Jump to content



  • X-kyramas
    X-kyramas

    Επίσημη απάντηση από την AMD για την υπερβολική ισχύ των RX 480

    Αφότου κυκλοφόρησαν τα reviews της νέας κάρτα γραφικών της AMD, πολλοί reviewers παρατήρησαν ότι η Radeon RX 480 ξεπερνούσε την ισχύ που έχει οριστεί από τα χαρακτηριστικά της θύρας PCI-Express, αλλά και από την ίδια την εταιρία, τραβώντας περισσότερο ρεύμα από το 6άπινο βύσμα της κάρτας αλλά και από τη θύρα PCIe της μητρικής.

     

    r_600x450.png

     

    Συνολικά αυτή η ισχύς, σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά της κάρτας δεν θα πρέπει να ξεπερνάει τα 150W, τα οποία όμως σε πολλές περιπτώσεις έφτανε και τα 168 Watt. Σε υπερχρονισμένη κάρτα, η ισχύς αυτή άγγιξε τα 200 Watt.

     

    poweroc-witcher3.png

     

    H AMD και στο παρελθόν είχε θέματα με παραβιάσεις των ορίων, όπως με τη  Radeon R9 295X2, αλλά οι χρήστες που διέθεταν τέτοιες κάρτες σίγουρα διέθεταν και πολύ ισχυρά τροφοδοτικά. Αντίθετα οι κάτοχοι των νέων RX 480 δεν είναι σίγουρο ότι θα έχουν μεγάλα τροφοδοτικά, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίσουν προβλήματα τροφοδοσίας της κάρτα, καθώς και άλλα προβλήματα όπως παράσιτα στον ήχο.

     

    03-Overview-Torture.png

     

    Η εταιρία εξέδωσε ανακοίνωση λέγοντας ότι θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα μέσω νέων οδηγών. Θα είναι ενδιαφέρον όμως να δούμε αν και κατά πόσο αυτό θα επηρεάσει τις επιδόσεις της κάρτας.


    "Όπως γνωρίζετε, συνεχίζουμε να βελτιώνουμε τις κάρτες γραφικών μας, μέσα στα πλαίσια των επιτρεπόμενων τάσεων και ταχυτήτων των μνημών που σε αυτήν την περίπτωση η ταχύτητα φτάνει τα πρωτοφανή 8 Gbps για μνήμες GDDR5. Πρόσφατα ανακαλύψαμε ότι σε μερικές περιπτώσεις  οι ρυθμίσεις σε μερικές κάρτες δεν ήταν οι ιδανικές. Ευτυχώς μπορούμε να το ρυθμίσουμε αυτό μέσω λογισμικού και ήδη δοκιμάζουμε έναν νέο οδηγό που διορθώνει αυτό το πρόβλημα και θα ενημερώσουμε την κοινότητα για την εξέλιξή του την Τρίτη 5 Ιουλίου 2016".

     

     


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.