felix Δεκέμβριος 13, 2012 #1281 Δεκέμβριος 13, 2012 Πάντως το Bios που φοράς έχει : Intel® RAID for SATA - v5.1.2.1002Από όσο θυμάμαι στα παλιά το ROM ήταν ενιαίο για AHCI και RAID.Από όσο θυμάμαι σε κάποια φάση από 10.x και μετά έγραφε σε κάποια Release Notes ότι πρέπει να είναι εγκατεστημένη κάποια έκδοση ROM ή νεότερη οπωσδήποτε.Οπότε αν δε λυθεί ίσως είναι και αυτός ένας λόγος (ICH7R , και αναφέρεται πως είναι για ICH8 upwards αν θυμάμαι καλά)
icy20 Δεκέμβριος 16, 2012 #1282 Δεκέμβριος 16, 2012 Καλημερα σε ολους. Εχω εναν V3 εδω και καιρο. Τον ειχα στο pc που παιζω games και δεν ειχα ποτε προβλημα. Αλλαξα καποια πραγματα και τον περασα στο cube που εχω ανοιχτο ολη μερα. Τα windows φυσικα ειναι πανω του. Χτες επειδη ειχα να κανω πολυ καιρο, εκανα format και ξαναπερασα τα παντα. Ηδη 3 φορες ομως, βρισκω το pc να εχει κανει reset και να μην βρισκει με τιποτα τον ssd. Μονο αν το κλεισω τελειως τον ξαναβρισκει και μπαινει στα windows. Reset αν κανω παλι δεν τον βρισκει. Μετα το κλεισιμο και ανοιγμα παει να μπει και μου λεει το κλασικο οτι τα windows δεν εκλεισαν σωστα και αν θελω να μπω normal mode η safe mode. Μπαινω κανονικα. Το bluescreen viewer δεν μου βγαζει τιποτα απολυτως. Εχει κανεις ιδεα τι να κανω?
z3et Δεκέμβριος 16, 2012 #1283 Δεκέμβριος 16, 2012 Το SMART δινει τιποτα? Δοκιμασε ενα BIOS Update, να του αλλαξεις θυρα και καποιον αλλον AHCI Driver...
icy20 Δεκέμβριος 16, 2012 #1284 Δεκέμβριος 16, 2012 Θυρα μονο τραμπα με εναν αλλο που εχω μπορω να κανω γιατι αλλιως χανω το sata3...Οταν λες αλλον ahci driver τι εννοεις?Οχι της μητρικης?Το rapid storage driver?
z3et Δεκέμβριος 16, 2012 #1285 Δεκέμβριος 16, 2012 Ναι τον IRST. Βασικα, το restart που γινεται, απο που προερχεται? Blue Screen ή κλεινει αποτομα (οπου μαλλον υπαρχει προβλημα hardware)?
icy20 Δεκέμβριος 16, 2012 #1286 Δεκέμβριος 16, 2012 Οπως ειπα το bluescreen viewer δεν δειχνει τιποτα απολυτως. Γινεται παντα οταν δεν ειμαι εκει...Εκανα πρωτα απο ολα bios update. Τα υπολοιπα θα τα κανω σταδιακα για να δω που θα εχω αποτελεσμα. Σκεφτηκα να κανω update και τον ssd αλλα το φοβαμαι μηπως τον παρω στο χερι. Εχει το firmware που ειχε την πρωτη μερα που τον αγορασα. Δεν τον ειχα πειραξει μεχρι τωρα.
jordanis Δεκέμβριος 16, 2012 #1287 Δεκέμβριος 16, 2012 καλησπέρα. μια ερώτηση παίδες. άνοιξα σήμερα το pc και ξαφνικά έχασα 12 gb απο τον ssd agility 3 τον οποίο έχω περσαμένα τα win 7 . ήταν και τα ταελευταία gb του δίσκου και έχω μείνει . έχω όλα τα tweeks σύμφωνα με jax και το πισι δούλευε σφαίρα 2 χρόνια σχεδόν και απροβλημάτιστα. καμιά βοήθεια? 0 gb δείχνει ο σκληρός και το crystal disk info to δείχνει 100% health.
jax7480 Δεκέμβριος 16, 2012 #1288 Δεκέμβριος 16, 2012 Μήπως να τσεκάρεις με κάποιο utility, που πήγαν αυτά τα 12GB; μπορεί να μην είναι θέμα του drive αλλά του λειτουργικού.
jordanis Δεκέμβριος 16, 2012 #1289 Δεκέμβριος 16, 2012 πες μου τι να κάνω γιατί είμαι άσχετος. μόνο τα άρθρα σου διαβάζω:...:.μάλλον κάτι έπαθε το λειτουργικό γιατί μου ζήταγε κάτι γνησιότητες και πράσινα άλογα.μπορείς να με καθοδηγήσεις? μόνο τα tweaks system restore και page file τσέκαρα και είναι οκάμα θες το πιστεύεις...κατέβαζε ένα update για το hitman και εξαφάνισε το σκληρό. έσβησα ένα game να ελευθερώσω χώρο και κατέβηκε το update. με το που έκανε το install εμφανίστηκαν τα χαμένα gb..πες μου τώρα δάσκαλε τι παίχτηκε..
