Jump to content


  • X-kyramas
    X-kyramas

    Η νέα έκδοση του Opera διαθέτει ενσωματωμένο αποκλεισμό διαφημίσεων

    Εάν χρησιμοποιείτε  κάποιον από τους πιο διαδεδομένους browsers, όπως τον Chrome ή τον Firefox το πιο πιθανό είναι αμέσως μετά την εγκατάστασή του να προσθέσατε μία επέκταση για το μπλοκάρισμα των διαφημίσεων.

     

    Αν είστε χρήστης του Opera όμως δεν θα χρειάζεται να το κάνετε αυτό.  Στην developer έκδοση του Opera, υπάρχει ενσωματωμένη αυτή η λειτουργία. Έτσι δεν χρειάζεται κάποια επέκταση ή addon αλλά με έναν απλό διακόπτη on/off μπορείτε να ενεργοποιήσετε τον αποκλεισμό των διαφημίσεων.

     

    opera-for-computers1.jpg

     

    Πρέπει να σημειώσουμε εδώ ότι οι διαφημίσεις που εμφανίζονται στις ιστοσελίδες, τις πιο πολλές φορές, είναι η μοναδική πηγή εσόδων για αυτές, οπότε πρέπει να αναλογιστούμε αν και κατά πόσο είναι θεμιτό να τις μπλοκάρουμε, βάζοντας έτσι σε κίνδυνο την ίδια την ύπαρξη της αγαπημένης μας ιστοσελίδας.

     

    Βέβαια υπάρχουν και ενοχλητικές διαφημίσεις οι οποίες υποβιβάζουν την εμπειρία περιήγησής μας στο διαδίκτυο, και γιαυτό πολλές από τις επεκτάσεις που κυκλοφορούν διαθέτουν τη δυνατότητα επιλεκτικού αποκλεισμού των ενοχλητικών διαφημίσεων.

     

    adblocker-opera-faster-internet.jpg

     

    Το νέο αυτό χαρακτηριστικό είναι σε αρχικό στάδιο ανάπτυξης και απέχει πολύ από το να κυκλοφορήσει στην κανονική έκδοση του Opera. Αν τελικά λειτουργήσει όπως πρέπει μπορεί να δώσει την απαιτούμενη ώθηση σε αυτόν τον broswer για να μπορέσει να ανταγωνιστεί με τους broswers που αυτή τη στιγμή κυριαρχούν στην αγορά.

     

    56e143d5a751a-opera-faster-internet-with-adblocker(1).png

     

    Η Google και η Microsoft δεν βιάζονται καθόλου να ενσωματώσουν κάτι αντίστοιχο στα δικά τους προϊόντα μια που αυτό θα σήμαινε αυτόματα μείωση των κερδών τους αφού είναι και οι ίδιες οι εταιρίες αυτές πάροχοι διαφημίσεων. Ο Opera ως ανεξάρτητος browser δεν έχει τέτοιο πρόβλημα και γιαυτό μπορεί και ενσωματώνει και ένα τέτοιο χαρακτηριστικό χωρίς καμία σύγκρουση συμφερόντων.

     

     

    Πηγή : engadget

     


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.