Jump to content



Recommended Posts

COOLER MASTER CM Storm QuickFire TK -Brown Switch (SGK-4020-GKCM

brown και ασπρα led, δεν ειναι full layout αλλα ουτε χανεις το numpad, μολις μια ιντσα μακρυτερο απο το quickfire rapid :D

Το είδα, ωραίο είναι αλλά αυτό το ανορθόδοξο layout με τα βελάκια ενσωματωμένα μου προκαλεί εμετό... :baby:

Link to comment
Share on other sites

Βαζω μερικες(ασχημες δυστυχως γιατι δεν βοηθαει ο φωτισμος φωτογραφιες) καθως γραφω και τις εντυπωσεις μου για τα πληκτρολογια που εχω δοκιμασει ηδη. Θα ξεκινησω απο το καλυτερο προς το χειροτερο κατα την προσωπικη μου αποψη και θα γραψω θετικα και αρνητικα που εχω παρατηρησει. Δεν ειμαι σε καμια περιπτωση keyboard expert και φυσικα ειναι προσωπικο γουστο το πληκτρολογιο, απλα γραφω 2 πραγματα μηπως και βοηθησω καποιους στην επιλογη τους.

Ξεκιναμε με Topre Realforce 88u tenkeyless με UK layout.

88ui.jpg

88u2.jpg

Ισως πρεπει να του δωσω παραπανω χρονο καθως το εχω μονο 2 μερες στα χερια μου αλλα θα γραψω εντυπωσεις ετσι και αλλιως.

Ξεκιναω με την ποιοτητα κατασκευης η οποια ειναι πραγματικα αριστη, καλυτερη απο του filco μπορω να πω με σιγουρια. Τα keycaps καμια σχεση καθως και τα πλαστικα ειναι ποιο στιβαρα χωρις "τριξιματα" οταν το πιεζεις λιγο(μου κανει κατι τετοια το filco αλλα δεν ειναι προβλημα ετσι και αλλιως). Στο σημαντικο που ειναι το feel των switches δεν μπορω ευκολα να το περιγραψω, νιωθεις ενα resistance ψηλα ακολουθει ενα tactile bump και μετα ειναι απαλο landing λογο rubber. Σε σχεση με αυτα που εχω δοκιμασει μπορω να πω οτι μοιαζουν με τα καφε αλλα εχουν ανωτερο feel σε typing θα πρεπει να τους δωσω 2 βδομαδες ομως ακομα τουλαχιστον για να εχω σωστη αποψη. Δεν μου μοιαζει καθολου με rubber το feel αλλα ετσι και αλλιως εχω πολυ καιρο να γραψω σε rubber και εχω ξεχασει πως ειναι.

Τωρα οσο προλαβα να γραψω παρατηρησα οτι κανω λιγοτερα λαθη σε σχεση με τα browns δηλαδη στο επιπεδο των blues και ανεβηκα και λιγο σε WPM.

Σε gaming ασχοληθηκα με starcraft και diablo και δεν αντιμετωπισα κανενα προβλημα ισα ισα ηταν απολαυστικα αλλα για fps δεν νομιζω οτι ειναι ιδανικα.

Θετικα:

+ Αψογη ποιοτητα κατασκευης

+ Εξαιρετικη αισθηση typing με topre switches

+ PBT keycaps

Αρνητικά:

- Υπερβολική τιμη

- Μπορει να μην ειναι τοσο καλα για fps

Το προτεινω για: Λογο υψηλης τιμης και typing προσανατολισμου θα ελεγα οτι ειναι ιδανικο για οσους γραφουν παρα πολλες ωρες τη μερα και θελουν ανεση και ποιοτητα με minimized errors. Θα ελεγα οτι αξιζει για μια χρηση 80-20% typing-gaming και αν ειναι περισσοτερο η δουλεια σου ολη μερα στο pc.

