Jump to content



GIGABYTE RX460 RMA και απαράδεκτη απάντηση GIGABYTE


Recommended Posts

Λοιπόν παραθέτω την εμπειρία μου με ένα RMA που ασχολήθηκα μιας Gigabyte RX460 ενός συγγενή.

Η κάρτα αγοράστηκε αρχές 2017 από το PRIVESHOP, τα έπαιξε λίγο πρίν τα χριστούγεννα του 2018, την στείλαμε στο κατάστημα μετά από επικοινωνία και ενημερωθήκαμε ότι θα πάρει 1 μήνα και βάλε.

Τέλοσπαντων μετά κοντά 2 μήνες ενημερωθήκαμε ότι όντως η κάρτα τα έπαιξε εντός εγγύησης αλλά επειδή δεν υπάρχει ίδια κάρτα για αντικατάσταση από την GIGABYTE θα δωθεί πιστωτικό και θα μας ενημέρωναν σε μια βδομάδα το πόσο της πίστωσης. Επειδή δεν ήξερα τι ποσό θα ακούσω είπα να στείλω και μια ερώτηση στην GIGABYTE για την όλη διαδικασία.

Μου είπαν λοιπόν ότι η εγγύηση εκπληρώνεται από τον πωλήτη και όχι από αυτούς αλλά αν δεν έβγαζα άκρη να τους έστελνα το SN και την απόδειξη να το τσεκάρουν. Αφού τα έστειλα πήρα την τραγική απάντηση που θα δείτε και παρακάτω, οτι δηλαδή αν ο πωλητής δεν μπορεί να με βοηθήσει τότε αναλαμβάνουν εκείνοι το RMA με δικά μου έξοδα ΑΛΛΑ αν το προιόν δεν επιδιορθώνεται τότε θα μου το γυρίσουν πίσω!!!!  Και ερωτώ το έχετε ξανασυναντήσει αυτό? Είναι δυνατόν σε προιόν εντός εγγύησης να σου λέει ο κατασκευαστής ότι αν δεν επιδιορθώνεται δεν ισχύει η εγγύηση?  Δηλαδή αν το κατάστημα είχε κλείσει ή αδυνατούσε να εξυπηρετήσει την εγγύηση στην ουσία την έχανα εφόσον δεν μπορούσε να επισκευαστεί η κάρτα? WTF is this?

 

Ευτυχώς βέβαια δεν χρειάστηκε να ασχοληθεί η GIGABYTE γιατί το προιόν αντικαταστάθηκε με μια Asrock RX560 από το κατάστημα και είναι προς τιμήν τους αν σκεφτώ τα αίσχη που γίνονται συχνά από διάφορους όσον αφορά RMA. Αλλά αυτή η απάντηση της Gigabyte πραγματικά ήταν γροθιά στο στομάχι, για μένα είναι απαράδεκτη. Παρακάτω τα μυνήματα με το support..

 

Η ερώτηση μου προς το support της Gigabyte:

Hi,
i have an inquiry about the procedure of RMA of a graphics card i bought on 11 January 2017 which failed a few months ago. Model is GV RX460WF20C 2GD , it was bought in Greece from an online retail store and i have the receipt of purchase. So when the card failed around Christmas 2018 i contacted the shop, they asked me to sent them the card and they said that they would proceed with the RMA themselves. After 2 months of waiting they finally informed me the results of the RMA. They said that the card had indeed failed, in warranty, but since this model is not available any more, Gigabyte cant replace it and they will give me credit, the amount of which i havent been informed of yet. So i am wondering is this RMA practice part of Gigabyte's Warranty process or am i being scammed here? Please let me know, i can provide further info if needed.
3/15/2019 1:28 PM

 

 

   
Answer:

Dear kpap,

Please note that our warranty service is provided by the original supplier (where you purchased the product). If you have sent the product to the original supplier to arrange RMA process, kindly contact with them to check the status. 

If there is anything we can support further through our system, please provide us product serial number and invoice to verify channel information as different terms may apply.

Regards,
GIGABYTE

Question:

Hi,
if you please then verify channel information and terms. Serial number is: SN 1111111111 . Attached you will find a copy of the invoice.

