GoMaR Δεκέμβριος 4, 2012 #14261 Δεκέμβριος 4, 2012 το capture one edit: που νομιζουν οτι ειναι φοβερο
angel_f Δεκέμβριος 4, 2012 #14263 Δεκέμβριος 4, 2012 [MENTION=5513]GoMaR[/MENTION]Φιλε εφαγα κατι ωρες το ΣΚ να τεστάρω RAW conerters , capture one 7 pro , Capture NX 2 , ACR.Το καλύτερο αποτέλεσμα απο θεμα χρωμάτων ( ποιο κοντα σε αυτο που έβλεπα ), οξύτητας , contrast , εχει το capture one 7 pro.Ο καθενας με οτι βολευτείτε βέβαια... άλλωστε το κύριο μερος του PP ειναι στο PS.
deninho Δεκέμβριος 4, 2012 #14265 Δεκέμβριος 4, 2012 συμφωνώ με Άγγελο και Κλεισθένη. Άσχετα που για windows είναι κακογραμμένο και ώρες ώρες σέρνεται.
GoMaR Δεκέμβριος 4, 2012 #14266 Δεκέμβριος 4, 2012 Viewnx αναφερομαι.οχι capturenx.οι διαφορες ειναι χαοτικες σε σχεση με το capture one.
Dolly Δεκέμβριος 5, 2012 #14267 Δεκέμβριος 5, 2012 Ιάσονα μάλλον είσαι ο μόνος στο Ιντερνετ που το βλέπει έτσι. Τα είπαμε με τον Αγγελο και σε κερνάμε έναν οφθαλμίατρο. :baby:
GoMaR Δεκέμβριος 5, 2012 #14268 Δεκέμβριος 5, 2012 μην επιμενεις αγορι. εγω αυτο που βλεπω ειναι οτι το capture δημιουργει παραπανω contrast , χανω σε δυναμικο ευρος λογω κοντραστ , επισης στα νερα του ξυλο στο τραπεζι εχω μεγαλυτερη ευκρινεια.. απο εκει και περα διαλεγετε εσεις. αλλα το θεωρω παραλογο να πληρωνουμε χιλιαδες ευρω σε εξοπλισμο και να χανουμε την πληροφορια απο ενα προγραμμα.
GoMaR Δεκέμβριος 5, 2012 #14271 Δεκέμβριος 5, 2012 ΝΑΙ ! προβλημα ; θελουμε και δικο μας φορουμ τωρα που γιναμε πολλες
angel_f Δεκέμβριος 5, 2012 #14272 Δεκέμβριος 5, 2012 Ιάσονα τα αποτελέσματα με d800 εχω την εντύπωση οτι ειναι λιγο διαφορετικά, ψάχνω τον "καλύτερο" RAW converter για καθε μηχανή ξεχωριστά. To view NX δεν το ειχα τσεκάρει.. απο το λιγο που το ειδα εχθές , απο οξύτητα έρχεται πολυ κοντά στο capture one αλλα ρε φιλε πως να το δουλέψω αφου δεν εχω καμια επιλογή για επέμβαση πανω στο raw? Καποια πράγματα πρεπει να γίνουν εκει , όπως τα color corection , και κάποιο βασικό curves για να επαναφέρει shadow - highlights. To βραδάκι θα ανεβάσω 100% απο την E με c1 και view NX ( το Capture NX ειναι σαφώς χειρότερο σε θέμα sharpen ) ps. O dollys βρήκε το φως του με το c1! Παρτο απόφαση!
Dolly Δεκέμβριος 5, 2012 #14273 Δεκέμβριος 5, 2012 Ισχύει το βρήκα!!! Πάω να πήξω! Σας αγαπάω (ναι και εσένα Ιάσονα ) και ας την έχεις 12 μικρότερη!
GoMaR Δεκέμβριος 5, 2012 #14274 Δεκέμβριος 5, 2012 Ναι Αγγελε...αλλα σου λεω πως τα εχω τεσταρει ολα αυτα με raw απο πολλες μηχανες.δ90/δ700/δ600/δ800με πολλα προγραμματα και εχω καταληξει στα εξης συμπερασματατο viewnx δημιουργει το πιο κοντινο προς το πιστο αντιγραφο , αρχειο.σαν τιφ πανταοταν μεσολαβησει το CO , το αποτελεσμα που θα δεις πατωντας το raw θα παρεις παραπανω sharp και πολυ μεγαλυτερο κοντραστ , ως αποτελεσμα να χανεις σημαντικες πληροφοριες..Τα βλεπεις και στις παραπανω φωτογραφιες.Οταν ομως κανεις export σε tif 16 μεσω του CO , το sharp που εβλεπες το χανεις , οπως και τις πληροφοριες σε textures και κυριως σε σκοτεινα μερη.βλεπε παχος τραπεζιου ποση παραπανω και καθαροτερη πληροφορια εχει το viewnx (σαν τιφ 16μπιτ) εναντι του COποιος ο λογος να μεσολαβησει το CO για curves / shadows - highlights οταν ΗΔΗ μεσω viewnx τα εχεις ετοιμα ;αυτο φωναζω..Και το ξαναλεω.το viewnx ειναι για 2 λογους προγραμμα το οποιο πρεπει να χρησιμοποιει καποιοςη για MASSIVE convert σε jpg με σκοπο να εχεις το album σου απο το καλοκαιρι σε jpgη για convert σε TIF για επεξεργασια μετα στο PP με την καλυτερη δυνατη πληροφορια..απο εκει και περα προγραμματα τριτων κατασκευαστων , δεν διαβαζουν ΣΩΣΤΑ τα raw της νικον.
aristos87 Δεκέμβριος 5, 2012 #14275 Δεκέμβριος 5, 2012 Μερικές απο το Σ/Κ που μας πέρασε με τον 50αρι Νικον 1.8 let it snow... by aristos87, on Flickr let it snow... by aristos87, on Flickr let it snow... by aristos87, on Flickr let it snow... by aristos87, on Flickr let it snow... by aristos87, on Flickr 50mm candles by aristos87, on Flickr
Galioni Δεκέμβριος 8, 2012 #14279 Δεκέμβριος 8, 2012 Από επίσκεψη στο Αθηνών Αρένα με τον 15-85 και την canon 550d... Το μενού είχε και πρόταση γάμου... Εδώ ο Ρόκκος αντιμετωπίζει δυσκολίες με την Φουρέιρα (και με το δίκιο του από τη συγκεκριμένη οπτική γωνία)
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.