Jump to content



Recommended Posts

  • Replies 25,5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • astrolabos

    2261

  • PetrosD

    2039

  • HotPeanut

    1614

  • wrong method

    1495

Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλους.

Για ακόμη μία φορά, στήθηκα στην ουρά, για να πληρώσω τον λογαριασμό της Δ.Ε.Η. Η ζέστη ήταν αφόρητη, ο χώρος στενός και χωρίς κλιματισμό. Οι συνθήκες, δηλαδή, ήταν οι χειρότερες δυνατές. Κάποιοι έξυπνοι, ενώ υπήρχε μία ουρά και όταν κάποιος έφτανε μπροστά στα ταμεία, πήγαινε σε όποιο ήταν ελεύθερο, με τη δικαιολογία ότι θέλουν να πληρώσουν με μετρητά (το ένα ταμείο δεχόταν κάρτες και μετρητά, το άλλο μόνο μετρητά), έκαναν ξεχωριστή ουρά και πήγαν προς το ταμείο των μετρητών. Ξέσπασε καυγάς με τους υπόλοιπους που περίμεναν μέσα στη ζέστη (τα γραφεία είναι τόσο μικρά, που περιμένεις και έξω, κάτω από τον καυτό ήλιο), φωνές ότι είμαστε ανίκανοι να τηρήσουμε πέντε βασικές αρχές, ότι ο Έλληνας θέλει βούρδουλα, γενικά διαπίστωσα ότι ο κόσμος έχει πολλά νεύρα, έχει λυμένο το ζωνάρι για καβγά και, πάνω απ' όλα, έχει αγανακτήσει με τις συνθήκες αναμονής στις ουρές, για να καταφέρει να πληρώσει τους λογαριασμούς του.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Γιατί ποιος είπε ότι εγώ δεν έχω νεύρα και δεν θέλω κάπου να ξεσπάσω:p;

Πέρα από την πλάκα, το γραφείο τους απέχει δύο λεπτά με τα πόδια από το το δικό μου. Πήγα, γιατί δεν περίμενα να βρω τέτοια ουρά. Συνήθως, στο τέλος κάθε μήνα έχει ουρές, οπότε αν πας οποιαδήποτε άλλη ημέρα, θα εξυπηρετηθείς γρήγορα.

Απλά, μου έκανε εντύπωση το εξής: μια κυρία που έλεγε "είδατε τι καλά που κρατάμε τη σειρά μας, όταν δεν κάνουμε τα κλασικά ελληνικά μας;", ήταν η πρώτη που παρέκαμψε την ουρά και πήγε να χωθεί στη μικρότερη ουρά:suicide:. Και, βέβαια, ενώ όλοι αναγνώριζαν ότι οι συνθήκες είναι απαράδεκτες και ότι πληρώνουμε πολλά λεφτά στη Δ.Ε.Η. γι' αυτά τα χάλια, περίμεναν να πληρώσουν, γιατί δεν μπορούσαν να κάνουν κι αλλιώς.

Link to comment
Share on other sites

38 minutes ago, karmen1983 said:

Πέρα από τα νεύρα που καλώς ή κακώς υπάρχουν γιατί πας σε ουρά για να πληρώσεις λογαριασμό ρε συ; 

Γιατί δεν υπάρχει ενημέρωση πως μπορεί να το κάνει και πιο εύκολα. Άντε και δεν ξέρεις να χρησιμοποιήσεις το e-banking. To phone banking όμως θα μπορούσε να σε εξυπηρετήσει.

Βέβαια σε αυτό δεν φταίει μόνο ο Έλληνας. Φταίνε και όλες οι εταιρείες που δεν κάνουν τα πράγματα πιο απλά για τον πολίτη.

 

Άσχετο αλλά στη Νορβηγία αν πας να πληρώσεις λογαριασμό σε γκισέ, χρεώνεσαι έξτρα 5€ όποιο κι αν είναι το ποσό επειδή απασχολείς τον υπάλληλο.

 

 

 

 

Έγινε επεξεργασία από jax7480
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Να διευκρινίσω κάτι: e-banking χρησιμοποιώ και μ' έχει σώσει πολλές φορές. Υπάρχει, όμως, το εξής πρόβλημα. Πολλές φορές, πληρώνομαι σε μετρητά και επομένως είναι φασαρία να τα καταθέτω στον λογαριασμό και από εκεί να κάνω την πληρωμή. Αν έχω μετρητά, επειδή πληρώθηκα εκείνη την ώρα, προτιμώ, από το να σηκώνω χρήματα και ν' αδειάζει ο λογαριασμός, να τα δίνω για την κάλυψη των πάσης φύσεως υποχρεώσεων. Και επειδή οι πληρωμές δεν γίνονται κατά παραγγελία, απ' το να σηκώνω συνέχεια, περιμένω να πληρωθώ, πριν πληρώσω με τη σειρά μου.

Μακάρι να πληρωνόμασταν μέσω κάρτας (με λογική φορολόγηση εννοείται), ώστε οι πληρωμές να γίνονταν απευθείας. Στην Ελλάδα, όμως, των capital control, δεν μπορείς να ξετινάξεις τον λογαριασμό περιμένοντας να στα βάλουν πίσω, γιατί αυτό δεν θα συμβεί ποτέ. Άπαξ και τα σήκωσες, δεν μπαίνουν πίσω (όχι όλα τουλάχιστον). Οπότε, επιστρέφω στην εποχή των σπηλαίων, θέλοντας και μη, και βοηθώ και το περιβάλλον κάνοντας ανακύκλωση χρήματος:lol:.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

@astrolabos

Αστρο, βλέπω κυκλοφορεί τέλος του μηνός η TKL ( TenKeyLess -87keys ) έκδοση του Kingston HyperX Alloy Fps με την ονομασία ( alloy fps pro ). 

Παίζει να το δούμε; Αν δε κάνω λάθος δεν έχουμε δει κάποιο tkl mech.keyboard review στο site. 

Καλό πιστεύω θα ηταν επι της ευκαιρίας και ενα συγκριτικό μεταξύ Full size και ΤΚL για υποψήφιους αγοραστές :T:

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα.

 

Ζάχο, USB για φόρτιση κινητού;

Αυτό δεν είναι τίποτα! Εδώ Ελλάδα θα βάλουν όπου να 'ναι κανονική πρίζα "σούκο" με 220V!

Θες να φορτίσεις το κινητό σου; Βάζεις τον φορτιστή!

Δεν πρόλαβες να ξυριστεις το πρωί; Βάζεις την ξυριστική!

Δεν πρόλαβε η δεσποινις/κυρία να φτιάξει τα μαλλιά; Βάζει το σεσουάρ/ψαλίδι για μπούκλες κλπ.

Κι ένα σωρό άλλες χρήσεις!!! :p

  • Like 4
  • Haha 2
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.