giorgos th. Οκτώβριος 10, 2006 #41 Οκτώβριος 10, 2006 anousie πολυ το ψαχνεις το θεμα...το μεγαλο λαθος το εχεις κανει ηδη...οποτε η πουλας και πας pci-ex η παιρνεις 7800gs..τα υπολοιπα ειναι αλλα λογια ν`αγαπιομαστε..
Blinky Οκτώβριος 10, 2006 #42 Οκτώβριος 10, 2006 Με δεδομενο οτι θα μεινεις με την 6600gt και οτι δεν εχεις τη διαθεση να ασχοληθεις να πουλησεις μεταχειρησμενα κομματια, συμφωνω οτι εκανες την πιο σωστη επιλογη με το να αναβαθμισεις μονο τον CPU, ασχετα αν τα 255ε ο 4400+ δε τα αξιζει και στη θεση σου θα επαιρνα καποιον αλλο 939 Χ2 (πχ 4600+ που θα τον ευρισκες φτηνοτερα).Αλλα βλεπω οτι ψαχνεσαι για καρτα....αν ειναι να αλλαξεις και την καρτα τοτε ολα οσα εγραψα πριν ισχυουν. Και μονο οτι η ιδια καρτα σε pci-e ειναι 100 ευρω φτηνοτερη απο την agp νομιζω τα λεει ολα και δεν αφηνει περιθωρια αμφισβητησης του τι συμφερει.Και οσο για την τεχνολογια, αυριο που θα σερνεται οποια καρτα και να παρεις σημερα στο DX10 , αν ειχες pci-e θα μπορουσες να αναβαθμισεις μονο την καρτα....τωρα, και με τη λογικη σου οτι παρεις να ξερεις οτι θα το κρατησεις μεχρι να το πεταξεις ολο το συστημα.Εγω επιμενω, μεινε με την 6600gt εκτος και αν βρεις καποια ευκαιρεια σε μεταχειρησμενη καρτα της κλασης 6800gt/ultra , ή x850 σε agp. Γιατι οτιδηποτε κατωτερο δε θα σου δωσει αισθητη διαφορα απο την 6600, και οτιδηποτε καλυτερο (και καινουριο) θα κοστισει πολυ, επενδυση που δεν αξιζει σε ενα πεθαμενο socket.ΥΓ : τωρα ειδα το edit σου, δυσχτυχως (για σενα) η 7900gs μαλιστα ειναι και καλυτερη απο την 7800gs, 20 pipelines vs 16. Για να καταλαβεις και πως εξηγηται αυτο, επειδη τo μεριδιο αγορας των AGP πλεον ειναι μικρο, οι λιγες AGP που βγαινουν ειναι ακριβοτερες απο τις αντιστοιχες pci-e, και για λογους κοστους παραγωγης (λιγοτερα παραγωμενα κομματια) και επειδη ξερουν οτι οποιος εχει agp (σαν και εσενα) ειναι αναγκασμενος να τους τα σκασει αφου δε μπορει να εχει σαν ανταγωνιστικη επιλογη το pci-e...
anousios Οκτώβριος 10, 2006 Author #43 Οκτώβριος 10, 2006 καπου τα μπερδευετε, παντως ειναι μεγαλο λαθος να θεωρειτε χαζους οποιους προτιμουν και αγοραζουν Χ2 amd αντι για conroe.
