Jump to content



Χρεοκοπία Ελλάδας


Chosen

Recommended Posts

καλησπέρες

.... και σε συνέχεια αυτής της φωτο απο το Γουδί που παίζει πιο πανω, πέτυχα σήμερα αυτό:

ΜΗΝΥΣΗ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ XAΛΚΙΔΟΣ

ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ

http://zoidosia.blogspot.com/

δεν ξέρω κατα πόσο μπορεί να στέκει (μια γνώμη απο όσους γνωρίζουν θα ήταν πολύτιμη) αλλά αν μη τι άλλο μου φαίνεται κάπως.... ελπιδοφόρο ??

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Με θέμα την εθνική "χρεοκοπία":

Η απάντηση της Δραγώνα στον Μίκη Θεοδωράκη και η ανταπάντηση του τελευταίου.

Δραγώνα:

Σας στέλνω μέρος των δημοσιεύσεων μου για να κρίνετε εάν όσα παρατίθενται στις εφημερίδες και στο διαδίκτυο ανταποκρίνονται στην αλήθεια. Εάν διαπιστώσετε ότι είναι κατασκευασμένες φράσεις, σας παρακαλώ πολύ να βρείτε μια ευκαιρία να το δηλώσετε.

Θεοδωράκης :

Με το βιβλίο σας αποδομείτε τις ιδέες, πεποιθήσεις, τα «πιστεύω», σε σχέση με το ελληνικό έθνος και τις ρίζες του, δηλαδή όλα αυτά που ενέπνευσαν και παρακίνησαν τον λαό μας. Όμως αν στις αρχές του 19ου αιώνα δεν υπήρχαν οι ιδέες για τη συνέχεια του ελληνικού έθνους και όλα τα «πιστεύω» που εσείς σήμερα απορρίπτετε ως άνευ ουσιαστικού περιεχομένου και εκτός ιστορικής πραγματικότητας, τότε δεν θα μπορούσαν να υπάρξουν η Επανάσταση του ΄21, το κίνημα του Φιλελληνισμού, το δημοκρατικό κίνημα του Μακρυγιάννη, η αποπομπή του Όθωνα, οι Βαλκανικοί πόλεμοι, η Εθνική Αντίσταση.

Με άλλα λόγια επιχειρείτε έναν γενικευμένο ευνουχισμό σε ό,τι πολυτιμότερο και πιο ελληνικό πέτυχε ο λαός μας έως τώρα, με τελικό αποτέλεσμα την μετατροπή μας σε έναν άλλο λαό, προσαρμοσμένο στις συνταγές του καμουφλαρισμένου αφελληνισμού, που κοσμούν κάθε σελίδα του εν λόγω βιβλίου σας.

Όλο το "χώσιμο" εδώ: http://taxalia.blogspot.com/2010/06/blog-post_7054.html

Δίνει απαντήσεις σε καθέναν ο οποίος πιστεύει ότι η Δραγώνα έπεσε θύμα συκοφαντίας.

Και στο κυρίως θέμα μας:

Θα θυμάστε ασφαλώς τον κύριο Προβόπουλο-διοικητή της ΤτΕ-και τον Γεώργιο Παπανδρέου να δίνουν αγώνα για την αποκάλυψη της αλήθειας σχετικά με το πραγματικό έλλειμμα. Αγώνας που περιελάμβανε και περιοδείες του δεύτερου στο εξωτερικό.

Τελικά ο αγώνας δικαιώθηκε με το περίφημο σκάνδαλο T+10. Περίφημο για όσους διαβάζουν μπλογκς(και βλέπουν Λαζόπουλο) γιατί τα δημοκρατικά ΜΜΕ τώρα θα διεξάγουν Πανελλήνιες Εξετάσεις για δουν δουν πόση προπαγάνδα αφομοιώσαμε από το Βατοπέδι.

Εδώ θα καταλάβετε περίπου τί έγινε:

http://revma.wordpress.com/2010/04/27/%CE%B3%CF%85%CE%BC%CE%BD%CF%8C%CF%82-%CF%84%CE%BF-%CE%AD%CE%B3%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%84%CF%81%CE%AC%CF%80%CE%B5%CE%B6%CE%B1%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CE%BB%CE%BB/

Εν ολίγοις με το που έγινε εξουσία το ΠΑΣΟΚ η ΤτΕ άλλαξε το περιθώριο διακανονισμού πώλησης ελληνικών ομολόγων από Τ+3 σε T+10.

