Jump to content



How To: Cracking WEP


Recommended Posts

Ανοίγω το συγκεκριμένο θέμα μετά από πολύ σκέψη, αφού δεν ήμουν/είμαι σίγουρος για το αν θα κάνω καλό ή ζημιά. Με άλλοθι το γεγονός ότι αυτά που θα γράψω μπορείς να τα βρείς άνετα κάνοντας search στο google τον τίτλο, και με σκοπό να καταλάβει ο κόσμος τι μπορεί να πάθει αν δεν κλειδώνει το δίκτυο του αξιοπρεπώς, αρχίζω, (αν το θέμα ενοχλεί, παρακαλώ να ειδοποιηθώ και θα το κάνω edit εγώ)

Το wep όπως έχει ειπωθεί αρκετές φορές είναι πλέον άχρηστο. Εαν έχετε μια ασύρματη κάρτα δικτύου με ένα search σε μεγάλη πόλη, ή ακόμη και στο Αιτωλικό των 7k κατοίκων, θα βρείτε κάμποσα APs. ’λλα ανοιχτά, άλλα με wep και άλλα με wpa(σιγά μην βρείτε με wpa, εγώ δεν έχω βρεί κανένα μέχρι τώρα).

Στα ανοιχτά, μπορείτε να συνδεθείτε άνετα και να αρχίσετε τις εργασίες σας, ήσυχοι.

Σε αυτά με το wep θα αναφερθούμε παρακάτω.

Αυτά με το wpa, τα αφήνουμε προς το παρόν, αφού θα μπορούσαμε να εφαρμόσουμε τον τρόπο του wep, αλλά αν ο άλλος χρησιμοποιεί wpa θα έχει βάλει και μεγάλο κλειδί και mac filtering και τα συναφή, οπότε δεν αξίζει τον κόπο.

ΕΞΗΓΩ ΠΩΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΩ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΤΙΜΗΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙ ΤΙΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΤΟΥ.

Έχετε υπόψιν σας πως δεν υπάρχει μόνο το θέμα του χαμένου bandwidth αλλά, και το θέμα του packet sniffing. Έτσι ο άλλος μπορεί να δει κωδικούς, internet traffic κτλ. ΑΝΕΤΑ!

Όποιος θεωρεί ότι έτσι δίνω στους "κλέφτες" τα κλειδιά, ας προσπαθήσει να κάνει τον κόσμο να αλλάξει κλειδαριά.

Κατεβάζουμε το BackTrack2. Το καίμε σε ένα cd και μπουτάρουμε με αυτό. Πατάμε enter όταν θα γράψει boot:

Γράφουμε

login: root

pass:toor

και startx για να αρχίσει

Προφανώς έχουμε στο pc ασύρματη κάρτα δικτύου με δυνατότητα monitor. (όλες με prism2 μπορούν, αλλά έχω την εντύπωση πως οι περισσότερες μπορούν, εγώ έχω μια usr maxg και μια χαρά είναι).

Ανοίγουμε την κονσόλα που είναι το δεύτερο εικονίδιο κάτω αριστερά. Γράφουμε

iwconfig

Και στην λίστα με τα δίκτυα κοιτάμε το όνομα του ασύρματου (από τώρα και στο εξής eth1)

Κλείνουμε την κονσόλα, και παμε στο πρώτο εικονίδιο κάτω αριστερά. Το ανοίγουμε, παμε τέρμα πάνω στο BackTrack, στην συνέχεια Radio Network Analysis, μετα 80211, All, και μετά στο γνωστό Kismet.

Το kismet είναι ρυθμισμένο ήδη να βάλει την κάρτα σε monitor, όταν ανοίξει, δείχνει τα διαθέσιμα ασύρματα δίκτυα...

Πατάμε s και στη συνέχεια c για να βάλει τα δίκτυα σε σειρά με βάση το channel που εκπέμπουν. Αν θέλετε πατήστε m για να το κάνετε να σκάσει (εμένα με εκνευρίζει ο θόρυβος που κάνει σε κάθε πακέτο).

