Jump to content

ΓΑΛΑ. Τελικά είναι η δεν είναι καλό;


Snips
 Share

Recommended Posts

Πολλά ακούω τελευταία για την μην καταλληλότητα του στην διατροφή μας.

Καρκινογόνο απο την μια, θρεπτικό από την άλλη, με πολύ περισσότερη ποσότητα ορμονών από αυτήν που πραγματικά χρειάζεται ο οργανισμός μας.. κτλ κτλ

ΤΙ ισχύει τελικά ρε παιδιά; Που βρίσκεται η αλήθεια; Να ξέρουμε τι δίνουμε στα παιδιά μας τουλάχιστον.

Link to comment
Share on other sites

Δε ξέρω τι παίζει με τη τυποποίηση του προϊόντος αλλά το Γάλα στη καθαρή του μορφή είναι μια πολύτιμη πυγή ασβεστίου, απαραίτητη ειδικά για τα παιδιά στην ανάπτυξη τους.

Τώρα δεν έχω ακούσει-διαβάσει καμία σοβαρή ή μη μελέτη που να αναφέρει ότι θα μπορούσε να είναι καρκινογόνο.

Μιλώντας για τη καθαρή του μορφή πάντα… γιατί αν βάλουμε και τον παράγοντα εκμετάλλευση από την εκτροφή των ίδιων των ζώων ως την αποθήκευση-επεξεργασία του γάλακτος, τότε παίζουν πολλά.

Αλλά με την ιδία λογική δε μπορείς να εμπιστευτείς κανένα τρόφιμο τώρα πια.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Εγώ πάντως ΔΕΝ σκοπεύω να κόψω το ~1 L γάλα που πίνω ημερησίως (πρωί και απόγευμα μετά τη γυμναστική). :)

Χροοοοοόνια τώρα όλα τα παιδιά πίνουν γάλα.

Βρήκαν κάτι που, χωρίς αμφιβολία, το προκάλεσε το γάλα?

Αν ναι, ευχαρίστως θα κάτσω να το ψάξω το θέμα.

Link to comment
Share on other sites

Μα δεν ξέρω πια και για πιο γάλα μιλάμε. Για το γάλα που βγαίνει από το ζώο; Το γάλα που φτάνει στα σπίτια μας; (για την επεξεργασία που είπε και ο kaynd). Το γάλα που βγαίνει από το ζώο και που φτάνει και στα σπίτια μας ΕΞΑΙΤΙΑΣ της ΟΠΟΙΑΣ τροφής δίνουν στις αγελάδες;

Μπέρδεμα.

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή το Γάλα έχει ότι έχει αλλά το γιαουρτάκι και το τυράκι που είναι ουσιαστικά υποπροϊότα του δεν έχουν το ίδιο πρόβλημα ε? :whistle2:

Όσο εμπιστεύεσαι τη βιολογική παραγωγή του γίδινου γιαουρτιού που παίρνεις, άλλο τόσο μπορείς να εμπιστευτείς και τη βιολογική παραγωγή μιας αντίστοιχης μάρκας γάλακτος που ισχυρίζεται κάτι τέτοιο.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ειναι γεγονος οτι το περιβαλλον ειναι μολυσμενο οπως και ολα τα τροφιμα.Αλλα με γυμναστικη και σωστη διατροφη αποτοξινωνουμε τον οργανισμο μας και ειμαστε πιο υγιεις.

Το γαλα ειναι χρησιμο αλλα καθε οργανισμος εχει αλλη αντιδραση, π.χ. καποιοι ειναι δυσανεκτικοι στην λακτοζη οποτε πρηζονται και εχουν κατακρατηση υγρων.

Το γιαουρτι εχει προβιοτικες ουσιες και ειναι πιο ευπεπτο απο το γαλα.

Εγω επειδη κανω bodybuilding ερασιτεχνικα,τρωω whey,πινω γαλα με 0% με φυτικες στερολες,και γιαουρτι με whey και μελι.Ο συνδιασμος αυτος μαζι με whey δυναμωνει τους μυς μου και εχω καλυτερη αναρρωση μετα το γυμναστηριο.

