Jump to content



Χρεοκοπία Ελλάδος v2.0


astrolabos

Recommended Posts

Ο υπουργός Εξωτερικών παραδέχτηκε ότι το ερώτημα του δημοψηφίσματος ήταν Grexit ή Ευρώ ή είναι ιδέα μου;

Στην Ελλάδα πουλήθηκε στους ψηφοφόρους ως όχι στα μνημόνια. Στην Γερμανία φαντάζομαι ότι τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και οι πολιτικοί το ανέφεραν ως δημοψήφισμα για την παραμονή ή όχι στο ευρώ. Μπορεί απλά ο Κοτζιάς να το αναφέρει με τρόπο που να γίνεται πιο κατανοητό προς τον Γερμανό αναγνώστη, για πιο δημοψήφισμα μιλάμε. Μπορεί ο ίδιος ο δημοσιογράφος να αλλάζει ελαφρώς τα λόγια του Κοτζιά, ώστε να μην μπερδευτεί ο Γερμανός αναγνώστης και να νομίζει ότι έγιναν δύο δημοψηφίσματα. Μπορεί πάλι ο κόσμος να το έχει τούμπανο και εμείς κρυφό καμάρι, με τον Κοτζιά να είναι απρόσεχτος και πιο ειλικρινής απέναντι σε έναν Γερμανό δημοσιογράφο και όντως να παραδέχεται αυτό που δεν παραδέχονται οι κυβερνώντες μόλις εισέλθουν στο Ελληνικό FIR.

Έγινε επεξεργασία από yanni
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Εγω ξερω οτι περα απο την πετρελαιοπαραγωγο Νορβηγια καμια αλλη χωρα δεν εχει διατηρησει πλεονασμα της ταξης του 3% του αεπ για πανω απο ενα χρονο.

Ο Βαρουφακης μπορει να το κανει για τους δικους του ιδιοτελεις σκοπους αλλα σωστα τα λεει.

Αμα ο Συριζα ειναι για να ξερνας (που ειναι), οι ΠασοκοΝΔ ειναι κατευθειαν για πλυση στομαχου με αυτα που λενε.

Εμενα προσωπικη μου αποψη ειναι οτι η μονη λυση ειναι 90% αποχη στις εκλογες και ολοι στους δρομους με τους @@ που μπλεξαμε.

Έγινε επεξεργασία από Davman
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Ευρωπαϊκό σχέδιο περίφραξης της Ελλάδας αποκαλύπτει η εφημερίδα FT

 

Έτοιμη να βοηθήσει τα Σκόπια να υψώσει φράχτη στα σύνορα με την Ελλάδα εμφανίζεται η Ευρωπαϊκή Ένωση, που σύμφωνα με την εφημερίδα Financial Times έχει αρχίσει να επεξεργάζεται το δραστικό (και απαράδεκτο) αυτό σχέδιο για να μειώσει τις προσφυγικές ροές που φτάνουν στην Ευρώπη.

«Η Κομισιόν και η γερμανική κυβέρνηση εμφανίζονται έτοιμες να υποστηρίξουν την πρόταση να χρηματοδοτήσουν την ΠΓΔΜ, μια χώρα που δεν είναι μέλος της Ε.Ε., σε μια κίνηση που ουσιαστικά θα απομονώσει την Ελλάδα -ένα μέλος της Ένωσης που είναι ήδη οικονομικά εύθραυστο και δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις μεταναστευτικές ροές» γράφει το άρθρο της βρετανικής εφημερίδας, και συνεχίζει: «Η κίνηση περίφραξης της Ελλάδας έρχεται, καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες ότι το Ευρωπαϊκό σχέδιο να μειωθούν οι μεταναστευτικές ροές από την Τουρκία με αντάλλαγμα 3 δισ. ευρώ έχει αποτύχει».

 

 

Μένουμε Ευρώπη
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

 

Ελπίζω μόνο, η όποια περίφραξη, να αφορά τους πάντες. ιθαγενείς τε, και αλλοεθνείς.

 

Δεν είναι σωστό, να φωνάζουν μερικοί μερικοί, για τα δικαιώματα των κακόμοιρων, και μετά να την κάνουν με ελαφρά για την εσπερία...