jax7480 Δεκέμβριος 16, 2012 #1290 Δεκέμβριος 16, 2012 πες μου τι να κάνω γιατί είμαι άσχετος. μόνο τα άρθρα σου διαβάζω:...:.μάλλον κάτι έπαθε το λειτουργικό γιατί μου ζήταγε κάτι γνησιότητες και πράσινα άλογα.μπορείς να με καθοδηγήσεις? μόνο τα tweaks system restore και page file τσέκαρα και είναι οκάμα θες το πιστεύεις...κατέβαζε ένα update για το hitman και εξαφάνισε το σκληρό. έσβησα ένα game να ελευθερώσω χώρο και κατέβηκε το update. με το που έκανε το install εμφανίστηκαν τα χαμένα gb..πες μου τώρα δάσκαλε τι παίχτηκε..To update για το Hitman λογικά έκανε reserve το χώρο μέχρι να κατέβει. Μόλις κατέβηκε και έγινε install, αποδέσμευσε το χώρο του update και εμφανίστηκαν τα GB.
icy20 Δεκέμβριος 17, 2012 #1292 Δεκέμβριος 17, 2012 Στο δικο μου προβλημα τελικα με IRST drivers + bios update + ssd firm update φαινεται να ηρθε στα ισια του. Θα δειξει αν περασουν 2 μερες ακομα και δεν βγαλει κατι το σωσαμε
Snips Δεκέμβριος 19, 2012 #1293 Δεκέμβριος 19, 2012 Λοιπόν παίδες. Έπεσε ένας 128άρης vertex4 στα χέρια μου. Γρήγορα και απλά, θέλω link (από το φορουμ) με το τι και πως πρέπει να κάνω για τα σετάρω σωστά τον δίσκο. Θα γίνει μεταφορά του υπάρχοντος συστήματος (64άρια Win7).Το λειτουργικό είναι σε ένα partition, και σε ένα άλλο (ανάμεσα στα άπειρα), έχω τα προγράμματα που χρησιμοποιώ συνήθως. Μπορώ να τα μεταφέρω σαν 2 ξεχωριστά partitions στον SSD, ή καλύτερα να μεταφέρω μόνο OS partition και μετά να ξανα-εγκαταστήσω τα προγράμματα; Σύστημα. Q6600, abit Ip35PRO, 5850, 4GB.
felix Δεκέμβριος 19, 2012 #1294 Δεκέμβριος 19, 2012 Γρήγορα και απλά, ίσως ένας ολοκληρωμένος και δημοφιλής οδηγός :Sean's Windows 7 Install & Optimization Guide for SSDs & HDDsΗ περίπτωσή που αναφέρεις είναι λίγο περίεργη, συνήθως χρησιμοποιώ το Acronis True Image ή το EASEUS Todo BAckup, αλλά δεν γνωρίζω πως είναι τα partition σου οπότε δεν ξέρω αν θα πετύχει κάτι από τα 2.ϊσως καλύτερα να ήταν να έχεις OS & Apps σε ένα partition, clean installation.
Snips Δεκέμβριος 19, 2012 #1295 Δεκέμβριος 19, 2012 Mε αυτό Move Windows to SSD with Paragon Migrate OS to SSD 2.0: Review - Geeks to Go! - Free help from tech experts « Geeks to Go! – Free help from tech expertsτο υπάρχουν partition στον HDD, χάνεται; Αν δηλαδή κάτι πάει στραβά κτλ ή για κάποιο λόγο θέλω να ξαναμπουτάρω από τον σκληρό, μπορώ; Βασικά μπορώ να έχω triple boot ας πούμε; (έχω ήδη dual με τα XP)EDIT: To έκανα με το easyBCD και δουλε'υει μια χαρά.Λοιπόν. Αν και είμαι με sata2, η διαφορά είναι Α-Π-Ι-Σ-Τ-Ε-Υ-Τ-Η.!!!!!!!!!!!Με BIOS κ άλλες ρυθμίσεις δεν έχω παίξει καθόλου.EDIT 2: Βασικά...εχμ, όποτε προσπαθώ να μπουτάρω με τον Onchip Controller enables και σε AHCI, μου βγάζει μυνήματα για σφάλματα αμέσως μετά (μαύρη οθόνη, δε βρίσκει το winload.exe λέει, repair disk,κτλ κτλ,)
Snips Δεκέμβριος 21, 2012 #1296 Δεκέμβριος 21, 2012 Με το Pagefile τι πρέπει να κάνω; Διάβασα ότι καλύτερα να το έχω λίγο. Έτσι από πείπου 6GB που το είχα παλιά, το έβαλα μόνο 1024ΜΒ (πάνω στον SSD), αλλά σήμερα που έβγαλε αυτό: Close programs to prevent information loss. Your computer is low on memory. Save your files and close these programs:" Then it lists whatever programs are running. At the bottom of the message it says "Windows will only close enough programs to restore needed memory." Με άλλα προγράμματα βέβαια. Οπότε καλύτερα το ενεργοποιώ; Και είναι καλά να το αφήσω στον SSD ή όχι;
jax7480 Δεκέμβριος 21, 2012 #1297 Δεκέμβριος 21, 2012 ΜΕ 4GB RAM καλύτερα να το αφήσεις ανοιχτό απλά δοκίμασε να το βάλεις σε έναν μηχανικό, αντί για τον SSD.
christaras Δεκέμβριος 23, 2012 #1299 Δεκέμβριος 23, 2012 και τωρα το χαος ο παλιος μου Vertex 3 σε laptop 6 ετιας φιλου που ειχε 4200 hdd........σαν να αλλαξα laptop
Papakitou Δεκέμβριος 23, 2012 #1300 Δεκέμβριος 23, 2012 Αυτες ειναι διαφορες....!Fully Customized iPod Touch using Tapatalk
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.