Jump to content



Πλαίσιο και μελάνια @work...


Recommended Posts

Σχετικά με τα μελάνια @work T1301/1302/1303/1304 για Epson:

Πριν 3 μήνες περίπου αγόρασα έναν Epson WF-3530 για το γραφείο μου. Κάποια στιγμή πήγα στο Πλαίσιο της Μεταμόρφωσης να αγοράσω μελάνια (αυθεντικά). Εκεί η υπάλληλος μου πάσαρε τα @work ως ισάξια, φθηνότερα κλπ κλπ. Της εξήγησα ότι είχα παλιότερα αγοράσει για έναν HP OfficeJet και δεν έμεινα καθόλου ευχαριστημένος ωστόσο επέμεινε και μου είπε ότι τον τελευταίο χρόνο έχουν διορθωθεί τα όποια προβλήματα και είναι οκ. Είχα ήδη στο γραφείο ένα σετ από τη σειρά 1291 οπότε είπα να τα δοκιμάσω. Αγόρασα λοιπόν ένα σετ από τα συμβατά (και δύο μάυρα). Ήρθε η ώρα που άδειασε το μάυρο και το άλλαξα με το @work. Οι πρώτες εκτυπώσεις ήταν οκ, αν και χαμηλότερης ποιότητας. Πριν δύο ημέρες, ενώ εκτύπωνε ένα συμβόλαιο ξαφνικά άρχισε να εμφανίζει κενά ώσπου σταμάτησε να εκτυπώνει. Έκανα καθαρισμό κεφαλής, τίποτα. Τον επανέλαβα, πάλι τίποτα. Ο εκτυπωτής έδειχνε ποσότητα μάυρου μελανιού τουλάχιστον 75%. Αλλάζω το μελάνι με δέυτερο @work, τίποτα.

Επικοινωνώ με τεχνική υποστήριξη, όπου ο τεχνικός, με ύφος "εγώ είμαι τεχνικός του Πλαισίου και ξέρω" μου είπε ότι φταίει το γεγονός ότι χρησιμoποιώ το @work μαζί με τα έγχρωμα Epson και μου πρότεινε να αλλάξω τα έγχρωμα με @work και να καθαρίσω τις επαφές του εκτυπωτή και του μαύρου μελανιού με λίγο νερό και μπατονέτα και ότι τα @work δεν παθαίνουν τίποτα. Ακολούθησα τις οδηγίες του, αποτέλεσμα μηδέν. Σταμάτησαν να εκτυπώνουν και τα έγχρωμα!!! Αλλάζω τα μελάνια (όλα) με αυθεντικά Epson, τίποτα. Πακέταρα τον εκτυπωτή, το πρωϊ (14/6/2014) θα το στείλω με ACS στη Μαγούλα στο service όπου και απαιτώ (όπως γράφω και σε σχετικό σημείωμα) την επιδιόρθωση ή αντικατάσταση του εκτυπωτή. Φυσικά και δεν πρόκειται να ξαναπάρω μελάνια @work. Από το αποτέλεσμα θα σκεφτώ αν εξακολουθήσω να είμαι πελάτης του καταστήματος. Σε περίπτωση που αρνηθούν θα διεκδικήσω το δίκιο μου με κάθε νόμιμο μέσο.

Θα ενημερώσω το παρόν νήμα με την όποια εξέλιξη. Το παρόν θα δημοσιεύσω σε όσο περισσότερα τεχνολογικά forum μπορώ.

ΥΓ: Το μεσημέρι (12/6/2014) άφησα αρνητική αξιολόγηση στη σελίδα του προϊόντος με το σχόλιο "αν αγαπάτε τα λεφτουδάκια που δώσατε για τον Epson σας, μείνετε μακριά...". Δεν δημοσιέυτηκε, τουλάχιστον μέχρι τώρα. Άφησα και δεύτερη πριν λίγο την οποία και επισυνάπτω εδώ. Οψόμεθα...

WriteReview.pdf

Link to comment
Share on other sites

Περαστικά. Μάλλον θα το στείλουν στην αντιπροσωπεία για service.

δεν βλεπω καπου να αναφερει οτι εχει αγορασει τον εκτυπωτη απο πλαισιο εκτος αν κατι μου διαφευγει.

