Jump to content
 • Shuttle XPC Slim DH270


  Εισαγωγή

   

  Τι θα λέγατε για ένα PC για δουλειές γραφείου και multimedia που μπορεί να καλύψει τις πιο απαιτητικές ανάγκες σε αυτούς τους τομείς και να δεχτεί οποιονδήποτε core i3 ή core i5 επεξεργαστή 7ης γενιάς, NVME SSD και SATA HDD και μέχρι 32GB RAM; Μια χαρά, θα λέγατε!

   

  Τώρα τι θα λέγατε αν σας έλεγα ότι αυτό το PC έχει μέγεθος περίπου όσο ένα DVD Drive, είναι πιστοποιημένο για λειτουργία 24/7 σε θερμοκρασίες περιβάλλοντος έως και 50 βαθμούς Κελσίου και διαθέτει 3 εξόδους HDMI, μεταξύ των οποίων η μία HDMI 2.0 που υποστηρίζει 4K ανάλυση στα 60Hz;

   

  DH270-3d_view-L.jpg

   

  Ναι, υπάρχει, και βασίζεται στο Barebone Shuttle XPC Slim DH270, το οποίο σας παρουσιάζουμε σήμερα!

   

   

  Συσκευασία και παρελκόμενα

   

  Η συσκευασία είναι κοινή για όλα τα μοντέλα της σειράς XPC Slim και διαφοροποιείται από ένα αυτοκόλλητο που αναφέρει το μοντέλο και τα βασικά χαρακτηριστικά του. Το πλαστικό χερούλι στο πάνω μέρος κάνει τη μεταφορά του πανεύκολη!

   

  01.jpg02.jpg

   

  Το μέγεθος της συσκευασίας είναι πολλές φορές μεγαλύτερο από το ίδιο το προϊόν. ο επιπλέον χώρος χρησιμοποιείται για την προστασία του Shuttle XPC Slim DH270 με ειδικά αφρολέξ, αλλά και για το κουτί με τα παρελκόμενα.

   

  03.jpg04.jpg

   

  Η προίκα είναι πλούσια και περιλαμβάνει το τροφοδοτικό, τύπου laptop και ισχύος 90W, το καλώδιο τροφοδοσίας, θερμοαγώγιμη πάστα ικανοποιητικής ποιότητας και απόδοσης, αρκετή για 3 εφαρμογές, καπάκι για το socket του επεξεργαστή, 4 βίδες για την τοποθέτηση drive 2.5", 2 βίδες για την τοποθέτηση M.2 SSD NVME Drive και της προαιρετικής M.2 κάρτας WLN-M Wireless Lan / Bluetooth, βάση για στήριξη του  Shuttle XPC Slim DH270 πίσω από το μόνιτορ σε υποδοχή VESA 10x10 και τις απαραίτητες για αυτή βίδες. Δυστυχώς, οι drivers έρχονται ακόμη σε CD, παρά το γεγονός ότι έχουμε 2018 και η σειρά Slim δεν υποστηρίζει εσωτερικό DVD.

   

  Εντός της συσκευασίας, βρίσκουμε και το Quick Guide, ένα γρήγορο, σχηματικό οδηγό για την εγκατάσταση και τις βασικές πληροφορίες και λειτουργίες του Shuttle XPC Slim DH270. Το πλήρες manual υπάρχει στην ιστοσελίδα της Shuttle.

   

   

  05.jpg07.jpg

   

  Το δείγμα μας ήρθε με το επιπλέον αξεσουάρ WLN-M προεγκατεστημένο. Το αξεσουάρ περιλαμβάνει μία M.2 κάρτα, καλώδια και υποδοχές σύνδεσης για τις 2 κεραίες και τις 2 κεραίες. Προσφέρει λειτουργία WiFi με ταχύτητες έως 433Mbps και Bluetooth 4.0.

   

  Ως εκ τούτου, στα παρελκόμενα βρήκαμε τις κεραίες και τους drivers σε, τι άλλο, CD.

