Jump to content



Elder Scrolls V: Skyrim


astrolabos

Recommended Posts

Εγώ παρόλο που και εμένα μου την σπανε 2 πράγματα έχω κολλήσει άσχημα.

1.Δεν έχει lock σε εχθρό

2.Δεν έχει combo

Και μια απορία.Πηγαίνω και κοιμάμαι αρκετά συχνα,το health είναι γεμάτο αλλά όταν περνάω απο κόσμο λενε μήπως είμαι άρρωστος γιατί δεν φαίνομαι καλά.Έχω παρει και cure all disease potion αλλά πάλι τα ίδια.Είναι φυσιολογικό;

Τα 2 πραγματα που σου τη σπανε ειναι pure action χαρακτηριστικα οποτε δεν ηταν και τοσο αναμενομενο να τα βρεις σε ενα TES.

Αυτο που γραφεις για το health γινοταν στο oblivion οταν ειχες κολλησει vampirism (κυνηγησες τπτ βαμπιρ?) απλα εισαι ακομη στα πρωτα σταδια λογικα και δεν εχεις φανερες παρενεργειες. Ψαξε να βρεις τι χρειαζεται για το cure...

Link to comment
Share on other sites

Εγώ παρόλο που και εμένα μου την σπανε 2 πράγματα έχω κολλήσει άσχημα.

1.Δεν έχει lock σε εχθρό

2.Δεν έχει combo

Και μια απορία.Πηγαίνω και κοιμάμαι αρκετά συχνα,το health είναι γεμάτο αλλά όταν περνάω απο κόσμο λενε μήπως είμαι άρρωστος γιατί δεν φαίνομαι καλά.Έχω παρει και cure all disease potion αλλά πάλι τα ίδια.Είναι φυσιολογικό;

Tab=>Magic=>Active Effects. Άμα έχεις κάτι κόκκινο θες cure. Το cure disease potion καθαρίζει τα πάντα εκτός από vampirism 3 ημερών και άλλο ένα εφέ, που δε το αναφέρω, μήπως θεωρηθεί spoiler.

Δεν έχει combo, αλλά έχει power attacks. Κρατώντας πατημένο το κουμπί και πάνω/κάτω/αριστερά/δεξιά κάνει power attack (τρώει stamina) και κάνει ΠΟΛΥ παραπάνω dmg, ιδιαίτερα άμα έχεις και skills. Έχει τόοοοσα spells/effects το παιχνίδι που ειλικρινά δε χρειάζεται co-co-combo.

Άσχετα τιπς:

Με ALT κάνει sprint (και πεζός και σε άλογο), αλλά τρώει stamina.

Επίσης μπορείς να κάνεις fast travel άμα είσαι υπερφορτωμένος άμα έχεις άλογο ή πιεις ένα potion που ανεβάζει το carry capacity (strength potion νομίζω λέγεται).

Υπάρχουν potions που αυξάνουν προσωρινά το enchanting/blacksmithing/alchemy. To cap είναι >120 skill, οπότε και στο max skill να είσαι πάλι λέει να τα χρησιμοποιείς. Επίσης υπάρχει και fortify blacksmith/alchemy gear, fortify enchanting όμως δεν έχω βρει. BTW, ο χρόνος που κρατάει το potion μετράει κανονικά άμα είσαι στην enchanting/blacksmiting/alchemy screen, μη χρονοτριβείς :p.

Χρειάζεσαι grand souls για να γεμίσεις gem; Δες στο χάρτη για mammouth. Δεν πολυαρέσει όμως στους giants να πειράζεις τα ζωακια τους και θα γίνουν εχθρικοί. Έχε υπ'όψιν επίσης ότι οι giants έχουν greater και όχι grand souls.

Link to comment
Share on other sites

Spyrious το παιχνίδι δεν είναι witcher να κάνει Lock και combos.

Έχεις κολλήσει κάποια αρρώστια που σου κατεβάζει τα στατιστικά, πήγαινε magic menu με το "p" και active effects, εκεί θα σου έχει με κόκκινα γράμματα τι έχεις κολλήσει. Ανάλογα την αρρώστια μπορείς να γιατρευτείς με potions ή να πας σε έναν ναό και να κανεις activate το shrine του εκάστοτε Θεού και vuala είσαι good as new. :T:

Link to comment
Share on other sites

Μόνο εγώ θεωρώ ότι το παιχνίδι..."μπάζει"? Απέχει από το να χαρακτηριστεί επικό χιλιόμετρα....χάρτης μάπα, inventory μάπα,"παλεύεις" με τα κουμπιά για να παίξεις σαν άνθρωπος, δυσκολία λες και είσαι δέκα χρονών,γραφικά χοντροκομμένα, φωτισμοί σκιάσεις 4 χρόνια πίσω...ευτυχώς "τρέχει" νεράκι χωρίς κολλήματα.Μάλλον το Witcher2 ανέβασε τον πήχυ σε όλα τα επίπεδα (όχι τα γραφικά μόνο, γενικά) και όλα τα άλλα μου φαίνονται νεροπίστολα.

