Jump to content



σε αναζητηση psu


Recommended Posts

γεια χαρανταν!

ψαχνω τροφοδοτικο για το παρακατω συστημα

 

8700k

1080ti rog strix

1 HDD 2TB

nvme 970 pro

 

ειχα ενα παλιο TX της corsair,αλλα κανει θορυβο και εχει τελειωσει η εγγυηση

budget μεχρι 100€

κοιταζα για corsair RMX 650w gold,seasoniic κλπ,διαφορετικα αξιζει η υπερβαση στα 130€ για καποιο platinum 650αρι;

ευχαριστω τα μαλα

Link to comment
Share on other sites

Από εμένα για budget μέχρι 100€ corsair rmx 650, λόγω 10ετούς εγγύησης. Κατασκευαστής τους είναι η CWT, που φτιάχνει γενικά μέτρια προς καλά τροφοδοτικά για άλλους ΟΕΜ, αλλά η corsair έχει δικιά της ομάδα που συνεργάζεται και εξασφαλίζει ότι τα components για τα τροφοδοτικά της Corsair είναι premium (εξ όσων έχω διαβάσει). Από την άλλη η seasonic είναι μεγάλο όνομα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι όλα της τα τροφοδοτικά έχουν τα ίδια ποιοτικά στάνταρντ που προφανώς κυμαίνονται ανάλογα με την τιμή και τα specs.

18 hours ago, cadbury said:

αξιζει η υπερβαση στα 130€ για καποιο platinum 650αρι;

Όχι κατά τη γνώμη μου. Η διαφορά στο efficiency δεν θα αποσβεστεί ποτέ. Ας τοποθετηθούν και οι πιο ειδικοί π.χ. @Seafalco

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Γενικα τα platinum/titanium/iridium κλπ δεν αξιζουν τα λεφτα τους. Τα gold ειναι η ιδανικοτερη επιλογη, αλλιως και τα bronze που ειναι εξισου καλα... Ενα 2-3% αποδοση ειναι πολυ μικρο για να κανει την διαφορα, το θεμα ειναι παντα καθαρα ψυχολογικο και το κατα ποσο εχει επηρεαστει ο καταναλωτης απο το μαρκετιν.

 

Απο CWT εχω καει, και οσο μπορω, οταν ειναι ακομα και για αλλους, προσπαθω να τους αποτρεπω απο την αγορα τους.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

κι εγώ Seasonic θα ψήφιζα. Να δώσει κάποιος πάνω από 10-20 ευρώ απλώς για να πάρει Platinum imho δεν αξίζει. Εν πάσει περιπτώσει δεν θα αποσβέσει σε λογικό χρονικό διάστημα και σε συνηθσμένη χρήση. Αυτοί οι χαρακτηρισμοί αφορούν συγκεκριμένα  φορτία,  σε μία συνηθισμένη, προσωπική, χρήση υπολογιστή, μεγάλο μέρος της χρήσης γίνεται με χαμηλότερα φορτία (δεν τραβά το τροφοδοτικό 600W την περισσότερη ώρα λειτουργίας του) όπου η αποδοτικότητα συχνά είναι διαφορετική. Το gold είναι ΟΚ αλλά και bronze κάνει.

1. Και τα Seasonic μπορεί να χαλάσουν. Ούτως ή άλλως με την ποιότητα ρεύματος που παίρνουμε εδώ, την (μη) ποιότητα πολλών κτιριακών εγκαταστάσεων, τα ηλεκτρονικά σε συγκεκριμένους χώρους μπορεί να δέχονται άσχημη καταπόνηση.

2. 

21 minutes ago, gdp77 said:

που προφανώς κυμαίνονται ανάλογα με την τιμή και τα specs

όχι απαραίτητα. Αν έπρεπε να μαντέψω θα έλεγα ότι εξαρτάται περισσότερο από τα στάνταρτς σε συγκεκριμένες παρτίδες. Δεν αποκλείεται τροφοδοτικό της του 2008 από την φθηνότερη σειρά της να είναι φτιαγμένο με ποιοτικότερα υλικά (να βγει σκυλί στη χρήση) και τροφοδοτικό από ακριβότερη σειρά του 2014 να έχει ποιοτικούς συμβιβασμούς. 

Προσωπικά θεωρώ υπερτιμημένο και το ζήτημα του modular.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Καταρχην ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας.

Αν καταλαβα καλα δεν υπαρχει λογο να παρω καποιο πλατινουμ,και καλυτερα να επιλεξω καποιο gold efficiency τροφοδοτικο.