   

  06.jpg

   

   

  Εξωτερικό

   

  Το Shuttle XPC Slim DH270 είναι λιτό και όμορφο. Στην πρόσοψη διαθέτει υποδοχές μικρόφωνου και ακουστικών, ενδεικτικά LED λειτουργίας της συσκευής και δραστηριότητας των αποθηκευτικών μέσων, SD Card reader, 1 υποδοχή USB Type-C η οποία όμως υποστηρίζει πρωτόκολλο USB 3.0 και συνεπώς δεν εκμεταλλεύεται τις επιπλέον ταχύτητες και λειτουργίες του USB 3.1, και 2 υποδοχές USB 3.0.

   

  Το πλήκτρο έναρξης βρίσκεται στο κέντρο, ενώ πλήκτρο reset δεν υπάρχει.

   

  09.jpg

   

  Στο πίσω μέρος, από αριστερά προς τα δεξιά βλέπουμε:

  1 θύρα HDMI 2.0

  2 θύρες HDMI 1.4

  2 θύρες Gigabit LAN και από πάνω τους μία σειριακή θύρα

  4 θύρες USB 2.0 και από πάνω τους άλλη μία σειριακή θύρα

  1 τετράγωνη υποδοχή με 4 pins που προσφέρει δυνατότητες remote power on, clear CMOS και 5V για εξωτερικές συσκευές

   

  Αξίζει να σημειωθεί, ότι η μία σειριακή θύρα μπορεί να αφαιρεθεί και να αντικατασταθεί με θύρα VGA, με τη χρήση του προαιρετικού εξαρτήματος PVG01 και του αντίστοιχου header στη μητρική.

   

  Τέλος, στο δείγμα μας υπάρχουν και 2 υποδοχές για κεραίες, καθώς ήρθε με το προαιρετικό WLN-M προεγκατεστημένο.

   

  Οι 2 βίδες ακριβώς πάνω από τις υποδοχές των κεραιών, απελευθερώνουν το πάνω μέρος / καπάκι.

   

  11.jpg

   

  Τα πλαϊνά έχουν διάτρηση σε όλο τους το μήκος που λειτουργεί ως έξοδος του αέρα από το κουτί.

   

  Στο πίσω μέρος τους έχουν από μία βίδα που συγκρατεί την πίσω λαμαρίνα - I/O Shield του κουτιού και από πάνω της μια υποδοχή για Kensington Lock.

   

  Στο εμπρός μέρος τους έχουν από 2 υποδοχές για βίδες, στις οποίες μπορεί να βιδώσουν τα προαιρετικά εξαρτήματα που κάνουν το Shuttle XPC Slim DH270 rack mountable.

   

  Στο κάτω μέρος τους υπάρχουν από 5 υποδοχές για βίδες, που χρησιμοποιούνται από το VESA mount, το οποίο περιλαμβάνεται στα παρελκόμενα.

   

  10.jpg12.jpg

   

  Το πάνω μέρος έχει 2 κυκλικά διάτρητα τμήματα με φίλτρο που αποτελούν τις εισόδους αέρα.

   

  13.jpg

   

  Το κάτω μέρος έχει τα 4 λαστιχένια ποδαράκια (το δείγμα μας για κάποιο λόγο ήρθε μόνο με 3), αυτοκόλλητο με βασικά στοιχεία του μοντέλου και τις πιστοποιήσεις του, αυτοκόλλητο με το σειριακό αριθμό και στο πίσω μέρος 2 βίδες που σε συνδυασμό με τις αντίστοιχες βίδες στο πίσω μέρος των πλαϊνών τμημάτων, απελευθερώνουν το I/O Shield.

   

  14.jpg

   

  Τελειώνουμε με μια άποψη του Shuttle XPC Slim DH270 με τις κεραίες τοποθετημένες.