Thanks
 

Answer:

Dear kpap,

If your supplier cannot help, a special service need to be arranged. You may contact our Germany service center for the alternative solution. However, the case can only proceed if you agree to the following terms:

1. you are responsible for to-and-from freight charge to our Europe service center in Germany.
2. the item will only be repaired if there is no customer induced damage and repairable. 
3. if the damage is not covered by warranty or not repairable, service center will return the device as it is (without repair). 

If you agree, you can contact our service center via this email address: Partner_rma@gigabyte.de

Within the email, kindly describe the situation briefly and let them know you agree to pay for shipping cost; also attach your invoice along with product serial number. Our engineer will get back to you how we might be able to assist. 

Note: swap/credit/refund can only proceed through your retailer. 

Regards,
GIGABYTE

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

πριν 28 λεπτά, το μέλος Matia έγραψε:

Note: swap/credit/refund can only proceed through your retailer. 

 

Σου λέει ότι μπορεί μόνο μέσω του distributor να γίνει το rma. Τα ίδια κάνει και η MSI. Δεν το καταλαβαίνω αλλά θέλουν μέσω του καταστήματος να γίνεται, ενώ είμαι σίγουρος πως μπορούν και απευθείας. 

Αυτό μάλλον επειδή την κάρτα την στέλνεις σε εξουσιοδοτημένο σέρβις και όχι στην ίδια την Gigabyte. Δηλαδή σου λέει "στην επισκευάζουμε με δικά σου έξοδα αποστολής, αλλά αν θες rma θα το κάνουμε μόνο μέσω του καταστήματος από το οποίο την αγόρασες" . 

Πιασ'τ'αυγό και κούρευτο :p 

Link to comment
Share on other sites

 

On 4/4/2019 at 7:30 ΜΜ, το μέλος Matia έγραψε:
 
 

3. if the damage is not covered by warranty or not repairable, service center will return the device as it is (without repair)

Κάπου είναι χαμένο στην μετάφραση εδώ. Προφανώς εννοούν ότι αν έχεις επέμβει στην κάρτα (πχ έχεις βάλει waterblock) ή έχει γίνει κακή χρηση (να την έχεις πεθάνει με oc)  δεν θα σε καλύψουν. Αν όχι τότε την επισκευάζουν δωρεάν ή αν δεν φτιάχνετε σου στέλνουν πίσω μια πλήρως λειτουργική αλλά επισκευασμενη κάρτα. Ζητά τους ένα defintion τι εννοούν στο 3. Γενικά πάντως να ξέρεις για καινούργιο προϊόν πρέπει να την γυρίσεις στο κατάστημα αγοράς. Το οποίο επειδή είναι Ελληνικό σιγά μην κάτσει να ανοίξει ticket στην gigabyte για rma, να στο αλλάξει και να περιμένει 3 μήνες το πιστωτικό από την gigabyte.... Αν το είχαν κάνει σε 10-15 μέρες θα είχες ξεμπερδεψει.

Link to comment
Share on other sites

πριν 21 λεπτά, το μέλος Harrisxr650 έγραψε:

Αν όχι τότε την επισκευάζουν δωρεάν ή αν δεν φτιάχνετε σου στέλνουν πίσω μια πλήρως λειτουργική αλλά επισκευασμενη κάρτα.

Που είδες να γράφουν αυτό; Στέλνουμε την κάρτα όπως είναι λένε, και μετά διευκρινίζουν ότι 

πριν 1 ώρα, το μέλος Matia έγραψε:

swap/credit/refund can only proceed through your retailer. 

Απλώς είναι χαζό να μην κάνουν οι ίδιοι το rma. 

Εξυπηρετήθηκε όπως κατάλαβες ο φίλος, απλά προσπαθεί να καταλάβει τι στην ευχή έχουν στο μυαλό τους (και πως λειτουργούν) εκεί στην Gigabyte. 

