Jump to content



Ταξιδι στην Αμερικη + road trip. Παρακαλω θελω συμβουλες


GoMaR

Recommended Posts

Καλημερα και καλη εβδομαδα.
Με την παρεα μου(3 η 4 ατομα) σχεδιαζουμε ενα ταξιδι τον Οκτωβρη προς Αμερικη μερια..Εχουμε βγαλει ενα γενικο πλανο και θα ηθελα καποιες συμβουλες ως προς τα μερη, ξενοδοχεια, ασφαλεια, τι να προσεξουμε τι θα χρειαστουμε κλπ κλπ. Εκτος απο την διαμονη στην Νεα Υορκη, θα γινει και ενα μεγαλο roadtrip ~2200-2400χιλιομετρα προς Μιαμι.Αν καποιος εχει εμπειρια, εννοειται θα θελαμε να ακουσουμε τις συμβουλες η οποιος αλλος γνωριζει απο αντιστοιχο ταξιδι για να μη βρεθουμε απροετοιμαστοι η μη μας κοστισει διπλα το ταξιδι απο αγνοια η μας μπαγλαρωσουν:p


Θα γραψω τι πλανο εχουμε σκεφτει, ωστε αν γινεται να το βελτιωσουμε:)

 


Αρχικα στις 22/9/18 ξεκιναμε Απο Αθηνα για Τουρκια και επειτα για Ν.Υορκη. Φτανουμε 17:30 της 22/9.
Ηδη θα εχουμε κλεισει καποιο ξενοδοχειο, να μεινουμε για δυο νυχτες. Οποτε, φτανουμε, μενουμε και την επομενη για ξεκουραση και να γινουν τα απαραιτητα. (πχ να νοικιασουμε αμαξι, προετοιμασια ταξιδιου κλπ)
24/9 πρωι χαλαροι, δυανυουμε τα πρωτα 500χιλ με κατευθυνση για Ουασιγκτον..
Εννοειται θα κανουμε και ενδιαμεσες στασεις για καφε, βολτα, διαλειμματα ωστε να δουμε και καινουργια μερη.(Φιλαδελφια, Γουιλμιγκτον πχ)
Φτανουμε απογευμα Ουιασιγκτον 24/9 και την επομενη μερα θα ειναι το μεγαλυτερο κομματι της αποστασης για περιπου 900χιλιομετρα προς Charleston Νοτιας Καλορινας.
Περναμε απο Ριτσμοντ και συνεχιζουμε προς Τσαρλεστον. Μενουμε εκει για 2 νυχτες 25/9 - 26/9(να ξεκουραστουμε κιολας).

27/9 Πρωι απο Τσαρλεστον, ξεκιναμε κατευθυνση προς Ορλαντο.(600χιλιομετρα). 
Υπολογιζουμε να φτασουμε απογευμα.Μενουμε Ορλαντο για μια νυχτα 27/9.
28/9 Πρωι ξεκιναμε για τον τελικο μας προορισμο. Το Μαιαμι.(380χιλιομετρα).
Μενουμε 2 νυχτες. 28/9 - 29/9.
30 / 9 Αναχωρουμε ξημερωματα για Νεα Υορκη με αεροπλανο(αφηνουμε το αμαξι εκει) και μενουμε για 4 νυχτες. 30/9 - 3/4
4/4 φευγουμε για Ελλαδα.

 

459a19115d25a271a171f9f1dbb93dc0.png

Αυτο ειναι το γενικο πλανο με τις ημερομηνιες..
Λιγα λογια για το σκεπτικο μας. 
Ο σκοπος μας δεν ειναι να παμε να αραξουμε σε μια βεραντα, να πινουμε καφε και να απολαμβανουμε την θεα. Αν θελαμε κατι τετοιο, εχουμε να το κανουμε και στην Ελλαδα αυτο.
Θελουμε να δουμε μερη, οσο πιο πολλα γινεται..Η οδηγηση μας αρεσει(εγω θα αναλαβω τα περισσοτερα χιλιομετρα). Γνωριζουμε οτι θα ειναι κουραση, αλλα δε θα δεις μερη αλλιως.

