Jump to content



Ειδήσεις απο την Ελλάδα και όλο τον κόσμο v2.0


astrolabos

Recommended Posts

Κλείνει η Αμερικανική Πρεσβεία στο Λβιβ, όπου είχε μεταφερθεί προσωρινά από το Κίεβο. Όλοι οι Αμερικανοί εγκαταλείπουν την Ουκρανία, με προορισμό την Πολωνία.

  • Wow 1
Link to comment
Share on other sites

2 ώρες πριν, το μέλος ARMAGEDDON έγραψε:
Путин, вы ?
Какую работу вы хотите в лаборатории, если есть возможность, я вам не даю кодов для ядерных боеголовок !
Вы убьете нас всех, по крайней мере, не разрушайте лабораторию и людей, которые говорят доброе утро, это будущее. 🤣

 

 

FMJ-NW0WQAEK7FS (1).gif

  • Haha 3
Link to comment
Share on other sites

6964f1ed835a4c82be5baa7b44fa9632.jpg
WWW.CAPITAL.GR

Η Ελλάδα είναι μεταξύ των 26 πρώτων χωρών εκτός ΗΠΑ όπου θα δημιουργηθούν Τοπικές Ζώνες.

 

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Εκτός από την κονόμα οι ΗΠΑ θέλουν να προσθέσουν το εμπόδιο του ακριβού καυσίμου για να ανακόψουν την πορεία της Γερμανίας.

Επειδή τα κουκιά βγαίνουν δε βγαίνουν το Ιράν μπορεί να γίνει φίλος μας ξαφνικά και αέριο του να βρει το δρόμο του προς την Ευρώπη

 

Οι εξαγωγές αμερικανικού φυσικού αερίου πυροδότησαν την κρίση στην Ουκρανία


 

Παράθεση

 

Οι εξελίξεις στην Ουκρανία δεν μπορούν να ερμηνευτούν ανεξάρτητα από ένα οικονομικό «θαύμα» που έχει συντελεστεί στις ΗΠΑ τα τελευταία επτά χρόνια, το οποίο πιστώνεται εξ ολοκλήρου ο Ντόναλντ Τραμπ. Είναι το επίτευγμα της έκρηξης των εξαγωγών υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG).

 

Η ευρωπαϊκή αγορά φυσικού αερίου άνοιξε διάπλατα για τις ΗΠΑ το 2016, με αφορμή τις απειλές του Τραμπ εναντίον του ευρωπαϊκού προστατευτισμού. Οι Βρυξέλλες τότε, για να σώσουν την γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία που ήταν στο στόχαστρο του αμερικανικού προέδρου δέχθηκαν να προχωρήσουν στην κατασκευή τερματικών σταθμών υποδοχής, με ευρωπαϊκά κεφάλαια μάλιστα, δηλαδή των φορολογουμένων, και να αυξήσουν έτσι την εισαγωγή LNG. Η ευρωπαϊκή υποχώρηση απέναντι στους αμερικανικούς εκβιασμούς ενδύθηκε με τα «μεταξωτά» της Πράσινης μετάβασης και της ενεργειακής ασφάλειας, η οποία υποτίθεται ότι απειλείται όσο οι εισαγωγές αερίου γίνονται από τη Ρωσία, μέσω αγωγών.

 

Παρατηρούμε συγκεκριμένα ότι ο σχεδόν τριπλασιασμός των εισαγωγών LNG στην ΕΕ (από 12,1% του συνόλου των εισαγωγών το 2021 σε 32,9% το 2022) συντελέστηκε όχι μόνο σε βάρος των ρωσικών εισαγωγών που μειώθηκαν στο μισό (από 32,2% το 2021 σε 16,3% το 2022). Συντελέστηκε ακόμη και σε βάρος των εισαγωγών από τη Νορβηγία (από 27,5% το 2021 σε 25,6% το 2022) και την Αλγερία (από 7,4% το 2021 σε 6,1% το 2022).

 

 

9.png

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

AP21305623523666-1-scaled.jpg
WWW.DOCUMENTONEWS.GR

Την Δευτέρα το απόγευμα η ρουμάνα βουλευτίνα Άνα Τσατάουτα δήλωσε σε τοπικά Μέσα της Μολδαβίας ότι έχει πληροφορίες ότι «οι αυτονομιστές ηγέτες από το Τιρασπόλ [σ.σ. πρωτεύουσα της...