Παμε στο filco majestouch 2 ninja με MX browns που εχω εδω και 3 βδομαδες περιπου.

filco.jpg

Το filco το γνωριζετε οι περισοτεροι οποτε δεν εχω να γραψω πολλα για την ποιοτητα, ειναι κορυφαια αλλα θεωρω οτι ειναι λιγο υπερτιμημενο αφου ειδα και το realforce. Θα επρεπε να εχει PBT keycaps για τοσα λεφτα αλλα γενικα η ποιοτητα κατασκευης ειναι παρα πολυ καλη και δεν θα απογοητευσει κανενα.

Τα brown switches τωρα για typing ειναι μια χαρα χωρις να ειναι τελεια ομως(αφου εχω ως μετρο συγκρισης τα topre), αν δεν κανεις bottom out και τα πατας χαλαρα καταλαβαινεις το bump αν μπεις σε αυτοματο πιλοτο δεν το καταλαβαινεις καθολου ειναι πολυ "ισχνο" κατι που δεν ισχυει με τα topre. Γενικα θα ελεγα οτι ειναι καλα και ξεκουραστα, αν ειχαν και λιγο ποιο noticeable bump θα ηταν τελεια αλλα και παλι ειναι πολυ καλα για typing.

Για gaming τωρα επαιξα starcraft, diablo 3, sniper elite nazi zombies, aliens colonial marines και crysis 3 οποτε τεσταρα και σε fps. Δεν επαιξα competitive να σας πω για double tap και τετοια αλλα σαν single player ηταν μια χαρα αν και προτιμω ελαφρως τα red μονο για fps games ειναι ποιο ξεκουραστα.

Θετικα:

+ Καλή ποιοτητα κατασκευης

+ Τα Cherry mx brown ειναι καλα και για gaming και για typing

Αρνητικα:

- Υπερτιμημενο καπως

- ABS plastic keycaps

- Καπως σκληρο landing στα keys

Το προτεινω για: Gaming και Typing σε ισσοροπια, ειναι all around switches και δεν απογοητευουν σε ολες τις περιπτωσεις(αλλα αυτο το ξερατε ηδη μαλλον.. :p) Αυτο που θα ηθελα να τονισω εινα οτι αν καποιος ψαχνει για brown switches(η γενικα) ως πρωτο mechanical να παρει καλυτερα ενα φτηνοτερο για 2 λογους, πρωτον μπορει να μην του αρεσει και τοσο και δευτερον μπορει να θελει να δοκιμασει και αλλα switches οποτε καλυτερα να παιρνεις το φτηνοτερο στην αρχη και αν σου κανει και βρεις τα switches που θελεις το δινεις και παιρνεις ενα με καλυτερη ποιοτητα οπως το filco.

Θα πω και 2 πραγματα για τα αλλα 2 που εχω το blackwidow με mx blues και το corsair k90 με mx reds και θα κλεισω καπου εδω.

Λοιπον για το black widow δεν εχω να πω πολλα, χαμηλη ποιοτητα κατασκευης αλλα κανει τη δουλεια μια χαρα. Τα blue switches εχουν την περισσοτερη πλακα απο ολα και θα τα προτεινα ως πρωτο μηχανικο για καποιον καθως η διαφορα απο το rubber ειναι τεραστια. Το προβλημα που ειχα ειναι οτι ενω ειναι τελεια για chatting ας πουμε η για να γραφεις σε φορουμ κουραζουν παρα πολυ αν θες να επεξεργαστεις μεγαλο document η γενικα να γραψεις πολλες ωρες. Επισης κανουν θορυβο και μπορει να ενοχλησει καποιους αυτο, εμενα προσωπικα μου αρεσει αλλα γουστα ειναι αυτα. Θεωρω οτι ειναι τα λιγοτερο "βαρετα" αν μπορω να το πω ετσι switches τα mx blues αλλα πρακτικα δεν ειναι και τα καλυτερα.