Link to comment
Share on other sites

20 minutes ago, Harrisxr650 said:

ή αν δεν φτιάχνετε σου στέλνουν πίσω μια πλήρως λειτουργική αλλά επισκευασμενη κάρτα

δεν προκύπτει κάτι τέτοιο από το κείμενο ίσα ίσα τονίζουν ότι θα επιστραφεί χωρίς επισκευή «as it is». Είναι σίγουρα τουλάχιστον μη εξυπηρετική για τον καταναλωτή η απάντηση, δεν ξέρω αν έπαιξε ρόλο στην αρνητική συμπεριφορά το μη επαγγελματικό και αχρείαστα επιθετικό ύφος της αρχικής ερώτησης (am I being scammed here, δεν υπάρχει κανείς λόγος να χρησιμοποιηθούν εξαρχής μάλιστα τέτοιες εκφράσεις. Είναι ανώφελες και λίγο ή πολύ προσβλητικές). Δε νομίζω αλλά σίγουρα δεν βοήθησε κιόλας.

Αυτά με την εγγύηση και τι γίνεται μετά είτε δεν είναι πλήρη (δλδ δεν αναφέρουν όλες τις εναλλακτικές) είτε προσπαθούν να το αποφύγουν εφόσον τους έχεις ενημερώσει από την αρχή ότι ήδη επικοινωνείς με τον πωλητή. Δηλαδή αν είχε κλείσει η επιχείρηση δεν θα είχες εγγύηση με την κάρτα να έχει χαλάσει εντός εγγύησης; Εξυπακούεται ότι σε περίπτωση που έκριναν ότι για την βλάβη ευθύνεται ο αγοραστής θα αρνιόνταν αλλά χωρίς αυτό κι εφόσον όλες οι άλλες προϋποθέσεις (προθεσμίες κλπ) ισχύουν φυσικά και στο τέλος έχει ευθύνη τήρησης της διαφημιζόμενης εγγύησης και ο κατασκευαστής.

Link to comment
Share on other sites

Μόνο εγώ θεωρώ αστείο εν έτη 2019 να παινεύουμε το κατάστημα που προχώρησε σε αντικατάσταση χαλασμένου προϊόντος έπειτα από 2 μήνες αναμονής;

Καταλαβαίνω τι εννοείς @Matia αλλά κατά τη γνώμη μου ήταν το λιγότερο που μπορούσε να κάνει έπειτα από 2 μήνες αναμονής.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

@salde, το επιθετικό ύφος προέκυψε μετά από αναμονή 2 μηνών. Θα ήσουν ευχαριστημένος αν περίμενες 2 μήνες για κάτι που έπρεπε να τελειώσει πολύ πιο γρήγορα; Δεν με ενδιαφέρει αν είναι σε εξουσιοδοτημένο ή όχι σέρβις, 2 μήνες είναι μεγάλη αναμονή.

Ωστόσο, θα μπορούσε να αποφευχθεί το επιθετικό ύφος αυτό, αλλά σε καμία περίπτωση το επιθετικό ύφος δεν δικαιολογεί μη εξυπηρετική συμπεριφορά/απάντηση.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

7 minutes ago, tommybertsen said:

επιθετικό ύφος προέκυψε μετά από αναμονή 2 μηνών

το οποίο απευθύνεται σε κάποιον που δεν ευθύνεται για την αναμονή. Πήγες στον Α, περίμενες δυο μήνες ή περισσότερο κι επικοινωνούσες με τον Α και τώρα έρχεσαι να ρωτήσεις τον Β «am I being scammed». Χάνεις όμως την ουσία αυτού που θέλω να πω που δεν είναι ψόγος για το πώς αισθάνεται ο αγοραστής: εδώ έχεις επαγγελματική επικοινωνία και μάλιστα γραπτή. Δεν είναι φρόνιμο να τους γράψεις έκθεση αισθημάτων με εκφράσεις τέτοιου τύπου. Τι προσδοκάς να σου απαντήσει κάποιος επαγγελματίας και μάλιστα εγγράφως, το ξανατονίζω, σε τέτοια ερώτηση;