   

  14b.jpg

   

   

  Εσωτερικό και εγκατάσταση Hardware

   

  Το Shuttle XPC Slim DH270 είναι ένα barebone, που σημαίνει ότι ο χρήστης πρέπει να επιλέξει και να εγκαταστήσει τον επεξεργαστή, τη μνήμη και το μέσο ή τα μέσα αποθήκευσης. Με την ευκαιρία θα δούμε και το εσωτερικό του!

   

  Το καπάκι αφαιρείται εύκολα, αφού αφαιρέσουμε τις 2 βίδες που είδαμε στο πίσω μέρος. Το εσωτερικό του καπακιού δείχνει ότι η εξαιρετικής ποιότητας βαφή περιορίζεται στο εξωτερικό μέρος του Shuttle XPC Slim DH270 ενώ το εσωτερικό είναι απλά περασμένο με το γνωστό γκρι προστατευτικό. Το φίλτρο της εισαγωγής αέρα είναι κολλημένο πάνω στη λαμαρίνα.

   

  15.jpg

   

  Το εσωτερικό του Shuttle XPC Slim DH270 δείχνει πολύ καλά σχεδιασμένο. Στο κάτω μέρος της φωτογραφίας διακρίνουμε τους 2 ανεμιστήρες εισαγωγής αέρα και ψύξης της CPU, διαστάσεων 60x60mm και από κάτω τους την αλουμινένια ψήκτρα της CPU. Στο πάνω μέρος διακρίνουμε τη βάση για το drive 2.5" που από τη μια της πλευρά στηρίζεται στο πλαϊνό του κουτιού ενώ η άλλη της πλευρά είναι το ίδιο το επίμηκες στήριγμα που γαντζώνει στο εμπρός και βιδώνει στο πίσω μέρος του κουτιού.

   

  16.jpg

   

  Αυτό το στήριγμα ξεβιδώνουμε και απαγκιστρώνουμε πρώτα, για να πάρουμε τη βάση του drive στο χέρι. Η βάση έχει τρύπες για βίδωμa του drive από το πλάι ή από κάτω.

   

  Έτσι αποκαλύπτονται και οι 2 υποδοχές SODIMM που μπορούν να δεχτούν μνήμες τύπου DDR4, με μέγιστη χωρητικότητα τα 16GB έκαστη, κάτι που δίνει το εξαιρετικά ικανοποιητικό σύνολο των 32GB.

   

  Το επόμενο κομμάτι που ξεβιδώνουμε είναι η ψήκτρα, που συγκρατείται με 4 ανοξείδωτες βίδες με ελατήρια, για σταθερή και ελεγχόμενη πίεση.

   

  17.jpg18.jpg

   

  Η ψήκτρα είναι αλουμινένια και εξαιρετικά χαμηλού προφίλ. Οι 2 ανεμιστήρες είναι βιδωμένοι πάνω της ανεξάρτητα, αλλά έχουν κοινό βύσμα σύνδεσης στη μητρική και λειτουργούν σαν ένας. 

   

  Το κάτω μέρος αποκαλύπτει χάλκινη επιφάνεια επαφής με τη CPU και heatpipes που βοηθούν να μοιραστεί η θερμότητα σε όλη την επιφάνεια της ψήκτρας.

   

  19.jpg20.jpg

   

  Ξεβιδώνοντας τους 2 ανεμιστήρες βλέπουμε ότι είναι βιδωμένοι σε υποδοχές με πάσα και όχι με λαμαρινόβιδες μεταξύ των fins, όπως συνηθίζεται σε πιο low end εφαρμογές. Καθώς η επιφάνεια της ψήκτρας έχει 2 διαφορετικά επίπεδα ύψους, ο ένας ανεμηστήρας χρησιμοποιεί 2 ροδέλες και ένα αυτοκόλλητο σφουγγαράκι ως αποστάτες.