Πατάμε L (κεφαλαίο L δηλ. shift+L) για να κλειδώσει το kismet στην επιλογή που θέλουμε. Πατάμε enter και σημειώνουμε το ssid, το bssid και το channel. Πατάμε q για να βγούμε, και Q για να κλείσει το kismet.

Ανοίγουμε την κονσόλα πάλι και πληκτρολογούμε,

airodump-ng eth1 --ivs -w capture --bssid ff:ff:ff:ff:ff:f1 --channel 1 και enter

όπου eth1 το όνομα που είδαμε στο iwconfig,

όπου ff:ff:ff:ff:ff:f1 το bssid του στόχου που γράψαμε απο το kismet,

όπου (channel) 1 το κανάλι που γράψαμε από το kismet,

όπου capture το όνομα του αρχείου που αποθηκεύουμε,

Με την airodump-ng ... --ivs καταγράφουμε στο αρχειο(capture.ivs) που καθορίσαμε στην -w, τα πακέτα που "ακούμε" από το ΑP με bssid ff:ff:ff:ff:ff:f1, δηλαδή από το στόχο μας.

Για το σπάσιμο 64bit κλειδιού θέλουμε από 50k έως 200k πακέτα, και ενός 128bit κλειδιού από 200k έως 700k!!

Όπως θα διαπιστώσατε, τα πακέτα είναι πολλά και ο ρυθμός μικρός. Θα αργήσουμε όπως φαίνεται. Πρέπει λοιπόν να επισπεύσουμε την διαδικασία.

Αφήνουμε ανοιχτό το airodump-ng, ανοίγουμε νέα κονσόλα και γράφουμε,

aireplay-ng eth1 -a ff:ff:ff:ff:ff:f1 --deauth 0 και enter

όπου eth1 το όνομα που είδαμε στο iwconfig,

όπου ff:ff:ff:ff:ff:f1 το bssid του στόχου που γράψαμε απο το kismet,

με την aireplay-ng ... --deauth 0 λέμε στο AP να αποσυνδέσει όλους τους clients. Έτσι όταν ξαναπροσπαθήσουν να συνδεθούν θα δούμε τα πακέτα να ανεβαίνουν. Μπορούμε στην εντολή να πρσθέσουμε -c ff:ff:ff:ff:ff:f2 πριν το --deauth, όπου ff:ff:ff:ff:ff:f2 η mac του client (φαίνεται στο kismet), οπότε και θα αφαιρέσουμε το 0 από το τέλος.

Και πάλι όμως τα πακέτα δεν ανεβαίνουν γρήγορα, αφήστε που αν συνεχίσουμε να αποσυνδέουμε τους clients κάποιος θα καταλάβει κάτι.

Πατάμε ctrl+c για να σταματήσει το deauth. Γράφουμε,

aireplay-ng eth1 -b ff:ff:ff:ff:ff:f1 -m 68 - n 68 -h ff:ff:ff:ff:ff:ff --arpreplay

όπου ff:ff:ff:ff:ff:f1 το bssid του στόχου που γράψαμε απο το kismet,

Με αυτήν κάνουμε το εξής: Προσπαθούμε να βρούμε ένα πακέτο( πιο σωστά να κάνουμε capture), το οποίο να περνά από το AP για αληθινό, προσπαθούμε δηλαδη να το ξεγελάσουμε στέλνοντας το πακέτο που πιάσαμε, ξανα και ξανα, δημιουργώντας κυκλοφορία. Κάποια στιγμη θα δείτε "(got 1 ARP requests), sent ## packets...". Τότε θα δείτε τα πακέτα στο airodump να εκτοξεύονται.

Αφήστε το airplay να στέλνει πακέτα και το airodump να αποθηκεύει. Έχουμε σχεδόν τελειώσει...

