Jump to content



Νεο PC για εφαρμογες επεξεργασιας φωτογραφιας


giorgos2187

Recommended Posts

Μου ζητηθηκε απο γνωστο μου να του φτιαξω μια συνθεση μονο για pc, κανενα περιφερειακο, για επεξεργασια φωτογραφιας. Photoshop, Lightroom, Premiere θα ειναι οι εφαρμογες που θα τρεχει σχεδον εξ ολοκληρου και λιγο office και browsing που, ενταξει, δεν νομιζω οτι παιζουν και κανενα τρελο ρολο. Εχουμε αποφασισει να στηθει με ryzen πλατφορμα.

Το μπατζετ θελουμε να κινηθει κοντα στα 800. Μονο αν αξιζει μια αλλαγη παρα παρα πολυ ισως να ανεβει καπως. Οποτε ειμαστε σε αναζητηση κουτιου,τροφοδοτικου, cpu, mobo, ram, ssd,hdd και ισως gpu αν μπορει να επιταχυνει τις εφαρμογες μεσω hardware accelaration.

Νομιζω πως αρχιζοντας τη συνθεση με ενα r5 1600 ηδη ειμαστε σε καλο δρομο για υψηλες επιδοσεις εντος μπατζετ. Για mobo-ram ομως χρειαζομαι βοηθεια... Θα ξεκινησω σιγα σιγα να ψαχνω αλλα οοιαδηποτε βοηθεια ειναι σημαντικοτατη!

Link to comment
Share on other sites

Το χω δει το θεμα εννοειται. Απλα θα ηθελα και περισσοτερες εναλλακτικες μηπως μπορεσω να συγκεντρωσω ολα τα πραγματα απο οσο λιγοτερα μαγαζια γινεται.

Link to comment
Share on other sites

Αρχικα θελω να παρουσιασω μια ολοκληρωμενη συνθεση στα 800. Οσα μου ζητηθηκε. Μολις την εχω ετοιμη θα τονισω την δυνατοτητα αγορας του 1700 λεγοντας συγκεκριμενο εξτρα ποσο αλλα και εξτρα κερδος. 

Κατι σημαντικο τωρα... Μια gpu θα βοηθησει αυτες τις εφαρμογες η μενουμε με τα ενσωματωμενα χωρις δευτερη σκεψη;

@gdp77 Θα μπορουσες να μου πεις απο ποια μαγαζια ψωνισες;

Link to comment
Share on other sites

Ψώνισα από τα καταστήματα που βρήκα τις χαμηλότερες τιμές γι'' αυτά που ήθελα να αγοράσω.

Cpu και μνήμες από DEXTER που έτυχε να είναι και κοντά στο σπίτι μου οπότε πέρασα και τα πήρα. BTW εξαιρετική εξυπηρέτηση και επαγγελματισμός (ανταλλάξαμε και πολλά email για να βρούμε cpu με ημερομηνία παραγωγής μετά την 25η εβδομάδα). Από εμένα θα προτιμηθεί και στο μέλλον.

 

Μητρική και cooler ψώνισα από visionstudio. Πολύ καλές τιμές, αλλά δεν ήταν συνεπείς με τον χρόνο παράδοσης (+2 εργάσιμες και επειδή μεσολάβησε ΣΚ 4 ημερολογιακές).

 

1 hour ago, giorgos2187 said:

Μια gpu θα βοηθησει αυτες τις εφαρμογες η μενουμε με τα ενσωματωμενα χωρις δευτερη σκεψη;

 

Οι Ryzen δεν έχουν ενσωματωμένη gpu...

  • Agree 1
Link to comment
Share on other sites

On 10/11/2017 at 10:55 AM, konnos said:

Γιατί R5 1600 και όχι R7 1700? Θέμα κόστους; Πιστεύω οτι αξίζει, ιδίως για τέτοια προγράμματα θέλεις όσους πιο πολλούς cores/threads γίνεται.

 

Δεν είναι... ακριβώς έτσι.

Η επεξεργασία φωτογραφίας είναι κατά κόρων single-threaded, π.χ. στο photoshop ελάχιστα built-in και add-on φίλτρα είναι multi-threaded, και αυτά είναι πολύ ελαφρώς threaded, το πιο "βαρύ" αξιοποιεί 4-5 πυρήνες.

 

Στο video κατά την επεξεργασία/δημιουργία, πάλι τα περισσότερα είναι single & dual threaded.