Ενδεχόμενο 1
Ο ίδιος στον οποίο απευθύνεις αυτή την ερώτηση δεν έχει κανένα σκοπό να σε εξαπατήσει: τον προσβάλλεις και τον προδιαθέτεις αρνητικά μόνο και μόνο με την ερώτηση χωρίς να κερδίζεις κάτι.
Ενδεχόμενο 2
Ο ίδιος στον οποίο απευθύνεις την ερώτηση σκοπεύει να σε εξαπατήσει. Ρωτώντας τον περιμένεις να στο επιβεβαιώσει και μάλιστα γραπτώς;
Ενδεχόμενο 3
Ο ίδιος στον οποίο απευθύνεις την ερώτηση θεωρεί και δικαίως ότι δεν θέλει να μπλέξει ακόμα κι αν ενδόμυχα πιστεύει ότι το κατάστημα σε εξαπατά. Δηλαδή μιλάς με τον tommybertsen κι έρχεσαι να ρωτήσεις τον salde αν ο tommybertsen είναι απατεώνας; Σιγά μην κάτσει να σου απαντήσει, άσε που διακινδυνεύεις να σε θεωρήσει κιόλας αρνητικό (ότι είσαι ψείρας, ότι ετοιμάζεσαι για διαμάχη κλπ προσοχή δεν ισχυρίζομαι ότι θα έχει δίκιο να σε θεωρήσει τέτοιον). Χωρίς καν να μπω στην περίπτωση όπου εκείνος που ρώτησες είναι απλός υπάλληλος κι έχει πρόσθετους λόγους να είναι προσεκτικός.

Δηλαδή ερωτήσεις που δεν επιδέχονται απάντησης είναι στην καλύτερη περίπτωση αχρείαστες και στην χειρότερη αρνητικές για εκείνον που τις ρωτά. Αναφέρομαι πάντα σε επαγγελματική επικοινωνία που καλώς έχει τους δικούς της κανόνες.

 

 

27 minutes ago, tommybertsen said:

σε καμία περίπτωση το επιθετικό ύφος δεν δικαιολογεί μη εξυπηρετική συμπεριφορά/απάντηση.

έγραψα ήδη παραπάνω ότι δε νομίζω αυτό να έπαιξε ρόλο. Θεωρώ απίθανο να έχουν άριστες πρακτικές αντιμετώπισης του προβλήματος και να αρνήθηκαν να στις προσφέρουν επειδή τους εκνεύρισες/πρόσβαλες με την έκφραση. Για αυτό και είναι χρήσιμη σε εμάς η πληροφορία που δίνει αναλυτικά ο Matia. Αλλά δεν σε βοηθά το ύφος αυτό, πολύ περισσότερο που ο τρόπος που ρωτά ο Matia είναι σε όλο το υπόλοιπο κείμενο αρκούντως ευγενής (= το χαλάς με μία φράση). 

Παρεμπιπτόντως δεν έγραψα πουθενά ότι η φράση που χρησιμοποιήθηκε δικαιολογεί άρνηση εξυπηρέτησης, μη μου βάζεις λόγια που δεν είπα. Έγραψα ότι «δεν ξέρω αν έπαιξε ρόλο». Άλλο δικαιολογεί, άλλο εξηγεί. Αν σε σκυλοβρίσω και με σκοτώσεις, το βρισίδι δεν δικαιολογεί την πράξη σου, εξηγεί όμως ίσως γιατί το έκανες.
 

Link to comment
Share on other sites

Οπουδήποτε και αν απευθύνεται, το rage είναι κατανοητό. Καθυστέρησε πολύ. Ένα παράδειγμα για το τι εννοώ.

 Πχ εγώ έχω δώσει στον Κωτσόβολο τα ακουστικά μου, αλλά θα τα στείλει στο service της Marshall στο Χαλάνδρι, το οποίο δεν έχω ιδέα αν έχει λάβει τα ακουστικά μου (και το οποίο δεν δέχτηκε να του τα στείλω εγώ γιατί λέει δεν αναλαμβάνει επισκευές από ιδιώτες). Περιμένω ήδη 20 μέρες. Αν περιμένω περισσότερο, με ποιον θα "πρέπει" να νευριάσω; Δεν έχω ιδέα αν ο Κωτσόβολος τα έστειλε, ή αγρόν αγοράζει. Αν απαντήσω όπως ο t.s. σε έναν από τους 2, θα είναι ναι μεν κατανοητό, αλλά δεν θα είναι και πρέπων ;) 

 

Έτσι λοιπόν, δεν ξέρουμε ποια διαδικασία ακολούθησε το κατάστημα priveshop μέχρι να δώσει την απάντηση στον t.s. Μπορεί να τα έστειλε στο ίδιο ακριβώς service, το οποίο αργότερα ο t.s. απευθύνθηκε και υπήρξε και αυτή η έκφραση. Μπορεί να τα κράτησε στο δικό του service. Πολλά μπορεί, δεν έχει αποσαφηνιστεί πλήρως. 

