Jump to content



Μεταναστευτικό Ζήτημα στην Ελλάδα


sotiris

Recommended Posts

Το πρόβλημα έχει έρθει πάλι στην επιφάνεια.

Είναι πλέον οι μετανάστες στα νησιά που θέλουν να έρθουν στην Αθήνα.

http://news247.gr/eidiseis/koinonia/vinteo-symplokes-metaksu-metanastwn-sthn-kw-ta-mesanyxta-ksekina-h-epivivash-sto-eleytherios-venizelos.3617598.html

http://news247.gr/eidiseis/koinonia/mphkan-sto-ploio-eleytherios-venizelos-oi-prwtoi-prosfyges-apo-th-syria.3617835.html

http://www.zougla.gr/politiki/article/terasties-i-ef8ines-tis-kivernisis-gia-to-metanasteftiko-provlima

Οι γραμμές των πλοίων πλέον είναι άβατα, από Μυτιλήνη που μου λένε στα πλοία επικρατεί πανικός.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 2,8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Κι εκεί που λες αυτοί θα πάνε κατευθείαν Σαλόνικα και όχι Άθενς, ξαφνικά άλλαξαν τα δεδομένα:

http://www.lifo.gr/now/greece/73652

Άλλος για Χίο τράβηξε κι άλλος για Μυτιλλήνη!

Link to comment
Share on other sites

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Υποθέτω ότι αυτό ειναι το θέμα που λέει ο αστρόγατος.. 

http://www.thelab.gr/topic/139800-ειδήσεις-απο-την-ελλάδα-και-όλο-τον-κόσμο-v20/page-130#entry2195133

 



Δεν εχει νοημα η συζητηση . λες τα δικα σου ( ως συνηθως ) . 

 

@Athens2004,  αα όχι δεν έχει νόημα. Η λύση του προβλήματος έχει νόημα. Η ξέρεις τι γράφεις και προτείνεις λύσεις ή λες μπαρούφες (ως συνηθως). Θέλω απάντηση φίλος. Τι να κάνουμε αφού η λύση που προτείνεις δεν εφαρμόζεται???

 

Αλλιώς η στιχομυθία μπορεί να πάει ως εξής:

Α - "Η χώρα σαπίζει στην οικονομικη ανέχεια, θέλουμε λύση"

Β - "Ε να τυπώσουμε χρήμα να τα μοιράσουμε στους πολίτες"

Α - "Βάση νόμων δεν μπορούμε να τυπώσουμε χρήμα, χρειαζόμαστε άλλη λύση"

Β - "Δεν έχει νόημα η συζήτηση. Λες τα δικά σου"

Έγινε επεξεργασία από Myralis
Link to comment
Share on other sites

αν ειναι από εμπόλεμη χώρα δεν μπορείς να τους στείλεις πίσω και δικαιούντε ασύλου βάση διεθνών νόμων.

Άρα κάτσε, εμείς υπαγόμαστε στους διεθνείς νόμους ενώ τα όμορα αραβικά κράτη όχι;

Πάμε παρακάτω, δεν ξέρω αν πληγαίνουν μετανάστες στις χώρες του κόλπου ή όχι, η ερώτηση ειναι ποιος θα τις αναγκάσει να πάρουν τους μετανάστες, τι εννοείς βασικά με το ότι δεν δέχοντε μετανάστες? Δεν πάνε εκεί να περασουν τα σύνορα να μπουν μέσα?
Οι διεθνείς νόμοι θα τους αναγκάσουν

 

Πέρα από αυτό, λύση δεν δίνεις και ακόμα δεν απαντάς (και ο @Athens2004 που ειναι ρε παιδιά?). Έρχοντε με τα φουσκωτά στην Ελλάδα, δηλώνουν Συριοι και άρα δεν μπορείς να τους επιστρέψεις πίσω, τι κάνεις και με βάση ποιου νόμου?

τους χώνεις στη φυλακή και τους απελαύνεις.