To do list:  (Νεα Υορκη)
Μουσεια ; Ποια;
NBA αγωνας
Αεροπλανοφορο
Empire state
Time Square
Αγαλμα της Ελευθεριας.
Night Life (strip shows εννοειται :p )


Τα περισσοτερα αφορουν την Ν.Υ. μιας και εκει θα μεινουμε τις περισσοτερες μερες.
Για τις αλλες περιοχες δεν εχουμε βγαλει πλανο, μιας και θα ειμαστε περαστικοι. Εννοειται ομως θα βγει.Εννοειται αν γνωριζετε κατι, το αναφερετε.

Για να μη μακρυγορω αλλο, πως βλεπετε τον προγραμματισμο;
Εχετε καποια ιδεα ως προς ξενοδοχεια, μερος (κυριως Νεα Υορκη γιατι τσουζουν λιγο οι τιμες+ οτι θα μεινουμε περισσοτερες μερες) ;  τι αμαξι να παρουμε; 
Καποια εταιρια; Πετρελαιο; Το κοστος βενζινης / πετρελαιου εκει; 
Θελει international διπλωμα απο δω; Νομους για Κ.Ο.Κ ;
Σε ποια μερη να ΜΗΝ παμε; Η σε ποια να παμε; (απο αποψη ασφαλειας, ομορφιας αξιοθεατα κλπ)
Προς Μαιαμι, την εποχη αυτη θα μπορουμε να κανουμε μπανιο; 


Καποια διαφορετικη συμβουλη που δεν εχουμε προσεξει και ειναι σημαντικη;
Κατι αλλο που μπορουμε να κανουμε;
Δε θελουμε πολυτελειες σε ξενοδοχεια. Καλο θα ηταν να ειχε πρωινο αλλα οχι spa + πισινες η καμμια μαυρη να μας περιμενει στο δωματιο.
Λεφτα : θα μας φυγουν λεφτα αλλα δεν θα τα εχουμε και για πεταμα..

Σας ευχαριστω και περιμενω προτασεις/συμβουλες
 

Έγινε επεξεργασία από GoMaR
  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

πριν 21 λεπτά, το μέλος GoMaR έγραψε:

To do list:  (Νεα Υορκη)

 

NBA αγωνας
Καποια διαφορετικη συμβουλη που δεν εχουμε προσεξει και ειναι σημαντικη;
Κατι αλλο που μπορουμε να κανουμε;
Δε θελουμε πολυτελειες σε ξενοδοχεια. Καλο θα ηταν να ειχε πρωινο αλλα οχι spa + πισινες η καμμια μαυρη να μας περιμενει στο δωματιο.
Λεφτα : θα μας φυγουν λεφτα αλλα δεν θα τα εχουμε και για πεταμα..

 

NBA, δεν θα μπορέσετε να δείτε. Η regular season ξεκινά στα μέσα Οκτώβρη περίπου (μετά τις 17 ή 20). Αναμένεται το release του προγράμματος αλλά, κάθε χρόνο, αυτές είναι οι ημερομηνίες. Ίσως, κάποιον αγώνα επίδειξης, αν βρείτε εισιτήρια και αν παίζουν οι Knicks αυτές τις ημέρες (30/9-3-10).

Πέρα από μουσεία, ίσως να κοιτούσατε και για καμία θεατρική παράσταση.

Για τον Obama, κάνεις μία εξαίρεση:p;

 

  • Agree 1
Link to comment
Share on other sites

πριν 41 λεπτά, το μέλος GoMaR έγραψε:

Θελει international διπλωμα απο δω; Νομους για Κ.Ο.Κ ;

Απ'οσο γνωρίζω φίλος μου που πήγαινε συχνά έβγαζε international δίπλωμα. Νομίζω στην ΕΛΠΑ πήγαινε και το έβγαζε. Μιλάμε για 2 χρόνια πριν... τώρα δεν γνωρίζω αν έχει αλλάξει κάτι..

  • Like 1
  • Agree 1
Link to comment
Share on other sites

Να πάτε Disneyland στο Orlando ή MGM studios τη μία μέρα, αξίζει. Κάντε και μια βόλτα προς τα Keys να δείτε πώς είναι, αν όχι και μια αυθημερόν τσάρκα στις Μπαχάμες απέναντι. Μπάνιο εννοείται πως κάνεις. Προς Miami να είστε έτοιμοι για δυνατή και απότομη βροχή (showers). Μη ξεπεράσεις το όριο ταχύτητας για κανέναν λόγο και μην προσπαθήσεις να κάνεις βολτίτσα προς προάστια, διότι δε ξέρεις τί καραδοκεί.