Παμε στο τελευταιο corsair K90 το οποιο μου αρεσε πολυ σαν design αλλα τα MX reds δεν τα αντεχω καθολου, απειρα λαθη και κατα λαθος double taps τοσο που δεν μπορουσα αλλο. Ειναι ομως οτι πρεπει για FPS gaming συγκεκριμενα, για mmo/starcraft θα ελεγα οτι προτιμω ολα τα προηγουμενα περισσοτερο γιατι μου λειπει εκει το tactile. Γενικα μεγαλη απογοητευση τα reds δεν τα περιμενα τοσο χαλια αφου διαβαζα καλα πραγματα(χωρις να εχω δοκιμασει αλλα linear ομως) αλλα ειπαμε γουστα. Για το K-90 μπορω να πω οτι εχει παρα πολυ καλη ποιοτητα κατασκευης με το αλουμινιο καθως και εξαιρετικα keycaps με rubber, αν ηταν ολο μηχανικο και ειχε και επιλογη για switch θα το προτιμουσα απο το filco ανετα.

Φωτο Black-widow με keycaps απο K-90.. :p

blackwidowy.jpg

k90w.jpg

Αυτα ελπιζω να βοηθησα καποιους, θα επανελθω με περισσοτερα για το realforce αφου το χρησιμοποιησω περισσοτερο.

Έγινε επεξεργασία από asdf1234
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ηταν 218 λιρες απο keyboard company οι οποιες την στιγμη που το πηρα ηταν 250ε ακριβως, το paypal μου ελεγε να πληρωσω 262e με το conversion που εκανε και διαλεξα να μην γινει conversion τελικα. Υπερβολικα για keyboard αλλα νομιζω οτι δεν θα χρειαστει να σκεφτω keyboard για πολυ καιρο μιας και μου εκατσε τελεια η αισθηση του αμεσως..:p

Link to comment
Share on other sites

έχει κανείς καμία εμπειρία απο αυτο? Zowie Celeritas Pro Gaming Keyboard US Layout με Brown Switches? Πως σας φένεται :unsure:

Αρκετά καλό φαίνεται, απλά νομίζω ότι είναι κάπως ακριβή επιλογή αν σκεφτείς πως πλέον υπάρχει αυτό στην ελληνική αγορά COOLER MASTER CM Storm QuickFire TK -Brown Switch (SGK-4020-GKCM

Είναι η ιδέα μου ή έχει glossy keycaps;

Link to comment
Share on other sites

People have been having issue with the key letters including me, that they tend to get dirty more faster than of a pad printed key. These letters on the nylon keys are lasered but non coated, and therefore they get darkened by sweat/dirt. Here is a picture of how it looks like after a week of use from my part. Other people did mention they had their keys get dark as well by 4 hours of use..depending on how greasy/sweaty your fingers are...but...F.E.A.R not, by using Isopropyl 99% and a cloth, you can wipe/clean your keys so your key letters will look as good as new and if you happen to have this sort of issue and you are in Denmark, a can of Isopropyl 99% can be bought at any "Matas store". Price tag is currently 36 DKK(jan 2011) for 500ml.

P1030152.jpg?t=1296140817

my new keyboard, Zowie Celeritas!

Ειναι 30 ευρω πιο πανω απο το quickfire TK, παραμενει καλη επιλογη ομως, δεν νομιζω να υπαρχουν αλλα πληκτρολογια με brown στην ελληνικη αγορα εκτος απο αυτα τα 2

Link to comment
Share on other sites

^^ Οτι είπε ο γρηγόρης, πολλοι αντιμετωπίζουν γρήγορο fade στα keycaps τα οποία φένεται να είναι απο nylon.

As a competitive gaming keyboard, the ZOWIE CELERITAS was developed focusing on performance enhancement and functionality. The CELERITAS features 18K gold-plated brown mechanical switches for increased durability and pressure feeling, nylon key caps for a better comfort feeling at the touch of your fingers, and last but not least, a simplified, yet strong black design
link

my new keyboard, Zowie Celeritas!