 

Πρόσεξε, δεν έχω πρόβλημα με κανέναν άνθρωπο από όπου και αν είναι, αρκεί να σέβεται την εδαφική μου ακαιρεότητα, την προσωπικότητά μου και τα ήθη και έθιμά μου. Νομίζω δεν είναι παράλογο να ζητάω ποσοστώσεις και συμμετοχή όλων στην ανθρωπιστική κρίση στη Συρία. Έτσι δεν είναι;

Link to comment
Share on other sites

Άρα κάτσε, εμείς υπαγόμαστε στους διεθνείς νόμους ενώ τα όμορα αραβικά κράτη όχι;

Υπάγοντε. Αλλά σε ρώτησα κάτι άλλο, ξέρεις αν πηγαίνουν προς τα εκεί και προσπαθούν να περάσουν τα σύνορα

 

 

Οι διεθνείς νόμοι θα τους αναγκάσουν

Ποιος ειναι ο διεθνής law enforcer? Αυτό που μπορείς να δεις και εσυ και εγώ ειναι ότι κανείς δεν νοιάζεται και κανείς δεν θα προσπαθήσει κάπως να τους αναγκάσουν! Αντίθετα η Ευρώπη μια χαρά μας αναγκάζει μέσω προστίμων και απάθειας (στην Ελλάδα πάνε, δεν μας νοιάζει, άσε τους..) να υπακούμε στους Ευρωαπαϊκους νόμους.

 

 

τους χώνεις στη φυλακή και τους απελαύνεις.

Νομίζω δεν είναι παράλογο να ζητάω ποσοστώσεις και συμμετοχή όλων στην ανθρωπιστική κρίση στη Συρία. Έτσι δεν είναι;

 

Δεν μπορείς να τους χώσεις φυλακή και δεν μπορείς να τους απελασεις λέμε τόση ώρα!!!

 

Παράλογο δεν ειναι καθόλου, το θέμα ειναι ότι όσοι είναι μακριά από το πρόβλημα (βόρειοδυτικές χώρες) μια χαρά δεν δίνουν καμία σημασία στο πρόβλημα. Είδες την Ευρώπη να κάθεται να συζητήσει σοβαρά το πρόβλημα? @@ Βγάλανε κάτι αριθμούς για να πάρει κάθε χώρα , μικρότερα από το όσους δέχεται η Ελλάδα σε μια βδομάδα! Σωστά πράγματα ζητάς, αλλά ποιος θα τα κάνει όλα αυτά? Η Ελλάδα θα αποφασίσει μόνη της να τους απελάσει στις χώρες τους ή να τους στείλει αλλού?

 

Αυτό προσπαθώ να πω τόση ώρα, το πρόβλημα δεν ειναι ελληνικό και έτσι πρέπει να αντιμετωπιστεί. Πρέπει να πας στην Ευρώπη και τον ΟΗΕ και να τα κάνεις όλα τουτ@να. Δεν μπορείς να λες όμως ότι φταίει το λιμενικό/ο ΣΥΡΙΖΑ/η κυβέρνηση , αυτοί υπακούν στους νόμους, και ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να στείλει το θέμα στην Ευρώπη. 

 

Άκου τις ειδήσεις, δες πόσες χώρες αντιδρούν στο να πάρουν μετανάστες, καλά κάνουν, σκέφτοντε την χώρα τους, δεν τις έχεις όμως στα σύνορα της Ευρώπης να ειναι αναγκαστικά η χώρα εισόδου. Είμαστε εγκλωβισμένοι, πρέπει να βρούμε λύση, και εδώ ακούω μόνο είτε ρατσιστικές άλογες προτάσεις (όχι από εσένα), είτε αόριστες προτάσεις που είτε δεν στέκουν είτε δεν αφορούν την χώρα μας. 

Έγινε επεξεργασία από Myralis
Link to comment
Share on other sites

Εχω διαβάσει ότι δε τους αφήνουν. Πως δε ξέρω.

