Jump to content



  • yanni
    yanni

    AMD και Microsoft φέρνουν το FreeSync 2 στο Xbox One S και το Xbox One X

    Μέχρι στιγμής η χρήση τεχνολογιών Adaptive Sync περιορίζεται στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Αυτό θα αλλάξει σύντομα με τις κονσόλες Xbox One S και Xbox One X να αποκτάνε υποστήριξη για το νεώτερο πρότυπο της AMD το FreeSync 2 μέσω της επόμενης αναβάθμισης λογισμικού The Xbox Spring Update. Θυμίζουμε ότι τεχνολογίες Adaptyve Sync, όπως το Nvidia G-Sync και το AMD FreeSync, είναι σε θέση να προσφέρουν σημαντικά ομαλότερα τρισδιάστατα γραφικά στην οθόνη, χωρίς tearing και stuttering.

     

    Την υποστήριξη για FreeSync 2 ανακοίνωσαν AMD και Microsoft αυτό το σαββατοκύριακο. Η υποστήριξη του FreeSync θα γίνεται μέσω της θύρας HDMI, οπότε θα απαιτείται η χρήση κάποιου PC monitor η τηλεόρασης που θα το υποστηρίζει. Θα υποστηρίζεται τόσο η αποκλειστική τεχνολογία FreeSync over HDMI της AMD, όσο και η ανοιχτή έκδοση που είναι μέρος του νέου HDMI 2.1 προτύπου. Το γεγονός ότι υποστηρίζεται η τελευταία έκδοση του FreeSync, η έκδοση 2, εξασφαλίζει και κάποια επιπλέον πλεονεκτήματα στην περίπτωση χρήσης οθονών HDR, όπως χαμηλότερο latency.

     

    Η υιοθέτηση από τις δύο παραπάνω κονσόλες της Microsoft του FreeSync, δεν αποκλείεται να οδηγήσει σε εμφάνιση στην αγορά τηλεοράσεων που θα το υποστηρίζουν, ενώ δεδομένα θα αυξήσει την διάδοση στην αγορά του προτύπου της AMD, έναντι του G-Sync της Nvidia. Μια πρώτη ιδέα της τεχνολογία θα έχουν την δυνατότητα να πάρουν οι Alpha Xbox Insiders, με τους υπόλοιπους κατόχους των Xbox One S και Xbox One X να πρέπει να περιμένουν μέχρι την ευρεία διάθεση του Xbox Spring Update, το οποίο πέραν του FreeSync θα φέρει και άλλα χαρακτηριστικά στις κονσόλες, όπως υποστήριξη ανάλυσης 1440p.

     

    Για τα τελευταία νέα όσον αφορά τις κονσόλες της Microsoft, μπορείτε να δείτε το παρακάτω βίντεο. Η αναφορά στο FreeSync γίνεται στο 1:38:00.

     

     


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.