Jump to content



Recommended Posts

Τώρα, είμαι νέος στο site, απ' ότι μάλλον θα φανεί και από τα posts μου, αλλά τέλως πάντων.

Έχω κουραστεί με το χάλια pc που έχω εδώ και περίπου 9 χρόνια, μια σβουνιά premade από το Πλαίσιο με 400€ που πραγματικά είναι άστα χ***α. Για πρώτη μου φορά αποφάσισα βα φτιάξω ένα pc με budget ~800€. Τα κομμάτια είναι ονομαστικά:

Επεξεργαστής:       Intel Core i5-6500 3.20 GHz
Κάρτα γραφικών:  Sapphire Radeon R9 380 4GB
Μνήμη:                      Kingston HyperX Fury 16GB DDR4
Motherboard:         Asus H170M-Plus
Τροφοδοτικό:         Seasonic M12II-520 Bronze 520W
Σκληρός Δίσκος:    Toshiba DT01ACA100 1TB
Κουτί:                        Bitfenix Shinobi Window

Οπότε, για να μην πολυλογώ, έχω τελικά 3 ερωτήσεις:

1) Το build αξίζει τα ~800€ / Είναι καλό για τα ~800€;

2) Η εγκατάσταση λογισμικού ύστερα από την κατασκευή δεν έχει καμία διαφορά με την εγκατάσταση λογισμικού σε formatted PC;

3) Πολλοί μου λένε πως τα AMD είναι καρκίνος κα να πάρω άλλη κάρτα. Υπάρχει κανένα context πίσω από αυτήν την γνώμη;

 

Link to comment
Share on other sites

Δώσε περισσότερες πληροφορίες πληροφορίες για την χρήση που θα κάνεις αναλυτικά. Αν π.χ. είναι για gaming γράψε ποια παιχνίδια θέλεις να παίξεις. Ή κάποια εφαρμογή που χρησιμοποιείς.

Το budget σου είναι 800 ευρώ ή και παραπάνω?

Οθόνη έχεις και ποια?

Από ποιο/α κατάστημα/τα θα τα αγοράσεις?

Η μητρική που επιλέγεις είναι MicroATX. Θέλεις Micro ή δεν έχεις πρόβλημα με ATX (κανονική δηλ.)? Όχι αυτή τη μητρική γιατί βγάζει πίσω 4 usb. Καλύτερα με 6 usb.

Το τροφοδοτικό σαφώς και δεν είναι κακό αλλά έχει ένα 8πινο(6+2) και ένα 6πινο. Καλύτερα να έχει 2 8πινα σε περίπτωση που βάλεις μια κάρτα με 2 8πινα.

Δεν είναι καλή επιλογή το κουτί.

 

1) Πρέπει πρώτα να απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα

2) Ομολογώ ότι δεν σε καταλαβαίνω.

3) Μην ακούς τι σου λένε. Οι amd κάρτες γενικά έχουν μεγαύτερη κατανάλωση.

Έγινε επεξεργασία από pasjohn
Link to comment
Share on other sites

Oκ, συγνώμη για τις ελλιπής πληροφορίες. Το PC θα κινείται γύρω από το gaming φυσικά, με games σαν το GTAV, και το Battlefield 1, όταν βγει. Αλλά δεν χρειάζεται να τα παίζει στο Ultra. Και ναι, το budget είναι 800€. Αλλά δεν θα καεί και ο κόσμος αν πάει 810. Πάνω από 810 θα καεί λιγάκι ο κόσμος, γιατί είμαι κάπως στριμωγμένος με τα λεφτά.

Η οθόνη είναι η Asus VP228H. 

Τώρα για το κατάστημα, δεν γνωρίζω ακόμα. Λογικά θα ψάξω που έχει τις καλύτερες τιμές εδώ γύρω. Αν δεν έχει πουθενά εδώ κοντά, θα τις παραγγείλω από κάπου αλλού.

Για την μητρική δεν με ενοχλεί να ειναι mATX ή ΑΤΧ. Καλά να κάνει την δουλειά της μόνο. Τώρα αν τα usb ports έχουν τέτοια βαρύτητα, τότε η Asus B150M Pro Gaming πηγαίνει;

Όσον αφορά το κουτί, με τί κριτήριο να ψάξω ένα κατάλληλο κουτί για το pc;

 

Για την 2η ερώτηση, ήταν προαιρετική η απάντηση. Απλά ήθελα για σιγουριά την ίδια απάντηση που είχα πάρει από άλλες πηγές. Γενικά, αν η εγκατάσταση τω windows είναι η ίδια σε καινούργιο pc και σε formatted pc.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα και καλώς ήρθες!! 

