Jump to content



Ψάχνω λάπτοπ μέχρι 600 ευρώ


Recommended Posts

Αυτό  που λέει στον τίτλο.

Δεν το θέλω για παιχνίδια , office και καμιά ταινία . Θέλω βασικά το καλύτερο που μπορώ να πάρω με αυτά τα χρήματα,με έμφαση στην ποιότητα κατασκευής την εγγύηση και την (ips) οθόνη. 

Βοηθάτε γιατί  δεν με βλέπω να την βγάζω καθαρή .

Προορίζεται για την νέα φοιτήτρια κόρη μου.

Link to comment
Share on other sites

Δες τι προσφορές υπάρχουν σε διάφορες αλυσίδες αυτές τις ημέρες.

Πριν αρχίσεις να ψάχνεις, επειδή θα πελαγώσεις και τα κριτήρια που βάζεις είναι αόριστα/άκυρα, ξεκαθάρισε δύο πράγματα: αν θα περιλαμβάνεται λειτουργικό σύστημα στην τιμή και το μέγεθος της οθόνης (σας κάνει και 13,3" ή κοιτάτε για μεγαλύτερο λόγω ταινιών). Επειδή είχα ψάξει πρόσφατα, σε αυτά τα χρήματα δύσκολα θα βρεις κάτι πραγματικά ικανοποιητικό αν μιλάμε για καινούργιο, αν έχετε τη δυνατότητα να ανέβετε περίπου στα 800-850 θα έχετε καλύτερες επιλογές.

Αγορά θα γίνει αποκλειστικά από Ελλάδα; Η περίπτωση μεταχειρισμένου σας ενδιαφέρει; Το βάρος είναι σημαντικός παράγοντας ή αδιάφορο; Οθόνη ΤΝ αποκλείεται; Αν δεν βιάζεστε για την αγορά ίσως αξίζει να περιμένετε μέχρι περίπου τέλος Νοεμβρίου για δύο λόγους: πρώτον μήπως πετύχετε καμιά προσφορά μέχρι το πανηγύρι της μαύρης Παρασκευής, δεύτερον μπας κι αρχίσουν να εμφανίζουν περισσότερα μοντέλα με νέους Ryzen επεξεργαστές (αυτή την στιγμή είναι πολύ περιορισμένοι, σχεδόν ανύπαρκτοι, σε φορητούς)

Καλές σπουδές στην κόρη σου.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ναι έχεις δίκιο σχετικά με τα κριτήρια .

Λοιπόν το λειτουργικό δεν με πειράζει ,ας πούμε δεν με νοιάζει αν έχει ή όχι , μπορώ να βάλω εγώ.

Οθόνη θέλει 15,6 " και όπως λες σίγουρα IPS .

Σίγουρα να έχει ssd  και τουλάχιστον 8CB ram . 

Βάζοντας αυτά τα κριτήρια στο σκρούτζ μου βγάζει αρκετά , το πρόβλημα μου όμως είναι ότι από εδώ που είμαι δεν μπορώ να τα δώ ζωντανά για να καταλάβω π.χ. την ποιότητα κατασκευής του , π.χ. την οθόνη τους κ.λ.π.

Επίσης δεν έχω την γνώση σχετικά με το πως αντιμετωπίζει κάθε εταιρεία το θέμα εγγύηση  , αν π.χ. υπάρχουν προβλήματα υπερθέρμανσης .

Γι αυτό ζήτησα την γνώμη σας .

Π.χ. βλέπω αυτό https://www.public.gr/product/computers-and-software/laptops/laptop-dell-inspiron-156-i5-8265u8gb256gb-ssdradeon-520-2gb-3580/prod9700915pp/

Δεν μπορώ να το δω από κοντά για να κρίνω αν μου κάνει .

