Jump to content



  • Antec P280 review - "Μία ήσυχη μέρα"


    Πολλές συστάσεις δεν χρειάζονται σήμερα. Η εταιρεία είναι πασίγνωστη στο χώρο των υπολογιστών και ειδικά στο τομέα των τροφοδοτικών. Μετά το πρόσφατο review, ενός καταπληκτικού της προϊόντος, όπου κυριολεκτικά έκανε επίδειξη ισχύος, αλλά και ποιότητας κατασκευής, η εταιρεία μας έστειλε ένα ακόμα προϊόν της.

    Αυτή τη φορά φυσικά δεν έχουμε να κάνουμε με κάποιο τροφοδοτικό, αλλά με ένα κουτί. Το όνομα του προϊόντος είναι P280 και υπόσχεται ένα ήσυχο σπιτικό για το σύστημά μας. Καιρό είχαμε να πιάσουμε στα χέρια μας ένα κουτί από την Antec και μάλιστα στα χέρια της γράφουσας, καταφθάνει για πρώτη φορά δείγμα απο την εταιρεία.

    Ευχόμαστε να είναι μία καλή αρχή και να δούμε ακόμα περισσότερα κουτιά της, πάνω στο πάγκο μας.

    Αρκετά όμως με τους προλόγους. Καιρός να περάσουμε στο "κυρίως πιάτο" και να εξερευνήσουμε το Antec P280.

     

    p280.jpg?m=1367183476

     

     

    Χαρακτηριστικά...

     

    Αρχικά ας ρίξουμε μία ματιά στα χαρακτηριστικά του κουτιού, τα οποία παρατίθενται στην παρακάτω φωτογραφία.

    Antec P280 case review

     

     

    To Antec P280, διατίθεται σε δύο χρωματικές εκδοχές, την λευκή και την μαύρη με gunmetal πρόσοψη. Επίσης το κουτί είναι διαθέσιμο με παράθυρο στο Side panel και στις δύο χρωματικές του εκδοχές. Η προτεινόμενη τιμή απο την εταιρία είναι τα $139 και η τιμή του στον Ελλαδικό χώρο, τη στιγμή που γράφεται το παρόν review, είναι 133.77ευρώ με ΦΠΑ και συνοδεύεται από τριετή εγγύηση.

     

    P280-black_white.jpg?m=1367183478

     

    Συσκευασία και περιεχόμενα

     

    Η συσκευασία που κρύβει αλλά και προστατεύει ταυτόχρονα το Antec P280, είναι από χοντρό χαρτόνι και τα χρώματα που υπερτερούν είναι το μαύρο και το κίτρινο. Στις διάφορες πλευρές της, μπορούμε να διακρίνουμε αρκετές φωτογραφίες απο το εσωτερικό, αλλά και το εξωτερικό μέρος του κουτιού, με τα επιμέρους χαρακτηριστικά του. Το κακό που εντοπίσαμε στην συσκευασία, ήταν ότι δεν είχε στις μικρές της πλευρές, δύο χειρολαβές έτσι ώστε να μας βοηθήσουν κατά τη μεταφορά της.

     

     

    Antec P280 case review Antec P280 case review
    Antec P280 case review Antec P280 case review
    Antec P280 case review Antec P280 case review

     

     

    Αφού ανοίξαμε την συσκευασία αντικρίσαμε το ουσιαστικό στρώμα προστασίας του κουτιού. Δύο κομμάτια φελιζόλ και μία νάιλον σακούλα, που το είχαν στην αγκαλιά τους.

     

    Antec P280 case review

     

    Στο εσωτερικό αντικρίσαμε και τα παρελκόμενα του κουτιού. Αρκετές βίδες και κάποια δεματικά καλωδίων έκαναν την εμφάνισή τους. Εδώ να σημειώσουμε ότι θα προτιμούσαμε φυσικά μαύρες βίδες για να "δέσουν" καλύτερα με το μαύρο εσωτερικό αλλά και εξωτερικό μέρος του κουτιού.

    Εδώ ας κάνουμε μία μικρή παρατήρηση. Εντύπωση προκάλεσαν οι τέσσερις λαμαρινόβιδες που φαίνονται κάτω αριστερά στη φωτογραφία, καθώς δεν είναι κάτι συνηθισμένο να βρίσκουμε τέτοιου είδους βίδες, στα παρελκόμενα ενός κουτιού.

    Οπότε πήγαμε για ένα ψάξιμο στο manual του κουτιού όπου -δυστυχώς- δεν βρήκαμε καμία αναφορά. Συνεπώς αρχίσαμε να εξερευνούμε το κουτί και το που θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν αυτές οι τέσσερις βίδες.

    Αφού το σκεφτήκαμε πολύ και αφού μετρήσαμε το μήκος του σώματος των βιδών και είδαμε ότι είναι 25mm, αμέσως καταλάβαμε ότι έχουν να κάνουν με την στήριξη κάποιου ή κάποιων ανεμιστήρων.

