορφίες του πράγματος , αλλά αυτή είναι η βασική λογική, και μπορεί στην περίπτωση τη δική σου να εφαρμοστεί γιατί το πλεξι σου είναι μαύρο και αδιαφανές , οπότε οι ροδέλες από μέσα δεν θα φαίνονται !

Καλή συνέχεια!!!! :T:

edit:

Αυτά που είπα πιο πάνω μπορούν να χρησιμοποιηθούν ανάλογα και γι΄αυτό που θέλεις να κάνεις (και το οποίο μόλις ψυχανεμίστηκα :o , είναι να μην κολλήσει το μυαλό .. :hehe: )

Οπότε είναι ιδέα με πολλαπλή χρησιμότητα ! :D

Έγινε επεξεργασία από Seafalco
Link to comment
Share on other sites

Προσωπικά πιστεύω πως για να μην μπλεχτεί με plexi και με διάφορα άλλα υλικά και καθότι είμαι λίγο "ψείρας" γενικά στο να γίνεται όσο το δυνατόν πιο τέλεια δουλειά θα έλεγα πως το όλο εγχείρημα μπορεί να γίνει με το ίδιο υλικό, αλουμίνιο δλδ.

Θα πάρω ως παράδειγμα το πλαϊνό του δικού μου case. Το πλαϊνό είναι περίπου 1mm αλουμινίου και έχει κρυφά πάσα για να βιδωθεί επάνω κομμάτι άλλου μετάλλου για να κουμπώνει το φίλτρο σκόνης.

Δείτε τις παρακάτω φωτό, όπου παράλληλα επεξηγώ την διαδικασία για το πως μπορεί να γίνει.

2r6ijxt.jpg

2epsxgk.jpg

zxo008.jpg

Μετά απ' όλα αυτά και με ένα μικρό ξύσιμο για να λειανθεί η περιοχή γύρω απο τα πάσα και τέλος με το βάψιμο ..... θα είναι πολύ "εργοστασιακό" το αποτέλεσμα που θα έχουμε και θα αποφύγουμε την πιθανή χαλάρωση ή σπάσιμο που μπορεί να επέλθει μετά από καιρό στο σπείρωμα της τρύπας του plexi glass, αν χρειάζεται να βιδώνει/ξεβιδώνει η βίδα.

Άντε καλημέρα!

Έγινε επεξεργασία από kazaboy
Link to comment
Share on other sites

Ένα μικρό update με κάποιες φωτογραφίες από το σχέδιο με το όποιο έχω κατάληξη, και θα ήθελα να μείνω σε αυτό το σχέδιο, γιατί δεν πρόκειται να τελειώσω αυτό που θέλω να κάνω ποτέ, προσωπικά το σχέδιο αυτό για εμένα είναι εμφανίσιμο, απλό και λειτουργικό. Και όλα τα κομμάτια είναι στα 3μμ πάχος.

Έχει χώρο επάνω για 2 x 480μμ ψυγεία, σε push pull config και breathing space για τους ανεμιστήρες, εάν τα ψυγεία είναι 40μμ (AX Series XS-PC) θα έχουν 100μμ απόσταση οι ανεμιστήρες, και με 65μμ (EK-CoolStream RAD XTX) θα έχουν 50μμ απόσταση.

Στο κάτω μέρος θα χωρέσουν 2 x 360μμ ψυγεία και πάλι σε push pull και επαρκές χώρος για 2 τροφοδοτικά

Θα προσπαθήσω σύντομα να βάλω ενδεικτικά κομμάτια στο σχέδιο για να φαίνεται το πώς θα είναι.

1-12224.png

2-12225.png

3-12226.png

4-12227.png

Unibody Chassis

chassis-12229.png

Chassis with all sides connected

assembledchassis-12228.png

With External Panel "TJ11 Style"

extpanel-12230.png

Mid Plates and 5.25 Bay Mounts

midplatesandopticalbay-12231.png

With Mobo Tray

withoutpanels-12232.png

Fully Assembled

withpanels-12233.png

Τα επόμενα βήματα που πρέπει να κάνω είναι να βρω της ιδανικές θέσεις για της οποίες θα πρέπει να βάλω βίδες για να δέσει το κουτί μαζί, επίσης πρέπει να κόψω τα κομμάτια με ακριβά για της εξόδους της μητρικής, της θύρες των PCIe, χώρους για τακτοποίηση καλωδίων, της σωστές τρύπες για τα 5.25, κουμπιά ρεύματος και reset, και για θήρες USB.

Θα εκτιμούσα ιδιαίτερος τα σχόλια σας για το σχέδιο, εάν παρατηρείτε κάτι το οποίο χρειάζεται διόρθωση πείτε το.

Να ήσαστε καλά!

Έγινε επεξεργασία από E.TeRaS
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.