Η αυτό https://www.public.gr/product/computers-and-software/laptops/laptop-hp-pavilion-156-ryzen-5-3500u8gb1-tb-and-128-gb-ssdradeon-vega-8-15-cw1003nv/prod9891631pp/ που γράφει ότι έχει  IPS πάνελ αλλά δεν ξέρω από ποιότητα τη λέει , π.χ. μπορείς να γράψεις άνετα ή όταν πατάς τα πλήκτρα λυγίζει και η βάση μαζί , η HP έχει καλή εγγύηση ή αν συμβεί κάτι πάει για πέταμα .

Όπως καταλαβαίνετε ζήτησα τη γνώμη σας αφού δεν μπορώ να τα δω εγώ ζωντανά κάπου .

Ευχαριστώ 

Link to comment
Share on other sites

Μια γενική κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθήσετε. Αγνοήστε:

  1. ο,τιδήποτε δεν έχει οθόνη τουλάχιστον full HD,
  2. ο,τιδήποτε δεν έχει SSD, 
  3. ο,τιδήποτε δεν έχει τουλάχιστον 8GB ram
  4. ο,τιδήποτε δεν έχει προεγκατεστημένα windows 10.

Πάρτε αυτό. Είναι φρέσκο, καλοφτιαγμένο, πολύ γρήγορο, και έχει και φωτιζόμενο πληκτρολόγιο, που είναι και πρακτικό και χρήσιμο σε ανάλογες περιπτώσεις, αλλά και πολυτέλεια σε κάποιες άλλες. Εναλλακτικά, και επειδή προφανώς δεν μπαίνουν στη μέση προβλήματα πρεσβυωπίας, εξετάστε και τα 13άρια και 14άρια λάπτοπ, που είναι πολύ -πολύ!- πιο εύκολα στη μεταφορά, πιο "φορητά" από τα 15άρια. Κάτι σαν αυτό δηλαδή.

 

Σε κάθε περίπτωση, όποιο λάπτοπ και να πάρετε, πάρτε μαζί και μια καλής ποιότητας τσάντα. 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

αν με τη φράση «ποιότητα κατασκευής» εννοείς ακραία προβλήματα όπως το παράδειγμα που δίνεις να λυγίζει το πληκτρολόγιο κλπ, λογικά δεν θα έχεις πρόβλημα. Αν όμως εννοείς αυτό που εννοείται συνήθως με την φράση, δηλαδή στιβαρή κατασκευή με καλύτερα υλικά, αυτά συνήθως μπαίνουν σε πιο premium σειρές των εταιρειών και όχι στις σειρές που πωλούνται στην σφαίρα τιμής που επιθυμείς.
Σε κάθε περίπτωση, για οποιοδήποτε μοντέλο επιλέξεις κάνε μια αναζήτηση στο γκουγκλ με το συγκεκριμένο να δεις αν αναφέρονται ασυνήθιστα προβλήματα. Παρομοίως για θέματα συχνής υπερθέρμανσης και throttling, αναζήτηση στο γκουγκλ με βάση το συγκεκριμένο μοντέλο.

Μην υποτιμήσετε το ζήτημα του βάρους (πρακτικά το μέγεθος της οθόνης) στην περίπτωση που θέλει να το κουβαλάει μαζί της όλη μέρα. Άλλο πράγμα να κάνει καμιά διαδρομή κάπου κάπου κι εντελώς άλλο να το κουβαλάει καθημερινά, όλη την ώρα. Μνήμη στα 8 και ύπαρξη κανονικού SSD (προσοχή κυκλοφορούν κάτι υβριδικά, συνδυασμός SSD με HDD, δεν είναι ότι καλύτερο) είναι τα ελάχιστα που πρέπει να κοιτάς. Στο πρώτο μοντέλο που δείχνεις νομίζω η οθόνη δεν είναι IPS.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Σου δίνω και μια σελίδα σχετική με φορητά, να ελέγχεις εκεί τα μοντέλα που σε ενδιαφέρουν αν τα έχουν κάνει παρουσίαση. Οι παρουσιάσεις τους είναι αρκετά καλές, σου δίνω την γερμανική έκδοση επειδή έχει περισσότερες πληροφορίες. Ακόμα κι αν δεν μιλάς γερμανικά ούτε σε βοηθά η αυτόματη μετάφραση του γκουγκλ, μπορείς να καταλάβεις μερικά βασικά από τις παρουσιάσεις τους. Επάνω δεξιά έχει επιλογή να πας στην αγγλόφωνη σελίδα τους, νομίζω όμως ότι εκεί έχουν λιγότερες παρουσιάσεις.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ παιδιά , τουλάχιστον τώρα έχω μια κατεύθυνση ως προς το τη ζητάω  .

