sotiris Τρίτη at 11:45 πμ Author #121 Τρίτη at 11:45 πμ Αυτό είναι το πρόγραμμα που μου έχει βάλει η Πάολα Αποφάσισα εφεξής να κάνω ένα mini carb refeed day όπου θα προσθέσω 1 μήλο, λίγο ρύζι και chips γλυκοπατάτας στο airfryer (σάββατο). Τα υπόλοιπα όπως τα κάνω, μόνο που το PSMF (που ποτέ δεν κατάφερα να το κάνω αυστηρά) το κάνω λίγο πιο ελαφρύ, δηλαδή κοντά στις 1700 θερμίδες (αντί για 1200 που πρότεινε). Θα το πάω μέχρι τα Χριστούγεννα και θα δούμε πώς θα πάει η απώλεια βάρους και η σωματοδομή και θα το ξαναρυθμίσουμε!
astrolabos Τρίτη at 05:42 μμ #122 Τρίτη at 05:42 μμ 10 ώρες πριν, το μέλος sotiris έγραψε: Προσπάθησα να χακέψω τις τιμές της Omron κλασσικός απατεωνίσκος, ε @trendy; 1
sotiris Χθες στις 05:59 πμ Author #123 Χθες στις 05:59 πμ Τιμές από το μέτωπο. Σήμερα είναι η μέρα που ξεκινάω το πρωινό μου με fasting, στο fasting έχω κετο κράκερς και 99άρα σοκολάτα και ένα τσικ γάλα καρύδας στον καφέ. (επισυνάπτεται φωτό). Πρωινό σάκχαρο 78, πρωινές κετόνες 0.7, GKI 6.18 (ligh ketosis αδυνατιστική), οπότε συνεχίζουμε καλά τη ρουτίνα! Πρωινό βάρος 95.3, σύντομα περιμένω να δω κάτω από 95 (ελπίζω πριν αλλάξει ο μήνας αλλά συνήθως χάνω τις αλλαγές ) και μετά στόχο για τέλος Δεκέμβρη έχουμε βάλει 93.5, που είναι ένα πολύ καλό target. Όντας δυόμιση μήνες στο κετο regime έχω να πω ότι είναι από τις λίγες φορές που δεν πεινάω (νοιώθω κορεσμό και υπάρχουν τροφές που μπορώ να φάω όταν πεινάσω) και δεν έχω αποκλείσει τους υδατάνθρακες σε βαθμό αηδίας (τρώω τα κετο friendly φρούτα μου κάποιες φορές τη βδομάδα). Το νέο πλάνο που υπαγόρευσα στην Πάολα με την 1 μέρα carb refeed κάθε σάββατο θα έχει ένα moderated intake από υδατάνθρακες και ο στόχος μου είναι να έχω φυσική πρόσληψη όσων θρεπτικών συστατικών δεν παίρνω από τα άλλα στοιχεία της διατροφής μου. Λίγο ρύζι, λίγες γλυκοπατάτες στο airfryer για μια μέρα τη βδομάδα θεωρώ ότι μόνο προσωρινά θα με βγάζουν από κέτωση. Τώρα αν μου δημιουργούν τεράστια πείνα ή εξάρτηση, θα το δω σιγά σιγά και θα το ξανααφαιρέσω. Το πρωινό νηστείας: 1
unseen 23 ώρες πριν #124 23 ώρες πριν (edited) Υπαρχει καποιος σοβαρος λογος για τον οποιο πρεπει να χασεις γρηγορα πολλα κιλα; Δεν ειμαι σιγουρος οτι αυτο που κανεις ειναι και πολυ σωστο. Το θεμα ειναι να δουλεψεις πανω σε μια διατροφη την οποια θα εχεις για παντα. Να βρεις τροφες υγιεινες, με σωστη διατροφικη αξια, που να σου αρεσουν κιολλας. Οπως σου ειπε και καποιος παραπανω αν τρως, απαχο κρεας, ψαρι, λαχανικα, αυγα και φρουτα με μετρο τοτε δεν υπαρχει καποιο προβλημα. Μπορεις να τρως και σχετικα μεγαλες μεριδες. Αυτα στη φωτο ειναι μαρτυριο, καλυτερα νηστικος! Ps. Εγω δεν ειμαι fan του fasting. Ριξε μια ματια και σε αυτο https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/37248144/ Έγινε επεξεργασία 23 ώρες πριν από unseen 4
