Jump to content



Πληρωμένες επιδόσεις


Tiltevros

Recommended Posts

Δεν ξέρω αν έχω πολυκαταλάβει τι πάει να κάνει η Intel - δεν είμαι και ιντελάς - αλλά για την ώρα νομίζω δεν κάνει κάτι κακό. Αν κατάλαβα καλά σου πουλάει αύριο π.χ. έναν i5 σαν i3 στην τιμή του i3 και σου δίνει την δυνατότητα με ένα επιπλέον κόστος να τον ξεκλειδώσεις σε αυτό που πραγματικά είναι, δηλαδή ένας i5.

Αν μάλιστα βγουν και σπαστήρια έξω στην αγορά θα γίνει ψιλό χαμός αφού ο κόσμος θα αγοράζει, αλλά και θα προτείνει, i3, ο οποίος με το κατάλληλο... βότανο θα γίνεται i5.

Ποιο συγκεκριμένα στην περίπτωση του G6951 αυτός φαίνεται να είναι ίδιος με τον G6950, οπότε αν πωλείται στην ίδια τιμή βλέπω πολύ κόσμο να λέει "Όχι όχι μην πάρεις τον G6950 πάρε τον G6951 που ξεκλειδώνει και γίνεται ένας τάδε", αν δούμε βέβαια τον G6951 στην αγορά διότι μάλλον για την ώρα είναι ΟΕΜ.

Αν έχω καταλάβει τι πάει να κάνει.....

Link to comment
Share on other sites

Απαραδεκτο.AMD κι ας με κοροιδευει ο αστρολαβος.

qft.

απαράδεκτη κίνηση κατά τη γνώμη μου μιας και δεν ειναι windows η cpu.

Ανοίγει πάντως το δρόμο για ενα νέο τομέα στην πληροφορική, το cpu hacking :devil:

Link to comment
Share on other sites

Aφου σαν καταναλωτες εχουμε χαζεψει και αγοραζουμε οτι νανε οσο νανε καλα να παθουμε.Στο χερι μας ειναι να μποικοταρουμε τετοιου ειδους καγκουριες.

Link to comment
Share on other sites

:spell:μα τι μπουρδα... θα αρχίσουν οι επεξεργαστες να θέλουν DLC? Πως δεν το έκανε η amd, να πουλάει 3core και να σου πουλάει softmod να τους κανεις 4core :big_boss: Ντροπή, αμερικανίες ...ουστ
Link to comment
Share on other sites

Σύμφωνα με άρθρο του engadget.com, η Intel προχώρησε την εκμετάλλευση του προϊόντος της σε άλλο επίπεδο. Όσο πληρώσεις, τόσο θα πάει. Ο νέος επεξεργαστή Pentium G6951 θα έρχεται στα χέρια σας κλειδωμένος και με την καταβολή του αντιτίμου των $ 50 (λογικά 50 € εδώ) θα ξεκλειδώνετε threads και cache του επεξεργαστή κάνοντάς τον πιο γρήγορο.

Η επόμενη κίνηση θα είναι να κάνουν παράνομο το overclocking βαπτίζοντάς το – γιατί όχι – πειρατεία, μιας και θα εφαρμόζουμε κάποιες μεθόδους με τις οποίες θα έχουμε παραπάνω επιδόσεις, χωρίς να καταβάλλουμε το ανάλογο τίμημα στην Intel. Καλό ε;

Link to comment
Share on other sites

Εγώ επιμένω ότι βιάζεστε. Απλά κάποιος στην Intel σκέφτηκε έξυπνα - δυστυχώς για μας αν προτιμάτε. Εφόσον σου λέει ξέρω ότι ο τάδε G6950 δεν είναι κάποιο προβληματικό chip αλλά ένα πλήρως λειτουργικό chip που το βγάζω στην αγορά σαν G6950 για να καλύψω την ζήτηση για αυτή την κατηγορία τιμής, γιατί να μην το βγάλω σαν G6951 και να δώσω την δυνατότητα στον πελάτη αργότερα να κάνει αναβάθμιση απλά με ένα προγραμματάκι;

Να σας το πω αλλιώς διότι με Intel δεν...

Ας πούμε ότι έχουμε τον Sempron 140 ο οποίος αν του ξεκλειδώσεις τον πυρήνα γίνεται Athlon II X2 440. Κάποιοι Sempron είναι προβληματικοί και κάποιοι είναι πλήρως λειτουργικοί διπύρηνοι. Εφόσον ξέρεις ποιοι είναι οι προβληματικοί και ποιοι όχι έρχεσαι στον πελάτη και λες. Αλλάζω το σύστημα. Πλέον δεν θα ελπίζεις να σου κάτσει το λαχείο δηλαδή κάποιος Sempron πλήρως λειτουργικός διπύρηνος, διότι εγώ θα τους ξεχωρίζω από το εργοστάσιο. Θα σου πουλάω δύο Sempron στην ίδια ή έστω παραπλήσια τιμή. Τον 140 που ήξερες μέχρι σήμερα και τον 141. Ο 140 θα ξέρεις ότι έχει πρόβλημα. Ο 141 όμως θα σου εγγυώμαι ότι ΔΕΝ έχει πρόβλημα. Οπότε αν π.χ. ο 140 έχει 35€, ο 141 37€, μια άδεια αναβάθμισης 25€ και ο Χ2 60€ κάποιος θα δώσει 37€ τώρα και μετά θα ξέρει ότι, αν του χρειαστεί, με 25€ θα μπορεί να αναβαθμιστεί στον Χ2. Η ίδια λογική με το SLI και το CF. Απλά αντί να αγοράζεις δεύτερη κάρτα θα αγοράζεις την άδεια αναβάθμισης.

