Jump to content



Ψαχνομαι για high refresh rate monitor


Recommended Posts

Καλησπερα,

Οπως λεει και ο τιτλος, σκευτομαι να σουταρω την LG 24GM77 που εχω (διοτι μου εχει σπασει τα νευρα το DisplayPort Hotplug) και να παρω μια αλλη.

Ας ξεκινησουμε λοιπον με το τι θελουμε:

  1. Οσο το δυνατον μεγαλυτερο refresh rate. (Και 240Hz δεν με χαλανε, really)
  2. Οσο το δυνατον μικροτερο G2G time και Input Lag.
  3. Max 24 ~ 24.5". (Παιζω με 3 monitor, εαν παω σε μεγαλυτερη οθονη δεν θα χωρανε στο γραφειο μου)
  4. Native Resolution 1920x1080. (Εκμεταλευομαι την εν λογω αναλυση για τα FPS - συν οτι με εχει βολεψει στην αποσταση που καθομαι)
  5. Ο τυπος του πανελ δεν με απασχολει ιδιαιτερα, φτανει να μην εχει quality issues οπως backlight-bleeding και crosshatch. (Το 2ο μου monitor ειναι IPS, αν θελω color-critical stuff ή ταινιες)
  6. Να εχει DisplayPort I/O. USB, HDMI και τα ρεστα με αφηνουν αδιαφορο. (Για να μην εχω παλι το ιδιο ζητημα, καλο θα ηταν να εχει ενα απ' τα ακολουθα OSD options: Deep Sleep, DDC/CI ή Displayport Hot-Plug Detection)
  7. Το G-Sync ειναι επιθυμητο, αλλα οχι απαραιτητο. (Παιζω μπαλιτσα με NVIDIA)
  8. Maximum budget 850 γιουργια.

 

Ξερω οτι κατα πασα πιθανοτητα θα γινει λογος για TN πανελ. Σε αυτο το σημειο θελω να αναφερω οτι η LG 24GM77, εχει πολυ ζωντανα και ζεστα χρωματα και με εχει αφησει αρκετα ικανοποιημενο απο αποψη ποιοτητας εικονας, παρα το οτι εχει και αυτη TN πανελ. Απεναντιας εχω ακουσει πολυ κακα σχολια (κυριως για image quality και backlight-bleeding) για Acer και ASUS.

Let the games begin. :amen:

Έγινε επεξεργασία από Frostbyte
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Νομίζω οτι σαν απόδοση η καλύτερη θα ήταν η Predator αλλα έχουν κακό ποιοτικό έλεγχο.
Συνολικά αν τα βάλεις σε μια ζυγαριά όλα νομίζω οτι ήταν η πιο σωστή επιλογή.
Επίσης είναι ΜΟΥ** η οθόνη..!Santa Claus came early this year:D

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Βαλε και οτι τα μαγαζια που τις δινουν πρεπει να ειναι λιγο ... δεν το λεω... Βαλε και την εγγυηση στην οποια η dell ειναι πολυ μπροστα απο acer κτλ και μαλλον σωστα επραξε το παιδι.

Link to comment
Share on other sites

Καλορίζικη να είναι. Προσωπικά, η τιμή μου φαίνεται υπερβολική.

Επειδή το qc είναι τραγικό, εκτιμάς τη σωστή εξυπηρέτηση της Dell. Γενικά, οι τιμές των gaming monitors έχουν ξεφύγει, χωρίς αυτές να δικαιολογούνται από την ποιότητά τους.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Την εβαλα πανω σημερα.

Θετικα:

  • ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, μπορω να σβηνω την οθονη μου χωρις να ερχεται το χαος. (Δεν κανει Hot Plug De-assertion when powered off)
  • Panel lottery, απειροελαχιστο εως καθολου bleeding. Πρεπει να ζοριστεις πολυ για να το βρεις στις γωνιες. (Θα δειξει εν καιρω βεβαια)
  • Τα χρωματα της ειναι αρκετα κοντα με του IPS monitor που εχω ακριβως απο διπλα της.
  • Η διαφορα μεταξυ 144 και 240 Hz ειναι ΠΟΛΥ εμφανης, assuming οτι υπαρχει η GPU απο πισω να τα υποστηριξει. (1080 Ti, in my case)
  • Το G SYNC παιζει μπαμ, δεν μετατρεπεται σε V SYNC οταν ξεπερασει το target του.
  • Θεοβαρη βαση, πολυ στιβαρη, με καναλι για οδευση καλωδιων. Εχει αρκετα μεγαλο spacing να περασεις οτι θελεις, περα απο τα απαραιτητα της οθονης. (I liked that tidbit)
  • No bezels, nuff said.
  • Κουμπια στο εμπροσθιο-κατω μερος της οθονης, σχετικα καλης ποιοτητας. Απουσια joystick. (Yay!)
  • Η συσκευασια ειχε 4 safety clips περιμετρικα, και μεσα  της, ενα metric $#!t-ton απο foam. Το monitor ηταν αλκατραζ, οχι απλα προστατευμενο. (Καταταλα δυσκολη στην μεταφορα, λογω ογκου και βαρους)