 

πριν 13 λεπτά, το μέλος salde έγραψε:

Παρεμπιπτόντως δεν έγραψα πουθενά ότι η φράση που χρησιμοποιήθηκε δικαιολογεί άρνηση εξυπηρέτησης, μη μου βάζεις λόγια που δεν είπα. Έγραψα ότι «δεν ξέρω αν έπαιξε ρόλο». Άλλο δικαιολογεί, άλλο εξηγεί. Αν σε σκυλοβρίσω και με σκοτώσεις, το βρισίδι δεν δικαιολογεί την πράξη σου, εξηγεί όμως ίσως γιατί το έκανες.

Lol... Πως ακριβώς "βάζω" λόγια στο στόμα σου, δεν ξέρω. Αυτό παραπάνω είναι δική μου διαπίστωση και ουσιαστικά συμφωνώ με το ότι τα λόγια αυτά δεν έπρεπε να ειπωθούν (όπως έγραψες στο 1ο σου post). Ας μην παίζουμε με τις λέξεις, please. Καταλαβαίνεις απόλυτα τι θέλω να πω και σε καμία περίπτωση δεν αναπαράγω λόγια που δεν είπες.

 

Link to comment
Share on other sites

5 minutes ago, tommybertsen said:

Μπορεί να τα έστειλε στο ίδιο ακριβώς service, το οποίο αργότερα ο t.s. απευθύνθηκε και υπήρξε και αυτή η έκφραση.

 

2 hours ago, tommybertsen said:

Αυτό μάλλον επειδή την κάρτα την στέλνεις σε εξουσιοδοτημένο σέρβις και όχι στην ίδια την Gigabyte.

 

3 hours ago, Matia said:

είπα να στείλω και μια ερώτηση στην GIGABYTE για την όλη διαδικασία.

Μου είπαν λοιπόν

 

3 hours ago, Matia said:

Regards,
GIGABYTE

 

Link to comment
Share on other sites

πριν 3 ώρες, το μέλος Matia έγραψε:

Η κάρτα αγοράστηκε αρχές 2017 από το PRIVESHOP, τα έπαιξε λίγο πρίν τα χριστούγεννα του 2018, την στείλαμε στο κατάστημα μετά από επικοινωνία και ενημερωθήκαμε ότι θα πάρει 1 μήνα και βάλε.

 Τέλοσπαντων μετά κοντά 2 μήνες ενημερωθήκαμε ότι όντως η κάρτα τα έπαιξε εντός εγγύησης αλλά επειδή δεν υπάρχει ίδια κάρτα για αντικατάσταση από την GIGABYTE θα δωθεί πιστωτικό και θα μας ενημέρωναν σε μια βδομάδα το πόσο της πίστωσης. Επειδή δεν ήξερα τι ποσό θα ακούσω είπα να στείλω και μια ερώτηση στην GIGABYTE για την όλη διαδικασία.

 

Ε ναι, τα διάβασα, η διαδικασία που ακολούθησε το κατάστημα, δεν ξέρουμε ποια είναι, λέω. :) 

Το ότι "είπε να στείλει μια ερώτηση" στην Gigabyte, δεν μας λέει την διαδικασία που ακολούθησε το κατάστημα. Άγνωστη. 1 μήνα δηλαδή κάνουν στο service τους στο priveshop ? (που τελικά δεν είναι 1 αλλά 2; ) Δεν είναι γνωστό. Δεν ξέρω και αν ο ίδιος ο ts γνωρίζει να μας πει :p 

Παρόλα αυτά, το rage είναι κατανοητό εν μέρει. Περίμενε 2 μήνες, αλλά δεν έπρεπε να μιλήσει έτσι. Δεν χρειάζεται περισσότερη (υπερ)ανάλυση.