Εγώ προσωπικά δεν βλέπω κάτι κακό. Κατανοώ πάντως ότι υπάρχει ο φόβος μήπως το πράγμα αυτό επεκταθεί κατά τρόπο άσχημο. Δεν διαφωνώ ότι η Intel έχει ειδικότητα σε τέτοια θέματα αλλά προσωπικά δεν βλέπω κάτι τέτοιο. Αν ήθελαν τώρα που εξαφάνισαν τον ανταγωνισμό από τα chipsets θα κλείδωναν πάνω στην μητρική τους επεξεργαστές. Θέλεις να ανεβάσεις 1MHz την cpu? Μόνο με το Ultra-tade chipset που βρίσκεται μόνο σε μητρικές των 200 και πάνω €.

Link to comment
Share on other sites

Και η SEAT σου πουλάει την Octavia 180 άλογα, αλλα με ενα χιλιάρικο μπορείς εργοστασιακά να την πάς 230... Το ίδιο πράγμα είναι... Απο την στιγμή που οτι πληρώνεις παίρνεις, δεν μου φαίνεται παράλογο.

Link to comment
Share on other sites

Και η SEAT σου πουλάει την Octavia 180 άλογα, αλλα με ενα χιλιάρικο μπορείς εργοστασιακά να την πάς 230... Το ίδιο πράγμα είναι... Απο την στιγμή που οτι πληρώνεις παίρνεις, δεν μου φαίνεται παράλογο.

Πως είχα την εντύπωση οτι η octavia ήταν της scoda? :offtopic2:

Link to comment
Share on other sites

Για καθίστε λιγο ρε παιδιά.

Υποτίθεται οτι τον G6951 τον πληρώνεις με αυτά τα specs.

Speed 2800MHz

Number of cores 2

Floating Point Unit Integrated

Level 1 cache size ? 2 x 32 KB instruction caches

2 x 32 KB data caches

Level 2 cache size ? 2 x 256 KB

Level 3 cache size 3 MB shared cache

Features

MMX instruction set

SSE

SSE2

SSE3

Supplemental SSE3

SSE4.1 ?

SSE4.2 ?

EM64T technology ?

Virtualization technology (VT-x) ?

Execute Disable bit ?

Low power features Enhanced SpeedStep technology ?

On-chip peripherals

Integrated dual-channel DDR3 SDRAM Memory controller

Και έρχονται και σου λένε οτι με 50$ σου δίνουν το HT και άλλο ενα mb cache το οποίο μου ακούγεται συμπαθές. Δεν στα πλασάρανε εξ' αρχης, ούτε τα πλήρωσες και τα είχες κλειδωμένα...

Link to comment
Share on other sites

Δεν πιστευω οτι θα κλειδωσουν ποτε το overclocking.Η δυνατοτητα να το κοψουν υπηρχε ανεκαθεν αλλα συντηρει μια ολοκληρη βιομηχανια hardware που κονομαει απο αυτο.Εδω ο ιδιος ο Otelini διαφημιζε με την βοηθεια του Fuger το 2007 το overclockabilty των intel επεξεργαστων.

Εμενα δε μου φαινεται κακη κινηση.Η τιμη των επεξεργαστων δεν επιρεαζεται γιατι υπαρχει ανταγωνισμος.Ισα ισα γινεται πιο προσιτη η αναβαθμιση για τον μεσο χρηστη χωρις εξοδα τεχνικου.

Link to comment
Share on other sites

Γιατί κολλάτε; Αντί να κάνουνε $$ τα ματάκια σας, γκρινιάζετε κι από πάνω;

Η ΦΧΨ εταιρία πουλάει το προϊόν i8 990 το οποίο έχει χαρακτηριστικά: 19cm και 5 τούβλα.

Βγάζει λοιπόν και το προϊόν i8 991 το οποίο έχει την ίδια τιμή και τα ίδια χαρακτηριστικά, αλλά με άλλα $50 επιπλέον γίνεται 21cm και 6 τούβλα.

Που είναι το πρόβλημα; Ίσα ίσα που άμα κάτσει κανείς και γράψει 2 γραμμές κώδικα και ξεκληδώσει τα features χωρίς να πληρώσει τα $50, μαγκιά του. Δεν σας απαγόρεψε κανείς να dremelιάσετε το κουτί σας ή να voltmodιάσετε την κάρτα σας, γιατί να σας απαγορέψει να τρέξετε ό,τι πρόγραμμα γουστάρετε στον επεξεργαστή σας;

Η διάδωση τέτοιων προγραμμάτων βεβαίως θα είναι παράνομη, όπως και το κατέβασμα ταινιών και μουσικής που κανείς μας δεν κάνει, οπότε save the drama for your momma :hehe:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.