Jump to content



HTPC->tv->homecinema


Recommended Posts

Χαιρετώ!

Θέλω να περάσω από το htpc 5.1 ήχο (είτε dts είτε Dolby) στο 5.1 home cinema. 

Η τηλεόραση είναι μία Samsung ue55hu6900 και το home cinema το Samsung ΗΤ-J5150. Είναι συνδεδεμένα με καλώδιο στη Θύρα hdmi (ARC) και μεταξύ τους παίζουν άψογα (γίνεται μεταφορά από την τηλεόραση bit-stream audio στο HC).

To θέμα είναι ότι συνδέω από κει και πέρα δε ξέρω αν μπορεί να περάσει μέσω ARC bit-stream ήχο.

Πιο συγκεκριμένα.  Το HTPC μου έχει μία gtx960 (στην οποία δεν μου εμφανίζει DTS και Dolby audio formats ούτε 5.1) και δυστυχώς δεν έχει οπτική...

Είχα ρωτήσει Samsung αγγλίας και μου είχαν πει οτι το συγκεκριμένο μοντέλο TV έχει αυτή τη δυνατότητα. Παρόλα αυτά είται μέσω arc είτε μέσω optical της τηλεόρασης δε παίρνω 5.1 μόνο stereo. 

Πρώτον πρέπει να σιγουρέψω ότι το HTPC στέλνει όντως 5.1 ήχο μέσω του HDMI (STB). Δεν ξέρω καν αν χρειάζεται να είναι ενεργοποιημένα και επιλεγμένα τα audio format στη συσκευή ήχου της nvidia (δεν εμφανίζει τίποτα έτσι κι αλλιώς).

Και δεύτερον αν περνάει bit-stream από την τηλεόραση στο HC  από τρίτη πηγή.

 

Καμιά ιδέα;

Link to comment
Share on other sites

Ολες οι συγχρονες καρτες στελνουν 5.1 ηχο. Δοκιμασμενο απο GTX760 και μετα επαιζε παντα, μεχρι και DTS-HD MA εχω δει...Κατι θεμα εχει ο ενισχυτης σου προφανως...Δεν εχει hdmi in?

Link to comment
Share on other sites

Οι  πιο πολύ ενισχυτές 5.1 εχουν πολλαπλές hdmi in (πχ htpc - ps4  - αποκωδικοποιητης) και μια out για tv η προζέκτορα.

Αν είναι dts capable θα πάρει ατόφιο το dts stream απ την hdmi vga (βγάζουν dts απο εποχές ατι 4850...)και θα δεις το dts στο πάνελ του.

Σε μένα πχ κάνει passthrought 

hdmi vga στον ενισχυτή εμφανίζει dts στο πάνελ του harman kardoon και το volume control απο εκεί και έπειτα γίνεται μόνο απο τον ενισχυτή.

 

Εχεις ενισχυτή 5.1 ή homecinema all in one τύπου samsung, lg;

Στην 2η περίπτωση μην το πολυψάχνεις...

Δεν εχει και κανένα ιδιαίτερο νόημα...

 

Αν εχεις optical στην μητρική μπορείς να στείλεις και απο εκεί αντί απο την vga hdmi.

stream με data στέλνεις.

Αν εχει αρχ.... το homecinema θα το παίξει σωστά όπως πρέπει στα 5.1 ηχεία σου.

κάτι via και realtek onboard επίσης 10ετίας βγάζουν απλό dts...

Έγινε επεξεργασία από uhu
Link to comment
Share on other sites

all in one samsung (ΗΤ-J5150). H αλήθεια είναι ότι δεν έχει optical η μητρική. Το πολύ πολύ να πάρω μια κάρτα ήχου να τελειώνει το παραμύθι. Απλά για να γλυτώσω καλώδιο. Εφόσον θα πάρει 5.1 σήμα θα παίξει λογικά.

Έγινε επεξεργασία από mordred
Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν πήρα κάρτα με optical... Και τι διαπίστωσα... Οτι το Samsung δε μου δίνει ήχο από optical όταν έχει το hdmi συνδεδεμένο στο hdmi ARC της τηλεόρασης... Σούπερ κουλό. Βέβαια θα μου πειτε ότι δε μπορεί να δέχεται από δύο πηγές στο ίδιο ουσιαστικά source (digital in). Τες πα αν συνδέσεις το home cinema σε άλλη hdmi (οχι arc) έρχεται ο ήχος κανονικά. Αποτέλεσμα αυτού ότι τηλεόπτικά κανάλια θα ακούω από τα ηχεία της τηλεόρασης. Μικρό το κακό. Δεν βγήκε όπως το περίμενα αλλά οκ καλά είναι. Θα ήταν ευτυχές αν το ARC έφαιρνε passthrough ήχο και από τρίτες πηγές...

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Καλησπερα! Προσφατα αγορασα και εγω το ιδιο home cinema και αντιμετωπιζω το ιδιο προβλημα. Εχω συνδεσει υπολογιστη με hdmi στην τηλεοραση οπως το ps4 καο οτε tv. Απο το home cinema φευγει καλωδιο arc προς την υποδοχη της τηλεορασης που υποστηριζει arc. Απο τον υπολογιστη και μεσω του sound manager μου βγαζει μονο stereo επιλογη. Η motherboard μου ριναι η gigabyte z87 hd3 και η καρτα ηχου ειναι ενσωματωμενη. Γιατι δεν μου βγαζει την επιλογη 5.1 ;

Επισης μεσα απο το μενου της τηλεορασης μου, εχω την επιλογη του ηχου, pcm η' dts neo 2.5 αλλα τα υπολοιπα ειναι μη επιλεξιμα οπως dolby digital και dts. Εχω κανει κατι λαθος η' πρεπει να κανω καποια ρυθμιση;

 

ευχαριστω!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.