Ανοίγουμε άλλη μια κονσόλα και γράφουμε,

aircrack-ng -f 2 -b ff:ff:ff:ff:ff:f1 -n 128 -q capture*.ivs και enter EDIT: διόρθωση (ευχαριστώ Voudas)

όπου ff:ff:ff:ff:ff:f1 το bssid του στόχου που γράψαμε απο το kismet,

όπου, 128 τα bit του κλειδιού (64/128/256/512),

όπου capture το όνομα του αρχείου που καταγράφει το airodump,

Με την airocrack-ng -f 2, ψάχνουμε στο αρχείο που αποθηκεύει το airodump για το κλειδί .

Όταν το aircrack τελειώσει θα έχουμε στην οθόνη μας το κλειδί του δικτύου. Για ένα 128 με καλό σήμα, δεν πρέπει να πάρει πάνω από 20 λεπτά. Με μία γραμμή σήμα, και χωρίς clients συνδεμένους έκανα όλη νύχτα να μαζέψω τα πακέτα.

Το BackTrack2 είναι πολύ καλό εργαλείο και για honeypots. Τα hoeypots είναι ψεύτικα APs, με πιασάρικα ονόματα συνήθως που στήνονται για να συνδέεστε νομίζοντας ότι ο ιδιοκτήτης είναι βλάκας και το άφησε ανοιχτό, και καταγράφουν το traffic σας. Προσοχή λοιπόν.

Το σπάσιμο γίνεται και με άλλα linux, με τα airodump, aircrack, aireplay και kismet που τα κατεβάζετε εύκολα. Οι εντολές μπορεί να είναι διαφορετικές ανάλογα με την έκδοσή τους.

Είδατε τι απλό είναι? Περάστε σε WPA λοιπόν.

Το WPA είναι πολύ καλύτερη μέθοδος, με ένα passphrase αρκετά μεγάλο, όπως s1g@mhnm3vre1p0t3k@n3n45p4p4r@5 δεν νομίζω ότι θα έχετε κανένα πρόβλημα. Επιθέσεις βέβαια υπάρχουν, ίσως σε άλλο how to. Υπάρχουν εδώ πολλοί πιο έμπειροι από μένα, για να γράψουν tutorials. Η διαδικασία είναι σχεδόν ίδια, μόνο που καταγράφουμε όλα τα πακέτα και όχι μόνο τα ivs, και ψάχνουμε με brute force και όχι με στατιστικές μεθόδους, οπότε και γίνεται αρκετά δύσκολο, αν όχι απίθανο.

Τυχόν συστάσεις/διορθώσεις, ευπρόσδεκτες, νέος είμαι στα ασύρματα.;)

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα. trendy, ένας από τους λόγους που ασχολήθηκα, είναι και γιατί στο awmn όλοι είναι απρόθυμοι να βοηθήσουν αν το πρόβλημά σου δεν αφορά το awmn. Γεγονός που βρίσκω τουλάχιστον ρατσιστικό. Είναι ...αμαρτία να υπάρχει τέτοια γνώση και να είναι περιορισμένη.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Βοηθάμε όλους όσους θέλουν να ασχοληθούν με την ασύρματη δικτύωση χομπύστικα και με ανοιχτό προσανατολισμό. Έχουμε βοηθήσει και εξακολουθούμε να βοηθάμε άτομα από άλλες πόλεις, αρκεί ο σκοπός τους να είναι ένα ανοιχτό δίκτυο και όχι η σύνδεση 2-3 φίλων για να μοιράσουν τη dsl, ή το εμπορικό δίκτυο ενός επίδοξου wisp.