Αν ειμαστε πολυ αυστηροι τοτε δεν πρπει να τρωμε τιποτε και να πεθανουμε απο ασιτια.Χορτα ,ψαρια,κρεας,γαλα ολα εχουν μολυνθει αλλα μια σωστη διατροφη και γυμναστικη μας δινει ελπιδες.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Χροοοοοόνια τώρα όλα τα παιδιά πίνουν γάλα.

Όπως και χρόνια τώρα το νερό που κυλάει στις βρύσες της Αθήνας είναι κρυστάλλινο και πεντακάθαρο. Επίσης για πολλά χρόνια ο παππούς μου έβγαινε στο μπαλκόνι του στο Παγκράτι και ανέπνεε καθαρό αέρα.

(το έπιασες το υπονοούμενο ή να συνεχίσω; :hehe: )

  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή το Γάλα έχει ότι έχει αλλά το γιαουρτάκι και το τυράκι που είναι ουσιαστικά υποπροϊότα του δεν έχουν το ίδιο πρόβλημα ε? :whistle2:

Όσο εμπιστεύεσαι τη βιολογική παραγωγή του γίδινου γιαουρτιού που παίρνεις, άλλο τόσο μπορείς να εμπιστευτείς και τη βιολογική παραγωγή μιας αντίστοιχης μάρκας γάλακτος που ισχυρίζεται κάτι τέτοιο.

Μερικά ζώα όπως η κατσίκα και η χήνα δεν μαντρώνονται εύκολα.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση το μη χείρον βέλτιστο, είναι μονόδρομος.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Θα συμφωνήσω με τον Γιάγκο…

Στην τελείως ουτοπική ερώτηση αν κάνει καλό, ΝΑΙ κάνει.

Και αν έχετε κάποια θεία με αγελάδες στο κτήμα της ΔΙΚΕΣ της, κάνει καλό και μάλιστα ΠΟΛΥ.

Τώρα βέβαια έτσι που είναι η κατάσταση με το γάλα, το οποίο εκτός των όσων είπε ο Γιάγκος, είναι και συσκευασμένο 2-3-4 φορές, το μόνο σίγουρο είναι πως δεν είναι «φυσικό και καθαρά υγιεινό προϊόν»

Δυστυχώς είμαστε καθαρά στο μη χείρων βέλτιστο…

Link to comment
Share on other sites

Αποφεύγω το γάλα από το Supermarket αλλά τώρα έχουμε βρει έναν που έχει μία μόνο αγελάδα σπίτι και αγοράζουμε από αυτόν που και που. Δεν έχει πολύ βέβαια. Καμία σχέση βέβαια το πρώτο σαν νερό ενώ το δεύτερο όταν το βράζεις έχει 2-3 χιλιοστά λίπος από πάνω και μια γεύση γάλακτος.

Πάντως από οτι ξέρω δεν είναι καλό να πίνεις πάνω από 0.5L την ημέρα.

Αυτό που τρώω 2-3 φορές την βδομάδα είναι πρόβειο γιαούρτι...

Edited by kallileo
Link to comment
Share on other sites

Ξεχασατε το σαλο με τη μελαμινη?

http://news.ert.gr/el/kosmos/eidiseis/32385-kina-neo-skandalo-me-melamini-sto-gala

Σκετο γαλα σπανια πινω πλεον, αντε με τπτ δημητριακα μια στο τοσο.

Αλλα με τοση φετα που τρωω καθε μερα το παιρνω κ το ασβεστιο κ τα ολα μου :hehe:

Link to comment
Share on other sites

και στην Κινα ειχε γινει σκανδαλο με χημικα στο γαλα...νομιζω ειχαν πεθανει και βρεφη απο μελαμινη στο γαλα...βεβαια οσο και να λυσσαω εγω με το καθεστως αυτο,οι υπευθυνοι (κατι τυποι απο εταιριες), εκτελεστηκαν... (-->εισαγετε οργασμο του Sotiris εδω)

Link to comment
Share on other sites

Όταν η αγελάδα που το παράγει μεγαλώνει με αντιβιοτικά και ορμόνες για να είναι ώριμη μέσα σε έξη μήνες αντί για χρόνια, τι περιμένεις να είναι το γάλα;