Αρνητικα:

  • Η βαση πιανει ΠΟΛΥ χωρο σε μηκος, σε σημειο που αναγκαστηκα να φερω τα monitors πιο μπροστα απ οτι πριν, για να ειναι ολα ομοιομορφα.
  • Η οθονη εχει πολυ ογκοδη εξαερισμο στο κεντρικο-πανω μερος της, με αποτελεσμα η στερεωση της webcam να ειναι πλεον αδυνατη. (Θα βρω αλλο τροπο, που θα μου παει)
  • Το cable shroud που κουμπωνει στο κατω μερος της οθονης δεν κανει καλο fit. Αν το κουμπωσω αριστερα, ξεκουμπωνει απο δεξια και τουμπαλιν. (Απλα το βγαλα, δε με νοιαζει)
  • Εκανα την μαλ...α και την πηγα σπιτι ποδαρατο. (I'll feel that in the morning)

 

Αδιαφορα:

  • RGB Backlight.
Έγινε επεξεργασία από Frostbyte
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

χρόνια πολλά και πάλι . έχω κάποιες απορίες :

1)παίζω τόσα χρόνια παιχνίδια με την τελευταία κάρτα γραφικών και πάνω απο δύο χρόνια όλα στα ούλτρα δεν βαστάνε τα παιχνίδια στα 60 με 70 frames per second  . σε 2560 ανάλυση .

εσύ πως θα βαστήξεις τα τόσα φραμες που απαιτούνται ? ακόμα και με 1080 τι ? εκτός εάν παίζεις cs και overwatch . 

2)εάν η κάρτα σου βγάζει 60 καρέ το δευτερόλεπτο η οθόνη διατηρεί την αίσθηση ομαλότητας ή την χάνει σαν να παίζει σε 60 μόνιτορ ?είναι το ίδιο γρήγορη δηλαδή ? 

3) εάν αφαιρέσεις την nvidia κάρτα με το g sync και παίξεις με amd , πες ότι η κάρτα βγάζει 140 frames per second , θα έχεις stuttering ? ακόμα και εάν ενεργοποιήσεις το v sync ? (το vsync είναι για το tearing ).

Link to comment
Share on other sites

Χρονια πολλα,

1) Με βαση οσα γραφω στο αρχικο post, παιζω σε αναλυση 1920x1080.

Η καρτα ειναι ικανη να υποστιριξει τους περισοτερους τιτλους του 2016-2017 στα 180-200 FPS* (με ολα τα graphical settings maxed out).

Σε 2560x1440 αναλυση ομως αυτη τη στιγμη, λιγο δυσκολο να το κανεις αυτο, με οποιαδηποτε καρτα.

 

2) Το G SYNC εχει range απο 37 εως 240 (για το δικο μου monitor) FPS.

Εαν αναφερεσε στην αισθηση ομαλοτητας, ως ελλειψη stuttering, τοτε ναι.

Αν ομως αναφερεσαι στο motion smoothness, που παρεχουν τα παραπανω frames, προφανως και οχι.


3) Τα εχεις μπερδεψει.
Το G SYNC χρησιμοποιειται οταν τα FPS ειναι λιγοτερα απο τα Hz του Monitor, οποτε εκει κατεβαζει τα Hz κατω (to prevent stuttering).

To V SYNC χρησιμοποιειται οταν τα FPS ειναι περισσοτερα απο τα Hz του Monitor, οποτε εκει κατεβαζει τα FPS κατω (to prevent tearing).
Εαν δεν εχεις αρκετα FPS για να φτασεις τα Hz του Monitor, το V SYNC δεν κανει τιποτε απολυτως.
Επισης να εχεις υπ οψην οτι το V SYNC και το Triple Buffering, προκαλουν Input Lag. Οποτε ειναι καλο αυτα τα 2 settings να τα εχεις κλειστα.
Το G SYNC ειναι OK.
Εαν πας σε AMD με G SYNC Monitor, δεν θα σου ενεργοποιειται το G SYNC, ολα τα υπολοιπα οπως τα ξερεις.

