Jump to content



  • yanni
    yanni

    Η Intel θα ξεκινήσει να διαθέτει τα πρώτα chip κατασκευής 10nm πριν το τέλος του έτους

    Ο διευθύνον σύμβουλος της Intel, Brian Krzanich, αποκάλυψε πριν λίγες μέρες κατά τα τελευταία οικονομικά αποτελέσματα της εταιρίας, ότι η Intel είναι έτοιμη να ξεκινήσει να διαθέτει τα πρώτα chips τα οποία θα κατασκευάζονται στα εργοστάσιά της με την νέα μέθοδο κατασκευής των 10 νανομέτρων, πριν το τέλος του έτους. Τα αρχικά σχέδια της εταιρίας μίλαγαν για διάθεση chip των 10 νανομέτρων ήδη από το 2016, αλλά αρκετά προβλήματα οδήγησαν σε μεγάλες καθυστερήσεις, με την εταιρία να παραμένει στα 14 νανόμετρα για συνολικά τέσσερις γενιές επεξεργαστών.

     

    Τα πρώτα chip της Intel, που θα παραχθούν με την νέα μέθοδο κατασκευής των 10 νανομέτρων, θα είναι περιορισμένου αριθμού, με την εταιρία να σκοπεύει να αυξήσει την παραγωγή κατά το πρώτο εξάμηνο του 2018. Η μαζική όμως παραγωγή chip των 10 νανομέτρων, αναμένεται να ξεκινήσει στο δεύτερο μισό του 2018, περίοδος όπου αναμένεται η Intel να ανακοινώσει τους επεξεργαστές Core 9ης γενιάς. Εκείνη την περίοδο θα κυκλοφορήσουν στην αγορά μαζικά και συστήματα που θα χρησιμοποιούν τα νέα αυτά chip.

     

    Αυτό σημαίνει ότι η σειρά επεξεργαστών Cannon Lake, η πρώτη σειρά επεξεργαστών που θα κατασκευάζονται με την νέα μέθοδο κατασκευής, πιθανόν θα είναι περιορισμένης διαθεσιμότητας, κάτι που δικαιολογεί και την επιλογή της Intel, οι επεξεργαστές 8ης γενιάς να αποτελούνται τόσο από μοντέλα Cannon Lake, όσο και από μοντέλα Coffee Lake για τους σταθερούς υπολογιστές, αλλά και Kaby Lake Refresh, για τους φορητούς υπολογιστές.

     

    Intel 10nm 1.jpg

     

    Intel 10nm 2.jpg


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.