  • Like 2
  • Agree 1
Link to comment
Share on other sites

Διαφορα (σκορπια) που θυμαμαι:

 

Να εχετε ολοι return εισιτηριο με την ημερομηνια της επιστροφης (οχι ανοικτο). Νοικιαζεις αυτοκινητο στο JFK ($500-$1000 για δυο βδομαδες, καλυτερα SUV) πιστωτικη απαραιτητη σε ολο το ταξιδι. Βενζινη φθηνη, τα βενζιναδικα ειναι self service, αμα λεει 55 μιλια πας 55, αν σε κανουν pull over ηρεμια, χερια στο τιμονι και δεν ψαχνεις στο ντουλαπακι. Η Ν.Υορκη ειναι τεραστια, οι τιμες ειναι τσιμπημενες για τα ελληνικα δεδομενα, αξιοθεατα εχει παρα πολλα και συνηθως χρειαζεται pre-booking (λιγα θα καταφερεις να δεις λογω μεγαλων αποστασεων, κινησης και χρονου). Τον Οκτωβρη κανει αρκετη ψυχρα (στο Μαιαμι οχι αλλα εχει πολυ υγρασια). Μακρυα απο Αστορια, Αχεπα και Ελληνες γενικοτερα. Προτεινω Ellis Island και NY Federal Reserve. Αυτα.

Έγινε επεξεργασία από everg77n
  • Like 2
  • Agree 1
Link to comment
Share on other sites

Είχα πάει πριν μερικά χρονάκια Miami οπότε here is my 2 cents:

 

1. Όσον αφορά αυτοκίνητο/ενοικίαση δεν θα έχεις πρόβλημα με δίπλωμα. Εγώ πήγα με το Ελληνικό και δεν υπήρξε πρόβλημα. Επίσης, όσο και να ακούγεται παράξενο, την καλύτερη προσφορά την πήρα στο Αεροδρόμιο όταν έφτασα. Επίσης όπως είπε κάποιος παραπάνω στα βενζινάδικα δεν παίζει προσωπικό. Είναι self service. Του λες πόσα γαλόνια χρειάζεσαι και σε ποια αντλία και αφού πληρώσεις στο ανοίγει και γεμίζεις.

 

2. To miami τα σπάει. Αυτό μόνο. Είτε πάτε ζευγάρια είτε σολο παρέα έχει ωραία εστιατόρια με κουζίνες απ' όλο τον κόσμο και όπως θα έρχεστε αν σταματήσετε και Ft. Lauterdale έχει και ένα Ελληνικό με ένα παππούλη που είναι εκεί χρόνια (να μου πεις δικά μας φαγητά θα φας). Ονόματα δυστυχώς δεν θυμάμαι μιας και ήταν, περίπου, 8 χρόνια πριν και έμενα Boca Raton και όχι Miami ασχέτως αν ήμουν συνέχεια εκεί :). Έχει απέναντι από ένα μεγάλο club (gentlemans) έναν κεντρικό κάθετο δρόμο στην παραλιακή (Ocean Drive) το οποίο είναι σαν πλάκα ένα πράγμα γεμάτο ταβέρνες/εστιατόρια/Streetfood με ότι μπορείς να φανταστείς.

 

3. Ocean Drive, Broadwalk Dr ο καλός χαμός με μαγαζιά (club, bar etc) και γενικά ότι μπορείς να φανταστείς. Όπως θα έρχεσαι από Ft. Lauterdale (μιας και θα πας Miami από New York και όχι προς τα ενδότερα, απ ότι κατάλαβα) βγαίνεις προς Ocean Drive ή N. Broadwalk και ακολουθείς τον δρόμο για να βγεις στο "νησάκι". 