   

  21.jpg24.jpg

   

  Οι ανεμιστήρες είναι της εταιρίας APISTEK, μοντέλο SA61O2U, για τους οποίους δεν μπορέσαμε να βρούμε τα χαρακτηριστικά. Κατά τη διάρκεια των δοκιμών παρέμειναν γενικά ήσυχοι με υποφερτό μέγιστο θόρυβο κατά τα benchmarks και stress tests. Κατά τη διάρκεια φυσιολογικής λειτουργίας, το σύστημα παρέμεινε ουσιαστικά αθόρυβο.

   

  22.jpg

   

  Με την ψήκτρα εκτός κουτιού, μπορούμε να δούμε πλέον ολόκληρη τη μητρική. Η πράσινη κάρτα είναι η προεγκατεστημένη WLN-M και ακριβώς από κάτω της μπορείτε να δείτε την M.2 υποδοχή για NVME PCIe 4x SSD. Υποστηρίζονται, για πρώτη φορά σε στην Slim σειρά της Shuttle, drives με μήκος μέχρι και 80mm.

   

  Τα καλώδια των σειριακών θυρών εμποδίζουν αρκετά την εγκατάσταση του drive αλλά μπορούν να αφαιρεθούν. Θα ήταν καλό να είχαν το σωστό μήκος και να είχε αποφευχθεί αυτός ο ενοχλητικός όγκος μέσα στο κουτί, ειδικά πάνω από το χώρο εγκατάστασης του NVME Drive.

   

  25.jpg29.jpg

   

  Το πλήκτρο εκκίνησης, τα LED και όλες οι θύρες στο εμπρός και πίσω μέρος του κουτιού, με εξαίρεση τις σειριακές και τις υποδοχές των κεραιών, είναι απ' ευθείας πάνω στη μητρική και είναι απλά προσβάσιμες από αντίστοιχες οπές στο κουτί.

   

  26.jpg27.jpg

   

  Η κάρτα του WLN-M είναι η Realtek RTL8821AE.

   

  28.jpg28a.jpg

   

  Εδώ βλέπουμε τη μητρική μέσα στο κουτί, έχοντας αφαιρέσει όλα τα εξαρτήματα και θα καλώδια των σειριακών θυρών.

   

  30.jpg

   

  Αφαιρώντας τις 4 βίδες που είχαμε αναφέρει νωρίτερα, 2 στο κάτω μέρος και από 1 σε κάθε πλαϊνό, το πίσω μέρος του κουτιού αφαιρείται.

   

  31.jpg32.jpg

   

  Αυτό είναι ένα απαραίτητο βήμα αν θέλουμε να βγάλουμε τη μητρική από το κουτί, αλλά όχι για να κάνουμε την εγκατάσταση του hardware. Εμείς πάντως ξεβιδώσαμε και τις 4 ακόμη βίδες που κρατάνε τη μητρική πάνω στο κουτί και την αφαιρέσαμε για να τη δούμε καλύτερα.

   

  33.jpg

   

  Η ποιότητα κατασκευής είναι πολύ καλή. Οι πυκνωτές στερεής φάσης και τα ποιοτικά υλικά εξηγούν την πιστοποίηση για λειτουργία 24/7 σε περιβάλλοντα με θερμοκρασία έως και 50 βαθμούς Κελσίου.

   

  34.jpg35.jpg

   

  Ας επιστρέψουμε τώρα τη μητρική μέσα στο κουτί και ας ξεκινήσουμε την εγκατάσταση του hardware. Ξεκινάμε με τις μνήμες, DDR4 SODIMM. Το κάτω DIMM θέλει λίγη τέχνη στην εγκατάσταση, λόγω της εγγύτητας του πλαϊνού του κουτιού, αλλά δεν είναι και κάτι ιδιαίτερα δύσκολο. Όπως βλέπετε, χρησιμοποιήσαμε 2 SODIMM τη Crucial CT8G4SFD824A για τις δοκιμές μας.