Link to comment
Share on other sites

:D  πηρατε πρεφα που χωσανε την παράνομη κρατικη επιδοτηση 580.000.000 ευρω του ταμείου συνταξιούχων της ΔΕΗ για το 2016 ? 

 

20.000 ευρω ανα συνταξιουχο!  :p οταν το κράτος επιδοτεί το ΙΚΑ με 4.000 ευρω ανα ασφαλισμένο!

 

Σε κωδικο που αφορα απαλλοτριωσεις, αγορες ακινητων, κατασκευες και συμμετοχες πλην συμμετοχης σε αυξηση ΜΚ. 

 

Σοιμπλε δωσε πονο! 

 

 

Η συντεχνία του Φωτόπουλου πίεσε, και οι κυβερνήσεις Σημίτη και Καραμανλή αποδέχθηκαν, να χρηματοδοτεί ο φορολογούμενος με €600 εκ. περίπου τον χρόνο τις συντάξεις των ασφαλισμένων. (Ο Ν.2773/99 που ήταν η κύρωση της σύμβασης μεταξύ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και Ελληνικού κράτους, ψηφίστηκε από το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και τον τότε Συνασπισμό της Αριστεράς.) Στους προϋπολογισμούς της ύφεσης το ποσό αυτό έγινε €579 εκ. τον χρόνο μέχρι και το 2016!

Tο 49% της ΔΕΗ πουλήθηκε €1,76 δισ. περίπου. Δηλαδή, τη στιγμή της πώλησης, η αξία της εταιρείας ΣΥΝΟΛΙΚΑ προσδιορίστηκε στα €3,6 δισ. (Σήμερα αξίζει περίπου €1,2 δισ.). Από το 2000 μέχρι σήμερα, οι συνταξιούχοι της ΔΕΗ πήραν από τον φορολογούμενο περίπου €9 δισ.!!! Δηλαδή 3 φορές τη συνολική αξία της ΔΕΗ τη στιγμή της πώλησης και 7 φορές τη συνολική σημερινή της αξία!

 

:tomato:  :tomato:  :tomato:  :tomato:  :tomato:  :tomato:

Έγινε επεξεργασία από sebastian
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

http://www.dimitriskazakis.blogspot.gr/2016/01/blog-post_24.html

 

Πρόσφατα σε μια έρευνα του ΟΟΣΑ στις περισσότερες από τις χώρες μέλη του σχετικά με την αδυναμία του πληθυσμού σε κάθε χώρα να αγοράζει τρόφιμα. Συγκεκριμένα στο ερώτημα "υπήρξαν φορές τους τελευταίους 12 μήνες, όταν δεν έχετε αρκετά χρήματα για να αγοράσουν τρόφιμα που εσείς ή η οικογένειά σας χρειάζεται;", η Ελλάδα βρέθηκε στις πρώτες θέσεις με το υψηλότερο ποσοστό του πληθυσμού που απάντησε καταφατικά.
Το 2006/07 το ποσοστό των Ελλήνων που απαντούσε καταφατικά ήταν 8,9% του πληθυσμού. Το 2011/12 το ποσοστό ανήλθε στο 17,9%, ενώ σήμερα υπερβαίνει το 32%!
Το καταλαβαίνουμε αυτό; Γύρω στο 32% σήμερα δεν έχει λεφτά να αγοράσει τα απαραίτητα τρόφιμα. Είμαστε περήφανοι γι' αυτό; Η κυβέρνηση πρώην και νυν, ναι! Διότι θα μοιράζει συσσίτια και κουπόνια σίτισης, μετατρέποντας και επίσημα όσους βρίσκονται σε αδυναμία επιβίωσης σε επαίτες.
Κι όπως είναι φυσικό όλο και περισσότεροι καταφεύγουν σε αλυσίδες τύπου Lidle. Το τρομαχτικό έλλειμμα εισοδήματος οδηγεί σε άθλιες αγορές.
Την ίδια ώρα αυξάνουν οι ουρές στα κοινωνικά μαγειρεία των Δήμων και άλλων φορέων όπου εργαζόμενοι παρακαλώ - και μάλιστα ειδικά οι οικογενειάρχες με παιδιά - επιχειρούν να εξασφαλίσουν ένα γεύμα σε προσιτή τιμή. Σε λίγο ακόμη και τα κοινωνικά μαγειρεία θα είναι πολυτέλεια.
Αλήθεια, σε τέτοιες συνθήκες πώς σκέφτεται να ζήσει ο αγρότης; Που θα πουλά τη σοδειά ή το πρϊόν του; Σε ποιούς; Ή μήπως νομίζει ότι θα τον αφήσουν να είναι παράσιτο μέσα από την καταβολή επιδοτήσεων;