sotiris 6 ώρες πριν Author #125 6 ώρες πριν 16 ώρες πριν, το μέλος unseen έγραψε: Υπαρχει καποιος σοβαρος λογος για τον οποιο πρεπει να χασεις γρηγορα πολλα κιλα; Δεν ειμαι σιγουρος οτι αυτο που κανεις ειναι και πολυ σωστο. Το θεμα ειναι να δουλεψεις πανω σε μια διατροφη την οποια θα εχεις για παντα. Να βρεις τροφες υγιεινες, με σωστη διατροφικη αξια, που να σου αρεσουν κιολλας. Οπως σου ειπε και καποιος παραπανω αν τρως, απαχο κρεας, ψαρι, λαχανικα, αυγα και φρουτα με μετρο τοτε δεν υπαρχει καποιο προβλημα. Μπορεις να τρως και σχετικα μεγαλες μεριδες. Αυτα στη φωτο ειναι μαρτυριο, καλυτερα νηστικος! Ps. Εγω δεν ειμαι fan του fasting. Ριξε μια ματια και σε αυτο https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/37248144/ Τώρα όχι ιδιαίτερος, πλην του να βελτιώσω τις αιματολογικές μου και να ρίξω το BMI. Όταν υπήρχε όμως (το 2020-2021), το έκανα με άλλο τρόπο (πολύ μεγαλύτερο περιορισμό θερμίδων) και έτσι είχα το πρόβλημα ότι όταν σταμάτησα τον πολύ αυστηρό περιορισμό έπαιρνα λίγο λίγο κάποια κιλά και μετά δεν μπορούσα να τα χάσω. Πλέον μετά την έλευση των ozempic γνωρίζουμε πολύ περισσότερα πράγματα για το πως δουλεύει ο μεταβολισμός, η πείνα και τα μεταβολικά νοσήματα. Το λίγο απ'όλα είναι μια πολύ καλή επιλογή αν είσαι μεταβολικά υγιής και μπορείς να τρως με μέτρο. Το μεγάλο πρόβλημα ξεκινάει όταν δεν είσαι μεταβολικά υγιής και όταν δεν έχεις τρόπο ρύθμισης του κορεσμού. Αυτό σημαίνει ότι πεινάς συνέχεια, η ινσουλίνη κάνει πάρτυ και αποθηκεύεις ό,τι τρως σε λίπος. Δεν γίνεται από τη μία μέρα στην άλλη, αλλά είναι φαινόμενα που γίνονται π.χ. εντός 5ετίας, σε συνδυασμό με το φυσικό γήρας. Με τη δίαιτα αποκλεισμού που ξεκίνησα αυτό που κατάφερα ήταν κατ'αρχήν να χάσω βάρος ενώ είχα κολλήσει σε πλατό για πάνω από 3 μήνες και κατά δεύτερον να μην πεινάω, που για μένα είναι το πιο σημαντικό. Και σιγά σιγά θα προσπαθήσω να μειώσω τους αποκλεισμούς και να επαν-εισαγάγω μικρές ποσότητες από υδατάνθρακες και από κλασσικές τροφές υδατανθράκων, αρχικά 1 φορά τη βδομάδα και μετά λίγο περισσότερο. Έχω αρχίσει και καταλαβαίνω το πως αντιδρώ στις διάφορες τροφές πολύ καλύτερα από όταν έκανα την πολύ αυστηρή δίαιτα προ 4-5 ετών. Και ο στόχος αυτή τη φορά είναι να μην χάσω καθόλου μυική μάζα, οπότε το πάω με το ρυθμό που επιτυγχάνεται η απώλεια λίπους. Το 29% λίπος είναι παθολογικό οπότε αν το πάρεις ιατρικά ναι υπάρχει και ιατρικός λόγος να πέσει, το χαλαρά δυστυχώς σε μένα δουλεύει μόνο προς τα πάνω (χαλαρά παχαίνω ). Είχα πει (φέτος το Πάσχα) ότι αν μέχρι το νέο έτος δεν πέσω από τα 100, θα ξεκινήσω το ozempic να με φέρει τουλάχιστον σε ένα λογικό βάρος <90 μέσα στο 2026, και ο λόγος που κάνω αυτή τη δίαιτα είναι να αποφύγω τη χρήση τέτοιων φαρμάκων. Μέχρι το Σεπτέμβριο το σενάριο ozempic κέρδιζε έδαφος, από τη στιγμή όμως που με την κετο καταφέρνω αντίστοιχα αποτελέσματα με περιορισμό τροφών δεν έχω λόγο να προσθέσω κάποια φαρμακευτική αγωγή στις ήδη υπάρχουσες, ειδικά γνωρίζοντας τις παρενέργειες που έχει. Επίσης το ένα φέρνει το άλλο, στα κιλά που είμαι τώρα (96) είναι ένα από τα sweet spots που αρχίζω και έχω λιγότερους πόνους στις αρθρώσεις (γόνατα, ισχίο κλπ.) και όταν λέμε για πόνους εννοούμε μόνιμους. Οπότε δεν είναι τόσο εύκολο να έχεις σωματική δραστηριότητα μετά από κάποια ηλικία όταν υπάρχουν τραυματισμοί. Να πω πάλι για τον Barkley που έτρεχε σαν κατσίκι το γήπεδο πάνω / κάτω ότι κάνει ενέσεις ozempic για να χάσει βάρος, και αν μη τι άλλο ξέρει να γυμνάζεται