Link to comment
Share on other sites

ο Matia δεν απευθύνθηκε σε κανένα «εξουσιοδοτημένο σέρβις». Στην Gigabyte απευθύνθηκε -και πολύ καλά έκανε γιατί και ο κατασκευαστής είναι υπεύθυνος να τηρήσει την εγγύηση-, την Gigabyte ρώτησε μεταξύ άλλων «or am I being scammed», η Gigabyte έδωσε τις μη ικανοποιητικές απαντήσεις που αναλυτικά παραθέτει και την απάντηση της Gigabyte θεωρεί -ορθώς- απαράδεκτη και τραγική*. Δεν έχει σημασία αν υπάρχει τρίτο εξουσιοδοτημένο σέρβις ή αν επιδιορθώνει μόνος του ο πωλητής ή ο,τιδήποτε. Επίσης να επαναλάβω ότι δεν έχει καμία σημασία αν είναι κατανοητό εκ μέρους του Matia αυτό που χαρακτηρίζεις ως rage ούτε κρίνω εδώ το πώς αισθάνεται ο όποιος αγοραστής. 

*τραγική:
 

3 hours ago, Matia said:

οτι δηλαδή αν ο πωλητής δεν μπορεί να με βοηθήσει τότε αναλαμβάνουν εκείνοι το RMA με δικά μου έξοδα ΑΛΛΑ αν το προιόν δεν επιδιορθώνεται τότε θα μου το γυρίσουν πίσω!!!!  Και ερωτώ το έχετε ξανασυναντήσει αυτό? Είναι δυνατόν σε προιόν εντός εγγύησης να σου λέει ο κατασκευαστής ότι αν δεν επιδιορθώνεται δεν ισχύει η εγγύηση?  Δηλαδή αν το κατάστημα είχε κλείσει ή αδυνατούσε να εξυπηρετήσει την εγγύηση στην ουσία την έχανα εφόσον δεν μπορούσε να επισκευαστεί η κάρτα? WTF is this?


Έχει δίκιο στις απορίες του, η δε «γροθιά στο στομάχι» όπως την περιγράφει δεν του ήρθε από καμία καθυστέρηση ενός ή δύο μηνών (ίσα ίσα στο τέλος γράφει ότι ικανοποιήθηκε από τον πωλητή) παρά από την απάντηση της Gigabyte.

Link to comment
Share on other sites

Βρεεεεεε, δεν γράφω ότι έστειλε στο σέρβις :hehe: 

Τα δεδομένα είναι

 

 

-Οι μη ικανοποιητικές απαντήσεις που έδωσε η Gigabyte, είναι αυτές που ώθησαν τον Matia να κάνει αυτό το νήμα.

-Η περίοδος 2 μηνών είναι αυτή που των έκανε να έχει την αντίδραση αυτή, γράφοντας "am I being scammed"(πες το όπως θέλεις, rage or not).  Από εκεί ήρθε η πρώτη γροθιά που τον ώθησε να στείλει στην gigabyte.

Συμφωνούμε ότι είναι τραγική η απάντηση της gigabyte. Δεν θεώρησα πουθενά ότι είναι reason η μίνι "επίθεση" που έκανε ο Matia, αλλά ΑΝ αυτή λήφθηκε έστω και λίγο υπόψη (τραγικό και αυτό), δεν δικαιολογεί την (τραγική) στάση της gigabyte (υπενθυμίζω, αυτό εγώ το είπα, όχι εσύ).

Link to comment
Share on other sites

Το "am i being scammed" πήγαινε στο γεγονός ότι μου προτάθηκε πίστωση αντί για αντικατάσταση και επειδή είχα στο μυαλό μου ότι η πίστωση μπορεί να είναι κανένα τραγικό ποσό όπως έχει συμβεί αρκετές φορές (βλέπε ΠΛΑΙΣΙΟ πρωτίστως αλλά και άλλους "επαγγελματίες") το εξέφρασα έτσι. Ήταν λίγο άστοχο, της στιγμής αλλά anyway, το ζουμί για μένα είναι τα bold, δηλαδή η Gigabyte θα με άφηνε ξεκρέμαστο σε οποιαδήποτε αδυναμία εκπλήρωσης της εγγύησης από τον retailer? Αναρωτιέμαι μήπως σε τέτοια περίπτωση αδυναμίας θα αναλάμβανε άραγε ο προμηθευτής του μαγαζιού? Και πώς θα έβγαζα άκρη με τον προμηθευτή? Και εν τέλη με τέτοια αντιμετώπιση για ποιό λόγο να ξαναπάρω ή να ξαναπροτείνω Gigabyte σε πελάτη οέο?  Πραγματικά δεν καταλαβαίνω αυτή την αντιμετώπιση.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, tommybertsen said:

-Η περίοδος 2 μηνών είναι αυτή που των έκανε να έχει την αντίδραση αυτή, γράφοντας "am I being scammed"(πες το όπως θέλεις, rage or not).  Από εκεί ήρθε η πρώτη γροθιά που τον ώθησε να στείλει στην gigabyte.