Αν δεν έχουν θαλάσσια ύδατα ειναι σχετικά ευκολο. Στην Ελλάδα αυτό δεν ειναι εφαρμόσιμο. Και σου ξαναλέω, αυτές οι χώρες δεν χρειάζεται να υπακούσουν στους ευρωπαϊκους νόμους. Όσο για τους διεθνείς, ποιος θα τους εφαρμώσει?

Link to comment
Share on other sites

Η ψεύτικη «προσφυγική κρίση»

 

1-5290-fab86.jpg

Η αριστερή πλευρά αυτής της φωτογραφίας δημοσιεύτηκε ευρέως από τον ατλαντικό τύπο. Το θύμα, ένα Κουρδόπουλο από τη Συρία, ο Aylan Kurdi, υποτίθεται ότι τον έφερε η θάλασσα. Ωστόσο, το σώμα του είναι κάθετο προς τα κύματα αντί να τους είναι παράλληλο. Η παρουσία στο δεξί μέρος της εικόνας ενός επίσημου Τούρκου φωτογράφου επιβεβαιώνει την ιδέα μιας σκηνοθεσίας. Στο βάθος, διακρίνονται λουόμενοι.

 

 

 

 

Ένα κύμα συγκίνησης κυρίευσε βάναυσα τους πληθυσμούς που ζουν στο χώρο του ΝΑΤΟ. Συνειδητοποίησαν ξαφνικά την τραγωδία των προσφύγων στη Μεσόγειο, μια τραγωδία που διαρκεί χρόνια με τη μόνιμη αδιαφορία τους.

Η στροφή αυτή είναι οφείλεται στη δημοσίευση μιας φωτογραφίας που δείχνει ένα πνιγμένο παιδί σε μια τουρκική παραλία.

Δεν έχει σημασία ότι αυτή η εικόνα είναι ένα χοντρό μοντάζ: η θάλασσα πετά τα πτώματα παράλληλα με τα κύματα, ποτέ κάθετα.

Δεν έχει σημασία ότι αναπαράχθηκε στιγμιαία στα πρωτοσέλιδα σχεδόν όλων των εφημερίδων στη περιοχή του ΝΑΤΟ σε λιγότερο από δύο ημέρες.

 

Οι πρόσφυγες της Μεσογείου

Μετά την «Αραβική Άνοιξη», το 2011, ο αριθμός των ανθρώπων που προσπαθούν να διασχίσουν τη Μεσόγειο και να εισέλθουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχει αυξηθεί σημαντικά. Υπερδιπλασιάστηκε και ανήλθε το 2014 σε 626.000.

Ωστόσο, σε αντίθεση με μια δημοφιλή πεποίθηση, δεν πρόκειται για νέο και ανεξέλεγκτο κύμα. Το 1992, όταν η Ένωση αποτελείτο μόνο από 15 από τα 28 υπάρχοντα σημερινά κράτη, δέχτηκε ακόμη περισσότερους: 672.000 για 380 εκ. κατοίκους. Συνεπώς, υπάρχει ένα σημαντικό περιθώριο πριν οι μετανάστες να αποσταθεροποιήσουν την ευρωπαϊκή οικονομία και τους σημερινούς 508 εκ. κατοίκους της.

Αυτοί οι μετανάστες είναι άνδρες για περισσότερο από τα δύο τρίτα. Σύμφωνα με τις δηλώσεις τους, οι περισσότεροι από τους μισούς από αυτούς είναι μεταξύ 18 και 34 ετών. Σε γενικές γραμμές, δεν πρόκειται επομένως για οικογένειες.

 

Σε αντίθεση με την ιδέα που προβάλλεται σήμερα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, λιγότερο από το ένα τρίτο μόνο είναι πρόσφυγες από εμπόλεμες ζώνες: το 20% είναι Σύροι, το 7% Αφγανοί και το 3% Ιρακινοί.

