Jump to content



Δε ξέρω που είναι το πρόβλημα: i7,p6t dlx ή μνήμες??


Gabriel

Recommended Posts

Καλημέρα,

Θα ήθελα τη γνώμη σας και τη βοήθεια σας αν γίνεται γιατί αντιμετωπίζω πρόβλημα και δε μπορώ να καταλήξω στο τι μπορεί να φταίει...

Το πράγμα έχει ώς εξής:

Mητρική εδώ και ένα περίπου χρόνο είχα την P6T Deluxe,πρίν από κανένα μήνα περίπου παρατηρώ κατά το Postάρισμα ότι ο υπολογιστής βλέπει 4088 mb αντί για 6136 που είναι κανονικά (3x2gb)

Δεν επανερχόταν με τίποτα,ούτε με cmos clear έβλεπε όλη τη μνήμη. Τελικά το μεσαίο dimm slot ήταν που είχε νεκρωθεί. Σε αυτό το σημείο να αναφέρω ότι δεν είχα ανεβάσει τάση στις μνήμες πόσο μάλλον δε όταν υπάρχει και ένα ρίσκο με το voltage στις i7 πλατφόρμες.

Εν πάσει περιπτώσει,μου την αλλάζουν με τη p6t deluxe v2,ίδια μητρική χωρίς τον SAS Controller.

Όλα καλά στην αρχή,αλλά προχθές κάνει ένα πάγωμα καθώς δουλεύει στα windows,πατάω το κουμπί να κλείσει και στο άνοιγμα πάλι 4088...

memtest με τις ώρες αλλά δε βγάζει κάποιο error.

Τι μπορεί να είναι?Ο memory controller του επεξεργαστή μιάς και οι μνήμες ένα πρός ένα dimm δε δίνουν λάθη?

mobo?Υπάρχουν αναφορές σε asus forums για αδυναμία ανάγνωσης 3 dimm αλλά είναι μιάς εβδομάδας ή κάποια μνήμη τα έχει φτύσει?

Οι μνήμες είναι οι Mushkin EM3 1333,9-9-9-24.

CPU i7 C0 920 (με το παλιό mobo και με 1.35v δούλευε στα 4ghz χωρίς πρόβλημα)

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Πιο πολυ για θεμα μνημων μου μοιαζει.

Εχω την Rampage II Extreme και σε παρομοια φαση, οταν η ταση στις μνημες ειναι λιγη ή τα timings πολυ σφιχτα, κανει το ιδιο πραγμα. Βλεπει λιγοτερα ΜΒ διαθεσιμα απο τα κανονικα. Οταν επαναφερω τις ρυθμισεις σε κατι πιο χαλαρο, βλεπει κανονικα και τα 6GB.

Επεξεργαστης δεν νομιζω παντως οτι ειναι.

Μητρικη ειναι λιγο δυσκολο μιας και εγω χρησιμοποιω τελειως διαφορετικη μητρικη, οποτε 3 διαφορετικες μητρικες να παρουσιαζουν το ιδιο θεμα, λιγο χλωμο.

Οι δικες μου μνημες ειναι Mushkin 6GB (3x2GB) 1600 8-8-8-24-1T.

Link to comment
Share on other sites

Μου αλλάξανε τις μνήμες,έδωσα και διαφορά και πήρα τις Corsair Dominator 7-7-7-20 1600Mhz αλλά πάλι κολλημένος στα 4088...

Aύριο έχει ξήλωμα πάλι,μάλλον θα πάρω και το cpu μαζί.

Το θέμα είναι ότι δε ξέρω ποιά μητρική να βάλω πλέον...

Link to comment
Share on other sites

Εγκυκλοπαιδικά,μιάς και δεν έχει ποστάρει και κάποιος κάτι παρόμοιο ή δεν έχει προτείνει κάτι.

Μου αλλάξανε τη μητρική με την EVGA X58 SLI LE,μαντέψτε:

Ίδιο αποτέλεσμα,μεσαίο dimm slot καμία απόκριση.Δοκίμασα και άλλο psu,για να αποκλείσω σενάρια αλλά τα ίδια...

Μόνο το cpu έμεινε το οποίο νομίζω πρέπει να αλλαχθεί κάτι για το οποίο επέμεινα τη 3η φορά που πήγα (ω,ναί έχω πάει 4 φορές για το ίδιο πράγμα)

Επίσης εννοείται πώς δε θέλω την EVGA και προτιμώ την asus,λογικά δε θα υπάρχει πρόβλημα να μου την ξαναλλάξουν.

Ούφφφφ.

Link to comment
Share on other sites

Τώρα που διάβασα το θέμα,προσέχω και εγώ και όντως μου συμβαίνει και εμένα το ίδιο.Αναγνωρίζει το bios 4gb και τα win.Cpuz όμως 6gb.Αλλά μου το κάνει τυχαία.Με ένα κλείσιμο και βγάλσιμο από την πρίζα και μετά άνοιγμα όλα οκ.

Link to comment
Share on other sites

χαλαρωσε τον επεξεργαστη.δωσε λιγο παραπανω ρευμα στο vtt(2 τακ το πολυ),στις μνημες δωσε 1 παραπανω στα πρωτα 3 timings και το ρευμα που λενε(δλδ αμα ειναι 8-8-8-24 δωσε 9-9-9-24) και δες τι γινεται.αμα δν στο κανει μαλλον ο cpu την εχει ακουσει.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Πήρα αυτές τις μέρες μια Asus P6X58D.

Νομίζω στην αρχή έβλεπε 6GB. Από την στιγμή που έκανα reset στις ρυθμίσεις και μετά δεν βλέπει με τίποτα τα 2 μεσαία slot (από τα 6).

Μετάφερα το dimm από το μεσαίο slot στο δίπλα (Κενά τα δύο μεσαία σλοτ, γεμάτα τα δύο ακρινά),είδε τα 6GB αλλά λειτουργεί σε dual channel.

Οι μνήμες είναι οι Mushkin 6GB 2000

Link to comment
Share on other sites

Εγω εχω το προβλημα μονο οταν σφηξω πολυ τα timing στην asus p6t6 ws revolution αν τα αφησω 7-7-7-20 που ειναι το μαμα συνφωνα με την ετερια δεν εχω κανενα προβλημα αν ριξω εστω και 6-7-7-20 τοτε διαβαζει μονο 4 gb πολλες φορεσ με ρυθμησεις στο auto στο boot διαβαζε μονο τα 4 gb απο τη στιγμη που τα εβαλα χειροκινητα 7-7-7-20 δεν μου το εχει ξανα παρουσιασει

Link to comment
Share on other sites

Όλες τις επιλογές τις έχω στο auto, εκτός από το DRAM Voltage -> 1.70 (ήταν η αρχική ρύθμιση, έτσι το παρέλαβα) και bclk στο 200.

Υπάρχει περίπτωση αν πειράξω άλλες ρυθμίσεις να τις δεί σωστά;

Link to comment
Share on other sites

Άυτή την στιγμή λειτουργεί κανονικά το σύστημα, τις μνήμες τις έχω στα 1600, βλέπει 6GB ΑΛΛΑ ... έχω βάλει τα dimm στις θέσεις A1-C1-C2 αντί για A1-B1-C1 και συνεπώς λειτουργεί σε duall και όχι σε triple channel.

Δεν νομίζω να είναι πρόβλημα των dimm, στις θέσεις B2 και B1 δεν βλέπει το dimm, ακόμα και αν δεν έχω βάλει στις άλλες θέσεις.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.