Jump to content



  • X-kyramas
    X-kyramas

    Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Toshiba μετά από οικονομικό σκάνδαλο 1.2 δισ. δολαρίων

    Σύμφωνα με την αναφορά αυτή η Toshiba "φούσκωσε" τα κέρδη της κατά 1.2 δισεκατομμύρια δολάρια τα τελευταία 6 χρόνια. Ο Norio Sasaki, Vice-chairman και πρώην CEO επίσης παραιτήθηκε και χρέη προσωρινού προέδρου αναλαμβάνει ο Masashi Muromachi.

     

    "Μέσα στη Toshiba, υπήρχε μία εταιρική παράδοση, σύμφωνα με την οποία κανείς δεν μπορούσε να πάει κόντρα στους ανωτέρους του.", δήλωσαν οι ερευνητές. "Έτσι όταν στα ανώτερα κλιμάκια παρουσιαζόντουσαν 'προκλήσεις', οι τμηματάρχες και τα υπόλοιπα κατώτερα στελέχη συνέχιζαν τις ανάρμοστες λογιστικές πρακτικές με σκοπό να πετύχουν τους στόχους και να εκπληρώσουν τις ευχές των ανωτέρων τους".

     

    Η επιτροπή δεν ανακάλυψε αποδείξεις ότι ο Tanaka ή ο Sasaki εξέδωσαν οδηγίες για την αύξηση των αναφερόμενων ποσών, αλλά ότι ήταν εις γνώσιν τους και δεν έδρασαν ανάλογα. Το περιστατικό αυτό έχει ομοιότητες με τον γιαπωνέζικο κολοσσό Olympus, όπου το 2011 ο Michael Woodford, όταν έγινε πρόεδρος, άρχισε να διαρρέει πληροφορίες σχετικά με λογιστικές ανωμαλίες στην εταιρία. "Εάν η Ιαπωνία δεν μπορέσει να επιβάλει την αρμόζουσα τάξη στις μεγάλες εταιρίες, θα χάσει την εμπιστοσύνη της αγοράς", δήλωσε ο υπουργός οικονομικών της Ιαπωνίας Taro Aso. "Είναι πολύ λυπηρό".


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.