 

4. Πολύ σημαντικό να ξέρεις ότι από την στιγμή που θα φτάσεις, ειδικά για μήνα Οκτώβρη, θα έχει ζέστη αλλά το χειρότερο είναι η υγρασία. Μιλάμε όταν έσκασα με το που βγήκα από το αεροδρόμιο μέσα σε 2-3 λεπτά ήμουν μούσκεμα. Και δεν έχω γενικά πρόβλημα με την ζέστη ούτε είμαι υπέρβαρος. Κυριολεκτικά θα παρακαλάς για aircondition φορητό στο δρόμο. Επίσης τέτοια εποχή έχει παροδικές βροχές οι οποίες όμως για όσο κρατάνε ρίχνει καρέκλες σε συνδυασμό με δυνατούς ανέμους. Παίζει να σκάσει και τυφώνας οπότε έσω έτοιμος. 

 

5. Boca που έμενα είναι πολύ high society κατάσταση και δεν άντεχα λεπτό εκεί γιατί δεν έχει και πολύ νεολαία. Οπότε δεν σου συνιστώ να χάσεις χρόνο εκτός αν σκάσετε σε κάποιο από τα περίφημα Sports Bar τα οποία η πίσω πλευρά βρίσκεται στο ποτάμι και έχει παρκαδόρους για τα κότερα. Είναι κάτι που αξίζει να δεις.

 

6. Ft. Lauterdale μια από τα ίδια. Δεν λέει πολλά αλλά δεν γύρισα και πολύ εκεί. 

 

Επίσης αν γουστάρετε πιο οικονομικό φαγητό αν πάτε στα Mall. Προσωπικά πήγα μια φορά γιατί μιλάμε έχουν το μέγεθος μιας μικρής πόλης, στο Mall of the Americas και έχει δικό του food court με αρκετές κουζίνες.

 

Αυτά από μένα. Αν θυμηθώ κάτι παραπάνω θα σου πω. Είναι κάτι το οποίο σκεφτόμουν εδώ και πολύ καιρό να κάνω κ εγώ...ένα road trip αλλά από LA (west) προς Miami κινούμενος από νότια περνώντας από Lousiana (New Orleans). Που θα πάει κάποια στιγμή θα βρω χρόνο.

  • Like 1
  • Agree 1
Link to comment
Share on other sites

ΝΥ

Μουσεια : Museum of natural history και αν εχεις ορεξη. Museum of Modern Art.

NBA εχει χαβαλε, ΑΛΛΑ να ξερεις με εισητηρια 40-50 ευρω θες κυαλια να δεις μπασκετ... :hehe:

Αεροπλανοφορο  χεστο...
Empire state   Δεν ειναι κ τπτ σπουδαιο. Ασε που αν πεσεις σε group θες 1 ωρα, εκτος αν βρεις εισητηρια (νομιζω golden λεγονται) και μπεις στην ειδικη σειρα.
Time Square Αξιζει η βολτα
Αγαλμα της Ελευθεριας.  meh
Night Life (strip shows εννοειται :p )   Να ξερεις οτι ειναι μεν φτηνα, ΑΛΛΑ τα πιο πολλα δεν αφηνουν να χαιδεψεις ουτε κωλο.  Καποια εχουν και μπουφε τα πρωινα (και ειναι κ καλα.)

Φαγητο.... ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ Peter Lugar stake (κλειστε απο τωρα.) θα με θυμηθεις! 

  • Agree 1
Link to comment
Share on other sites

πριν 6 ώρες, το μέλος GoMaR έγραψε:

Καλημερα και καλη εβδομαδα.
Με την παρεα μου(3 η 4 ατομα) σχεδιαζουμε ενα ταξιδι τον Οκτωβρη προς Αμερικη μερια..Εχουμε βγαλει ενα γενικο πλανο και θα ηθελα καποιες συμβουλες ως προς τα μερη, ξενοδοχεια, ασφαλεια, τι να προσεξουμε τι θα χρειαστουμε κλπ κλπ. Εκτος απο την διαμονη στην Νεα Υορκη, θα γινει και ενα μεγαλο roadtrip ~2200-2400χιλιομετρα προς Μιαμι.Αν καποιος εχει εμπειρια, εννοειται θα θελαμε να ακουσουμε τις συμβουλες η οποιος αλλος γνωριζει απο αντιστοιχο ταξιδι για να μη βρεθουμε απροετοιμαστοι η μη μας κοστισει διπλα το ταξιδι απο αγνοια η μας μπαγλαρωσουν:p