Κοιταζα και καποια EVGA ο OEM τους ειναι η superflower,δεν ειναι προτιμοτερη απο την CWT;

https://www.skroutz.gr/s/20295178/Seasonic-Focus-GX-850W.html

https://www.skroutz.gr/s/20318246/Seasonic-FOCUS-GX-650.html

https://www.skroutz.gr/s/14560886/EVGA-SuperNOVA-650-G1.html

https://www.skroutz.gr/s/14560903/EVGA-SuperNOVA-750-G1.html

Να παω σε 750αρι; η ειναι too much; για την ωρα εχω τα παντα στοκ,αλλα κοιταζω να παρω κ καμια ψυξη αερα με 50-60€ να ανεβασω τον επεξεργαστη.

Επισης βλεπω η διαφορα στα χρηματα απο 650 σε 750 ειναι λιγα.

Link to comment
Share on other sites

το πόσα χρήματα θέλεις να δώσεις προς τα πάνω είναι δικό σου θέμα από την στιγμή που και με 80-90 καλύπτονται οι ελάχιστες απαιτήσεις σου. Η superflower  θεωρητικά έχει καλύτερη φήμη από την CWT αλλά όλα αυτά, όταν κιόλας πρόκειται για κατασκευή για λογαριασμό άλλου, είναι σχετικά.

Για το μέγεθος, υπολόγισε στο περίπου την τυπική χρήση σου και το peak που θα έχεις. Συνήθως εφόσον το τροφοδοτικό που βάζεις καλύπτει τις περιπτώσεις που θα ζητηθεί από το σύστημά σου το μάξιμουμ, τον περισσότερο χρόνο θα δουλεύει σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα από τα 500 και 600W. Ανάλογα την χρήση. Οπότε αν υπολογίζεις ότι το 650 α) σε καλύπτει για τις στιγμές που το σύστημα θα ζητά το ανώτατο και β) υπολογίζεις ότι η συνηθισμένη χρήση θα ζητά 150-200-300 δεν έχει νόημα να ανέβεις σε 750άρι, 850άρι κλπ. Αν τώρα υπολογίζεις ότι τον περισσότερο χρόνο ανάλογα με αυτά που κάνεις θα ζητάς π.χ. 600, ε τότε ναι αξίζει το 750άρι, πιο πολύ για να μην δουλεύει το τροφοδοτικό στην τσίτα. 

Σε ότι επιλέξεις κι εφόσον δεν βρεις παρουσίασή του στο thelab (είναι πολύ καλές οι παρουσιάσεις που γίνονται εδώ αν και δυστυχώς λόγω της γλώσσας και της μικρής ελληνικής αγοράς είναι πολύ λιγότερες από όσο θα άξιζε στους ανθρώπους που τις κάνουν) κοίτα σε αξιόπιστες ιστοσελίδες (π.χ. https://www.jonnyguru.com/) να βρεις αναλυτική παρουσίασή του. Κοίτα και για το θέμα του θορύβου αν γράφουν κάτι. Εγγύηση, διαθεσιμότητα κλπ κι αποφασίζεις.

Ένα σχόλιο που θα ήθελα να κάνω περί εγγύησης: ναι είναι καλύτερο να έχει 10 χρόνια παρά 7 ή 5. Πρακτικά ομως μικρή σημασία έχει αν ξεπερνά τα 5 χρόνια. Τα 2/3 με το 5 έχει διαφορά, το 7 με το 10 όχι τόσο.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Θα παω σε 750αρι τελικα,συγκεκριμενα το https://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=63235&cat=17 10 ετη εγγυησης,θα το κανω και register και θα ημαστε ποπα.

με την προοπτικη οτι θα κοιταξω και για καμια 2080ti σε λιγο καιρο,νομιζω ειναι καλη αγορα.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Εγώ έχω καταλήξει σε αυτό άλλα δεν βλέπω και πολύ αξιόπιστα τα μαγαζιά του σκρουτζ που το έχουν. προτείνετε κάποιο συγκεκριμένο μαγαζί που να το ξέρετε?

https://www.skroutz.gr/s/20318246/Seasonic-FOCUS-GX-650.html

Link to comment
Share on other sites

42 minutes ago, MARIAPR said:

Εγώ έχω καταλήξει σε αυτό άλλα δεν βλέπω και πολύ αξιόπιστα τα μαγαζιά του σκρουτζ που το έχουν. προτείνετε κάποιο συγκεκριμένο μαγαζί που να το ξέρετε?