Link to comment
Share on other sites

ωραίος man;):T:

μια ερώτηση, το τελευταίο στάδιο το ξεκινάς αφού μαζέψεις 200k πακέτα ή και παράλληλα αν έχςεις περάσει έστω τα 50k?? επίσης το αρχείο capture το βρίσκει μόνο του? μου βγάζει no such file or directory (το airodump ακόμα τρέχει κ γράφει)

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από Voudas

ωραίος man;):T:

μια ερώτηση, το τελευταίο στάδιο το ξεκινάς αφού μαζέψεις 200k πακέτα ή και παράλληλα αν έχςεις περάσει έστω τα 50k?? επίσης το αρχείο capture το βρίσκει μόνο του? μου βγάζει no such file or directory (το airodump ακόμα τρέχει κ γράφει)

Το αρχίζεις παράλληλα με το airodump, αν δεν έχει αρκετά θα σου γράψει not enough packets. Στο capture έβαλες *? Κάνε ένα dir πριν το aircrack και θα το δεις το capture. Απλά θέλει αστεράκι, γιατι δημιουργεί αρχεία με τη μορφή filename-01.ivs, δηλαδη στην dir θα δεις capture-01.ivs capture-02.ivs κτλ. Με το αστεράκι τα κοιτάει όλα. Αν στην aircrack δεν βάλεις -q θα δεις και τα αρχεία που κοιτάει.

Με τι ρυθμό ανεβαίνουν τα πακέτα μετά το --aireplay? Πρέπει να έχεις περί τα 200/sec και άνω αν είναι όλα καλά.

Αρχική απάντηση από trendy

Βοηθάμε όλους όσους θέλουν να ασχοληθούν με την ασύρματη δικτύωση χομπύστικα και με ανοιχτό προσανατολισμό. Έχουμε βοηθήσει και εξακολουθούμε να βοηθάμε άτομα από άλλες πόλεις, αρκεί ο σκοπός τους να είναι ένα ανοιχτό δίκτυο και όχι η σύνδεση 2-3 φίλων για να μοιράσουν τη dsl, ή το εμπορικό δίκτυο ενός επίδοξου wisp.

Φίλε μου, επειδή διάβασα αρκετά θέματα, μέχρι να εξοικειωθώ με τις έννοιες των ασύρματων, είδα ότι σε οποιαδήποτε ερώτηση του στύλ, "help, θέλω να μοιραστώ την dsl μου με το γείτονα", ή και καλύτερα του στύλ "help, πως θα δικτυώσω 2 airlive με απόσταση 500μ" και μετά "πως θα κάνω δίκτυο μεταξύ του ρουτερ και του airlive", (ερωτήσεις που είχα και γώ αλλά προτίμησα να μην κάνω), η απάντηση ήταν, το δίκτυο έχει σχέση με το awmn?. Απ ότι κατάλαβα και στο εσωτερικό του υπάρχουν κλίκες που δρούν αυτόνομα. Εγώ είμαι της άποψης ότι εφόσον έχεις φόρουμ σχετικό με ασύρματα δίκτυα, θα πρέπει να βοηθάς όλο τον κόσμο. Δεν καταλαβαίνω την λογική του, υπάρχουμε για να εξυπηρετούμε μόνο το δίκτυό μας. Λειτουργείστε το φόρουμ μόνο εσωτερικά τότε. Τέλος πάντων. Δεν κατηγόρησα ούτε εσένα, ούτε κανέναν προσωπικά. Απλά γράφτηκα στο φόρουμ και μου δημιουργήθηκε αυτή η εντύπωση, χωρίς καν να κάνω πόστ.

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από bleo8onhs

Το αρχίζεις παράλληλα με το airodump, αν δεν έχει αρκετά θα σου γράψει not enough packets. Στο capture έβαλες *? Κάνε ένα dir πριν το aircrack και θα το δεις το capture. Απλά θέλει αστεράκι, γιατι δημιουργεί αρχεία με τη μορφή filename-01.ivs, δηλαδη στην dir θα δεις capture-01.ivs capture-02.ivs κτλ. Με το αστεράκι τα κοιτάει όλα. Αν στην aircrack δεν βάλεις -q θα δεις και τα αρχεία που κοιτάει.

Με τι ρυθμό ανεβαίνουν τα πακέτα μετά το --aireplay? Πρέπει να έχεις περί τα 200/sec και άνω αν είναι όλα καλά.