 

 

  • Like 1
  • Wow 1
Link to comment
Share on other sites

Συμπαράσταση στα αδέρφια μας Ρομά που ζητούν δικαίωση. 

lidl1.jpg
WWW.PROTOTHEMA.GR

Σε εξώδικο που έστειλαν στα Lidl, μέλη της συμμορίας εκφράζουν τη μεταμέλειά τους και ζητούν να...

 

  • Like 5
  • Confused 1
Link to comment
Share on other sites

Ο μικρός πυρηνικός πόλεμος στο ουκρανικό μέτωπο


 

Παράθεση

 

Μετά και τις εξελίξεις που ακολούθησαν το διάγγελμα του Βλαντιμίρ Πούτιν, Ουκρανία και Ρωσία βρίσκονται με το δάχτυλο στην σκανδάλη. Αυτές οι εξελίξεις ήταν το αποτέλεσμα της συνολικότερης στρατηγικής που δρομολόγησαν οι ΗΠΑ έναντι της Ρωσίας, η οποία επανέφερε στο προσκήνιο την απειλή του πυρηνικού πολέμου. Ωστόσο, η απειλή αυτή δεν ήταν κάτι καινούργιο.

 

Μεταξύ των άλλων, οι Αμερικανοί εμφανίζονται να φοβούνται ότι η Ρωσία ενδέχεται να κάνει περιορισμένη χρήση πυρηνικών όπλων μικρής ισχύος από τα πρώτα στάδια μιας σύγκρουσης στην Ευρώπη, έτσι ώστε να θέσει εξαρχής την αντιπαράθεση μέσα σε ένα “πυρηνικό πλαίσιο”, (nuclear context) και να αδρανοποιήσει τις αντιδράσεις της Δύσης, θέτοντάς την ενώπιον του διλήμματος ή να αποδεχθεί το τετελεσμένο, ή να καταφύγει στην πυρηνική ισχύ, με κίνδυνο ολίσθησης σε θερμοπυρηνικό ολοκαύτωμα.

 

Αυτή η ανησυχία για τις πυρηνικές ικανότητες και προθέσεις της Μόσχας συνδυάζεται επικίνδυνα με έναν πανικό που φαίνεται πως έχει καταλάβει τις αμερικανικές, αλλά και πολλές ευρωπαϊκές ένοπλες δυνάμεις αναφορικά με τις συμβατικές δυνατότητες της ρωσικής πολεμικής μηχανής, όπως αυτές αποδείχθηκαν ή στις συγκρούσεις στην Ουκρανία το 2014.

 

 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

energy-meter.jpg?itok=MuSUHgHr
WWW.EFSYN.GR

Η Ελλάδα, για ακόμη μια μέρα, καταγράφει τις υψηλότερες μέσες τιμές χονδρικής ανά μεγαβατώρα, ανάμεσα σε 28 χώρες της ΕΕ.

 

Το θερμοσίφωνο να κλείνετε! 😉

 

rae-times.jpg

 

  • Like 4
  • Wow 1
Link to comment
Share on other sites

Μια «Στάζι» από τα Lidl

Παράθεση

 

Μια ταμίας, που μίλησε τότε στο δίκτυο ZDF με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου της, δήλωσε ότι την ανέκριναν για τρεις ώρες με βρισιές και χτυπήματα στο γραφείο του διευθυντή για να παραδεχτεί ότι έκλεψε 20 ευρώ (το οποίο η ίδια αρνούνταν) και να υποβάλει παραίτηση. Μια άλλη υπάλληλος εξηγούσε ότι πολλές φορές γυρνούσε με βρεγμένο παντελόνι στο σπίτι καθώς την άφηναν για ώρες χωρίς αντικαταστάτη στο ταμείο και την απειλούσαν με τιμωρία αν σηκωνόταν για να πάει στην τουαλέτα.

Παρόμοια περιστατικά είχαν προκαλέσει σάλο στην Τσεχία το 2004 όταν η εταιρεία Kaufland (που ανήκει μαζί με τα Lidl στον όμιλο Schwarz Gruppe) απαιτούσε από τις γυναίκες υπαλλήλους που είχαν περίοδο να φοράνε ένα περιβραχιόνιο, προκειμένου να μπορούν να πηγαίνουν όποτε θέλουν στην τουαλέτα – για τους υπόλοιπους αυτό το δικαίωμα δεν υπήρχε.