 

πριν 6 ώρες, το μέλος ThatPatriot έγραψε:

Το PC θα κινείται γύρω από το gaming φυσικά, με games σαν το GTAV, και το Battlefield 1, όταν βγει. Αλλά δεν χρειάζεται να τα παίζει στο Ultra.

 

Αν σου ελεγα οτι θα σε συνεφερε να παρεις πχ σε 1-2 μηνες μια μεταχειρισμενη καρτα γραφικων (πχ μια GTX 970 ή 980 με 250 ή 350€ ) , θα το σκεφτοσουν; Σε λιγο καιρο οι 970 θα παιζουν σε αυτα τα λεφτα. Η οθονη ειναι οκ. Σκεψου το γιατι ειναι πολυ καλυτερη απο την 380 που σκεφτεσαι, και με πολυ ελαχιστα χρηματα παραπανω. Καπου καπου βγαινει και πιο φτηνη σε καινουρια (την ειδα προσφατα στα 270€ ), ομως σε μεταχειρισμενη θα ειναι πολυ καλη επιλογη. 

 

πριν 6 ώρες, το μέλος ThatPatriot έγραψε:

Η οθόνη είναι η Asus VP228H. 

Εφοσον σε βολευει , ειναι μια χαρα η οθονη! 

 

πριν 6 ώρες, το μέλος ThatPatriot έγραψε:

α) Τώρα για το κατάστημα, δεν γνωρίζω ακόμα. Λογικά θα ψάξω που έχει τις καλύτερες τιμές εδώ γύρω. Αν δεν έχει πουθενά εδώ κοντά, θα τις παραγγείλω από κάπου αλλού.

β) Για την μητρική δεν με ενοχλεί να ειναι mATX ή ΑΤΧ. Καλά να κάνει την δουλειά της μόνο. Τώρα αν τα usb ports έχουν τέτοια βαρύτητα, τότε η Asus B150M Pro Gaming πηγαίνει;

α) Αν μπορεις πχ 2-3 κομματια απο εδω και 2-3 απο εκει , ωστε να κανεις τη δουλεια σου με λιγοτερα μεταφορικα και να συναρμολογησεις εσυ ο ιδιος το pc σου, θα ειναι το ιδανικο. Γιατι απο ενα μονο , δυσκολα να εχει διαθεσιμα ολα αυτα που θα χρειαστεις. Εφοσον εισαι Αθηνα ομως, λογικα γλιτωνεις αρκετα μεταφορικα γιατι πολλα καταστηματα του skroutz ας πουμε , ειναι στην Αθηνα. 

β) Μην κολλας στην Asus. Δες και Asrock που ειναι εξαιρετικες μητρικες. Ολες θα κανουν τη δουλεια τους.Και σε Β150 να πας που ειναι λιγο φτηνοτερο , θα κανεις ανετα τη δουλεια σου. Απλα να κοιτας ποσες θυρες sata εχει , ποσες usb και να αποφασισεις αναλογα με το ποσους δισκους θα εχεις , usb συσκευες , κλπ :) 

 

πριν 6 ώρες, το μέλος ThatPatriot έγραψε:

Όσον αφορά το κουτί, με τί κριτήριο να ψάξω ένα κατάλληλο κουτί για το pc;

 

Κριτηριο οι χωροι , ο χωρος που θα το βαλεις, και η ροη αερα, μιας και ερχεται καλοκαιρακι. Οταν προκειται για gaming, θα προτεινα το Raijintek Agos . Τιποτα καλυτερο στα λεφτα αυτα. Μετα οσο παμε ανεβαινουμε. 

Δυστυχως το φερνει μονο το visionstudio βλεπω και μαλιστα καθυστερουν αρκετα αυτοι.

πριν 6 ώρες, το μέλος ThatPatriot έγραψε:

Για την 2η ερώτηση, ήταν προαιρετική η απάντηση. Απλά ήθελα για σιγουριά την ίδια απάντηση που είχα πάρει από άλλες πηγές. Γενικά, αν η εγκατάσταση τω windows είναι η ίδια σε καινούργιο pc και σε formatted pc.