 

http://www.ntokoumenta.gr/125308/theodorakis-den-tha-echoun-diarroes-sti-bouli-echoun-kanei-diorismous

 

http://www.koolnews.gr/politiki/819265-basilis-kokkalis-den-psifizo-to-asfalistiko/

 

 

Link to comment
Share on other sites

Καταρχιν αγροτες δηλωνουν 800.000 στην Ελλαδα (για να παρουν τις επιδοτησεις) και οι πραγματικοί αγροτες δεν ειναι ουτε 300.000 

 

Μπορουμε να εφαρμοσουμε τον αγροτικο νομο του εξωτερικου, ωστε να δουμε ποσα απίδια βαζει ο σακος! 

 

Mαιμουδο αγροτοσυνταξεις....

Μαιμουδο επιδοτήσεις....

Μαιμουδο αγροτες....

 

...που ο Ελληνας Μ@λ@κ@ς φορολογουμενος τις πληρωνει! 

Έγινε επεξεργασία από sebastian
Link to comment
Share on other sites

Γιατί δεν πάτε να γίνετε αγρότες να γίνετε πλούσιοι αντί να σπαμάρετε ότι νανε;

Όλοι επιδοτούν τους αγρότες, άλλοι κρυφά άλλοι φανερά.

 

Φορολόγηση αγροτών με το... γερμανικό μοντέλο

Οι Γερμανοί αγρότες απολαμβάνουν προνομίων και φορολογικού καθεστώτος που οι Έλληνες συνάδελφοί τους δεν έχουν ούτε καν ονειρευτεί! Αυτό προέκυψε, επί γερμανικού εδάφους σημειωτέον, από τη συνάντηση που είχε ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Αραχωβίτης με υπηρεσιακούς παράγοντες του τοπικού υπουργείου Οικονομικών της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας.

Οι Γερμανοί αγρότες έχουν γενικό (από εισόδημα και επιδοτήσεις) αφορολόγητο 8.000 ευρώ, όταν στη χώρα μας, μέχρι τώρα, το αγροτικό εισόδημα φορολογείτο από το πρώτο ευρώ! Σημειωτέον ότι οι επιδοτήσεις, εδώ, είναι αφορολόγητες έως τα 12.000 ευρώ, μετά από σχετική τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ τον Μάιο του 2015.

Στη Γερμανία, οι συντελεστές φορολόγησης ξεκινούν από το 14% και φθάνουν έως το 45%, είναι δηλαδή κλιμακωτό το σύστημα. Στην Ελλάδα, η φορολόγηση είναι ενιαία, πράγμα που αδικεί τους μικροκαλλιεργητές, με συντελεστή που σήμερα είναι στο 13%, θα γίνει 20% για τα εισοδήματα του 2016 και 26% για αυτά του 2017.

Οι μικροί αγρότες στη Γερμανία (έως 200 στρέμματα, σε μια χώρα πολύ μεγαλύτερη από τη δική μας) μπορούν να επιλέξουν τον τρόπο φορολόγησής τους, είτε μέσω συστήματος εσόδων-εξόδων, είτε μέσω συστήματος τεκμαρτού υπολογισμού του εισοδήματος.

Αλλά και στο ασφαλιστικό, οι Γερμανοί είναι πολύ πιο ευνοημένοι από τους Έλληνες αγρότες. Στη Γερμανία, ο κάθε ασφαλισμένος πληρώνει για τον κλάδο συνταξιοδότησης διαφορετικά στην τέως Δυτική Γερμανία και διαφορετικά στην τέως Ανατολική Γερμανία, ενώ για τον κλάδο υγείας πληρώνει ανάλογα με το μεγέθος της αγροτικής εκμετάλλευσης.

 

Link to comment
Share on other sites

παντος εμενα η γιαγια μου, ο παππους μου, η μανα μου και ο πατερας μου που δουλευουν χρονια στα χωραφια οχι πλουσιοι δεν ειναι... αλλα με το ζορι τα βγαζουν περα.