Link to comment
Share on other sites

animation ξέχασα να αναφέρω...για γέλια.Το άλογο καλπάζει τόσο γελοία όπως στα καρουζελ...μη νομίζει κανείς ότι μπήκα για να τρολλάρω, απλά το αγόρασα και περίμενα με όρεξη αλλά έπαθα μιαχοντρή πλάκα.Ελπίζω το παιχνίδι στην υπόλοιπη ουσία του να με ρουφήξει, τι να πω.

Link to comment
Share on other sites

Ναι μπάζει απο παντού, θες γραφικά gliches bugs, θες interface, θες skill tree, θες leveling, θες απο το πόσο μικρές και έρημες είναι οι πόλεις, θες απο την ανισόρροπη δυσκολία του? θες απο ανύπαρκτους npc's που τους ψάχνεις με το σταγονόμετρο, θες απο το πόσο μικρότερος είναι ο κόσμος σε σχέση με άλλα TES κτλ κτλ.

Όσο περνάει ο καιρός απογοητεύομαι. Σήμερα άρχισα να περνάω κανένα Mod μπας και ευθυμήσω λίγο.

By the way σε όσους απο σας δεν είναι ενεργό το Data files στο luncher menu πρέπει να πάτε στο mydocuments/mygames/skyrim/skyrim.ini και να προσθέσετε αυτές τις γραμμές.

[Launcher]

bEnableFileSelection=1

Link to comment
Share on other sites

κρίμα κρίμα κρίμα, αποκλείεται να με συναρπάσει στην πορεία, φαίνεται το πράγμα...!όντως npc's ανύπαρκτοι, πόλεις-φαντάσματα, θυμηθείτε μόνο τις "ψαρωτικές" πόλεις στο Morrowind ( λιγότερο στο Oblivion).Tι να δεις τώρα, απίστευτο μου φαίνεται και η πλάκα είναι ότι δε "θάφτηκε" από τις κριτικές γενικά ή κάνω λάθος?

Link to comment
Share on other sites

Και μόνο οτι στην Whiterun που θεωρείτε magor city(μια απο τις 4 συνολικά) βλέπεις μόνο 25 npc's είναι τραγικό!

Η vivec στο Morrowind είχε αμέτρητους npc's και ακόμα και η Imperial city στο oblivion είχε πάνω απο 100.

Παρόλα αυτά παίζεται δεν μπορώ να πω αλλά βλέπεις πόσο καλά έχει στηθεί το όλο marketing απο την bethesda.

Ακόμα και για χρησιμοποιήσει πάνω απο 2gb RAM το παιχνίδι πρέπει να κάνεις Mod! εύγε. :getlost:

Link to comment
Share on other sites

Γενικά έχει μικρό κόσμο, λίγους npcs, λίγο βάθος, side quest της πλάκας (όλα φερε αυτό, σκότωσε τον άλλον) και οι μάχες είναι πολύ εύκολες. Επίσης δε βλέπω και καμια δυνατότητα να χειριστείς καταστάσεις με διάλογο...

Έγινε επεξεργασία από Occultist
Link to comment
Share on other sites

victor εγώ πήγα με τους stormcloaks αλλά δεν βλέπω να παίζει και πολύ ρόλο στον γύρο κόσμο ανάλογα την επιλογή που θα κάνεις, όσο για το δευτερο όχι δεν το πήρα το χρίσμα, βασικά γι αυτό και έχει κολλήσει και δεν προχοράνε οι αποστολές στους companions γιατί δεν θέλω να γίνω...

Άσχετο αλλά τώρα αποφάσισα στο level 32 να πάρω άλογο, μα καλά τι φρίκη είναι αυτή που τρώει? επιτεθείτε σε όλους τους εχθρούς!!!πως την έχει δει! :slap: όχι τίποτε άλλο αλλά έδωσα και 1000 coins για να το πάρω και αμα ψοφήσει πάνε τα λεφτά χαμένα.

Άλλη μλκ που δεν μπορείς να το φορτώσεις! και κουράζεται εύκολα στο sprint! αρε bethesda ήμαρτον! :wall:

Έγινε επεξεργασία από Arxagelos
Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν μετά απο αρκετές ώρες ενασχόλησης με το παιχνίδι είμαι level 33, και αφού έχει περάσει ο αρχικός ενθουσιασμός και το Hype έχουμε και λέμε.

The Bad.