το πρωί δε μπορούσα να ανοίξω το αρχείο... τώρα το ανοίγω αλλά έχει μέινει στα 10-15 #/sec (κ έχει βρει 3 ARP κ έχει στείλει 200.000+ πακέτα) ενώ το πρωί ανέβαινε full μετά το aireplay... το παλεύω...

edit: με ένα restart τα πακέτα ανέβηκαν κατά πολύ (60-70)

όμως έχω άλλο προμπ... όταν ανοίγω το ivs μου λέει πχ read 130.000 packets και από κάτω no network found, exiting

με dir βλέπω και ένα cap αρχείο... αν ανοίξω αυτό μου λέει αυτό που λες not enough packets Kλπ και τόσα θέλω για τόσα bit code Kλπ κλπ αλλά βλεπει μόνο 8 πακέτα...

καμιά ιδέα???

edit2: έβγαά το -m ff:ff:ff:ff:ff:f1 στο aircrack-ng -f 2 -b ff:ff:ff:ff:ff:f1 -m ff:ff:ff:ff:ff:f1 -n 128 -q capture*.ivs και δούλεψε με τη μία... key found...

Link to comment
Share on other sites

Δεν δουλευε γιατί έγραψα λάθος την εντολή...

Θα το διορθώσω. Δεν είναι ωραίο αυτό το key found...?

To -m δεν δούλευε μάλλον γιατί το airodump χρησιμοποιεί την κάρτα δικτύου. Θα το κοιτάξω γιατί σε μένα δουλεύει.

To mac filtering δεν παρέχει ασφάλεια, αφού μπορώ να δω την δικιά σου mac από το kismet και να την αντιγράψω. Να πετάξω εσένα και να μπώ εγώ. ’σε που δεν χρειάζεται να παίρνω internet από σένα, αλλά απλά να ακούω τι λές.

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από bleo8onhs [Σήμερα, στις 17:29]

Φίλε μου, επειδή διάβασα αρκετά θέματα, μέχρι να εξοικειωθώ με τις έννοιες των ασύρματων, είδα ότι σε οποιαδήποτε ερώτηση του στύλ, "help, θέλω να μοιραστώ την dsl μου με το γείτονα", ή και καλύτερα του στύλ "help, πως θα δικτυώσω 2 airlive με απόσταση 500μ" και μετά "πως θα κάνω δίκτυο μεταξύ του ρουτερ και του airlive", (ερωτήσεις που είχα και γώ αλλά προτίμησα να μην κάνω), η απάντηση ήταν, το δίκτυο έχει σχέση με το awmn?. Απ ότι κατάλαβα και στο εσωτερικό του υπάρχουν κλίκες που δρούν αυτόνομα. Εγώ είμαι της άποψης ότι εφόσον έχεις φόρουμ σχετικό με ασύρματα δίκτυα, θα πρέπει να βοηθάς όλο τον κόσμο. Δεν καταλαβαίνω την λογική του, υπάρχουμε για να εξυπηρετούμε μόνο το δίκτυό μας. Λειτουργείστε το φόρουμ μόνο εσωτερικά τότε. Τέλος πάντων. Δεν κατηγόρησα ούτε εσένα, ούτε κανέναν προσωπικά. Απλά γράφτηκα στο φόρουμ και μου δημιουργήθηκε αυτή η εντύπωση, χωρίς καν να κάνω πόστ.