Ο επένδυτής που πουλούσε ένα ομόλογο ήταν υποχρεωμένος να το παραδώσει στον αγοραστή εντός 3 ημερών, και μάλιστα με κυρώσεις αν δεν το έκανε. Ο πωλητής είτε το είχε ήδη στα χέρια του είτε το έβρισκε σε χαμηλότερη τιμή μέσα σε αυτές τις τρεις ημέρες και μετά το παρέδιδε στον αγοραστή. Στην τελευταία περίπτωση φυσικά κέρδιζε.

Η ΤτΕ αύξησε το περιθώριο σε 10 ημέρες. Δέκα ολόκληρες μέρες μπορούσε ο Σόρος και ο κάθε Σόρος να ανακοινώνει πωλήσεις ομολόγων που δεν είχε στα χέρια του.

Πωλήσεις εκατομμυρίων ομολόγων, που προκαλούσαν πτώση της τιμής. Μετά οι μεγαλοεπενδυτές αυτοί αγόραζαν με τα δισεκατομμύριά τους ομόλογα στην χαμηλή τιμή που οι ίδιοι είχαν προκαλέσει με την υπερπροσφορά και τα έδιναν στον αγοραστή στη συμφωνημένη υψηλή τιμή.

Μάλιστα η ΤτΕ για να τους διευκολύνει ακόμα περισσότερο περιόρισε τις κυρώσεις για αθέτηση της υποχρέωσης παράδοσης των ομολόγων. Μόλις το σκάνδαλο έγινε γνωστό και δέκα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ των οποίων η Βάσω Παπανδρέου, έθεσαν θέμα στη Βουλή η ΤτΕ τα επανέφερε όλα στην προηγούμενη κατάσταση.

Γι'αυτό και η Μέρκελ απαγόρεψε το ακάλυπτο short selling. Δηλαδή να ανακοινώνεις ότι πουλάς ομόλογα που δεν έχεις.

Καταλάβατε τώρα γιατί δεν πρέπει να διαβάζουμε τα ανακριβή μπλογκ και να βλέπουμε τον βλάκα τον Λαζόπουλο που τολ΄μαει να προσβάλλει την μεγάλη δημοκρατική παράταξη;

Καταλάβατε επίσης γιατί πρέπει να ασχολούμαστε μόνο με τον κάθε κομμωτή και εφοριακό που κλέβουν;

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

καλησπέρες

.... και σε συνέχεια αυτής της φωτο απο το Γουδί που παίζει πιο πανω, πέτυχα σήμερα αυτό:

ΜΗΝΥΣΗ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ XAΛΚΙΔΟΣ

ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ

http://zoidosia.blogspot.com/

δεν ξέρω κατα πόσο μπορεί να στέκει (μια γνώμη απο όσους γνωρίζουν θα ήταν πολύτιμη) αλλά αν μη τι άλλο μου φαίνεται κάπως.... ελπιδοφόρο ??

Θέλουμε γνώμες εμπεριστατωμένες απ' αυτού, και θέλουμε και να διαδοθεί. Φαίνεται να έχει ΠΟΛΥ ψωμί!

Link to comment
Share on other sites

Αφού η λύση είναι γνωστή και το σενάριο χιλιοπαιγμένο (η έκδοση Ποκαχόντας για την Αργετινή και υπερπαραγωγή Αβαταρ για την Ελλάδα)

μας παιδεύουν αδικα και το βλέπουν όλοι...το χειρότερο είναι που ένα-δύο ανθρωπάκια (Παπανδρέου -Παπακωνσταντίνου) είναι φερέφωνα αντι για νομιμα εκλεγμένη κυβέρνηση που δεν υλοποιεί το έργο για το οποίο ψηφίστηκε (όποιος την ψήφισε τεσπα)....

Αν μας πέφτει λόγος, δημοψήφισμα μπορεί να γίνει για εξοδο από Νομισματική Ένωση ;

ερωτω...εχω τώρα 5000-10000 ευρώ (οικονομίες μιας ζωής) στην άκρη για "ωρα ανάγκης" ...τι τα κάνω; μασούρι στο κρεβατι μου;

Έγινε επεξεργασία από sstav
Link to comment
Share on other sites

απο in.gr

"Νομοσχέδιο για τη δημιουργία δημόσιου φορέα έρευνας και αξιοποίησης των υδρογονανθράκων στην Ελλάδα θα κατατεθεί στην Βουλή εντός των επομένων εβδομάδων.