Αυτό https://www.mgmanager.gr/notebooks/80976-hp-probook-430-g5-i5-8250u133-fhd8gb256gb-m2-nvme-ssdwebcamwin10-pro-2sy09ea.html:     μου τράβηξε την προσοχή λόγο των τριών ετών εγγύησης και λόγο ότι αφού το μοντέλο του είναι ProBook , υποθέτω ότι θα έχει μια καλύτερη ποιότητα κατασκευής . 

Η  Intel UHD 620 που έχει με καλύπτει ; 

Έγινε επεξεργασία από GEORGIOS
Link to comment
Share on other sites

Νομίζω η πιο τίμια λύση είναι αυτό εδώ της Asus με την προυπόθεση ότι θα πάρεις και επέκταση εγγύησης

ASUS Laptop X570ZD-DM373T

Και ένα review https://www.ultrabookreview.com/21082-asus-vivobook-x570zd-review/

 

 

 

Έγινε επεξεργασία από Matia
Link to comment
Share on other sites

πριν 1 ώρα, το μέλος GEORGIOS έγραψε:

Λάθος με το ProBook  έχει οθόνη  13.3" και θέλει 15αρα

 

Δεν θέλει 15άρα, αλλά δεν το ξέρει ακόμη. Πρέπει πρώτα να το κουβαλήσει καναδυό φορές. Οκ...

 

https://www.skroutz.gr/s/18685282/HP-ProBook-455-G6-2500U-8GB-256GB-FHD-W10.html

 

https://www.skroutz.gr/s/19353002/HP-ProBook-455-G6-2200U-8GB-256GB-FHD-W10.html

 

https://www.skroutz.gr/s/17469689/HP-Probook-450-G6-i5-8250U-8GB-256GB-FHD-W10.html

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

18 minutes ago, Oric said:

Δεν θέλει 15άρα, αλλά δεν το ξέρει ακόμη. Πρέπει πρώτα να το κουβαλήσει καναδυό φορές. Οκ..

Ρε συ εντάξει δεν είναι το "άγιο δισκοπότηρο" τα 13άρια. Η κοπέλα φοιτήτρια είναι, desktop replacement θέλει για να γράφει εργασίες και ενδεχομένως να πρέπει να το μετακινήσει μερικές φορές. Δεν θα κυκλοφορεί 24/7 με το 13άρι στην τσάντα της. Προσωπικά δεν θα μπορούσα να με φανταστώ φοιτητή τετραετούς φοίτησης να πρέπει να γράφω τις εργασίες μου σε 13άρι. (Όχι ότι θα μπορούσα προσωπικά σε 15άρι, αλλά τεσπα)

Link to comment
Share on other sites

δεν θα μου άρεσε η μικρή οθόνη για παρατεταμένη χρήση, πόσο μάλλον που υπάρχει κι επιθυμία για ταινίες στη μέση, αλλά αν σκοπεύει να το μετακινεί εκτός σπιτιού με συχνότητα το βάρος είναι μεγαλύτερος βραχνάς από όσο νομίζουμε αρχικά. Ειδικά αν μεσολαβούν ποδαρόδρομοι, βόλτες από δω κι από κει κοκ.