Το caseking έχει και μια δικιά του έκδοση " King Mod" στο οποίο φοράει λευκά κeycaps χωρίς όμως να παραλείπει και τα μαμίσια nylon black keycaps τα οποία υπάρχουν και αυτα στη συσκευασία.

18209_0__gata_315_1g.jpg

Caseking.de » Eingabegerδte » Tastaturen » Alle Tastaturen » ZOWIE CELERITAS Pro Gaming Keyboard, schwarz, DE Layout - King Mod

Link to comment
Share on other sites

Το caseking έχει και μια δικιά του έκδοση " King Mod" στο οποίο φοράει λευκά κeycaps χωρίς όμως να παραλείπει και τα μαμίσια nylon black keycaps τα οποία υπάρχουν και αυτα στη συσκευασία.

18209_0__gata_315_1g.jpg

Caseking.de » Eingabegerδte » Tastaturen » Alle Tastaturen » ZOWIE CELERITAS Pro Gaming Keyboard, schwarz, DE Layout - King Mod

Πολύ ωραίο αυτό! Αν δεν είχα πάρει το Filco κ τα caps απο WASD θα έθετε σοβαρή υποψηφιότητα.

Link to comment
Share on other sites

Άλλαξα το Steelseries GV2 λόγω του γνωστού προβλήματος με το ξεθώριασμα των πλήκτρων με CM Quickfire Pro Red switch.

Το Red θέλει λιγότερη δύναμη από το black του GV2.

Ποιότητα κατασκευής εφάμιλλη.

Το μόνο που βρήκα είναι ότι δεν κάθεται στο τραπέζι σταθερά, κάποιο ποδαράκι θέλει τζόγο. :whistle2:

Link to comment
Share on other sites

η coolermaster με είπε (ανεπίσημα) ότι και με ok και με msystems θα συνεργάζεται ποια παρά με το e-shop μονον

Ισχύει, απλά η M-Systems τα φέρνει κατόπιν παραγγελίας και δεν τα έχει online, ακόμα τουλάχιστον.

Link to comment
Share on other sites

Γεια χαρά :)

Είμαι υπέυθυνος για όλη την Coolermaster στην Ελλάδα.

Προφανώς δεν συνεργαζόμαστε με το eshop και μόνο αλλά με όποιον θέλει

να έχει τα προϊόντα της CM.

Το αν κάποιο κατάστημα θέλει να τα έχει όλα διαθέσιμα και αν κάποιο άλλο

θέλει απλά να τα έχει όλα listed αλλά κατόπιν παραγγελίας είναι δικό τους θέμα και

πολιτική.

Απο μεριά μου προσπαθώ να υπάρχει διαθεσιμότητα σε όσο το δυνατόν περισσότερα προϊόντα,

να έρχονται στην Ελλάδα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα τα νέα προϊόντα και να υπάρχουν σωστές τιμές.

[MENTION=1545]gusteg[/MENTION] τα Stealth και τα XT δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμα.

[MENTION=12355]paularas[/MENTION] δεν θα έρθουν πληκτρολόγια με μπλέ διακόπτες στην Ευρώπη (τουλάχιστον άμεσα). Είναι θέμα και επιλογή της CM Europe και σαν CM Hellas δεν μπορούμε

να το υποστηρίξουμε καθώς το MOQ έιναι τεράστιο.

Αυτά τα ολίγα απο εμένα. :)

PS. Δεν προσπαθώ, ούτε θέλω να κάνω διαφήμιση στην Coolermaster μέσα από τον γραπτό μου λόγο στο thelab (συνεργαζόμαστε ήδη με άλλους τρόπους), απλά απαντάω και θα απαντάω όπου έχω παραπάνω γνώσεις από εσάς λόγω της θέσης μου και βλέπω αναπάντητες απορίες.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.