Θα γραψω τι πλανο εχουμε σκεφτει, ωστε αν γινεται να το βελτιωσουμε:)

 


Αρχικα στις 22/9/18 ξεκιναμε Απο Αθηνα για Τουρκια και επειτα για Ν.Υορκη. Φτανουμε 17:30 της 22/9.
Ηδη θα εχουμε κλεισει καποιο ξενοδοχειο, να μεινουμε για δυο νυχτες. Οποτε, φτανουμε, μενουμε και την επομενη για ξεκουραση και να γινουν τα απαραιτητα. (πχ να νοικιασουμε αμαξι, προετοιμασια ταξιδιου κλπ)

To do list:  (Νεα Υορκη)
Μουσεια ; Ποια;
NBA αγωνας
Αεροπλανοφορο
Empire state
Time Square
Αγαλμα της Ελευθεριας.
Night Life (strip shows εννοειται :p )


Τα περισσοτερα αφορουν την Ν.Υ. μιας και εκει θα μεινουμε τις περισσοτερες μερες.
Για τις αλλες περιοχες δεν εχουμε βγαλει πλανο, μιας και θα ειμαστε περαστικοι. Εννοειται ομως θα βγει.Εννοειται αν γνωριζετε κατι, το αναφερετε.


 

 

μιας και πήγα πρόσφατα NYC σου γράφω τώρα μερικά γρήγορα και συμπληρώνουμε αργότερα..

 

αρχικά, δείτε και τις απευθείας πτήσεις.. έχει η Emirates και η United, περίπου 11 ώρες να πας και 9 να γυρίσεις. από τιμές νομίζω είναι αρκετά καλές το μόνο κακό είναι ότι φτάνεις στο Newark.. είναι λίγο πιο μακριά από downtown Manhattan αλλά ίσως να περάσεις πιο γρήγορα το immigration control..

 

εννοείται κάντε apply για ESTA (είναι σαν visa) οταν θα έχετε καταλήξει με ημερομηνίες κλπ.. μπορεί να το κάνει και ένας σαν group για όλους εφόσον έχει τα απαραίτητα στοιχεία..

για hotel κοίταξτε midtown (χοντρικά ανάμεσα στους δρόνους 30 - 50.. εμένα μου φάνηκαν σχετικά τσιμπημένα τα hotel αλλά γνώμη μου μην ψάξετε κάτι οπωσδήποτε με πρωϊνό.. συνήθως τα υπερχρεώνουν και δεν είναι και τπτ το τρομερό. αντίθετα, το κέντρο είναι γεμάτο με american style dinners που σερβίρουν 24/7 με τούμπανα πρωινά.. οπότε ή βρίσκετε ένα κοντά σας που σας βολεύει ή ανάλογα με το που πάτε το πρωί, βρίσκετε κάποιο εκεί κοντα..

γενικά 4+1 ημέρες είναι λίγες γιατί πραγματικά έχει άπειρα πράγματα να δεις και να κάνεις..

NBA είναι πολύ ωραία εμπειρία αλλά αν δεν έχει ξεκινήσει η regular season ατυχήσατε..

από μουσεία μου άρεσαν τα Natural History, MOMA, Guggenheim

Times Square θα περάσετε ούτως ή αλλιώς πολλές φορές με τις βόλτες

αντί για Empire State θα προτιμούσα Top of the Rock στο Rockefeller Center.. λιγότερος κόσμος, πιο ανθρώπινο σύστημα με τις ουρές και βλέπεις και το Empire State απέναντι ;) 

Statue of Liberty μη πάτε, κάντε βόλτα financial district και πάτε Battery ParK και κάντε /wave από απέναντι :p 

Το αεροπλανοφόρο (Intrepid) εμένα μου άρεσε..δες στο site λεπτομέρειες για το τι έχει

Σίγουρα βόλτα Brooklyn (και μετά περνάτε τη γέφυρα με τα πόδια και πάτε financial και world trade center)

αξίζει να βρείτε μια παράσταση να σας αρέσει να δείτε είτε θέατρικό είτε musical..παίζουν και off-broadway παραστάσεις που είναι πιο οικονομικές αλλά και last minute tickets σε προσφορά

 

γενικά 2 λόγια γτ πρέπει να κλείσω for now και επανέρχομαι..