Το οτι σταματησε να εκτυπωνει πρεπει να ελεγχθει ο εκτυπωτης.Οπως και να εχει δεν αναφερεις ποτε οτι εβαλες συμβατικα μελανια στην αντιπροσωπία

Έγινε επεξεργασία από Aias
Link to comment
Share on other sites

περαστικα...

αν ειναι να βαζεις οτι να ναι γιατι δεν πηγαινες καλυτερα σε αναγομωση απο καποιο αξιοπιστο καταστημα? (ειδικα αφου δε σε πολυνοιαζει η ποιοτητα)

ειναι πολυ καλυτερο απο το να βαζεις οτι κεφαλη πασαρουν ως "συμβατη"

Link to comment
Share on other sites

Την έχω πάθει και εγώ με @Work μελάνι σε HP. Τις πρώτες μέρες όλα καλά αν και μου έβγαζε ότι το μελάνι δεν έχει τοποθετηθεί σωστά ή έχει βλάβη. Δεν έδωσα όμως σημασία γιατί λέω ίσως το βγάζει επειδή δεν είναι το αυθεντικό.

Ξαφνικά μετά από ένα διάστημα πατούσα να εκτυπώσω και ο εκτυπωτής δεν έκανε τίποτα. Άλλαξα το @Work μελάνι και όλα μια χαρά.

Το μελάνι επιστράφηκε στο Πλαίσιο για να το δουν οι τεχνικοί τους. Ακόμα τίποτα...

Link to comment
Share on other sites

Επειδή είναι κρίμα να πετάτε τα λεφτά σας σε αμφιβόλου ποιότητας λύσεις με ημιτασιόν μελάνια για να εξοικονομήσετε κάποια χρήματα, και επειδή από την άλλη τα γνήσια μελάνια είναι πανάκριβα και ψάχνουν κορόϊδα να τους τα ακουμπάνε, όσοι κάνετε εκτυπώσεις συχνές , καλύτερα να στραφείτε σε λύσεις συστημάτων συνεχούς ροής που είναι μακράν η οικονομικότερη και πιο αξιόπιστη λύση.

Εγώ στον δικό μου Canon iP4600 που έχω κάπου στα 4 χρόνια έχω γλιτώσει του κόσμου τα λεφτά γεμίζοντας τα μελάνια μόνος μου.

Χαρακτηριστικά αναφέρω οτι είχα πάρει ένα κιτ με 5 μπουκάλια (cyan, magenta, blue, black, black pigment) των 100ml έκαστο, με resetter (από Αγγλία) με συνολικό κόστος 64 ευρώ.

Η παραπάνω ποσότητα αντιστοιχεί σε 10 cartrige των 10ml για κάθε χρώμα, δηλαδή σύνολο 50 cartrige τα οποία για τον δικό μου εκτυπωτή, με 10 ευρώ το ένα μιλάμε για κόστος των 500 ευρώ...

Τόσα χρόνια που τα δουλεύω δεν είχα το παραμικρό πρόβλημα σε θέμα ποιότητας μελανιών.

Link to comment
Share on other sites

δεν βλεπω καπου να αναφερει οτι εχει αγορασει τον εκτυπωτη απο πλαισιο εκτος αν κατι μου διαφευγει.

Το οτι σταματησε να εκτυπωνει πρεπει να ελεγχθει ο εκτυπωτης.Οπως και να εχει δεν αναφερεις ποτε οτι εβαλες συμβατικα μελανια στην αντιπροσωπία

Δεν μας ενδιαφέρει από που τον αγόρασε, εφόσον τα μελάνια του πλαισίου χάλασαν τον εκτυπωτή του, θα πρέπει να του τον επισκευάσουν από όπου και να είναι αγορασμένος.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

CISS (Continuous Ink Supply System - αν θυμάμαι καλά).

Για τον EPSON του πατέρα μου πήρα ένα σύστημα με 5x100ml (ανα χρώμα) + extra μπουκάλια των 500ml ένα για κάθε χρώμα με κόστος μαζί με την αποστολή γύρω στα 130€.

Εδώ και καμιά 3 χρόνια (μπορεί και παραπάνω) δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, έχουν εκτυπωθεί και 'γω δεν ξέρω πόσες σελίδες και η ποιότητα των χρωμάτων είναι άψογη.