   

  Για πρόσβαση στη μνήμη, αρκεί η αφαίρεση της βάσης του 2.5" drive.

   

  18a.jpg

   

  Ακολουθεί η εγκατάσταση του M.2 NVME SSD Drive μήκους 80mm. Η εγκατάσταση είναι δυνατή και με τα καλώδια των σειριακών θυρών, αλλά η προσωρινή αφαίρεσή τους από την πλευρά της μητρικής βοηθάει πολύ. Παράλληλα εγκαταστήσαμε την κάρτα του WLN-M.

   

  Για την πρόσβαση στον M.2 SSD και το WLN-M είναι απαραίτητη τόσο η αφαίρεση της βάσης του 2.5" drive όσο και της ψήκτρας της CPU. Αυτό όμως δεν αποτελεί γενικά θέμα, καθώς έτσι κι αλλιώς πρέπει να αφαιρεθούν αυτά για να εγκατασταθεί η CPU.

   

  O NVME SSD δε χρησιμοποιήθηκε στις δοκιμές μας, αλλά χρησιμοποιήθηκε ο OCZ ARC 100 250GB SATA SSD που χρησιμοποιούμε πάντα στα benchmarks για να υπάρχουν συγκρίσιμα αποτελέσματα.

   

  18b.jpg

   

  Στη συνέχεια, εγκαθιστούμε τη CPU. Για τις δοκιμές μας χρησιμοποιήσαμε την Intel Core i5 7400. Το Shuttle XPC Slim DH270 υποστηρίζει επεξεργαστές με TDP έως και 65W.

   

  18c.jpg

   

  Το επόμενο βήμα είναι η τοποθέτηση της ψήκτρας της CPU που καλύπτει πλήρως την κάρτα του WLN-M και καθιστά την τοποθέτηση ή αφαίρεση του M.2 NVME SSD αδύνατη. Είναι κρίμα που κάθε φορά που θα θέλουμε να βγάλουμε ή αλλάξουμε τον M.2 NVME SSD θα πρέπει να αλλάζουμε και θερμοαγώγιμη πάστα, αλλά δεδομένου του περιορισμένου χώρου και της πληθώρας των λειτουργιών της μητρικής, είναι κατανοητό.

   

  18d.jpg

   

  Τέλος, βιδώνουμε το 2.5" drive πάνω στη βάση του, εδώ τον γνωστό OCZ ARC 100 250GB που χρησιμοποιούμε πάντα στις δοκιμές μας, και μετά τη βάση στο κουτί και είμαστε έτοιμοι. Μένει μόνο το καπάκι και τελειώσαμε.

   

  17a.jpg18e.jpg

   

   

  Προδιαγραφές, Μητρική kai WLN-M

   

  Τα βασικά χαρακτηριστικά του  Shuttle XPC Slim DH270 φαίνονται στον παρακάτω πίνακα. Όπως θα δείτε το  Shuttle XPC Slim DH270 διαθέτει πολλά εντυπωσιακά χαρακτηριστικά, παρά το μέγεθός του.

   

  Αξίζει ιδιαίτερη μνεία στις 3 HDMI θύρες, εκ των οποίων η μία HDMI 2.0 που υποστηρίζει 4K στα 60Hz. Επίσης στους 2 gigabit network controllers που υποστηρίζουν load balancing για μέγιστες ταχύτητες έως 2Gbps και failover για μέγιστη σταθερότητα και αξιοπιστία.

   

  Features.png

   

  Οι διαστάσεις του κουτιού είναι εξαιρετικά μικρές και ο όγκος του μόλις 1,3 λίτρα!

