Jump to content



Πυρηνικές Μπαταρίες


Recommended Posts

"Τρομοκρατική επίθεση πραγματοποιήθηκε εχτές στο κέντρο της Αθήνας. Η έκρηξη που ήταν ιδιαίτερα ισχυρή προκλήθηκε από μηχανισμό που αποτελείτο από 3 πυρηνικές μπαταρίες ΑΑ οι οποίες πυροδοτήθηκαν με την βοήθεια δυναμίτιδας. Ο σταθμός της Ομονοίας θα παραμείνει κλειστός για τα επόμενα 5 χρόνια".

Η απόλυτη λύση. Καλές οι επαναφορτιζόμενες αλλά μια μπαταρία που θα δουλεύει για πάντα είναι άλλη φάση και στην τελική μάλλον ρυπαίνει λιγότερο από μερικές εκατοντάδες κανονικές και μερικές δεκάδες επαναφορτιζόμενες μπαταρίες που θα χρησιμοποιήσει ο καθένας μας στην διάρκεια μιας ζωής.

Link to comment
Share on other sites

Για να βγουν σε μαζικη παραγωγη με νορμαλ κοστος...Τα εγγονια μας θα τις προλαβουν.

Και αυτο που λεει ''ασφαλης υπο κανονικες συνθηκες χρησης'' δε μ αρεσει :p

Στο ελλαντα θα γινουν οι νεες μπουκαλες υγραεριου, οπως λεει κι ο vanni.

Link to comment
Share on other sites

από το παραπάνω link:

"Οι άνθρωποι ακούνε τη λέξη 'πυρηνική' και σκέφτονται κάτι επικίνδυνο. Όμως οι πηγές πυρηνικής ενέργειας ήδη χρησιμοποιούνται με ασφάλεια για την τροφοδότηση μιας ποικιλίας συσκευών, όπως οι βηματοδότες, οι δορυφόροι, τα υποβρύχια συστήματα κ.α.", δήλωσε ο δρ Τζάε.
:blink: δεν το φανταζόμουν ότι υπάρχουν ήδη και χρησιμοποιούνται μέσα μας !!!
Link to comment
Share on other sites

Το θέμα δεν είναι τι καταστροφή μπορεί να προκαλέσει η έκρηξή της, όσο η διαρροή του ραδιενεργού υλικού που θα έχει μέσα της.

Πρακτικα ειναι μαλλον αμελητεα η ποσοτητα ραδιενεργειας απο μια τοσο μικρη μπαταρια (μιλαει για μεγεθος νομισματος που θελουν να το κανουν μεγεθος τριχας). Και φυσικα μην περιμενεις να εχει μεσα εμπλουτισμενο ουρανιο, καποια πιο ηπια ισοτοπα αλλων στοιχειων ειναι το λογικο να περιεχονται (τριτιο?).

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...
Ρε παιδιά δεν είναι επικίνδυνες για ακτινοβολία. Εγώ ότι και να λένε τις φοβάμαι

Ας πάρουμε τα πράματα από την αρχή.

Το άρθρο στην ηλεκτρονική εφημερίδα αναρτήθηκε στις 9 / 10 / 2009.

Έχεις βρεί εσύ σήμερα τέτοιες μπαταρίες να τις πουλάνε σε κανένα μαγαζί ή σουπερ μάρκετ και αναρωτιέσαι για τους πιθανούς κινδύνους για την δημόσια υγεία ;;; :...:

Link to comment
Share on other sites

Δεν πρόκειται να βγουν στην αγορά γιατί απλά δεν χρειάζονται στην "λαϊκή αγορά" ούτε έχει η "λαϊκή αγορά" το επίπεδο που πρέπει για να της πουλήσουν πυρηνικές μπαταρίες. Αλκαλικές και πολύ είναι.

Link to comment
Share on other sites

Οι μπαταρίες γενικά ως είδος πάσχουν. Σκεφτείτε ένα laptop που δε χρειάζεται ποτέ φόρτιση... Οι εφαρμογές είναι ατελείωτες. Αλλά νομίζω ότι ο χρόνος ευρείας εφαρμογής τετοιων τεχνολογιών είναι ακόμα λίγο μακρυά.

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.