Όχι ή τουλάχιστον το καταλαβαίνω διαφορετικά. Γράφει ο ίδιος ο Matia την αλληλουχία των γεγονότων και τι τον ώθησε αρχικά να απευθυνθεί στην ίδια την Gigabyte:
πρώτον, του ανακοίνωσαν από το κατάστημα ότι δεν υπάρχει ίδιο μοντέλο για να του δώσουν το ίδιο που είχε σε καινούργιο και δεύτερον ότι θα δοθεί πιστωτικό, δεν του είπαν το ποσόν αλλά θα του το έλεγαν εντός μίας εβδομάδας κι ήθελε να μάθει (=είχε κάποιο άγχος μήπως το ποσόν ήταν μικρό) αν ισχύουν όλα αυτά και τι ποσόν θα έπαιρνε (το ποσό αγοράς; 1€;  το ποσό αγοράς μειωμένο κατά τι κλπ)

 

6 hours ago, Matia said:

δεν υπάρχει ίδια κάρτα για αντικατάσταση από την GIGABYTE θα δωθεί πιστωτικό και θα μας ενημέρωναν σε μια βδομάδα το πόσο της πίστωσης. Επειδή δεν ήξερα τι ποσό θα ακούσω είπα να στείλω και μια ερώτηση στην GIGABYTE για την όλη διαδικασία.


Μέχρι αυτό το σημείο δεν γράφει τίποτα ούτε για τραγωδίες ούτε για γροθιές παρά την ενοχλητική καθυστέρηση. Σε αυτά τα δύο πηγαίνει το am I being scammed. Όντως δεν υπάρχει περίπτωση να στείλετε το ίδιο μοντέλο καινούργιο ή μου λένε παπάντζες; Πόσο θα είναι το πιστωτικό; Προφανώς για να δει αν αυτά που του έλεγαν από το κατάστημα είναι έτσι και με το άγχος μήπως το πιστωτικό δεν θα του επέτρεπε να πάρει νέα κάρτα ανάλογης ισχύος.

Μάλιστα ο UltraB που σχολίασε την μεγάλη  καθυστέρηση άρχισε γράφοντας «Μόνο εγώ θεωρώ αστείο...» δηλαδή έτσι όπως το γράφει δεν θεώρησε ότι η καθυστέρηση ήταν το κυρίαρχο στην ενόχληση του Matia ούτε πριν ούτε φυσικά μετά την απάντηση.

Έγινε επεξεργασία από salde
Δεν είχα δει την απάντηση του Matia όσο έγραφα αυτό
Link to comment
Share on other sites

Γενικά δεν είσαι ο μόνος με τέτοια αντιμετώπιση, το κάνουν και άλλες εταιρίες, αν ρίξεις μια ματιά στο reddit θα καταλάβεις TS.

Αν δεις ότι σου λένε μα μου σου του, πόσταρε τα πάντα στο reddit τόσο της nvidia/ gigabyte αν πάρει πολλά vote up ( πόσταρε το κι εδώ ) και δημοσιότητα θα δεις για πότε μετά θα τρέξουν να βουλώσουν τα στόματα και θα έχεις νέα κάρτα μέσα στο μήνα ;)

 

reddit.com/r/nvidia

reddit.com/r/gigabyte

Έγινε επεξεργασία από SpirosKGR
Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Παιδιά, εγώ το έμαθα πρόσφατα και έπαθα σοκ. Τα 300 "καμάρια μας", κατήργησαν την υποχρεωτική εγγύηση. Και πέρα από την GIGABYTE, τα ίδια μου λέει και η ASUS.

Δείτε εδώ: https://www.insomnia.gr/forums/topic/721356-καταργήθηκε-η-υποχρεωτική-εγγύηση/

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.