Η γνώση είναι για να μεταδίδεται. Και σε ένα κλειστό δίκτυο όπως είναι το δίκτυο εσένα και του(ων) γείτονα(ων) σου η γνώση θα παραμείνει σε κλειστό κύκλο. Το ασύρματο δίκτυο για μένα είναι χόμπυ, τρόπος να μάθω νέα πράγματα, πολύ περισσότερο από το να πετύχω μία ζεύξη με το γείτονα για να γλυτώσω τα λεφτά της dsl. Τόσο εγώ όσο και άλλοι ενοχλούμαστε όταν κάποιοι τα θέλουν όλα στο πιάτο και για πάρτη τους μόνο. Υλικό στο φόρουμ του awmn υπάρχει, όπως και στο info.awmn.net . Όποιος θέλει να διαβάσει είναι ελεύθερος και δεν τον εμποδίζει κανένας. Αλλά είναι απαράδεκτο να ζητάς βοήθεια για κάτι που υπάρχει καταγεγραμμένο, πόσο μάλλον όταν ο σκοπός σου δεν είναι να συμμετάσχεις στην κοινότητα του awmn ή σε κάποια άλλη ασύρματη κοινότητα, αλλά το ιδίον όφελος. Με την ίδια νοοτροπία θα έπρεπε να ζητάνε βοήθεια από τους ραδιοερασιτέχνες για να μιλάνε με τους φίλους τους στα uhf για να μην πληρώνουν κινητά-σταθερά τηλέφωνα.

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από ea6gka

καλα να παθουν τοτε , δε το πιστευω οτι υπαρχουν ακομα ανθρωποι με WEP

!!

Η πλειοψηφία δεν έχει κρυπτογράφηση, ούτε καν wep. Βλέπεις ο πΟΤΕ δίνει από δω και από κει ασύρματα ρουτεράκια. Το παίρνει ο καταναλωτής, βάζει ένα καλώδιο επάνω, και ούτε τον ενδιαφέρει να απενεργοποιήσει το ασύρματο. Προσωπικά σου λέω ότι δεν έχω βρει ακόμη WPA ούτε μια φορά.

Αρχική απάντηση από morfeas-dsl-

φιλε ωραιος οδηγος :>

ΥΓ. το αιτωλικο που λες εννοεις αυτο κοντα στο αγρινιο? Απο αγρινιο ειμαι για αυτο ρωταω

Ναι φίλε, δεν υπάρχει άλλο, από κει είμαι. Πρέπει να καίγεστε στο Αγρίνιο τώρα ε?

Αρχική απάντηση από trendy

Η γνώση είναι για να μεταδίδεται. Και σε ένα κλειστό δίκτυο όπως είναι το δίκτυο εσένα και του(ων) γείτονα(ων) σου η γνώση θα παραμείνει σε κλειστό κύκλο. Το ασύρματο δίκτυο για μένα είναι χόμπυ, τρόπος να μάθω νέα πράγματα, πολύ περισσότερο από το να πετύχω μία ζεύξη με το γείτονα για να γλυτώσω τα λεφτά της dsl. Τόσο εγώ όσο και άλλοι ενοχλούμαστε όταν κάποιοι τα θέλουν όλα στο πιάτο και για πάρτη τους μόνο. Υλικό στο φόρουμ του awmn υπάρχει, όπως και στο info.awmn.net . Όποιος θέλει να διαβάσει είναι ελεύθερος και δεν τον εμποδίζει κανένας. Αλλά είναι απαράδεκτο να ζητάς βοήθεια για κάτι που υπάρχει καταγεγραμμένο, πόσο μάλλον όταν ο σκοπός σου δεν είναι να συμμετάσχεις στην κοινότητα του awmn ή σε κάποια άλλη ασύρματη κοινότητα, αλλά το ιδίον όφελος. Με την ίδια νοοτροπία θα έπρεπε να ζητάνε βοήθεια από τους ραδιοερασιτέχνες για να μιλάνε με τους φίλους τους στα uhf για να μην πληρώνουν κινητά-σταθερά τηλέφωνα.

Κάνεις λάθος φίλε. Εφόσον συμμετέχεις σε ανοιχτή κοινότητα, είσαι εκεί για να βοηθάς όπως μπορείς. Δεν πρέπει να σε ενδιαφέρει ο σκοπός του άλλου. Είναι η ιστορία με το μαχαίρι που κόβει ψωμί αλλά σκοτώνει και ανθρώπους. Επίσης, όπως θα έχεις διαπιστώσει, είναι αρκετά δύσκολο να ψάξει κάποιος σε 50 θέματα με 50 ποστς το καθένα και από αυτά να μαζέψει 5 πράγματα που θα τον βοηθήσουν. Αν είχες ένα sticky όμως για κάθε συχνή ερώτηση, δεν θα είχες προβλήματα.