 

Ναι , ιδια ειναι και σε φρεσκο πισι. Πετας το DVD/USB και κανεις την εγκατασταση οπως γνωριζεις, και αν βαλεις windows 10 μπορεις και με κωδικο των Win 7/8.1 να τα περασεις απευθειας, αρκει να ειναι η ιδια εκδοση με αυτη των 7/8.1. 

 

Να προσθεσω κατι στο build που εχεις στην αρχη! Δεν εχεις SSD και να ξερεις, σε συγχρονο μηχανημα, ειναι απαραιτητος. Ειναι σουπερ παραλειψη να μη τον εχεις. Εχει φτηνους οπως ο Adata SP 550 120GB , που ειναι στα 40-45€, και ειναι μια χαρα για αρχικος ssd. Φυσικα θα προσθεσεις και οποιον σε βολευει απο HDD (ειτε αυτον που εχεις ειτε οποιονδηποτε αλλον) για αποθηκευτικο χωρο και για τα παιχνιδια σου. 

 

Θα προτεινα για τροφοδοτικο το XFX Ts 550W , γιατι ειναι λιγο πιο καινουριο , και ο ΟΕΜ ειναι Seasonic. Συνεπως παλι seasonic θα εχεις. Εκτος και αν το m12ii το βρισκεις φθηνοτερα. 

 

Τελος ο ι5-6500 ειναι μια χαρα στη συνθεση σου, οπως και οι μνημες! :) 

Έγινε επεξεργασία από tommybertsen
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ωραια και ισορροπημενη η συνθεση. Αν εισαι προθυμος να πας και σε μεταχειρισμενα τοτε με αυτο το μπατζετ φτιαχνεις σουπερ μηχανημα. 

Χοντρικα μπορεις να βρεις σετακι με 6600k κοντα στα 350 ευρω, και με 250 μια gtx 970 η r9 390. Ολα με υπολοιπο εγγυησης φυσικα. Μετα διαλεγεις καποια vfm κομματια για κουτι τροφοδοτικο και δισκους και με το 800αρι θα εχεις μηχανημα πανισχυρο και ετοιμο για την πλειονοτητα των νεων παιχνιδιων!

Link to comment
Share on other sites

SSD οπως ανεφερε και ο tommybertsen για να δεις το φως το αληθινο!!! Ωραια η συνθεση σου καθως και τα extra tips των υπολοιπων!! Με υπομονη θα στησεις πολυ δυνατο μηχανημα και σιγουρα θα μεινεις ευχαριστημενος!! 

Link to comment
Share on other sites

Εκ προσωπικής πείρας, δεν θα ξαναγοράσω κάρτα Sapphire. Asus, MSI, Gigabyte, EVGA ναι. Sapphire όχι. Υπολογιστής χωρίς SSD είναι αργός, τελεία. Τα περί καρκίνου με την AMD είναι ανοησίες. Απλώς, ο GTX960 είναι λίγο πιο γρήγορος, αλλά κυκλοφορεί με 2GB. Αν θέλεις οπωσδήποτε κάρτα με 4GB μνήμη, και ο r9 380 μια χαρά είναι. Μείνε στο H170 που έχει και raid, μήπως και κάποτε το χρειαστείς. Το B150 δεν προσφέρει κάποια ουσιαστική εξοικονόμηση χρημάτων.

 

Τελικά, είναι προτιμώτερο να ξεκινήσεις σωστά. Μάζεψε άλλα 150€, άσε το μηχανικό δίσκο στην άκρη και πάρε αυτόν, μια που μπορείς να τον φορέσεις στο συγκεκριμένο mobo. Αν σου φαίνεται ακριβός, πάρε έναν SATA 240άρη με 70-100€.

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ με άπαντες.

Ssd ,οπωσδήποτε ,δε χωράει συζήτηση .

Με αυτή τη οθόνη, μια μεσαία κάρτα γραφικών ειναι αρκετή και παραπάνω .

Εγω προσωπικά θα κοιταγα για μεταχειρισμένα (έτσι κι αλλιώς λίγο καιρό δουλεύουν τα τελευταίας γενιάς ) ,με 800 φτιάχνεις τουμπαναρα και ίσως μείνει κανα ψιλο για οθόνη.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.