* Και εχω και λιγο περιθοριο ακομα (~10-15%), καθως το utilization δεν φτανει στο 100% στα περισσοτερα παιχνιδια. Εχω την καρτα στο νερο, της εχω βαλει custom bios και εχω φτιαξει OC profiles (10% more performance και απο εκει). Απλα αυτη την στιγμη παιζω με τα stock ρολογια, καθως δεν υπαρχει λογος να κανω το αντιθετο.

Έγινε επεξεργασία από Frostbyte
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Αν αλλάζει κάποιος κάρτες γραφικών συχνά, όπως εγώ, αλλά δεν περιορίζεται σε συγκεκριμένη εταιρία, AMD/nVidia, υπάρχει οθόνη χωρίς GSync/Freesync αλλά με 100Hz refresh rate για gaming χρηση??

 

Link to comment
Share on other sites

πριν 11 λεπτά, το μέλος GFFermari έγραψε:

Αν αλλάζει κάποιος κάρτες γραφικών συχνά, όπως εγώ, αλλά δεν περιορίζεται σε συγκεκριμένη εταιρία, AMD/nVidia, υπάρχει οθόνη χωρίς GSync/Freesync αλλά με 100Hz refresh rate για gaming χρηση??

 

Παρε μια οποιαδηποτε 120hz οθονη και κανεις τη δουλεια σου μια χαρα. Gsync Freesync ειναι αχρηστες τεχνολογιες, το εχω πει πολλες φορες.

πριν 22 λεπτά, το μέλος iseeklife έγραψε:

δηλαδή για να μην έχω tearing πρέπει να έχω ενεργοποιημένο και το v sync εκτός από το g sync?

το g sync δεν προλαμβάνει το tearing ? 

Γιατι να εχεις tearing? θα ξεπερασεις τα hz της οθονης σε fps?

Link to comment
Share on other sites

στο counter strike go η 1080 τι βγάζει πολύ παραπάνω από 240 frames σε 1080 ανάλυση πιστεύω. άρα πρέπεις να έχεις το v sync on νομίζω . διαβάζω και το παραπάνω άρθρο και μάλλον λέει για fps limiter καλύτερα δύο με τρια frames λιγότερα. 

Link to comment
Share on other sites

 

πριν 2 λεπτά, το μέλος iseeklife έγραψε:

στο counter strike go η 1080 τι βγάζει πολύ παραπάνω από 240 frames σε 1080 ανάλυση πιστεύω. άρα πρέπεις να έχεις το v sync on νομίζω . διαβάζω και το παραπάνω άρθρο και μάλλον λέει για fps limiter καλύτερα δύο με τρια frames λιγότερα. 

Αυτο κανεις, βαζεις limit στα 235 π.χ και τελος.

Link to comment
Share on other sites

Αποκλειεται να γραφει και τα δυο. Η το ενα η το αλλο βαζεις. Αν εχεις 60hz οθονη ολα αυτα, στην οθονη που πηρε ο φιλος δεν χρειαζεται τιποτα εκτος αν παιζει κατι πολυ ελαφρυ.

Link to comment
Share on other sites

και τα δύο λέει ταυτόχρονα και στα σχόλια το εξηγεί αλλά δεν έχω καταλάβει .το ρώτησε και άλλος . λέει ότι εισάγει λαγκ το v sync από μόνο του .

και στα γραφήματα λέει v sync και fps limiter. κοίτα :

 

We’ve already answered your question in our forums since this was posted, but for completion’s sake, this was also answered in the above article…

In the “G-SYNC vs. V-SYNC w/FPS Limit: So Close, Yet So Far Apart” section it is stated:

“Unlike G-SYNC, V-SYNC must attempt to time frame delivery to the fixed refresh rate of the display. If it misses a single one of these delivery windows below the maximum refresh rate, the current frame must repeat once until the next frame can be displayed, locking the framerate to half the refresh rate, causing stutter. [With V-SYNC] If the framerate exceeds the maximum refresh rate, the display can’t keep up with frame output, as rendered frames over-queue in both buffers, and appearance of frames is delayed yet again, which is why an FPS limit is needed to prevent this in the first place.

Έγινε επεξεργασία από iseeklife
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.