ΠΟΤΕ @WORK γιατί είναι μούφα το σύνολο της κατασκευής. Λίγη ποσότητα, μούφα χρωματική απόδοση του μελανιού και πολλές φορές και προβληματικά chip με αποτέλεσμα μνματα από το software του εκτυπωτή για ασύμβατα μελάνια.\

Εμένα μου χάλασαν πριν καμιά 4-5 χρόνια το πολυμηχάνημά μου καθώς με 15 μέρες καθιστό τον εκτυπωτή βουλώσανε ανεπανόρθωτα οι κεφαλές. Και από τότε είναι μόνο scanner.

Τέλεια μελάνια να φτιάξουν, μόνο και μόνο για την απάτη με την οποία έγιναν γνωστά δεν ξανα-αγοράζω ΠΟΤΕ

Link to comment
Share on other sites

Και εγω ειχα αντιμετωπισει προβλημα με @work. Μαλλον προβληματικο τσιπακι γιατι μολις εβαλα αλλο συμβατικο στον HP μου επαιξε κανονικα.

Οσον αφορα τα αρνητικα σχολια για προιον που πουλανε δε νομιζω να εμφανιστουν ποτε, εχω κανει και εγω για καρεκλα γραφειου τους.

Link to comment
Share on other sites

Αγοράστε μελάνια @work για την δουλειά σας... Το πολύ πολύ αντί να κάνεις work να πάρεις τα @@ τους και να μείνεις με το ! στο χέρι.

Σε έγχρωμο laser πελάτη. απο τους πρώτους έγχρωμους laser γεμίσαν τον εκτυπωτή με κίτρινο γραφίτη και χάλασε μέχρι και ο φούρνος. βέβαια ο πελάτης ως τρόμπας μου λέει "αποκλείεται να φταίνε τα μελάνια, τα χρεισιμοποιώ χρόνια". Ε ωραία τότε το κίτρινο που είναι όλο μέσα στον εκτυπωτή είναι γύρη και μην τον ξαναβγάλεις βόλτα την άνοιξη. Είναι αλεργικός στην γύρη.

Έγινε επεξεργασία από swatoner
Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή μετά από αυτό θα συνεχίσεις να τα χρησιμοποιείς?...

Φαντάζομαι πως αν όλα τα μελάνια @WORK μπούκωναν/χάλαγαν τον εκτυπωτή, δεν θα είχε γίνει χαμός από θέματα στα διάφορα φόρουμ; Αν μιλάμε για πιθανότητες, ένα στα ΧΧΧ, θα το ρισκάρω. Το κόστος των αυθεντικών μελανιών είναι πάνω-κάτω ίδιο με το κόστος όλου του εκτυπωτή μου. Στη χειρότερη των περιπτώσεων θα πάω για wifi printer που πάντα ήθελα :p Αν ήταν 'ακριβός' ο εκτυπωτής, δε θα έμπαινα καν στη σκέψη για μούφες μελάνια, ούτε για refill.

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχουν πολλές αναφορές στο forum για τα συγκεκριμένα.

Αντίστοιχα στο Plaisio και την αξιολόγησή του, δεν εγκρίνουν κανένα αρνητικό σχόλειο.

Αμέσως λοιπόν αντιλαμβάνεσαι ότι οι πιθανότητες για πρόβλημα είναι περισσότερες από ό,τι σου επιτρέπουν να βλέπεις.

your h/w, your call όμως...

Link to comment
Share on other sites

Είχε ξανά ανοιχτεί θέμα παλιότερα για τα συγκεκριμένα μελάνια. Και την υποτιθέμενη εγγύηση που δίνουν στην οποία αν θυμάμαι καλά δεν κάλυψαν τον πελάτη.

Pantoflini Tapatalking...

Link to comment
Share on other sites

να πω και εγώ την εμπειρία μου....έχω 4χρονια που γεμίζω τα μελάνια σε γνωστή αλυσίδα καταστημάτων για μελάνια...προς το παρών κανένα μα κανένα πρόβλημα...όπως έχω αναφέρει έχω τον canon mp630.είναι καθαρά θέμα τη μελανία μπαίνουν και πόσο είναι αξιόπιστα...φυσικα δεν συνιστώ και εγώ καθόλου τα έτοιμα σε σακουλάκια,ούτε τα έχω δοκιμαση ποτέ ...ούτε και προκεται να τα δοκιμάσω...αυτά...:hi:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.