δεν βρήκα κάποιο άλλο με γρήγορο ψάξιμο. Ούτε είναι απαραίτητο ότι δεν είναι αξιόπιστα αυτά που βλέπετε ειδικά αν πρόκειται για ένα αντικείμενο. Η σελίδα της Seasonic δείχνει μόνο το e-shop για την Ελλάδα αλλά η σελίδα του e-shop δεν δείχνει την μάρκα. Αν θέλετε πάση θυσία να αποφύγετε τα καταστήματα που φαίνονται στο γκουγκλ, μπορώ να σκεφτώ τρεις δυνατότητες:
α) επικοινωνία με Seasonic Ευρώπης να σας συστήσουν κάποιο
β) επικοινωνία με κατάστημα της επιλογής σας ρωτώντας τους αν μπορούν να φέρουν εκείνοι το μοντέλο που θέλετε
γ) αγορά από το εξωτερικό

ρίξτε μια ματιά και σε αυτό αν και αφορά άλλο μοντέλο
https://www.thelab.gr/news/προβλήματα-ασυμβατότητας-με-κάποιες-gpus-φαίνεται-να-έχουν-τα-τροφοδοτικά-seasonic-focus-plus-r5533/

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Αν και καιρό μετά, έχω να πω ότι το RMx αποδίδει πολύ καλά αν συμβουλευτεί κανείς τις αξιολογήσεις του cybenetics.com. Και εγώ που σχεδίαζα να παω σε ακριβό Seasonic θα πάω μάλλον στο Rm850x. Επισημαίνω ότι και η ίδια η Seasonic αναφέρει τα αποτελεσματα της cybenetics στο site της.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Περί W: για το σύστημα που δείχνεις ναι σε καλύπτει το 750. Η επιφύλαξη που έχω είναι αν θελήσεις να το χρησιμοποιήσεις σε μελλοντικό rig, 3-4-6 χρόνια από σήμερα. Ενώ η τάση την τελευταία δεκαετία ήταν να κατεβαίνουν σημαντικά σε απαιτήσεις ισχύος οι νέες γενιές επεξεργαστών, γραφικών συν την πτώση που αρχικά εμφάνισε το πέρασμα από HDD σε SSD, βλέπω ότι όπως κατεβαίνουν σε νανόμετρα αρχίζουν σιγά σιγά να τσιμπάνε προς τα επάνω στα ταχύτερα μοντέλα τους.

Είναι προβληματικός τρόπς σκέψης αυτό που γράφω, να αγνοήσει δλδ κάποιος τις σημερινές, υπαρκτές, γνωστές και μετρήσιμες απαιτήσεις ισχύος του μηχανήματος και να κάνει αγορά προσπαθώντας να μαντέψει την κατάσταση των μηχανημάτων και τις ανάγκες του σε 5-6 χρόνια, πάντως το γράφω ως επιφύλαξη.

Στα συγκεκριμένα που ψάχνεις: σου ξανάγραψα ότι είναι καλύτερα imho να συγκρίνεις ανά κατηγορία τιμής. Άλλο τα 150€ άλλο τα 250€. Αν «παίζεις» μπρος-πίσω σε κατηγορίες θα πελαγώσεις. Στην θέση σου, εφόσον έχεις πάρει μια καλή ιδέα τι περίπου υπάρχει, το σημείο που θα αποφάσιζα πρώτο θα ήταν αυτό, πόσα σκοπεύω να πληρώσω. Μετά θα κοίταγα στην συγκεκριμένη κατηγορία τιμής που διάλεξα ποιες επιλογές έχω, σταματώντας να κοιτώ στις κατηγορίες τιμών που απέριψα.
 

Link to comment
Share on other sites

@salde

 

Συμφωνώ ότι είναι πιο ασφαλής η αγορά 850watts από την άποψη του future proofing. Συγκρίνω απόδοση και θόρυβο πρώτα και διαπιστώνω ότι υπάρχουν ακριβότερα τροφοδοτικά που φαίνεται να αποδίδουν υποδεέστερα. Για αυτό τείνω προς το RMx, και με μεγάλη προσωπική δυσκολία γιατί το προηγούμενο Corsair που είχα, ναι μεν δε με πούλησε παίρνοντας και αλλα parts μαζί του, που είναι και ο βασικός λόγος που αποφεύγουμε basic τροφοδοτικά, αλλά χρειάστηκε να το κάνω rma 2 φορές γιατί πατούσα το κουμπί και άναβε καθυστερημένα. Η πλατφόρμα βέβαια ήταν seasonic και αυτό που κατευθύνομαι τώρα cwt, οπότε λέω να δώσω στην Corsair άλλη μια ευκαιρία.

Έγινε επεξεργασία από psyber
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.