Η υπουργός Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη, μιλώντας την Πέμπτη στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, δήλωσε ότι το σχέδιο νόμου για την αξιοποίηση των υδρογονανθράκων είναι σχεδόν έτοιμο και θα κατατεθεί σύντομα στο Κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ειδικός Δημόσιος Φορέας που θα συγκροτηθεί, θα είναι ολιγομελής και θα αποτελείται από απολύτως εξειδικευμένο προσωπικό 10 έως 15 ατόμων. Θα έχει τη μορφή Ανώνυμης Εταιρείας, αλλά με μία μετοχή και μοναδικό μέτοχο το Ελληνικό Δημόσιο.

Σημειώνεται πως η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα σε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο, που δεν έχει εδώ και περίπου τρία χρόνια κανένα υπεύθυνο φορέα για έρευνα και αξιοποίηση υδρογονανθράκων.

Στο διάστημα 1976 - 1986 αρμόδιος φορέας ήταν η Δημόσια Επιχείρηση Πετρελαίου ΑΕ, στην περίοδο 1986 - 1997 η Δημόσια Επιχείρηση Πετρελαίου - Έρευνα και Εκμετάλλευση Υδρογονανθράκων ΑΕ και στο διάστημα 1998 -2007 η Ελληνικά Πετρέλαια ΑΕ.

Στην διάρκεια της περιόδου 1939-2005 συγκεντρώθηκε μία πολύτιμη βάση δεδομένων από τις γεωλογικές, γεωχημικές, γεωφυσικές (σεισμικές) έρευνες και τις γεωτρήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια από ιδιώτες και τους εντεταλμένους κρατικούς φορείς (ΔΕΠ, ΔΕΠ-ΕΚΥ), αναδόχους ερευνών (διεθνείς εταιρίες, κλπ) και κοινοπραξίες εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων.

Με τα χρόνια δημιουργήθηκε ένα «Αρχείο Ερευνών Υδρογονανθράκων», που περιλαμβάνει, σε μεγάλο βαθμό, παλαιά στοιχεία με σχετικά μικρότερη αξιοπιστία, αλλά και στοιχεία που συγκεντρώθηκαν με σύγχρονες τεχνολογίες κατά την διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας, σε μαγνητοταινίες, καθώς και σύγχρονο εξοπλισμό για επεξεργασία και ερμηνεία των στοιχείων αυτών.

Το αρχείο αυτό αξιοποιήθηκε στο παρελθόν σε αρκετά μεγάλο βαθμό για τον χαρακτηρισμό των διαφόρων ερευνητικών περιοχών (σε Α', Β', Γ' προτεραιότητας), για την δημιουργία «πακέτων» που διετέθησαν σε εταιρείες που συμμετείχαν σε γύρους παραχωρήσεων, για τον σχεδιασμό επιχειρησιακών προγραμμάτων έρευνας Υδρογονανθράκων, κλπ.

Με το Νόμο 3587/2007, το κράτος ανέκτησε αυτοδίκαια τα δικαιώματα που είχαν παραχωρηθεί στα ΕΛΠΕ για την αναζήτηση, έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων επί χερσαίων και υποθαλασσίων περιοχών. Ωστόσο, τα τελευταία τρία χρόνια το αρχείο ερευνών παραμένει στα ΕΛΠΕ, καθώς το Δημόσιο δεν έχει δημιουργήσει κατάλληλο χώρο φύλαξης του υλικού αυτού και πληρώνει ενοίκιο 8. 000 ευρώ για την φύλαξη του από τα Ελληνικά Πετρέλαια."

ηρθε ο καιρος ν αρχισουμε να ξεπουλαμε !!

κι ακομα δεν εχουμε δει τιποτα...........

Link to comment
Share on other sites

...τι τα κάνω; μασούρι στο κρεβατι μου;

τράπεζα εξωτερικού ή μασούρι (αν και γενικά είμαι against στο "μασούρι").

το θέμα είναι πως αν τα έχεις σε τράπεζα Ελληνική και επιστρέψουμε στο ευρώ θα χάσουν πρακτικά το 50% της αξίας τους με 1-2 υποτιμήσεις που θα γίνουν.

απλά δεν ξέρεις πότε θα γίνει αυτό, απο Σεπτέμβρη μέχρι το 2012 είναι μεγάλη κλίμακα.

EDIT.