Η υπόθεση πάντως, που σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian έδωσε στα Lidl τον τίτλο της «Στάζι» των σούπερ μάρκετ, ήταν η τοποθέτηση στον χώρο εργασίας μικροσκοπικών καμερών που κατασκόπευαν τους υπαλλήλους, αλλά και το γεγονός ότι για κάθε εργαζόμενο υπήρχε «φάκελος» που θα ζήλευε και η ανατολικογερμανική υπηρεσία πληροφοριών. Τα συγκεκριμένα αρχεία περιλάμβαναν πληροφορίες όπως πόσα δευτερόλεπτα μίλησε μια υπάλληλος στο τηλέφωνο, τι θα μαγείρευε το απόγευμα στο σπίτι της αλλά και τι συνήθειες είχαν οι φίλοι της.

Τα Lidl απαντούσαν σε όλες αυτές τις κατηγορίες είτε με την απόλυτη σιωπή τους είτε (ιδίως μετά το 2015) με το επιχείρημα ότι πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά τα οποία δεν πρόκειται να επαναληφθούν.

 

 

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Πού οδηγεί ο τυφλός αντιρωσισμός – Ο Πούτιν και η δυτική υποκρισία


 

Παράθεση

 

Από χθες το βράδυ και ενώ η ο πλανήτης θυμίζει επικίνδυνα το 1914, καταβάλλεται μια συντονισμένη προσπάθεια από τα διεθνή συστημικά ΜΜΕ, όπως και από τα εγχώρια, να βρούμε το νέο Χίτλερ στο πρόσωπο του Πούτιν και ο αντιρωσισμός να αναγορευθεί σε νέο δόγμα. Δεν είναι η πρώτη φορά βεβαίως: οι ΗΠΑ και οι υποτακτικοί τους είχαν ανακαλύψει τον Χίτλερ, παλιότερα στο πρόσωπο του Σαντάμ Χουσεϊν, του Μουαμάρ Καντάφι, του Χομεϊνί, του Άσαντ και πολλών άλλων. Λίαν συντόμως σε νέο Χίτλερ θα αναγορευτεί και ο πρόεδρος της Κίνας, Σι.

 

Σε λίγο έτσι όπως πάει το πράγμα, θα ακούσουμε ότι η ΕΣΣΔ ενορχήστρωσε τους δύο “Αττίλες” και ότι η Μόσχα ήταν που είχε διατάξει τον βομβαρδισμό Ελλήνων με ναπάλμ!

 

Έχουμε παράνομες αλλαγές καθεστώτων ή και μακρόχρονες κατοχές σε Ιράκ και Λιβύη, καταστροφική κατοχή στο Αφγανιστάν, παράνομη απόπειρα αλλαγής καθεστώτος σε Συρία, Βενεζουέλα, Ιράν και πλείστες άλλες χώρες.

 

Γνωρίζουν καλά, στο κατεστημένο πως η αποδυνάμωση της Ρωσίας σηματοδοτεί την επέκταση του τουρκικού αναθεωρητισμού και της παντουρανικής νεοοθωμανικής προσέγγισης στην Μαύρη Θάλασσα, στον Καύκασο και στην Κεντρική Ασία. Γνωρίζουν καλά ότι για τις ΗΠΑ, η δεδομένη Ελλάδα θα αποτελέσει το δόλωμα προς την Τουρκία. Ξέρουν ότι ενώ το εφοπλιστικό κεφάλαιο θα βγάλει πολλά λεφτά και από αυτήν την κρίση, ο λαός μας θα την πληρώσει πανάκριβα. Αλλά δεν τους νοιάζει. Άλλων την ευμένεια επιδιώκουν κι αλλού λογοδοτούν. Εξ ου και ο αντιρωσισμός προσφέρεται με τη σέσουλα στην ελληνική κοινή γνώμη.

 

 

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

But what about <insert evil (super- OR regional-)power here>?

 

Καλύτερα από αρκετούς το έθεσε ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κένυας στον ΟΗΕ:

 

Quote

This situation echoes our history. Kenya and almost every African country was birthed by the ending of empire. Our borders were not of our own drawing. They were drawn in the distant colonial metropoles of London, Paris and Lisbon, with no regard for the ancient nations that they cleaved apart.

Today, across the border of every single African country, live our countrymen with whom we share deep historical, cultural and linguistic bonds.

At independence, had we chosen to pursue states on the basis of ethnic, racial or religious homogeneity, we would still be waging bloody wars these many decades later.

 

Instead, we agreed that we would settle for the borders that we inherited, but we would still pursue continental political, economic and legal integration. Rather than form nations that looked ever backward into history with a dangerous nostalgia, we chose to look forward to a greatness none of our many nations and peoples had ever known.

