sotiris 1 ώρα πριν #15642 1 ώρα πριν 21 ώρες πριν, το μέλος HotPeanut έγραψε: VW in a nutshell Μεταχειρισμένα στην Ελβετία που τους κάνουν σέρβις κάθε 30.000 χλμ στα 2 χρόνια (στον 1 είναι για φλώρους). Ψώνισα από Eurofrance γνήσια ανταλλακτικά Citroen (πλέον Mopar, όλες οι αγάπες έχουν γίνει μία όπως έχω ξαναπεί), μια μαλακισμένη βάση μηχανής που δεν την έχουν Ελλάδα (οι 2 αντιπροσωπείες Citroen που πήρα τηλ μου είπαν και οι 2 10 εργάσιμες) και δεν υπάρχει ούτε εμπόριο, μία original περιφερειακή φλάτζα (ήρθε με κουτάκι), υαλοκαθαριστήρες και φίλτρο καμπίνας. Όλα στα 150 ευρώ (135 CHF), όσο έκανε η βάση μηχανής ΕΛλάδα χωρίς να την έχουν (η σκέψη της). Ευτυχώς οι νέοι υαλοκαθαριστήρες τσακίζουν αρκετά κια θα χωρέσουν χειραποσκευή Δεν τα παίρνω για τα χρήματα, αλλά μου ήρθαν από Πολωνία -> Λεζάν (μένω σε ένα βουνό) σε 2 εργάσιμες (Τετάρτη με Παρασκευή), και οι αντιπροσωπείες θέλουν 10 εργάσιμες για τα ανταλλακτικά που παραγγέλνουν για Αθήνα. Κάτι κάποιος δεν κάνει σωστά. Τιμές ανταλλακτικών Eurofrance: Τιμές ανταλλακτικών Ελλάδα από αντιπροσωπείες: Υαλοκαθαριστήρες 90 € Βάση Μηχανής 155-158 € Φίλτρο Καμπίνας 40 € Φλάτζα από το καπάκι στροφάλου 45 € Οπότε ναι οκ, να βγάλουν κάτι παραπάνω οι αντιπροσωπείες (το προτιμώ από το να τα κουβαλάω χειραποσκευή), αλλά να στοκάρουμε και κανένα ανταλλακτικό ή έστω ας αποκτήσει μια κεντρική αποθήκη η MOPAR. Τα ανταλλακτικά αυτά δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο, ένα σάπιο σινεμπλόκ είναι όλη η ιστορία, το οποίο τα 80s θα στο ξεπρέσσαρε ο μπάρμπας και θα έβαζε άλλο. Τα κοινά υπάρχουν (ό,τι αφορά τον THP που είναι κινήσιμο μοτέρ), η βάση μηχανής όμως επειδή έχει διαφορές ανάλογα με το αυτοκίνητο (π.χ. είναι άλλος κωδικός για 207, 308, C4, C5, 508 που όλα έχουν φορέσει τον THP σαν κινητήρα) δεν το στοκάρουν. Η σύγκριση δεν είναι τίμια, και η Eurofrance για ελλάδα είνια αρκετά πιο ακριβή απ'ότι Ελβετία, λόγω μεγάλου ΦΠΑ. Π.χ. η βάση μηχανής έκανε 85 ευρώ για την Ελληνική αγορά (65 φράγκα για την Ελβετική).
Recommended Posts