   

  Dimensions.png

   

  Για όποιον θέλει να δει αναλυτικά τα χαρακτηριστικά του  Shuttle XPC Slim DH270, παρατίθεται ο παρακάτω αναλυτικός πίνακας χαρακτηριστικών:

   

  Specifications1.pngSpecifications2.png

   

  Τα περισσότερα από τα παραπάνω χαρακτηριστικά αφορούν ουσιαστικά τη μητρική του  Shuttle XPC Slim DH270 την οποία βλέπετε παρακάτω:

   

  Motherboard.png

   

   

  Η μητρική του Shuttle XPC Slim DH270 βασίζεται στο Chipset Ζ270 της Intel και διαθέτει LGA 1151 CPU Socket. Χρησιμοποιεί πυκνωτές στερεής φάσης (Solid State) για μεγαλύτερη αντοχή στο χρόνο. Διαθέτει 2 SODIMM Sockets που υποστηρίζουν μνήμη DDR4 στα 1,2V, υποστηρίζοντας συνολικά μέχρι και 32GB μνήμης RAM. Για τα μέσα αποθήκευσης υπάρχουν 1 θύρα SATA για ένα drive 2.5" και 1 θύρα Μ.2 2280 PCIe 3.0 4x που υποστηρίζει το πρωτόκολλο NVME. Υπάρχει επίσης μια θύρα M.2 2230 που μπορεί να φιλοξενήσει ένα WLAN controller, ο οποίος μπορεί να συνδεθεί με τις κεραίες που μπορούν να τοποθετηθούν στις υποδοχές του πίσω μέρους του κουτιού.

   

  Συνολικά, μια σύγχρονη, ολοκληρωμένη και ισχυρή μητρική που δύσκολα θα αφήσει κάποιον παραπονεμένο από πλευράς δυνατοτήτων, ειδικά όταν μιλάμε για ένα τόσο μικρό σύνολο.

   

  Ο παρακάτω πίνακας δείχνει τα χαρακτηριστικά του προαιρετικού κιτ WLN-M, το οποίο ήρθε προεγκατεστημένο στο δείγμα μας. Η λειτουργία του ήταν απροβλημάτιστη.

   

  WLN-M Features.png

   

  WLN-M Specs.png

   

   

  Benchmarks

   

  Για να δούμε τις επιδόσεις αλλά και τη σταθερότητα του Shuttle XPC Slim DH270 τρέξαμε μερικά δημοφιλή benchmarks. Η σύγκριση έγινε με το Shuttle XPC Slim DH170, το οποίο φορούσε την ίδια CPU, τον ίδιο SSD και 16GB DDR3 μνήμη στα 1600MHz. Το λειτουργικό σύστημα και στα 2 ήταν τα Windows 10 Pro Fall Creator's Edition με όλα τα patches και updates εγκατεστημένα.

   

  01AIDA.png02Sandra.png03Other.png04Cinebench.png05PCMark.png

   

  Όπως βλέπουμε, το Shuttle XPC Slim DH270 υπερτερεί μόνο στις δοκιμές που εξαρτώνται από τη μνήμη, καθώς χρησιμοποιεί την πιο γρήγορη DDR4 στα 2400MHz.

   

  Ο λόγος που στις υπόλοιπες δοκιμές υστερεί του προηγούμενου μοντέλου είναι ότι οι μετρήσεις του Shuttle XPC Slim DH270 έγιναν με το Patch για τα Spectre και Meltdown εγκατεστημένα στο BIOS και το λειτουργικό σύστημα, ενώ όταν είχαμε κάνει τις μετρήσεις στο Shuttle XPC Slim DH170, αυτά δεν υπήρχαν.

   

   

  Κατανάλωση

   

  Η κατανάλωση είναι ένα θέμα που θα απασχολήσει αρκετούς που θα θελήσουν να χρησιμοποιήσουν το Shuttle XPC Slim DH270 σαν Multimedia PC και "κατεβαστήρι". Είναι βέβαια συνάρτηση και του πολύ καλού Power Management του επεξεργαστή που χρησιμοποιήθηκε.

   

  06Power.png

   

  Η κατανάλωση είναι πολύ καλή και ειδικά σε κατάσταση ηρεμίας, εξαιρετική.

