Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Σε πέντε χρόνια το 90% των παιχνιδιών θα πληρώνει τους χρήστες για να τα παίζουν

    Ο συνιδρυτής του δικτυακού τόπου Reddit, Alexis Ohanian, προέβλεψε ότι το 90% της gaming αγοράς, θα είναι παιχνίδια Play-to-Earn μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια. Το αναδυόμενο μοντέλο στην βιομηχανία του gaming, χρησιμοποιεί τεχνολογία blockchain για την έκδοση κρυπτονομισμάτων εντός παιχνιδιού που μπορούν να ανταλλάσσονται με πραγματικά χρήματα. Έτσι θα επιτρέψει στους παίκτες να κερδίσουν σημαντικά χρηματικά ποσά μόνο παίζοντας βιντεοπαιχνίδια.

    Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Alexis Ohanian δήλωσε στο podcast "Where it Happens" ότι "Το 90 τοις εκατό των ανθρώπων δεν θα παίξουν ένα βιντεοπαιχνίδι αν ανταμειφθούν για τον χρόνο που ξοδεύουν σε αυτό", ενώ συνέχισε λέγοντας ότι "σε πέντε χρόνια, ο χρόνος σας θα εκτιμάται σωστά και αντί να βλέπετε διαφημίσεις ή να σας ζητάνε λεφτά για να αγοράσετε in-game εξοπλισμό που στην πραγματικότητα δεν σας ανήκει, θα παίζετε κάποιο αντίστοιχο παιχνίδι που θα εξίσου διασκεδαστικό, αλλά στην πραγματικότητα θα κερδίσεις κερδίζετε χρήματα".

    Οι επιπτώσεις της νέας εικονικής οικονομίας που προκύπτει από το Play-to-Earn και τα παιχνίδια blockchain αναφέρθηκαν στην ετήσια έκθεση κρυπτογράφησης Kraken Intelligence, που συντάχθηκε από ερευνητές κρυπτογράφησης στο ομώνυμο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων.

    «Οι συνέπειες που προκύπτουν από αυτό το μοντέλο είναι επαναστατικές για τα παιχνίδια, ιδιαίτερα σε μια εποχή όπου οι χρήστες ξοδεύουν πραγματικά χρήματα σε περιουσιακά στοιχεία εντός του παιχνιδιού, όπως στο Fortnite, το οποίο έχει δημιουργήσει δισεκατομμύρια έσοδα», σημειώνει η έκθεση.

    «Μερικοί έχουν υποστηρίξει ότι μπορεί να έχει τη δυνατότητα να έχει σημαντικό αντίκτυπο όχι μόνο στα παιχνίδια, αλλά και στην ευρύτερη κοινωνία ως εναλλακτική λύση στο καθολικό βασικό εισόδημα, καθώς το Play-to-Earn μπορεί να χρησιμεύσει ως αποτελεσματικό μέσο για να παρέχει σε εργαζόμενους με χαμηλή ειδίκευση, ένα βιώσιμο εισόδημα μέσω ανταμοιβών εντός του παιχνιδιού."

    Υπάρχουν διάφορες μορφές που μπορεί να πάρει το Play-to-Earn, από το να στολίζεις τον χαρακτήρα ή το avatar σου με το λογότυπο μιας εταιρείας μέχρι την προσφορά υπηρεσιών στο Metaverse. Τέτοιες υπηρεσίες θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν τον χειρισμό του διαστημόπλοιου κάποιου από το ένα μέρος του Metaverse στο άλλο, έως την εκτέλεση μιας συναυλίας στον εικονικό κόσμο.

    Οι ανταμοιβές εντός του παιχνιδιού μπορούν επίσης να επιτρέψουν στους παίκτες να κερδίσουν NFT με αντάλλαγμα την ολοκλήρωση μιας εργασίας.

    Στις πρώτες εκδόσεις αυτού του μοντέλου gaming, όπως το παιχνίδι σε στυλ Pokemon, το Axie Infinity, οι παίκτες κερδίζουν έως και 500 $ το μήνα από ανταμοιβές εντός του παιχνιδιού.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.