Jump to content



  • X-kyramas
    X-kyramas

    Η Qualcomm κατηγορείται ότι δωροδόκησε εταιρίες για να χρησιμοποιήσουν τα chips της

    Σε μια επιστολή προς την εταιρία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ισχυρίζεται ότι "παράνομες πληρωμές" έγιναν με αποδέκτη τουλάχιστον μια εταιρία που κατασκευάζει smartphones έτσι ώστε να χρησιμοποιηθεί το 3G/4G hardware της Qualcomm.

     

    Και πέρα από την δωροδοκία αυτή, η εταιρία φέρεται να έχει πουλήσει τους επεξεργαστές της πολύ χαμηλότερα του κόστους με σκοπό να χτυπήσει την ανταγωνίστρια εταιρία Icera (η οποία ανήκει στην Nvidia). Αυτές οι πρακτικές σύμφωνα με το κατηγορίες επέτρεψαν στην Qualcomm να εκμεταλλευτεί τη θέση της στην αγορά.

     

    Αν οι κατηγορίες αποδειχθούν ότι ευσταθούν τότε η Qualcomm θα δεχθεί ένα πολύ μεγάλο πρόστιμο το οποίο θα φτάνει το 10 τοις εκατό των εσόδων της για το 2014 τα οποία ανήλθαν στα 26.49 δισεκατομμύρια δολάρια Το 2015 η εταιρία είχε βρεθεί ένοχη από τις αρχές της Κίνας όπου και της επιδικάστηκε ένα πρόστιμο 975 εκατομμυρίων δολαρίων το οποίο και αποδέχθηκε.


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.