και επιστρέψουμε στη δραχμή
Έγινε επεξεργασία από Dolly
Link to comment
Share on other sites

Οχι Αντώνη γιατί είναι Ευρωπαική Ένωση, οπότε μεταφορές χρημάτων γίνονται χωρίς πολλά πολλά, θεωρητικά έχεις φάει φόρο όταν τα καταθέτεις 1η φορά στον λογαριασμό σου, ή εμπάς περιπτώσην, έχεις ερωτηθεί για το που τα βρήκες.

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά ήδη έχει πουληθεί αρκετό "κομμάτι" γής της Ελλάδος προς ξένους. Τράβα βόρεια για αρχή και αν δεν θες πάνε και σε μεγάλα νησιά π.χ. Κρήτη (γερμανοί-ρώσοι), Μύκονος (απ΄ολα) κτλ..Εδώ διάβαζα τις προάλλες στην σχολική γιορτή στην Θράκη είχαν δώσει φανέλλες στα παιδιά που έγραφαν "Ανεξάρτητο Τουρκικό Κράτος της Θράκης" ή κάτι τέτοιο..το νόημα το καταλάβατε πιστεύω...

Τώρα όσον αφορά την Χρεοκωπία, πιστεύω δεν χρειάζεται να είσαι εξειδικευμένος στα οικονομικά για να καταλάβεις ότι είναι ΜΗ αποφυκτέα. Δεν την γλιτώνουμε. Απλά, πλεον, επισημοποιήθηκε ο ρόλος των ξένων δυνάμεων στην Ελλάδα με την εισβολή ΔΝΤ κ ΣΙΑ...Απλά το καθυστερούν μέχρι να περάσει το καλοκαίρι για να μην δεχθεί και άλλο πλήγμα ο Τουρισμός που είναι το τελευταίο χαρτί (βέβαια με το κλείσιμο το λιμανιών δεν το αποφεύγουμε αλλά τεσπα...)

Μην ξεχνάτε ότι το χρέος είναι το πιο δυνατό χαρτί των ξένων δυνάμεων για να έχουν επιρροή στα δρώμενα της Ελλάδος. Απ΄εκεί και πέρα το σκηνικό είναι γνωστό. Αποκρατικοποιήσεις, split 80-20 ΔΝΤ-ΣΙΑ κ Πολιτεία αντίστοιχα στις εισπράξεις φόρων, ΙΚΑ, Σύκα κτλ κτλ, πάγωμα στις καταθέσεις με την δυνατότητα να βάλει το χεράκι του ο καθένας στις αποταμιεύσεις του οποιουδήποτε κ.ο.κ.

Είναι αυτό που είχα πει εξ' αρχής: Μην περιμένετε να ανοίξουν όλα τα χαρτιά τους με τις πρώτες επαφές. Είναι λογικό. Αν από την αρχή σου πει "κόβω 13-14, παγώνω μισθούς στον ιδιωτικό, κόβω και εκεί τον 13-14 και και και και" θα γινόταν ΧΑΜΟΣ. Πειραματίστηκαν με την Αργεντινή και τώρα στις άλλες χώρες που δίνουν βοήθεια το πάνε λάου λάου.

/Edit: Όσο για δραχμή, υπομονή μέχρι τέλη του έτος. Μην περιμένετε να δείτε πάντως τιμές να πέφτουν. Αντίθετα ο υπερ-πληθωρισμός θα φέρει άλλες συνέπειες (υποτίμηση, αύξηση τιμών, ανεργεία, κλείσιμο επιχειρήσεων κτλ)

Έγινε επεξεργασία από raven_g20
Link to comment
Share on other sites

τεσπα το μαμησανε το κρατος..την πιο μεγαλη μλκια της ζως μου εκανα που δεν εκατσα Γενευη μονιμα για δουλεια και ζωη..ολα αυτα πριν 5 μηνες που ηταν ολα μελι γαλα..

και ελεγα ελα μωρε να κατσω στο ελλαντα..για φαμιλι..την πατησα

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

^ξερεις τι γινεται οταν περνας επιτυχως ιντερβιου απο swiss air..και τους λες οχι μετα..η θα το σκεφτω..οι ελβετοι την βλεπουν και καπως..

θα το παλεψω παλι παντως..

εντωμεταξυ σαν να εχω την ενυπωση οτι μετα την ολη φαση περι χρεωκοπιας και δντ..

σαν να εχει πεσει το γενικοτερο στατους του ελληνα ως ευρωπαιος πλεον εργαζομενος..

