Jump to content



Μεγεθος tv αναλογα με την αποσταση


Recommended Posts

Δε ξερω αν ειμαι στο σωστο υποφορουμ, αλλα βρηκα αυτο ψαχνοντας:

http://ca.rtings.com/tv/reviews/by-size/size-to-distance-relationship

Σου δειχνει το μεγεθος τηλεορασης, αναλογα με την αποσταση. Καθως και αναλογα την αναλυση.

 

Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι , αν ειναι επιβλαβες να εχεις πολυ μικροτερη τηλεοραση απο την προτεινομενη. 

 

Για παραδειγμα, εγω ειμαι στα 1.90-2.05μ αποσταση (στο περιπου). Το optimal ειναι 44-48" , ομως εχω 32" 1080p  tv(δυστυχως "δεν με παιρνει" για μεγαλυτερη right now).

Δεν εχω κανενα προβλημα με την απεικονιση και το ποσο καλα διακρινω τα παντα. Διαβασμα υποτιτλων κλπ ειναι no problem so far. (Να πω εδω πως και τα ματια μου ειναι κομπλε μεχρι στιγμης, μολις γερασω περισσοτερο, βλεπουμε :p )

 

"Δημιουργειται" ομως καποιο κακο απο ολο αυτο, μακροπροθεσμα;

Επισης αναρρωτιεμαι γιατι καποιοι δε μπορουν με λιγοτερες ιντσες στην ιδια αποσταση με εμενα, οταν προσωπικα δεν αποτελει προβλημα! 

 

:)

 

 

Έγινε επεξεργασία από tommybertsen
Link to comment
Share on other sites

Οτι ιντσες και να παρεις ποτε δεν θα ειναι αρκετες. Αυτο μονο θα πω...Εγω απο 46 το 2008 πηγα σε 55 το 2011 και σε 65 φετος. Και οι 65 παλι λιγες μου φαινονται μετα απο 1 εβδομαδα συνηθειας. Αυτο παντα αν βλεπεις ταινιες. Αν βλεπεις digea μεχρι και 46αρα ισως να εκανε δουλεια. (ειμαι 3μ)

 

Επιβλαβες δεν νομιζω οτι ειναι, αμεσα τουλαχιστον, απλα θα ζοριζεσαι λιγο αν ειναι τοσο μικρη η τηλεοραση, αρα μακροχρονια δεν ξερω τι αποτελεσματα μπορει να εχει.

Έγινε επεξεργασία από icy20
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Το μονο προβλημα ειναι να εισαι πολυ κοντα αναλογικα με τις ιντσες και να κουνας το κεφαλι σου περα δωθε για να δεις ολη την οθονη-διαβασεις υποτιτλους.

 

That being said ειμαι στα 2,5-3 μετρα με 80 ιντσες και νομιζω κατι μεγαλυτερο θα ειχα προβλημα θεασης

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

65 διαβαζω, 80 διαβαζω.. omg :p 

Με τις 32 εδω και εχω συνηθισει στα ~2μ... Θα ηταν επος οι 46-48 (ναι @icy20 , κυριως βλεπω ταινιες και αντε κανα αγωνα. Τιποτα περισσοτερο.

Παρολα αυτα ειμαι ικανοποιημενος, και απλα ηθελα να μαθω αν θα 'χω προβλημα επειδη , θεωρητικα, ειμαι πολυ κατω απο τις προτεινομενες ιντσες αναλογικα με την αποσταση μου !

Αν τωρα μεγαλωνοντας δω οτι πρεπει να αλλαξω (ασε που μεχρι τοτε θα εχει χαλασει η tv :hehe: ), τοτε θα αλλαξω στα σιγουρα!

 

Link to comment
Share on other sites

Oι 80 του diman ειναι προβολεας. Μην τις παιρνεις οτι ειναι τηλεοραση...  Εισαι ικανοποιημενος γιατι δεν εχεις δει πως ειναι σε πιο μεγαλες ιντσες. Μετα θα θες παντα παραπανω...

Link to comment
Share on other sites

Just now, icy20 said:

Oι 80 του diman ειναι προβολεας. Μην τις παιρνεις οτι ειναι τηλεοραση... 

Yeap.

Και συμφωνα με το site που εχει βαλει ο φιλος πανω τοσο προτείνει, οποτε ειναι ενας καλος ισως μπούσουλας ! :)

Link to comment
Share on other sites

Η απορεια του προβατου ειναι αμα για καποιο λογο αποκτας προβλημα οταν δεν εχεις παρει "σωστη" τηλεοραση . Χωρις να ειμαι οφθαλμιατρος .... μου φαινεται λογικο να μην δημιουργειται προβλημα , εφοσον δεν γουρλωνεις τα ματια σου για να δεις καθαρα ...

Νομιζω πως η βλακεια που λενε  " Στα ΧΧΧ μετρα , θες ΧΧΧ ιντσες " εχει βασιστει πανω στο μεγιστο ποσοστο του FOV που μπορει να εχει η οθονη χωρις να μας κανει να τα χανουμε . 

 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Εφοσον ειμαι καλυμμενος προς το παρον, θεωρω ασκοπη κινηση μια νεα tv. Οταν ερθει η ωρα και χρειαστει καποια καινουρια, τοτε θα κοιταξω σιγουρα σε παραπανω ιντσες :) 

 

Κατι τετοιο εννοω Πετρο! 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.