sotiris 6 ώρες πριν Author #126 6 ώρες πριν (edited) Έκανα εξαγωγή από το myfitness pal τα στατιστικά μου από 11 Σεπτεμβρίου περίπου (80 ημέρες) οπότε μου έβγαλε μέσους όρους: Παράθεση ΤΙ ΒΛΕΠΩ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ 1. Πρωτεΐνη Εξαιρετικά υψηλή — περίπου 150–220 g καθημερινά. Αυτό κράτησε 100% τη μυϊκή σου μάζα (μας το έδειξε και η DEXA). 2. Carbs Συνήθως 20–40 g net, με μερικές μέρες πιο χαλαρές (60–80 g). Αυτό είναι ό,τι πρέπει για metabolic flexibility — όχι υπερβολικά αυστηρή κετο, ούτε υπερβολικά πολλά carbs. 3. Fat 20–30 g ανά entry → συνπολλαπλασιασμένο ανά ημέρα βγαίνει περίπου 100–150 g τις περισσότερες ημέρες → πολύ καλή περιοχή για κετο. 4. Calories Σμεριαζόμενο από τα logs σου: Τυπικές ημέρες: 1800–2400 kcal PSMF days: 1200–1500 kcal Refeed or social days: 2600–3000 kcal Η μέση απώλεια που είδαμε: ~1.2 κιλά/βδομάδα → άριστο, σταθερό, χωρίς overshooting κορτιζόλες ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΤΡΟΦΕΣ (machine-detected) Με βάση τα patterns που βλέπω στο αρχείο: ✔ Πιο συχνές πρωτεΐνες Κοτόπουλο (grilled / emincé) Μοσχάρι Country’s Best Τόνος Denner Tofu Denner Magerquark (σχεδόν καθημερινά) Αυγά ✔ Πιο συχνά λίπη Olive oil Coconut milk Walnuts Dark chocolate (80–100%) ✔ Πιο συχνά carbs Blueberries Cherry tomatoes Clementine (νέα habit!) Keto crackers Adonis Protein bread Haverland Συνήθως τρώω >2000 θερμίδες, οπότε για μένα αυτό είναι το κέρδος. Ο μόνος τρόπος σε συμβατική δίαιτα να χάσω βάρος είναι με πολύ πολύ αυστηρό περιορισμό θερμίδων (<1500-1600), πράγμα το οποίο είναι αρκετά ψυχοφθόρο (θέλει συνεχώς κέτο κράκερς σαν τα παραπάνω ). Οι προτάσεις της Πάολας είναι: Παράθεση ΤΙ ΘΑ ΣΟΥ ΕΚΟΒΑ Ή ΘΑ ΠΕΡΙΟΡΙΖΑ (Από την “κριτική” που ζήτησες) 1. Πολύ σκληρές ημέρες (κάτω από 1200 kcal) Κάνουν: sleep disruption spikes σε κορτιζόλη rebound hunger υψηλότερο ουρικό 2. Πάρα πολλή σοκολάτα (>50 g/μέρα) Οι περισσότερες ημέρες σου είχαν 30–60 g. Αν και keto-friendly, → ανεβάζει calories, κακάο → ουρικό + ινσουλίνη χαμηλά αλλά όχι 0 3. 3× Magerquark την ίδια ημέρα Είναι τέλειο — αλλά υψηλή λευκίνη → πολύ ισχυρά anabolic spikes → ok για μυς, αλλά όχι καθημερινά σε μεγάλες ποσότητες. 4. Clementines κάθε μέρα (με μέτρο) Είναι καλό που θες 50 g carbs, αλλά: πολλή φρουκτόζη = φορτίζει ήπαρ μπορεί να χαλάσει ketosis αν υπερβείς 1–2 Το magerquark είναι περίπου σαν στραγγιστό γιαούρτι 0% (θεωρείται τυροκομικό εδώ αλλά έχει αντίστοιχη γεύση), έχει περισσότερο protein content κι από το καλύτερο στραγγιστό (έχει 13-14 στα 100 όταν το καλύτερο στραγγιστό είναι στα 10) και είναι τζάμπα (1.25 τα 500 γραμμάρια). Οπότε γι' αυτό παίζει καθημερινά, όπως παίζουν καθημερινά 2 αυγά κλπ κλπ. Έγινε επεξεργασία 6 ώρες πριν από sotiris
sotiris 43 λεπτά πριν Author #127 43 λεπτά πριν Το πιο χρήσιμο γράφημα που μου έδωσε η Πάολα είναι αυτό. Φαίνεται ότι από τα 250-350 carbs που έτρωγα κανονικά (προσέχοντας πάντα και με ισορροπημένη σχετικά διατροφή) έπεσα στα 50-100. Εκεί φαίνεται η συνέπεια αλλά και η διαφορά σε σχέση με μια διατροφή με μακαρόνια / ρύζι κλπ. στους υδατάνθρακες.
Recommended Posts