 

We chose to follow the rules of the Organisation of African Unity and the United Nations charter, not because our borders satisfied us, but because we wanted something greater, forged in peace.

 

We believe that all states formed from empires that have collapsed or retreated have many peoples in them yearning for integration with peoples in neighboring states. This is normal and understandable. After all, who does not want to be joined to their brethren and to make common purpose with them?

However, Kenya rejects such a yearning from being pursued by force. We must complete our recovery from the embers of dead empires in a way that does not plunge us back into new forms of domination and oppression.

 

We rejected irredentism and expansionism on any basis, including racial, ethnic, religious or cultural factors. We reject it again today.

Kenya registers its strong concern and opposition to the recognition of Donetsk and Luhansk as independent states. We further strongly condemn the trend in the last few decades of powerful states, including members of this Security Council, breaching international law with little regard.

 

Δεν υπάρχει τίποτα "τυφλό" στην καταδίκη των συγκεκριμένων ρωσικών ενεργειών. Όπως λέει (εξαιρετικά ήπια) κι ο αρθρογράφος:

Quote

Επίσης, η αναγνώριση της ανεξαρτησίας των δύο οντοτήτων στην ανατολική Ουκρανία είναι από προβληματική διεθνοδικαιικώς, αν δεχτούμε την ρωσική νομική γραμμή, έως ευθέως παράνομη με βάση τις κυρίαρχες αντιλήψεις περί διεθνούς δικαίου.

 

Εκεί κάπου τελειώνει η συζήτηση. Με τα ίδια προσχήματα εισέβαλε και η Τουρκία στην Κύπρο και ελάχιστη σημασία έχει αν οι πλάτες τότε ήταν αμερικανικές. Οι αυτοκρατορικοί αναθεωρητισμοί είναι το ίδιο απαράδεκτοι είτε προέρχονται από τον Ερντογάν είτε προέρχονται από τον Πούτιν.

Έγινε επεξεργασία από acct
a word
  • Like 9
Link to comment
Share on other sites

Double post, γιατί έκανα διάλειμμα για φαγητό και η μπουκιά μου στάθηκε στον λαιμό...

 

 

Quote

«Βενζίνη όμως δεν πάει να την βάλει ο άνθρωπος των 500 ευρώ. Η βενζίνη, την οποία διαμαρτυρόμαστε στα 2 ευρώ την βάζουν οι παραγωγικές μονάδες της κοινωνίας…»

 

 

  • Like 2
  • Sad 6
Link to comment
Share on other sites

Ντοκουμέντο: Ηχητικό του Βγενόπουλου «καίει» Θάνου, Παπαγγελόπουλο και παραδικαστικό


 

Παράθεση

 

Ένα άγνωστο ηχητικό ντοκουμέντο φέρνει σήμερα στο φως το iefimerida, από το οποίο προκύπτει ότι ο εκβιασμός που κατήγγειλε ο Ανδρέας Βγενόπουλος ότι υπέστη από την πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου, το 2016, δεν ήταν αποκύημα της φαντασίας του, ούτε αντιπερισπασμός.

Συγκεκριμένα, ο επιχειρηματίας αποκάλυψε σε συνέντευξη Τύπου, τον Μάιο του 2016, ότι του ζητήθηκαν, μέσω τρίτου προσώπου, χρήματα με τη «μέθοδο του βιβλίου», να τα τοποθετήσει δηλαδή μέσα σε ένα βιβλίο, και ότι του ζητήθηκε μέγεθος «βιβλιοθήκης».

 

 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Οποιος καει στο χυλό φυσά και το γιαουρτι λεει ο σοφος λαος :hehe:

 

xionia-antiolisthitikes-alysides.jpg?ito
WWW.IEFIMERIDA.GR

Στην τοποθέτηση και αφαίρεση αντιολισθητικών αλυσίδων θα εκπαιδεύονται υποχρεωτικά οι...

 

 

  • Like 2
  • Agree 2
  • Haha 3
Link to comment
Share on other sites

πλακα πλακα δεν εχω ιδεα πως μπαινουν.Βεβαια αμα δω χιονι απλα παιρνω μετρο και δεν κουναω αμαξι.Οι καλημερακηδες ας βαλουν αλυσιδες και ας πανε στο μποτιλιαρισμα☺️.

Έγινε επεξεργασία από steve_m
  • Like 1
  • Haha 2
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.