μακαρι να μαι λαθος..βεβαια τα πτυχια μου ειναι εγκεκριμενα απο ευρωπαικο οργανισμο..οποτε ισως την γλυτωσω

Link to comment
Share on other sites

μολις σταματησα να διαβασω το σαινι του ζωηδοσια (Αυτος που κανει μηνυση στην βουλη κλπ)..

απο εκει και περα,στο υπεροχο αυτο μπλογκ,σταθηκα στις εξης γραμμες.

Ακριβώς όμως αυτό έγινε από την παρούσα Κυβέρνηση και την Βουλή των Ελλήνων (κι ελπίζω όχι και από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας) ενεργητικά και από την Στρατιωτική Ηγεσία εκ παραλείψεως.

ο τυπος λεει σε απλα ελληνικα, "κακοι ολοι οι αλλοι,αλλα ο στρατος παρελειψε να παρεμβει"

απο εκει και περα παραθετω το αρθρο 134 ΠΚ για την εσχατη προδοσια κι ας κρινει ο καθενας μονος του

ΠΡΩΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

Προσβολές του πολιτεύματος

Εσχάτη προδοσία

Αρθρο 134.

1. Τιμωρείται με την ποινή της ισόβιας ή πρόσκαιρης Κάθειρξης:

Α) όποιος αποπειράται να αποστερήσει με οποιονδήποτε τρόπο τον Πρόεδρο

της Δημοκρατίας ή αυτόν που ασκεί την προεδρική εξουσία από

την εξουσία που έχουν κατά το Σύνταγμα Β) όποιος αποπειράται με

σωματική βία ή με απειλές σωματικής βίας: α) να παρεμποδίσει κάποιον

απ` αυτούς από την άσκηση της συνταγματικής εξουσίας του ή να τον

εξαναγκάσει να επιχειρήσει πράξη που απορρέει από αυτή την εξουσία και

β) να μεταβάλει το πολίτευμα του Κράτους.

2. Με ισόβια ή πρόσκαιρη Κάθειρξη τιμωρείται όποιος, εκτός από

την περίπτωση της προηγούμενης παραγράφου: α) επιχειρεί με βία ή

Απειλή βίας ή με σφετερισμό της ιδιότητάς του ως οργάνου του Κράτους

να καταλύσει ή να αλλοιώσει ή να καταστήσει ανενεργό διαρκώς ή

προσκαίρως, το δημοκρατικό πολίτευμα που στηρίζεται στη λαϊκή

κυριαρχία ή θεμελιώδεις αρχές ή θεσμούς του πολιτεύματος αυτού β)

επιχειρεί με τα μέσα που αναφέρονται στο προηγούμενο εδάφιο και με

τρόπο πρόσφορο να διαταράξει την ομαλή λειτουργία του πολιτεύματος, να

αποστερήσει ή να παρακωλύσει τη Βουλή, την Κυβέρνηση ή τον ΠρωΘυπουργό

από την ενάσκηση της εξουσίας που τους παρέχει το Σύνταγμα ή να τους

εξαναγκάσει να εκτελέσουν ή να παραλείψουν πράξεις που απορρέουν από

την εξουσία αυτή γ) ασκεί ή άσκησε, την εξουσία που ο ίδιος ή άλλος

κατέβαλε με τους τρόπους και τα μέσα που προβλέπει το άρθρο αυτό.

3. Οποιος αποπειράται να θανατώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

ή εκείνον που ασκεί την προεδρική εξουσία τιμωρείται με θάνατο ή

ισόβια Κάθειρξη.

Απο εκει και περα, πιο πολυ για διαφημιση του "κομματος" του μου κανει(σκρολαρετε λιγο παρακατω στην σελιδα να δειτε),παρα για σοβαρο δημοσιευμα.

Link to comment
Share on other sites

Η ουγγρική οικονομία είναι «εν τάφω», καθώς η προηγούμενη κυβέρνηση «μαγείρεψε» τα στοιχεία και είπε «ψέματα» για την κατάσταση της, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του νέου πρωθυπουργού της χώρας Βίκτορ Όρμπαν.

Πολιτικός που θάβει την χώρα του για να χτυπήσει την αντιπολίτευση.

Ρε συ κάτι μου θυμίζει αυτό;

Θυμάται κανείς άλλος να μου πει;

Υ.Γ: Βασικά αναμένω μια απάντηση αλλά δεν ξέρω κατά πόσο θα είναι πλήρης.

Έγινε επεξεργασία από Petrossortep
  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.