f117 Οκτώβριος 10, 2006 #44 Οκτώβριος 10, 2006 OFF!@anousios μπα δεν έχει καεί τπτ ακόμη....μόνο μια μητρική έχω πάρει στο χέρι....λολ...καμμένος απο παιχνίδια pc net γυναίκες......OFFπούλα εδώ στο thelab την Motherboard κ την CPU σου.......θα πάρεις κάποια λεφτά....και μετά περνεις μια NEW μητρική ...... 70 ευρώ..... ΑΣΤΕΡΙ......μετά πουλάς και την 6600GT....άρα 3200+Motherboard+6600gt για πούλημα και μετά αγοράζεις μια 7900gt+μία Motherboard.....ΑΝΕΤΟΣ
anousios Οκτώβριος 10, 2006 Author #45 Οκτώβριος 10, 2006 xkandreas,δε καταλαβες τι εγραψα και μη μου βαζεις λογια που δεν ειπα. Πότε ειπα εγω οτι οσοι αγοραζουν ιντελ ειναι χαζοι?? Και πότε ειπα χαζους αυτους που δινουν συμβουλες για best buy? Διαβαζε πιο προσεκτικα σε παρακαλω.giorgos th,δεν εχω κανει κανενα μεγαλο λαθος και το εξηγησα αναλυτικα. Αντιθετα εκανα τη καλυτερξ επιλογη απ τη στιγμη που δεν ηταν δυνατο(ουτε και συνεφερε) να τα ξυλωσω ολα για να αλλαξω πλατφορμα. blinky,απο που συμπερανες οτι ο 4400+ δεν αξιζει? Αυτα τα λενε οι ανταγωνιστες του στην ιντελ, φυσικα και αξιζει. Ποιος σου ειπε οτι ο 4600+ εκανε φτηνοτερα?... Οπως και ναχει εγω αρχικα πηγα για 3800+΄αλλα ολοι οι Χ2 s939 εξαφανιστηκαν ξαφνικα και βρηκα μονο τον 4400.Αυτο που θελωνα εξακριβωσω γιατι δε το γνωριζα, ειναι εαν οι pci-xpress καρτες ειναι στα αντιστοιχα μοντελα τοσο φτηνοτερες οσο λες. Γιατι να ειναι ακριβη μια καρτα που σβηνει αρα εχει και μικρη κινηση??Επιμενεις να μιλας για..."πεθαμενο socket". Φιλε μου αυτη ειναι ανοητη νοοτροπια..Αν εγω τη κανω τη δουλεια μου τι σημασια εχει αν δεν εχω το τελευταιο socket της αγορας? Αλλωστε κι αυτο που εχεις εσυ αυριο θα πεθανει με τη σειρα του!F117,Μητρικη, A 3200+, μνημες και vga μου εχουν στοιχισει 700...Ποιος θα τα αγοραζε απο δω, οπως λες, και ποσο??...
JohnnyX Οκτώβριος 10, 2006 #46 Οκτώβριος 10, 2006 Δε παρατηρησα τη διαφορα τιμης μεταξυ της 7800 gs και των pci-x μοντελωνΚατοπιν τουτου προτινω αλλαγη σε 939 pci-x motherboard (για να κρατησεις και τα 2 gb μνημης που τωρα ειναι πανακριβα !) και αγορα μιας pci-x καρτας γραφικων Η αν τα λεφτα της 7800gs ειναι πολλα (και ειναι) δες κατι πιο συντηριτικο οπως http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.516113. Τωρα ποσο καλυτερη ειναι αυτη απο την 6600gt φαινεται απο εδω http://xtreview.com/review140.htmΠαρεπιπτοντως ριξε μια ματια εδω http://www.tomshardware.com/2006/09/26/the_best_gaming_video_cards_for_the_money/Δεν ηξερα οτι υπαρχει 7600 GT AGP !
steve_m Οκτώβριος 10, 2006 #47 Οκτώβριος 10, 2006 anousie :Ο τιτλος που εχεις βαλει στο θεμα δειχνει ατομο με απαιτησεις στα γραφικα. Το περιεχομενο βεβαια ειναι ασυναρτητο.Δε μπορει να ζητας καρτα για "θηριο" cpu και μετα να λες δε δινω 300.
f117 Οκτώβριος 10, 2006 #48 Οκτώβριος 10, 2006 @anousios....γιατί να πουλήσεις τις μνήμες σου?????7900gt+939motheboardμεPCI-E=200+70=270.....< 7800gs=280......και δεν πουλάς ΤΠΤ........edit.....καλύτερη βέβαια η 7900gt έτσι......
Blinky Οκτώβριος 10, 2006 #49 Οκτώβριος 10, 2006 ειπα εγω οτι δεν αξιζει ο 4400+? Ειπα πως δεν αξιζει τα 255 ευρω! εχει διαφορα...Επισης , ναι ο 4600+ ηταν φτηνοτερος, γιατι ο 4400+ εχει 1mb cache και τον χρυσοπουλουσαν εντελως δυσαναλογα με την πραγματικη του αξια.Το πεθαμενο socket αφορουσε το agp και οχι τη μητρικη....τωρα τη δουλεια σου θα την κανεις, οταν βγει το DX10 δε θα μπορεις να κανεις τιποτα μαλλον.Bottom line, αφου δε θες να πουλησεις, μεινε με οτι εχεις, οτι αλλο και να παρεις τωρα μονο χειροτερη θα κανει την κατασταση. Μεινε με οτι εχεις και κανε τη δουλεια σου οπως λες, και σε κανα χρονο παρε νεο μηχανημα απο την αρχη.