Μόνο το encoding μπορεί και χρησιμοποιεί ως και 16 πυρήνες ( παραπάνω με απώλεια ποιότητας εικόνας και λιγότερο scaling, ή ιδανικότερα αν κάνεις ταυτόχρονα encodes ) αλλά αυτό είναι μόνο ένα μέρος της διαδικασίας.
Πιο ουσιαστικό είναι να έχεις πολύ γρήγορο realtime rendering για να βλέπεις τα effects που φτιάχνεις κατά το creative μέρος της υπόθεσης, όπου αυτά είναι κυρίως single threaded οπότε θες έναν τάπα CPU ( το πιο γρήγορο μέχρι στιγμής σε αυτό είναι ένας τσιτωμένος 8600K @ 5GHz+ )

 

Μπορείς να δείς μετρήσεις σε διάφορα site, συμπεριλαμβανομένου και του blog του pugetsystems που είναι γνωστή εταιρία custom workstation & server με εμπειρία στον χώρο και μετρήσεις scaling με πολλαπλούς Xeon, και τα πάντα όλα στο blog τους ( google π.χ. "photoshop core scaling pugetsystems" )

  • Agree 1
Link to comment
Share on other sites

Αφου δεν υπαρχουν ενσωματωμενα γραφικα, τι gpu διαλεγουμε γι αυτη τη χρηση; Υπαρχει νοημα να βαλουμε κατι σαν μια 1050/ti; Θα βοηθησει σε αυτα τα προγραμματα; Η να βαλουμε μια σαπια ισα ισα να βγαζει εικονα;

Link to comment
Share on other sites

On 10/11/2017 at 12:16 PM, giorgos2187 said:

Μου ζητηθηκε απο γνωστο μου να του φτιαξω μια συνθεση μονο για pc, κανενα περιφερειακο, για επεξεργασια φωτογραφιας. Photoshop, Lightroom, Premiere

 

Δες τις εμπειρίες του μετά από 3 μήνες με ryzen (αναφέρει premiere κτλ)

 

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

7 minutes ago, suboy said:

Είχα την εντύπωση ότι θα πήγαινε καλά στο lightroom.

:unsure:

 

 

Γενικά η σουίτα της adobe είναι βελτιστοποιημένη για intel όσο δεν πάει άλλο. Μόνο στο premiere θα έχει ο ryzen καλύτερες επιδόσεις λόγω αξιοποίησης των πολλών πυρήνων. Αλλά αν το κύριο workload είναι όλα τα άλλα τότε η intel είναι η καλύτερη επιλογή. Το θέμα είναι βέβαια ότι με το budget που αναφέρεις το μηχάνημα σε intel που θα φτιάξεις παίζει να είναι αρκετά πιο αργό από ryzen αντίστοιχου κόστους.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

On 10/12/2017 at 5:59 AM, giorgos2187 said:

Αφου δεν υπαρχουν ενσωματωμενα γραφικα, τι gpu διαλεγουμε γι αυτη τη χρηση; Υπαρχει νοημα να βαλουμε κατι σαν μια 1050/ti; Θα βοηθησει σε αυτα τα προγραμματα; Η να βαλουμε μια σαπια ισα ισα να βγαζει εικονα;

 

Photoshop... ακόμα και 1050 είναι επαρκέστατη.

Premiere βοηθάει να έχεις λίγη παραπάνω VRAM ( ειδικά αν θες να κάνεις 4k video editing συνιστάται να έχεις 6-8GB VRAM ).
Σε δοκιμές που έκανα, ουσιαστικά μεταξύ GTX 1060, 1070, 1080, 1080 Ti δεν υπήρχε διαφορά ( δηλαδή μεταξύ 1060 6GB vs 1080 Ti 11GB ήταν τόσο μικρή η διαφορά που την λες πανεύκολα αμελητέα... χωρίς καν να βάλεις στην εξίσωση την διαφορά στην τιμή )

Link to comment
Share on other sites

Το premiere θα χρησιμοποιειται ελαχιστα εως καθολου, και καθαρα ερασιτεχνικα. Τα αλλα δυο ομως θα εχουν επαγγελματικη χρηση. Αν παμε σε ιντελ, σε αυτο το μπατζετ τι χωραει; Ο 8400; Πιο γρηγορος ομως ποιος θα ειναι;

 

Δεν εχω δει ακομη το βιντεο λογω δουλειας... 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.