Τα υπόλοιπα δύο τρίτα δεν προέρχονται από χώρες σε εμπόλεμη κατάσταση και είναι κυρίως οικονομικοί μετανάστες.

Με άλλα λόγια, το φαινόμενο της μετανάστευσης σχετίζεται μόνο οριακά με την «Αραβική Άνοιξη» και τους πολέμους. Οι φτωχοί εγκαταλείπουν τη χώρα τους για να δοκιμάσουν την τύχη τους στις πλούσιες χώρες, σύμφωνα με τη μετα-αποικιοκρατική τάξη και τη παγκοσμιοποίηση. Αυτό το φαινόμενο, το οποίο υποχώρησε στη περιόδο1992-2006, άρχισε πάλι και αυξάνεται σταδιακά.

 

Ποιος κατασκευάζει την σημερινή εικόνα της «προσφυγικής κρίσης»;

Από την αρχή του έτους, το πέρασμα από την Τουρκία στην Ουγγαρία, το οποίο κοστίζε 10.000 δολάρια, έπεσε στα 2.000 δολάρια ανά άτομο. Βέβαια, ορισμένοι διακινητές είναι λαθρέμποροι σκλάβων, αλλά πολλοί ψάχνουν απλά να εξυπηρετήσουν ανθρώπους που βρίσκονται σε κίνδυνο. Εν πάση περιπτώσει, ποιος πληρώνει τη διαφορά;

Εξάλλου, εάν κατά την έναρξη του πολέμου κατά της Συρίας, το Κατάρ τύπωνε και διανυμένε ψευδή συριακά διαβατήρια στους τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα, ώστε να μπόρεσαν να πείσουν τους ατλαντικούς δημοσιογράφους ότι ήταν «επαναστάτες» και όχι ξένοι μισθοφόροι, διανέμονται τώρα ψευδή συριακά διαβατήρια από κάποιους διακινητές μεταναστών σε μη-Σύρους μετανάστες. Οι μετανάστες που τα δέχονται πιστεύουν δικαίως ότι αυτά τα πλαστά έγγραφα θα διευκολύνουν την υποδοχή τους στην ΕΕ.

Πράγματι, τα κράτη μέλη της Ένωσης έχοντας κλείσει τις πρεσβείες τους στη Συρία -εκτός της Τσεχικής Δημοκρατίας και της Ρουμανίας-, δεν είναι δυνατόν να ελέγχουν τη γνησιότητα αυτών των διαβατηρίων.

 

Link to comment
Share on other sites

Myralis άσε τους Χρυσαυγίτες. Κοίταξε τα χάλια του ΣΥΡΙΖΑ και μετά ασχολήσου με τους άλλους 

 

Το μήνυμα μεταφέρθηκε από τις Ειδήσεις, όπου δεν είχε καμία θέση (αυτή τη φορά χωρίς συνέπειες). Συν τοις άλλοις, τα χάλια του ΣΥΡΙΖΑ δε σημαίνουν ότι θα φιμώσουμε όσους επιλέγουν να τα προσπερνούν για να επισημάνουν των υπολοίπων. Διατηρήστε την ευγένειά σας, αλλά και το θέμα των Ειδήσεων πιο καθαρό.

Link to comment
Share on other sites

Αν δεν έχουν θαλάσσια ύδατα ειναι σχετικά ευκολο. Στην Ελλάδα αυτό δεν ειναι εφαρμόσιμο. Και σου ξαναλέω, αυτές οι χώρες δεν χρειάζεται να υπακούσουν στους ευρωπαϊκους νόμους. Όσο για τους διεθνείς, ποιος θα τους εφαρμώσει?