kaynd Οκτώβριος 10, 2006 #50 Οκτώβριος 10, 2006 Οι PCI X κάρτες γραφικών δεν είναι γενικά ταχύτερες μονό και μονό επειδή είναι PCI X.Όλα τα παιδιά σου εξήγησαν ότι επειδή κυκλοφορούν πολύ στην αγορά έχουν καλύτερο βαθμό απόδοσης τιμής.Είναι απλό αλλά δε θες να το καταλάβεις.Το καλύτερο που μπορείς να πάρεις σε agp είναι η 7800gs agp που κάνει γύρω στα 300ε. Με 200e μπορείς να πάρεις μια 7900gs PCI X που είναι αρκετά καλύτερη από την 7800gs Και μένουν άλλα 100ε για να πάρεις μια καλή μητρική 939 πάντα ddr1.Με τα ίδια λεφτά παίρνεις καλύτερες επιδώσεις + επιπλέων επεκτασιμότητα για το μέλλον κι εσύ συνεχίζεις να το θεωρείς χαζό Επίσης σου μένει η παλιά σου μητρική να την πουλήσεις και να μειώσεις ακόμα περισσότερο τα λεφτά που θα δώσεις αλλά μπορείς και να τη κρατήσεις να την καμαρώνεις.Αν έτσι και αλλιώς δε θέλεις να δώσεις τόσα λεφτά πες το να μη σε πριζουμε απλά έχε στο νου σου για καμιά αγγελία κατά διαστήματα πούλιουνται 6800gt gs U μεταχειρισμένες που παίζουν κοντά στα 140ε (ναι ναι ξερώ ότι δε σου αρέσουν τα μεταχειρισμένα γιατί έχουν χάσει την παρθενιά τους αλλά εγώ το λέω)Θα δεις αρκετή διαφορά από την 6600gt, απλά θα πρέπει να μην έχεις την απαίτηση να παίζεις τελευταία βαριά παιχνίδια με υψηλά settings.Επίσης όταν μιλάμε για αγορές και πωλήσεις pc hardware δε μιλάμε για το μοναστηράκι όλα τα forums τεχνολογίας και υπολογισμών έχουν τομέα για αγορές & πωλήσεις
anousios Οκτώβριος 10, 2006 Author #51 Οκτώβριος 10, 2006 Αρχική απάντηση από Blinky ειπα εγω οτι δεν αξιζει ο 4400+? Ειπα πως δεν αξιζει τα 255 ευρω! εχει διαφορα...Επισης , ναι ο 4600+ ηταν φτηνοτερος, γιατι ο 4400+ εχει 1mb cache και τον χρυσοπουλουσαν εντελως δυσαναλογα με την πραγματικη του αξια.Το πεθαμενο socket αφορουσε το agp και οχι τη μητρικη....τωρα τη δουλεια σου θα την κανεις, οταν βγει το DX10 δε θα μπορεις να κανεις τιποτα μαλλον.Bottom line, αφου δε θες να πουλησεις, μεινε με οτι εχεις, οτι αλλο και να παρεις τωρα μονο χειροτερη θα κανει την κατασταση. Μεινε με οτι εχεις και κανε τη δουλεια σου οπως λες, και σε κανα χρονο παρε νεο μηχανημα απο την αρχη. Γιατι δεν αξιζει 255 ο 4400+? Eπειδη δεν τον εχεις? Κι εγω λοιπον σου λεω οτι δεν αξιζει οσα πηρες τον conroe (χο χο χο...)Αποκλειεται ο 4600 να εκανε λιγοτερο απ τον 4400...φυσικα. 1 MB cache ειναι μεγαλη υποθεση και δε το χρυσοπουλουσαν δυσαναλογα οπως λες αλλα οσο επρεπε. Ελεος με την επιμονη προσπαθεια σου να απαξιωσεις εναν τετοιο επεξστη επειδη δεν ειναι ιντελ...Το καταλαβα οτι το πεθαμενο αφορουσε το agp...Kαι το pci-x αυριο θα ειναι με τη σειρα του πεθαμενο...και λοιπον?Ασφαλως και δεν θα κανει χειροτερη τη κατασταση στο συστημα μου αν βελτωσω κατι. πχ. τη καρτα.