   

   

  Ήχος

   

  Όπως σε κάθε σύστημα με ενσωματωμένη κάρτα ήχου, έτσι κι εδώ τρέξαμε το RightMark Audio Analyzer. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η γενική απόδοση της κάρτας ήχου του  Shuttle XPC Slim DH270, είναι απλά καλή, με τον τομέα της παραμόρφωσης να επιδέχεται αρκετής βελτίωσης.

   

  Βέβαια, για τις μετρήσεις χρησιμοποιήσαμε τις υποδοχές στο εμπρός μέρος του κουτιού, καθώς είναι οι μόνες που διαθέτει. Line in δεν υπάρχει, παρά μόνο υποδοχή μικροφώνου, και χρησιμοποιήθηκε αυτή. Συνεπώς επιφυλασσόμαστε για το αν τα συγκεκριμένα αποτελέσματα ποιότητας θα είναι τα ίδια όταν χρησιμοποιούνται οι θύρες HDMI για τον ήχο.

   

  Ακολουθούν τα αναλυτικά αποτελέσματα για όσους θέλουν περισσότερες λεπτομέρειες:

   

  Audio1.pngAudio2.pngAudio3.pngAudio4.png

   

   

  Απολογισμός

   

  Το Shuttle XPC Slim DH270 είναι ένα εντυπωσιακό Barebone που παρά το μικρό του μέγεθος, περιλαμβάνει εξαιρετικά χαρακτηριστικά και λειτουργίες.

   

  Οι 3 θύρες HDMI, 1 εκ των οποίων HDMI 2.0 με υποστήριξη 4K στα 60Hz, το καθιστούν εξαιρετικό multimedia PC. Οι 2 Network Interface Controllers του 1Gbps που υποστηρίζουν Load Balance και Failover του δίνουν δικτυακή συνδεσιμότητα που θα ζήλευαν πολλές υλοποιήσεις πολλαπλάσιου όγκου.

   

  Η ποιότητα κατασκευής, η σταθερότητα, οι μικροσκοπικές διαστάσεις, οι πολλές θύρες διασύνδεσης, η πιστοποίηση για λειτουργία 24/7 και η δυνατότητα λειτουργίας σε περιβάλλοντα με θερμοκρασία έως και 50 βαθμούς Κελσίου είναι κάποια ακόμη από τα χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν.

   

  DH270-frontview-2.jpg

   

  Το Shuttle XPC Slim DH270 μπορεί να επεκταθεί με τη χρήση προαιρετικών πρόσθετων, όπως του WLN-M, που ήρθε προεγκατεστημένο στο δείγμα μας, και προσθέτει λειτουργίες WiFi ac με ταχύτητες έως και 433Mbps καθώς και Bluetooth 4.0, ή του PVG01 που προσθέτει 1 θύρα VGA στη θέση μίας εκ των δύο σειριακών.

   

  Υπάρχουν βέβαια και κάποια μικρά παράπονα, όπως η απόδοση της κάρτας ήχου, αλλά είναι μικρά σε σχέση με όσα έχει να προσφέρει το Shuttle XPC Slim DH270.

   

  Η τιμή του Shuttle XPC Slim DH270 στην Ελληνική αγορά τη στιγμή που γράφεται το παρόν review ξεκινάει από τα 261 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α και των μεταφορικών. Το Shuttle WLN-M δεν μπορέσαμε να το εντοπίσουμε σε κάποιο Ελληνικό κατάστημα, αλλά η MSRP του είναι 38 ευρώ. Οι τιμές αυτές είναι αρκετά καλές αν αναλογιστεί κανείς την ποιότητα και τις λειτουργίες που περιλαμβάνονται στο πακέτο.

   

  Ας συνοψίσουμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του Shuttle XPC Slim DH270.