Όταν το φαγητό που τρώει είναι μεταλλαγμένο και γεμάτο φυτοφάρμακα τι περιμένεις να είναι το γάλα;

Όταν όλη της τη ζωή η Αγελάδα έχει περπατήσει 5 μέτρα, και το σώμα της δεν σαπίζει από την ακινησία χάρις στα αντιβιοτικά, τι περιμένεις να είναι το γάλα;

Όταν η επεξεργασία αποστείρωσης καταστρέφει όλες τις βιταμίνες και τις ρίχνουνε μετά ως πρόσθετο, τι περιμένεις να είναι το γάλα;

Μόνο στο καφέ από συνήθεια. Κατά τα άλλα γιαουρτάκι γίδινο βιολογικής γεωργίας, και ξηρούς καρπούς.

Δυο γιαούρτια + 120 γρ αμύγδαλα + 30 γρ παρμεζάνα = 1650 mg περίπου ασβεστίου που μαζί με βιταμίνη D υπερκαλύπτει τις ανάγκες ( 1500 mg) παιδιών στην ανάπτυξη.

Ωραιος ο ΓιαγκΤ! :T: Επισης να πω οτι οι αντρες απο την ηλικια των 21-22 δεν τους χρειαζεται καθολου σαν τροφη. Οι γυναικες ας πινουν λιγο παραπανω μιας και ειναι πιο ευαλωτες σε θεματα οστεοπορωσης. Καλυτερα παντως γιαουρτι εαν θελετε να παρετε ασβεστιο και πρωτεινες.

Επισης η λακτοζη που εχει το γαλα προκαλει στομαχικα σε πολλους ανθρωπους. Εαν εχετε τετοια προβληματα και σας αρεσει το γαλα υπαρχεουν και καποια με 70% λιγοτερη λακτοζη.

Το γαλα επισης ειναι απο τα λιγες υγρες τροφες (ισως το μονο εαν θυμαμαι καλα) που στο στομαχι γινεται στερεο.

Οσοι ασχολουνται με γυμναστηριο παντως καλο ειναι να το κοψουν τελειως (αντε να πινουν λιγο πριν τον υπνο) μιας και το γαλα σε "θολωνει" αρκετα. :triniti:

Link to comment
Share on other sites

Οσοι ασχολουνται με γυμναστηριο παντως καλο ειναι να το κοψουν τελειως (αντε να πινουν λιγο πριν τον υπνο) μιας και το γαλα σε "θολωνει" αρκετα. :triniti:

Means what? :hmm:

Link to comment
Share on other sites

Ένα κείμενο που βρήκα.

M. J. Stampfer, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Harvard

-Κατά τη διάρκεια συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε το Νοέμβρη του 2005 στην Αμερική με θέμα «Η αμερικανική διατροφική πυραμίδα και τι πρέπει να τρώνε οι Αμερικανοί για να είναι υγιείς» υποστηρίξατε ότι η κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων, ιδίως γάλακτος, είναι αναποτελεσματική για τη διασφάλιση του απαραίτητου επιπέδου ασβεστίου του οργανισμού. Είναι, δηλαδή, υπερτιμημένη η διατροφική αξία των προϊόντων αυτών;

Ναι, πιστεύω πως είναι υπερτιμημένη η αξία των γαλακτοκομικών προϊόντων. Η αλήθεια είναι ότι στην Αμερική οι βιομηχανίες γαλακτοκομικών είναι πολύ ισχυρές και ασκούν πολύ μεγάλη επιρροή στους ανθρώπους, κάνοντάς τους να πιστεύουν ότι πρέπει να καταναλώνουν καθημερινά γάλα ή άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα για να είναι υγιείς. Αλλά σε πολλά μέρη του κόσμου υπάρχουν κοινωνίες οι οποίες δεν έχουν καθόλου πρόσβαση σε γάλα, σε τυρί και άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα, αλλά είναι απόλυτα υγιείς. Δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα με τα επίπεδα ασβεστίου στον οργανισμό τους.