Όσο για την γνώση που μένει περιορισμένη στο δικό μου δίκτυο, δεν είναι γνώση, είναι προσωπικά δεδομένα, και το δίκτυο είναι φτιαγμένο μεταξύ γραφείου και σπιτιού, οπότε είναι για επαγγελματικούς λόγους. Αν εννοείς την γνώση της κατασκευής, όταν τελειώσω έχω σκοπό να γράψω ένα How To και για αυτό.

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από bleo8onhs [Σήμερα, στις 11:29]

Κάνεις λάθος φίλε. Εφόσον συμμετέχεις σε ανοιχτή κοινότητα, είσαι εκεί για να βοηθάς όπως μπορείς. Δεν πρέπει να σε ενδιαφέρει ο σκοπός του άλλου. Είναι η ιστορία με το μαχαίρι που κόβει ψωμί αλλά σκοτώνει και ανθρώπους.

Σαφώς και με ενδιαφέρει ο σκοπός του άλλου γιατί δε θέλω να δώσω εγώ οδηγίες σε κάποιον που θέλει να συνδέσει κάποιους και ενδεχομένως να τα κονομήσει.

Είναι σαν τον κάθε ένα που έχει γράψει εδώ μέσα ότι θέλει να στήσει τους υπολογιστές σε internet cafe και ρωτάει τι να πάρει, πώς να τα συνδέσει, τι ip να βάλει κ.ο.κ

Υπάρχουν άνθρωποι επαγγελματίες για τέτοιες δουλειές και αν δε θέλει κάποιος να ασχοληθεί με το εκάστοτε αντικείμενο είναι η ενδεδειγμένη λύση.

Αρχική απάντηση από bleo8onhs [Σήμερα, στις 11:29]

Επίσης, όπως θα έχεις διαπιστώσει, είναι αρκετά δύσκολο να ψάξει κάποιος σε 50 θέματα με 50 ποστς το καθένα και από αυτά να μαζέψει 5 πράγματα που θα τον βοηθήσουν. Αν είχες ένα sticky όμως για κάθε συχνή ερώτηση, δεν θα είχες προβλήματα.

Σοβαρά μιλάς τώρα;

Όταν εγώ ξεκίνησα να ασχολούμαι με το ασύρματο στα τέλη του 2002 δεν υπήρχαν ούτε 50 ποστς να κοιτάξω, όλα με πειραματισμό και διάβασμα χύμα από το internet τα μάθαμε και αποτυπώσαμε τις γνώσεις μας στο φόρουμ.

Επιπλέον ανέφερα και το info.awmn.net που έχει μαζεμένη την πλέον χρήσιμη πληροφορία, όπως και το plug me in του ngia, αλλά μάλλον οι πιο πολλοί ακόμα και αυτό βαριούνται να διαβάσουν.

Αρχική απάντηση από bleo8onhs [Σήμερα, στις 11:29]

Όσο για την γνώση που μένει περιορισμένη στο δικό μου δίκτυο, δεν είναι γνώση, είναι προσωπικά δεδομένα, και το δίκτυο είναι φτιαγμένο μεταξύ γραφείου και σπιτιού, οπότε είναι για επαγγελματικούς λόγους. Αν εννοείς την γνώση της κατασκευής, όταν τελειώσω έχω σκοπό να γράψω ένα How To και για αυτό.

Αφού είναι για επαγγελματικούς λόγους όπως λες πάρε έναν επαγγελματία να στο φτιάξει και άσε το awmn στο χομπύστικο χαρακτήρα του. Όχι πως δε θα μπορούσες να περάσεις τα δεδομένα σου από τη δουλειά στο σπίτι μέσω του awmn, αλλά λέμε τώρα.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.