 

Μια απο τις λειτουργίες που επιτελούνταν στο ''κολαστήριο'' της Αμυδαλέζας και στα λοιπά κέντρα κράτησης, ήταν το λεγόμενο screening Ελληνιστί κοσκίνισμα. Μέσω αυτής της διαδικασίας οι αρχές μπορούσαν πάρα πολύ εύκολα αρχικώς να ξεχωρίσουν τις εθνότητες ώστε απο εκεί να προκύψει ποίος είναι πρόσφυγας που χρήζει προστασίας, και ποιός οικονομικός μετανάστης, που θα υπαγόταν σε άλλη διαδικασία.

 

Η λατρεμένη κυβέρνηση βέβαια, κάτι τέτοια τα άκουγε βερεσέ, και τελικώς έκλεισε τα πάντα, υποκαθιστώντας τα με το χάος που βλέπουμε.

 

Έχε υπόψιν ότι αντίστοιχες διαδικασίες εισόδου, τηρούνταν στην περιβόητη νήσο Έλις, όπου όσοι ήταν να εισέλθουν, περίμεναν εκεί την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Ασφαλώς αν βρισκόταν κανένας να προτείνει ακριβώς αντίστοιχο μέτρο σε κάποιο απο τα πολλά ακατοίκητα νησάκια, που θα διαμορφωνόταν σε κέντρο εισόδου, θα χαρακτηριζόταν άρδην ''φασίστας'' , ''χρυσαυγίτης'' και ''υπάνθρωπος''. Προφανώς σε κάποιους αρέσει περισσότερο η τρέχουσα κατάσταση. Ίσως να τους αποδίδει και καλύτερα, ποιός ξέρει...

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Σιγά μην χρειάζονται κοσκίνισμα!

Που είναι η οικογένεια σου φίλε; Η μάνα σου, η αδελφή σου, η γυναίκα σου, τα παιδία σου.

Μόνος δεν παίρνεις το δρόμο της προσφυγιάς.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Σιγά μην χρειάζονται κοσκίνισμα!

Που είναι η οικογένεια σου φίλε; Η μάνα σου, η αδελφή σου, η γυναίκα σου, τα παιδία σου.

Μόνος δεν παίρνεις το δρόμο της προσφυγιάς.

 

Περίπου έτσι, αλλά δεν είναι τόσο εύκολο.

 

Μην ξεχνάς πως αυτοί που δηλώνουν άλλη εθνικότητα απο την πραγματική τους (Αλγερινοί, Τυνήσιοι, Μαροκινοί δηλώνουν Παλαιστίνιοι και δεν είναι τόσο χαζοί όσο οι Σομαλοί που δηλώνουν Σύριοι...) μετέρχονται των πιο απίστευτων τεχνασμάτων για να μπερδέψουν τις αρχές. Βεβαίως μεγάλη μερίδα εξ αυτών αποκαλύπτονται αλλά μένει πάντα να προκύψει όχι μόνο τι δεν είναι, αλλά τι είναι. Και εκεί προκύπτει το πρόβλημα: ΟΚ σε καταλάβαμε ότι δεν είσαι Παλαιστίνιος. Τι είσαι ?? Όλοι αυτοί μιλάνε Γαλλικά, και δεν βγάζουν λέξη παραπάνω. Η μόνη αντιμετώπιση που έχει αποτέλεσμα είναι δια της κρατήσεως, έως ότου  να τους εμπεδωθεί το ότι απλά δεν πρόκειται να γίνει δεκτή ποτέ η αίτησή τους για άσυλο.

 

Αυτά βέβαια μέχρι χτές. Σήμερα άσπροι, μαυροι, κίτρινοι, είναι ''Σύριοι'', και καθαρίσαμε.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Σιγά μην χρειάζονται κοσκίνισμα!

Που είναι η οικογένεια σου φίλε; Η μάνα σου, η αδελφή σου, η γυναίκα σου, τα παιδία σου.

Μόνος δεν παίρνεις το δρόμο της προσφυγιάς.

Mε διάθεση χιούμορ, και όπως λέει και το ανέκδοτο με την Αννούλα...

"Παντου"

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.