Ακόμη, βλέπει κανείς ότι τα μεγαλύτερα ποσοστά καταγμάτων ετησίως παρατηρούνται στον Καναδά, όπου υπάρχει η μεγαλύτερη κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων. Δεν θέλω, βέβαια, να πω ότι το γάλα κάνει κακό, αλλά δεν ωφελεί παρά ελάχιστα στη συγκέντρωση ασβεστίου στον οργανισμό.

Επίσης, οι ανάγκες του οργανισμού σε ασβέστιο είναι ιδιαίτερα υπερτιμημένες. Χρειάζεται μεγάλο χρονικό διάστημα για να εξισορροπηθεί το επίπεδο ασβεστίου στον οργανισμό, να φτάσει σε ικανοποιητικό επίπεδο. Όπως έχουν δείξει έρευνες, οι άνθρωποι προσλαμβάνουν μεγάλα ποσοστά ασβεστίου, κυρίως από γαλακτοκομικά προϊόντα, το ασβέστιο αυτό φτάνει στα κόκκαλα τα οποία προς στιγμήν δυναμώνουν πολύ και φαίνονται πιο ανθεκτικά. Μετά από περίπου 2 χρόνια όμως, τα ποσοστά ασβεστίου εξισορροπούνται, δηλαδή τα καλά αποτελέσματα της μεγάλης κατανάλωσης ασβεστίου είναι μόνο παροδικά. Αλλά ο άνθρωπος έχει συνηθίσει, νομίζει ότι τα κόκκαλα του είναι πολύ ανθεκτικά, περισσότερο από ό,τι είναι στην πραγματικότητα. Τα ποσοστά ασβεστίου που συνιστούν πολλοί γιατροί να προσλαμβάνουμε με τη διατροφή μας είναι πολύ μεγαλύτερα από αυτά τα οποία στην πραγματικότητα χρειάζεται ο οργανισμός, μπορεί δηλαδή να ακολουθεί κανείς ένα πρόγραμμα διατροφής με ελάχιστα, ή και καθόλου γαλακτοκομικά προϊόντα. O οργανισμός μπορεί να λάβει το ασβέστιο που απαιτείται από άλλες τροφές.

Στο ίδιο συνέδριο, για παράδειγμα, η ομάδα επιστημόνων του Harvard συνέστησε την κατανάλωση προϊόντων ολικής αλέσεως, φυτικών ελαίων, λαχανικών, φρούτων και ξηρών καρπών. Από αυτές τις τροφές ο οργανισμός παίρνει όλα τα συστατικά που χρειάζεται. Oπότε αυτές είναι οι τροφές που πρέπει να αποτελούν τη βάση της διατροφής μας, όχι τα γαλακτοκομικά προϊόντα. Αυτές τις τροφές καταναλώνουν και στην Κρήτη, για παράδειγμα, και είναι υγιείς. Είναι πολύ καλή η Μεσογειακή δίαιτα.

Πηγή : http://kapodistriako.uoa.gr/stories/print.php?id=096_in_01

Link to comment
Share on other sites

Αποφεύγω το γάλα από το Supermarket αλλά τώρα έχουμε βρει έναν που έχει μία μόνο αγελάδα σπίτι και αγοράζουμε από αυτόν που και που. Δεν έχει πολύ βέβαια. Καμία σχέση βέβαια το πρώτο σαν νερό ενώ το δεύτερο όταν το βράζεις έχει 2-3 χιλιοστά λίπος από πάνω και μια γεύση γάλακτος.

Πάντως από οτι ξέρω δεν είναι καλό να πίνεις πάνω από 0.5L την ημέρα.

Αυτό που τρώω 2-3 φορές την βδομάδα είναι πρόβειο γιαούρτι...

λογικο ειναι να εχει λιπος , το πρωτο εχει δεχθει φυγοκεντρικη επεξεργασια και εχει αφαιρεθει το λιπος σε καποιο ποσοστο. Δεν ειναι κατι το "υποπτο".

Οσο για τα βιολογικα , υπαρχουν πολλων ειδων. Δεν μπορεις να εισαι και 100% σιγουρος οτι ειναι "αγνα" αλλα απο το τιποτα...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...