1. Ανισόρροπη δυσκολία στους εχθρούς. Ακόμα και σε χαμηλό level μπορείς να βγάλεις σχετικά εύκολα έναν δράκο αλλά πχ μια αρκούδα και ένα troll θα σε κάνουν να δεις τα ραδίκια ανάποδα.

2. Χάλια σκιές.

3. Χάλια ηφές(textures)

4. Iδια και απαράλλακτη μηχανή γραφικών gamebryo με καινούργιο όνομα=creasion engine με όλα τα μειονεκτήματα του παρελθόντος με κυριότερο τα frame drops. !:tomato:

5. Χάλια physixs, εκεί που περπατάς βλέπεις και ένα mammoth αστροναύτη.

6. Μπορείς να βάλεις μόνο 1 δακτυλίδι.

7. Χάλια AI σε εχθρούς που άλλοτε δουλεύει ικανοποιητικά και άλλοτε δεν δουλεύει καθόλου.

8. Glitches και bugs παντού, οι εχθροί κολλάνε σε πολλά σημεία.

9. Απο πολύ μικρό Level μπορείς να ανεβάσεις αμέσως το Crafting/enchanting αφοσιόντας στο ανέβασμα των skill μιας και δεν σε περιορίζουν στα xperiences με αποτέλεσμα να ξεκλειδώνεις και να δημιουργείς πανίσχυρα αντικείμενα με τελικό αποτέλεσμα να χαλάει η ισορροπία στο gameplay.

10. Πολύ μικρές πόλεις με πενιχρούς npc's.

11. Επαναλαμβανόμενες αποστολές χωρίς κανένα ενδιαφέρον.

12. Τα άλογα νομίζουν είναι tank warrior, δεν φορτώνονται με αντικείμενα και δεν εχουν μεγάλη αντοχή στο sprint και έχουν χάλια AI.

13. Δύσχρηστο Interface και Skill tree menu.

14. Ανύπαρκτο Journal, έχει 3 γραμμές με πληροφορίες για κάθε αποστολή. Απλά κάντε μια σύγκριση εδώ με το απίστευτο journal του withcer 2. over and out.

15. Αν και όμορφος πολύ δύσχρηστος χάρτης.

16. Δεν υπάρχουν όπλα απο απομεινάρια δράκων μόνο πανοπλίες φτιάχνεις.

17.Δεν υπάρχει επιλογή στοίχισης στο μενού ανάλογα το βάρος πχ με αποτέλεσμα να τρώω ώρα να βρω τι αντικείμενο να πετάξω.

18. Ανύπαρκτοι εχθροί στον γύρο κόσμο και μικρός αριθμός στα dungeons.

19. Δεν υπάρχουν attributes, έχει απλοποιηθεί τελείως σε action το παιχνίδι και έχουν βγει όλα τα στοιχεία του role playing.

20. Τα οπλα και οι πανοπλίες δεν χρειάζονται βελτίωση ανάλογα την χρήση γιατί δεν χαλάνε.

21. Μικρότερη συνολική έκταση σε σχέση με τα προηγούμενα.

22. Δεν υπάρχουν περιορισμοί στις κλάσεις και είναι τελείως διακοσμητικές, πχ ακόμα και ένας Nord μπορεί να γίνει ο τέλειος μάγος και ένας wood elf ο τέλειος βάρβαρος χωρίς περιορισμό. :wall:

23. Στο lockpick δεν έχει σχεση πόσο ανεβασμένο είναι το skill σου, άμα μάθεις το minigame βγάζεις και master lock με Lockpick skill 15!:wall:

24. Τα shouts είναι overpowerd.

The good

1. Ο γύρο κόσμος είναι πολύ πιστευτός με αρκετές εναλλαγές στα τοπία και δεν είναι random generated όπως στο oblivion.

2. Τα dungeons είναι πολύ καλά σχεδιασμένα και αρκετές φορές κρύβουν αντικείμενα σε σημεία που δεν φαίνονται, πρέπει να έχεις sharp vison.

3. Πολύ καλό ART.

4. Πολύ όμορφα Models στους χαρακτήρες.

5. Τα σπαθιά και οι πανοπλίες έχουν απίστευτες λεπτομέρειες(που να είχαν και hi textures).

6. Τα animations ικανοποιητικά κρίνοντας τι είχαμε δει στα προηγούμενα παιχνίδια.

7. Το σύστημα μάχης είναι αρκετά βελτιωμένο και brutal με ωραίες προσθήκες(σε σχέση πάντα με τα προηγούμενα).

Μετά απο όλα αυτά πάω να παίξω, ναι δεν ξέρω αν και έχω ξενερώσει γενικά με την bethesda το παιχνίδι με τραβάει, πάω να φτιάξω την daedric armor μου, βρήκα επιτέλους μια daedra heart. :baby:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.