Jump to content



ο ένας σκληρός του raid ακούγεται σαν ρολόι... γιατί?


bleo8onhs

Recommended Posts

Χαιρετώ το εργαστήρι, ντυμένος στα χακί όπως του αρμόζει, σε θέση "παρουσιάστε" δλδ. Τέλος πάντων, η ψαρίλα μυρίζει απο μακριά θα πείτε.

Στο θέμα μας.. Έχω δύο WD 250GB raid edition σε ..raid. Επειδή το κουτί που είχα φτιάξει δεν χώραγε το sli, μετακόμισα σε ένα nxzt rogue. Ωραίο κουτάκι, αλλά η ποιότητα κατασκευής δεν είναι τόσο καλή.

Από την στιγμή που το μετακόμισα, ο ένας δίσκος κάνει σαν ρολόι. Ενώ το pc δουλεύει κανονικά, κάθε 3-4" ακούγεται ένα τακ, όχι όπως όταν παρκάρει ο βραχίονας, αλλά περίπου. Νομίζω ότι πρίν να μπει στα vista δεν το κάνει. Προβλήματα δεν έχει το pc, το smart δεν λέει τίποτα (δεν ξέρω αν φταίει το raid γι αυτό). Επειδή το pc το χρειάζομαι όμως, με λούζει κρύος ιδρώτας όποτε το ανοίγω και το ακούω.

Να τονίσω πως το μόνο που άλλαξε είναι ότι από οριζόντια, τώρα είναι κάθετα. Δεν δοκίμασα να τον βάλω οριζόντια πάλι, μου φαίνεται λίγο περίεργο να φταίει η θέση. Πριν ήταν σε ένα lianli cage.

Να παραγγείλω ssd's ή θα το σώσουμε? Το κύκνειο άσμα του είναι?

(Κανένα φθηνότερο eshop από πλαίσιο έχετε? off topic αλλά άρχισα ήδη να ψάχνω και κινούμαι προς samsung ή mtron, αλλά τους samsung δεν τους έχω δει πουθενά. Οι intel είναι πανάκριβοι!)

Link to comment
Share on other sites

Κατέβασε το διαγνωστικό της WD για bootable CD.

Δουλεύει και ελέγχει τους δίσκους χωρίς να χρειαστείς να σπάσεις το RAID.

Δοκίμασε και σε οριζόντια θέση.

Αυτό είναι πολύ καλή λύση.. Όταν επιστρέψω θα το δοκιμάσω. Γιατί όμως να παίζει ρόλο η θέση? Θα δοκιμάσω για να μου φύγει η απορία, αλλά μου φαίνεται παράλογο.

Για εκείνα τα eshops, έστω και σε pm?? Καταλαβαίνετε πως είναι. Και να δουλεύει, τον ξαναεμπιστεύεσαι?

Link to comment
Share on other sites

Για καλο και για κακο παντως κανε ενα image backup σε εναν single δισκο..

Μου χει τυχει να σπασει το RAID 0 λογω χαλασμενου δισκου WD 250GB ο οποιος στα τελευταια του ακουγοταν..:bye:

Οπως και να χει, ενα backup και εισαι οκ!! :shifty:

Link to comment
Share on other sites

αρχισε να μου βαραει και εμενα ο δισκος του λαπτοπ.

Δεν εχω ιδεα τι γινεται ;Ενω τρεχαν ολα ρολοι , ξαφνικα αρχιζε να κοπαναει κατι τακ τακ..το λειτουργικο ετρεχε απροβληματιστα..

αν βαλω smart drive θα δω αν ολα ειναι οκ ; Υπαρχει περιπτωση με scan disk η με καποιο διαγνωστικο της εταιριας να διορθωσει τιποτα ; Αν χτυπησει ο δισκος και χασω και το "recovery" κομματι του δισκου που εχει το λειτουργικο συστημα για install τι κανω ;

(δε μου εχει ξανατυχει κατι τετοιο....)

Link to comment
Share on other sites

Λογικά θα υπάρχει κάποια εφαρμογή στο λαπτοπ σου για να γράψεις το recovery σε dvd. Μια άλλη περίπτωση είναι να έχεις ήδη σε dvd όσα έχει το recovery partition. Αν δεν συμβαίνει τίποτα από όλα αυτά, ψάξε τι μπορείς να κάνεις με κάποιο disk cloning εργαλείο.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Επανέρχομαι μετά τα διαγνωστικά τα οποία έβγαλαν τους δίσκους οκ. Γύρισα και τον δίσκο σε οριζόντια θέση και πλέον το ρολόι δεν ακούγεται. Τι είναι αυτό δεν μπορώ να καταλάβω.

Χρόνια πολλά! Χριστός Ανέστη!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.