f117 Οκτώβριος 10, 2006 #52 Οκτώβριος 10, 2006 ore anousios ..... άλλο προσπαθούμε να σου πούμε όλοι.....το συμφέρον σου για τα λεφτά σου και για την απόδοση του υπολογιστή σου είναι να πας σε μια motherboard με pci-e και μια κάρτα pci-e με την ΙΔΙΑ δαπάνη σε λεφτά......ΟΧΙ με ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ χρήματα.......δεν μπορώ να καταλάβω τι σε πειράζει... :S
giorgos th. Οκτώβριος 10, 2006 #53 Οκτώβριος 10, 2006 γιατι με τα ιδια λεφτα παιρνεις εναν Core Duo ο οποιος ειναι ανωτερος..πως να το κανουμε δηλαδη..να καταργησουμε τα γεγονοτα??
ergotelis Οκτώβριος 10, 2006 #54 Οκτώβριος 10, 2006 Noμίζω παιδιά με το συγχώριο ότι χάνουμε το χρόνο μας....Η κουβέντα έχει καταντήσει ανούσια, αν ήμουν admin θα το έκανα Lock,όλο τα ίδια και τα ίδια λέμε.Νo hard feelings Ανούσιε, αλλά αν θες καταλαβαίνεις κάποια πράγματα στα οποία συμφωνούμε όλοι όσοι σου απαντήσαμε εδώ μέσα, έχει καλώς, αλλιώς μπορείς να νομίζεις ότι θες και να μη χάνουμε το χρόνο μας προσπαθώντας να σου πούμε ότι 1+1 κάνει 2.
kaynd Οκτώβριος 10, 2006 #55 Οκτώβριος 10, 2006 Αρχική απάντηση από anousiosΤο καταλαβα οτι το πεθαμενο αφορουσε το agp...Kαι το pci-x αυριο θα ειναι με τη σειρα του πεθαμενο...και λοιπον? Μαν τώρα θα αγοράσεις κάρτα γραφικών όχι αύριοΌταν θα πεθάνει το PCI Χ o X2 σου θα είναι όπως είναι τώρα ένας PIIIΌσο για τον core duo φυσικά και αν ήταν να αγοράσει τώρα cpu δε θα συνέφερε να πάρει έναν X2 Αφού στα ιδία λεφτά ο core duo είναι καλύτερος Αλλά αφού έχει ήδη x2 όχι δε τον συμφέρει να πάει σε core duo γιατί θα πρέπει να αλλάξει όλο το σύστημα του για όχι ανάλογη αύξηση των επιδόσεωνΗ μητρική + κάρτα γραφικών vs κατώτερη κάρτα γραφικών όμως κάνει νιαου νιαου στα κεραμιδιά
kaynd Οκτώβριος 10, 2006 #56 Οκτώβριος 10, 2006 Αρχική απάντηση από ergotelis Noμίζω παιδιά με το συγχώριο ότι χάνουμε το χρόνο μας....Η κουβέντα έχει καταντήσει ανούσια, αν ήμουν admin θα το έκανα Lock,όλο τα ίδια και τα ίδια λέμε. +1
mariosalice Οκτώβριος 10, 2006 #58 Οκτώβριος 10, 2006 Πήγαινε σε PCIe και μην πετάς τα λεφτά σου σε AGP.Μια μητρική μεταχειρισμένη δεν είναι πρόβλημα.Δες λοιπόν τις αγγελίες και αγόρασε από εκεί. Δεν θα χάσεις.Νομίζω ότι όλοι το ίδιο σου λέμε.
vdeseris Οκτώβριος 10, 2006 #59 Οκτώβριος 10, 2006 Όλοι το ίδιο λέμε αλλά κάποιος δεν θέλει να καταλάβει....Και για να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα η 7800gs έχει 16 pipelines μόνο και χαμηλούς χρονισμούς ενώ η 7900gs 20 pipelines και πολύ ψηλότερα ρολόγια. Και φυσικά είναι και 100 φθηνότερη (η 7900). Οπότε δεν υπάρχει σύγκριση πιστεύω...
ergotelis Οκτώβριος 10, 2006 #60 Οκτώβριος 10, 2006 Αρχική απάντηση από vdeseris Όλοι το ίδιο λέμε αλλά κάποιος δεν θέλει να καταλάβει....Και για να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα η 7800gs έχει 16 pipelines μόνο και χαμηλούς χρονισμούς ενώ η 7900gs 20 pipelines και πολύ ψηλότερα ρολόγια. Και φυσικά είναι και 100 φθηνότερη (η 7900). Οπότε δεν υπάρχει σύγκριση πιστεύω... Και αν το ψάξει λίγο ίσως βρει 7900gt..... με 200ευρώπουλα συνολικό κόστος, αν πουλήσει το μόμπο του και πάρει άλλο με τα ίδια λεφτά, που νομίζω είναι σχεδόν εφικτό....
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.