   

  tu.png

  Πλεονεκτήματα

  + Εξαιρετική ποιότητα κατασκευής

  + Πιστοποίηση λειτουργίας 24/7 σε περιβάλλοντα με θερμοκρασία έως και 50 βαθμούς Κελσίου

  + Εξαιρετικά μικρό μέγεθος, όγκος και βάρος

  + Μητρική πλήρης χαρακτηριστικών με chipset Η270

  + Τρεις HDMI, μία εκ των οποίων HDMI 2.0 που υποστηρίζει 4K στα 60Hz

  + Δυο NIC 1Gbps με Load Balance και Failover

  + Υποστήριξη ενός M.2 NVME PCIe 4x SSD με μήκος έως 80mm και ενός 2.5" SATA Drive

  + Δυνατότητα επέκτασης δυνατοτήτων με προαιρετικά modules όπως το WLN-M

   

  td.png

  Μειονεκτήματα

  - Οι επιδόσεις της κάρτας ήχου θα μπορούσαν να ήταν καλύτερες

   

  Με βάση τα παραπάνω, η συνολική βαθμολογία του Shuttle XPC Slim DH270 είναι:

   

   

   

   
   
   

   

   

   

  Ευχαριστούμε θερμά τη Shuttle για την παραχώρηση του δείγματος της δοκιμής.

   

  Shuttle_Logo.png

   

   

  Πολύμερος Αχανιώτης 20/2/2018

   

   


  Συντελεστές Review
  Reviewers: Πολύμερος Αχανιώτης
  Photographers: Πολύμερος Αχανιώτης
  Editing: TheLab.gr Team
  Αξιολόγηση
  Features:9.50
  Usability9.50
  Quality9.50
  Performance8
  GraphicsSelect
  SoundSelect
  GameplaySelect
  ReplayabilitySelect
  Value for money9
  Editor's ChoiceYes
  Innovation AwardNo
  Design AwardYes
  Value for MoneyNo  User Feedback

  Recommended Comments

  Για μία ακόμη φορά πάρα πολύ καλή και κυρίως αναλυτικότατη παρουσίαση !!!

  • Like 1

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites
  Quote

  Στο κάτω μέρος της φωτογραφίας διακρίνουμε τους 2 ανεμιστήρες εισαγωγής αέρα και ψύξης της CPU

   

  ... και κάπου εκεί σταμάτησα να διαβάζω :D

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites

  H idle καταναλωση υποθετω θα ειναι η ιδια και με εναν pentium G4560, σωστα?

   

  Να προσθεσω οτι εχει πανω 2 intel lan 211 που το καθιστουν πολυ καλο μηχανημα για firewall (sophos/pfsense κλπ)

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites

  Η idle κατανάλωση εξαρτάται, εκτός από το barebone, και από την idle κατανάλωση του επεξεργαστή. Αν η idle κατανάλωση του επεξεργαστή που προτείνεις είναι η ίδια με του Core i5 7400, τότε ναι.

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites

  Θεωρω οτι ειναι το ιδιο στο idle παροτι ο ενας 2πυρινος και ο αλλο 4πυρινος.

  Προσπαθω να βρω αμεση συγκριση στο Internet αλλα δεν βρηκα ως τωρα.

  Εχω δει ομως αλλα συστηματα με τον G4560 στα 17w. Οποτε θεωρω οτι εκει θα ειναι και το dh270.

  Απ οτι εχω καταλαβει δεν υπαρχει κανενας αλλος cpu που μπορει να μπει στο dh270 με χαμηλοτερο idle.

  Χαμηλοτερο idle εχουν τα U μοντελα τα οποια εχουν αλλο socket, διορθωστε με αν κανω λαθος.

   

  Παραγγειλα ενα qotom q355g4 με τον 5200u, αλλα λογω φοβου τελωνειου συν οτι ηθελε εξτρα μεταφορικα για καρδιτσα η ups το ακυρωσα και θα παρω κατα πασα πιθανοτητα το dh270. (για sophos firewall)

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites


  Join the conversation

  You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Latest Reviews

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.