 

το να λεει καποιος οτι οι αγροτες ειναι πλουσιοι, οι αστυνομικοι βρωμικοι, οι δικηγοροι πουλημενοι, οι δασκαλοι κοιτανε μονο τις τσεπες τους etc etc το μονο που ακουω ειναι εναν ανθρωπο που δεν εχει ιδεα

ναι καποιοι απο αυτους ειναι αλλα μην κρινετε ολους τους ανθρωπους απλα βαζοντας τους σε ενα τσουβαλι....2016 χρονια περασαν και ακομα τα ιδια...

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Kαλα αυτο το παραμύθι το λενε ολοι, δικηγόροι, γιατροί, αγρότες, υδραυλικοι, δημοσιοι υπάλληλοι και λοιπα...καμια ιδεα για να ξεκαθαρίσει ο καθε κλάδος τα του οίκου του ξεχωριστά εχετε να προτείνετε ?

 

....ή περιμένετε να σας λυπηθεί ο Σοιμπλες!

 

Η δουλειά του δεν είναι να λυπάται ανικανες κυβερνήσεις και δεν μιλαω μονο για την τελευταια του Συριζα.....

Έγινε επεξεργασία από sebastian
Link to comment
Share on other sites

....ή περιμένετε να σας λυπηθεί ο Σοιμπλες! Η δουλειά του δεν είναι να λυπάται ανικανες κυβερνήσεις και δεν μιλαω μονο για την τελευταια του Συριζα.....

 

Ο σοιμπλε ειναι υπουργος μια αλλης χωρας, οποτε η δουλεια του αφορα τη χωρα στην οποια ειναι υπουργος.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

αν ο  Α δανεισει (ενα σωρο) λεφτα στον Β υπο συγκεκριμενους ορους και με προκαθορισμενη διαρκεια αποπληρωμης, δεν μπορει να εχει μια γνωμη πανω στα οικονομικα του  Β ο Α ??  ειδικα οταν ο Α παρατηρει τον Β να κανει  αλλα απο αυτα που συμφωνησανε ?  για το ακυρο που εφαγε η  Κινα btw γιατι χτυπιοσαστε ? δεν ειναι πια γνωστο οτι μονο συγκεκριμενα κρατη μπορουν να μας αγορασουν το χρεος ?  

 

 

1 χρονος ελ-πηδα και ακομα τα ιδια μυαλα,  πρωτα χρεοκοπησαμε και μετα ηρθε το μνημονιο, χωνευτε το. 

Έγινε επεξεργασία από GruntGR
Link to comment
Share on other sites

 

Γιατί δεν πάτε να γίνετε αγρότες να γίνετε πλούσιοι αντί να σπαμάρετε ότι νανε;

Όλοι επιδοτούν τους αγρότες, άλλοι κρυφά άλλοι φανερά.

 

Φορολόγηση αγροτών με το... γερμανικό μοντέλο

 

 

όπα μεγάλε, δεν είναι ευνοημμένοι οι Γερμανοί, ούτε έχουν προνόμια. Εμείς τα έχουμε κάνει μαντάρα και τους έχουμε βάλει όλους στο ίδιο τσουβάλι.

Link to comment
Share on other sites

όπα μεγάλε, δεν είναι ευνοημμένοι οι Γερμανοί, ούτε έχουν προνόμια. Εμείς τα έχουμε κάνει μαντάρα και τους έχουμε βάλει όλους στο ίδιο τσουβάλι.

 

Οι υπόλοιποι Γερμανοί φορολογούνται περισσότερο.

Εξαιρουμένης της ναυτιλίας που δεν φορολογείτε.

Link to comment
Share on other sites

Οι υπόλοιποι Γερμανοί φορολογούνται περισσότερο.

Εξαιρουμένης της ναυτιλίας που δεν φορολογείτε.

 

γενικά και αόριστα, όπου και να πας οι αγρότες φορολογούνται λιγότερο.

 

Also, το άρθρο συγκρίνει τους Γερμανούς αγρότες με τους Έλληνες Αγρότες οπότε αυτό που λες δεν έχει νόημα

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

αυτό που μόνο τα δικά μας δάνεια είναι προβληματικά, αλλά αυτά που δεν αναγνωρίζουν οι γερμανοί -γιατί έχουν περάσει πολλά χρόνια-, δεν το καταλαβαίνω.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.