Παρενθετικά αν είχα να διαλέξω 2200U, ακόμα και 2500U από AMD και κάτι όπως ο 8250U από intel θα προτιμούσα τον intel. Είναι αρκετά αδύναμος επεξεργαστής ο 2200U
https://www.cpubenchmark.net/compare/Intel-i5-8250U-vs-AMD-Ryzen-3-2200U-vs-AMD-Ryzen-5-2500U/3042vs3152vs3123
https://www.cpubenchmark.net/compare/AMD-Ryzen-3-2200U-vs-AMD-Ryzen-5-2500U-vs-Intel-i7-8550U/3152vs3123vs3064
Αν ήθελα σώνει και καλά Ryzen θα κοίταγα για κάτι καλύτερο.

Αν βλέπει κάποιος για Lenovo από Ελλάδα ίσως αξίζει να ρίξει μια ματιά στο e-lenovo.gr, κάποιες προσφορές μοιάζουν ενδιαφέρουσες π.χ. ενδεικτικά. Δεν ξέρω αν οι προσφορές θα λήξουν όντως σήμερα ή αν τις επαναλαμβάνουν τακτικά, πάντως αξίζει να κοιτά για τέτοιες επειδή μερικές φορές σε ακτίνα χρημάτων 100-250€ περισσότερα από το όριό του μπορεί να βρεθούν ισχυρότερα μηχανήματα. Κοιτώντας σήμερα κάπου πήρε το μάτι μου (στο Public αν δεν κάνω λάθος) κάποια ASUS TUF, στο παραπάνω site υπήρχε -δυστυχώς εξαντλήθηκε- ένα Lenovo Legion στα 699€ (επεξεργαστής 8300Η, κάρτα γραφικών 1050, 2 έτη εγγύηση pick-up, χωρίς SSD αλλά ίσως μπορεί να προστεθεί), γενικώς αξίζει να έχει τον νου του σε κατά καιρούς προσφορές.

Οποιοδήποτε κι αν επιλέξει να πάει να κοιτάξει στη γερμανική σελίδα που του έδωσα παραπάνω μη τυχόν βρει αναλυτική παρουσίαση της επιλογής του.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ibm Thinkpad R61  15"...  άστα να πάνε στο κουβάλημα στην βιβλιοθήκη και στην σχολή.  μετα πηγα σε 13.3  thinkpad 13.3  και είδα το φως ... 

και σε βάρος και η  στην μεταφορά.   αλλά σπίτι είχα και  οθόνη εξωτερική και μετά desktop!

Link to comment
Share on other sites

πριν 5 ώρες, το μέλος GEORGIOS έγραψε:

Δεν έχει ips panel αυτό.

Για ποιο λόγο λες να πάρω την επέκταση της εγγύησης.

Υπάρχει συγκεκριμένος λόγος για τα Asus ;

Με ips panel είναι, η extra εγγύηση είναι 50 τον χρόνο για extra 2 χρόνια πέρα από τα 2 που δίνει η Asus, οπότε αξίζει και με το παραπάνω . Από ότι είδα όμως εξαντλήθηκε από το συγκεκριμένο μαγαζί.

Link to comment
Share on other sites

20 hours ago, gdp77 said:

https://www.skroutz.gr/s/19016692/Lenovo-ideapad-330-15ARR-5-2500U-8GB-1TB-128GB-Radeon-540-FHD-W10.html

 

Στο site της Lenovo φαίνεται να λέει ότι έχει IPS οθόνη. Θα πρέπει ο τελικός αγοραστής να βεβαιωθεί όμως.

 

 

Πήρα αυτό δώρο στον ανιψιό μου που πέρασε και αυτός σε σχολή και επιβεβαιώνω ότι έχει IPS (ήταν βασικό κριτήριο αγοράς).

Λογικά είναι το ίδιο μοντέλο με την εξαίρεση ότι αυτό που δίνεις εσύ έχει την Radeon 540 και όχι την Vega 8 του CPU.

Φυσικά του πρόσθεσα 256GB NVme και άλλα 4GB RAM.

FYI το συγκεκριμένο μοντέλο δεν έχει ethernet θύρα, το οποίο λύνεται βέβαια με 15-20€ με ένα USB 3.0 to Gigabit ethernet adapter.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.