 

ετοιμαστείτε για ουρές σε μουσεία κλπ.. τα security  checks είναι ενδελεχή και το bottleneck πάει σύννεφο

tips tips tips.. οπου πάτε για φαγητό, taxi κλπ υπολογίστε το tip.. κανά 15% είναι οκ, αν αφήσετε λιγότερο από 10% θα έρθουν να σας ρωτήσουν τι πήγε στραβά ή απλά θα σας στραβοκοιτάξουν :p 

επίσης, σε πολλά μαγαζία και εστιατόρια οι τιμές που βλέπετα δεν έχουν μέσα φόρους περίπου 9% για την πολιτεία της NY

για μουσεία εισόδους σε θεάματα κλπ υπάρχουν πακετάκια που αγοράζεις και προπληρώνεις για 5-7-10 or smth θεάματα.. αξίζουν full αν δείτε τόσα γτ βγαίνουν αρκετά πιο φτηνά και σε μερικά γλιτώνεις και κάποιες ουρές..

 

αυτά για τώρα και τα ξαναλέμε!

Έγινε επεξεργασία από Nameless1
  • Like 2
  • Agree 1
Link to comment
Share on other sites

Το πρωινο σε diner (μερικα τα εχουν ελληνες οπως και πολλες πιτσαριες) ειναι φτηνο (toast, αυγα, λουκανικα και bacon, ολα μεσα στα λιπη). Στην τουαλετα δεν παιζει καλαθακι, πετας τα χαρτια μεσα (sorry). Ρωτα και τον φορεα σου για την ασφαλιστικη καλυψη κατα την διαρκεια του ταξιδιου (αν δεν εχεις ασφαλεια στην Αμερικη οποιαδηποτε νοσηλεια ειναι πανακριβη).

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

12 hours ago, everg77n said:

Το πρωινο σε diner (μερικα τα εχουν ελληνες οπως και πολλες πιτσαριες) ειναι φτηνο (toast, αυγα, λουκανικα και bacon, ολα μεσα στα λιπη). Στην τουαλετα δεν παιζει καλαθακι, πετας τα χαρτια μεσα (sorry). Ρωτα και τον φορεα σου για την ασφαλιστικη καλυψη κατα την διαρκεια του ταξιδιου (αν δεν εχεις ασφαλεια στην Αμερικη οποιαδηποτε νοσηλεια ειναι πανακριβη).

 

Μεσα-μεσα NY, ειναι σχεδον ολα ξενων. Στα προαστια, νομιζω παιζει και το 90% ολων να ειναι υπο Ελληνικη ιδιοκτησια.

Ειναι τρομερο....

Link to comment
Share on other sites

Χαίρομαι που υπάρχει κόσμος που γνωρίζει. Εννοείται τα εχω διαβάσει ολα με προσοχή και θα τα μεταφέρω στην παρέα..

Μέχρι τότε έχουμε καιρό για να προετοιμαστούμε

Σας  ευχαριστώ μέχρι στιγμής όλους:)

Link to comment
Share on other sites

Κάπου είχα διαβάσει πως σε μερικά μέρη, όπως το άγαλμα της ελευθερίας, θέλει να έχεις κλείσει μέρες πριν.

Μπραβο σας για το ταξίδι, θέλω να το κάνω κάποια στιγμή.

  • Agree 1
Link to comment
Share on other sites

46 minutes ago, Highlander said:

Κάπου είχα διαβάσει πως σε μερικά μέρη, όπως το άγαλμα της ελευθερίας, θέλει να έχεις κλείσει μέρες πριν.

Μπραβο σας για το ταξίδι, θέλω να το κάνω κάποια στιγμή.

 

hehehe όποτε ακούω για βόλτα στο άγαλμα θυμάμαι την παραπάνω σκηνή...προσοχή τι θα λέτε :p

  • Haha 3
Link to comment
Share on other sites

Εγώ θα σου δώσω μια συμβουλή για θέματα ασφαλείας μιας και είναι το αντικείμενο μου τα αεροδρόμια και τα αεροπλάνα για θέματα τρομοκρατίας. Μεγάλη προσοχή μέσα στα αεροδρόμια του JFK, και σε οποιαδήποτε αεροδρόμια της Αμερικής. Έχουν γίνει πολύ καχυποπτοι στην TSA. Βασικός κανόνας : Πάντα στην επιστροφή μας, ψάχνουμε καλά τις χειραποσκευες μας και τις αποσκευές μας. Έχω δει περιστατικά σε εκπαίδευσεις που βάλανε πράγματα μέσα σε αποσκευές χωρίς να το πάρουν χαμπάρι οι ιδιοκτήτες. 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

On 4/30/2018 at 4:51 PM, raven_g20 said:

1. Όσον αφορά αυτοκίνητο/ενοικίαση δεν θα έχεις πρόβλημα με δίπλωμα. Εγώ πήγα με το Ελληνικό και δεν υπήρξε πρόβλημα. Επίσης, όσο και να ακούγεται παράξενο, την καλύτερη προσφορά την πήρα στο Αεροδρόμιο όταν έφτασα. Επίσης όπως είπε κάποιος παραπάνω στα βενζινάδικα δεν παίζει προσωπικό. Είναι self service. Του λες πόσα γαλόνια χρειάζεσαι και σε ποια αντλία και αφού πληρώσεις στο ανοίγει και γεμίζεις.

 

International Driving Permit(IDP) χρειάζεσαι. Το ελληνικό δεν αναγνωρίζεται χωρίς το IDP. Και εγώ την προηγούμενη φορά πήγα για δύο εβδομάδες χωρίς, αλλά αν με έπιαναν τον λομπού. Στην ενοίκιαση αμαξιού τους το είπα και λένε "εμείς θέλουμε το δίπλωμα για να σου δώσουμε το αμάξι, αν σε πιάσουν....άλλο θέμα". Αυτήν την φορά πρόλαβα και έβγαλα. Θέλει κανένα 15λεπτο μαξ η έκδοση του.

 

Για βενζινάδικα βρείτε πιστωτική, γιατί με χρεωστική μανουριάζεσαι. Γίνεται αυτό που λέει ο raven. (Σου δεσμεύουν λεφτά για τα λίτρα που ζήτησες και αν βάλεις λιγότερα σου επιστρέφεται η διαφορά μετά από κάποιες μέρες) Ενώ με πιστωτική την κοτσάρεις στην αντλία και τραβάς βενζίνη απ'ευθείας.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δεν διάβασα λεπτομερώς τις απαντήσεις, συγγνώμη αν το έχουν ήδη γράψει: σε κάποιο άλλη συζήτηση διάβασα κάτι περί ανεργίας. Να έχετε σιγουρέψει όσο γίνεται πριν προγραμματίσετε τα υπόλοιπα ότι θα σου (σας) επιτραπεί η είσοδος. Δυστυχώς δεν είναι δεδομένο και να ξέρεις ότι οι υπηρεσίες ελέγχου (ουσιαστικά ο τύπος που θα σε ελέγξει κατά την είσοδο) έχουν μεγάλο περιθώριο αυθαιρεσίας εις βάρος σου ως προς το αν θα επιτρέψουν την είσοδο ή όχι.
Αν δεν γνωρίζεις τίποτα για το θέμα ρώτησε προκαταβολικά στην εδώ πρεσβεία των ΗΠΑ.

Αν δεν ήμουν σαφής, η ανεργία/έλλειψη εισοδημάτων και εν γένει κάτι που να θεωρούν ότι σε «δένει» με την Ελλάδα, μπορεί να θεωρηθεί κόκκινο πανί για την είσοδο.

Επίσης είδα ότι σκοπεύετε να οδηγήσετε, να ξέρετε ότι σε περίπτωση που σε σταματήσουν ατυνομικοί στο δρόμο, κάνεις στην άκρη και μένεις ακίνητος στο αυτοκίνητο μέχρι να έρθουν να σε βγάλουν. Δεν κάνεις επ' ουδενί κίνηση να βγάλεις δίπλωμα κλπ. Μπορεί να πυροβολήσουν πριν το καταλάβεις.
 

Έγινε επεξεργασία από salde
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.