    Αυτοί όπως θα δούμε και στη βιντεοπαρουσίαση, δεν είναι άλλοι από τους δύο ανεμιστήρες που μπορούν να εγκατασταθούν στην εσωτερική πλευρά του hdd cage.

    Οι βίδες αυτές, ανοίγουν σπείρωμα στους υπάρχοντες οδηγούς κεντραρίσματος των ανεμιστήρων και τους στηρίζουν ικανοποιητικά. Βέβαια επειδή μπορούμε να στηρίξουμε δύο ανεμιστήρες σε αυτό το σημείο, θα προτιμούσαμε οκτώ βίδες αντί τεσσάρων, αλλά από ότι θα δούμε αργότερα και απο την στήριξη των εμπρόσθιων ανεμιστήρων, η εταιρεία έχει δώσει την λύση των δυο βιδών ανά ανεμιστήρα.

     

    Antec P280 case review

     

    Τέλος το μόνο που έμεινε να σχολιάσουμε σε αυτή τη σελίδα είναι ένα φύλλο χαρτί, που μάλλον παίζει το ρόλο του manual. Και λέμε μάλλον, καθώς σε καμία περίπτωση δε θα βοηθήσει έστω και στο ελάχιστο, έναν απλό χρήστη.

    Είναι ένα "Product overview" όπως αναφέρεται πάνω και δεξιά και αν κάποιος χρειαστεί ένα πραγματικό manual για το σημερινό κουτί, θα πρέπει να ανατρέξει στη σελίδα της εταιρείας. Ή απλά να κάνει κλικ στον σύνδεσμο που ακολουθεί. Manual Antec P280

     

    Antec P280 case review

     

    Βιντεοπαρουσίαση προϊόντος

     

     

     

     

    Επειδή -όπως είδατε και στο video- εντοπίσαμε ένα "άγνωστο στοιχείο" (εσωτερική επίστρωση side panels), κάναμε την έρευνά μας γιατί τελικά κάτι μας θύμιζε το υλικό αυτό.

    Αυτό το υλικό είναι ένα αυτοκόλλητο ελαστικό φύλο με μεγάλο ειδικό βάρος και έχει σκοπό να αυξήσει την μάζα και την αδράνεια του πλαϊνού, έτσι ώστε αυτό να μην συντονίζει στο φάσμα συχνοτήτων που έχουν οι θόρυβοι που παράγονται μέσα στο κουτί.

    Έτσι, ενώ δεν είναι ηχοαπορροφητικό, βοηθά στην μείωση του θορύβου που «αναπαράγουν» δονούμενα τα πλαϊνά του κουτιού, γιατί κάνει πιο δύσκολη την ταλάντωση τους!

    Τέτοια υλικά συναντάμε στις καλές ηχομονώσεις σαν ενδιάμεση στρώση "αδρανειακής απόσβεσης" του θορύβου, αλλά και σε πιο συνηθισμένα "μέρη", όπως, κολλημένα στο εσωτερικό της λαμαρίνας των πορτών στα αυτοκίνητα και στην κάτω μεριά από τις γούρνες των μεταλλικών νεροχυτών, για να μην «κουδουνίζουν».

     

    Εγκατάσταση συστήματος

     

    Tο σύστημα της δοκιμής αναφέρεται παρακάτω

     

    Επεξεργαστής: Intel i7 920

    Μητρική: Foxconn X58 Flaming Blade

    Mνήμες: Mushkin Redline 3x2GB

    Ψύκτρα: Xigmatek Gaia

    ssd: OCZ agility 3

    hdd1: Samsung f3 spinpoint 1TB

    Κάρτα γραφικών: Asus 6850 Direct CU

    Τροφοδοτικό: Corsair AX1200

     

     

    Αρχικά αφού βιδώσαμε τρεις ακόμα αποστάτες, εγκαταστήσαμε χωρίς κανένα πρόβλημα την μητρική.

    Στην συνέχεια σειρά πήρε η ψύκτρα μας και όπως ήταν αναμενόμενο -με τέτοιο CPU cut out- εγκαταστάθηκε το backplate της, χωρίς κανένα πρόβλημα.

    Η ίδια η ψύκτρα χώρεσε με άνεση στο κουτί. Το ύψος της είναι 159mm και όπως μπορούμε να δούμε απο την πρώτη φωτογραφία, πρέπει να φάει το φαγάκι της να μεγαλώσει, για να καταφέρει να δημιουργήσει προβλήματα στο σημερινό κουτί. Το Antec P280 με μία μέτρηση δείχνει ότι μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και174mm ψύκτρες σε ύψος στο εσωτερικό του.

     

    Antec P280 case review Antec P280 case review

     

     

    Σειρά πήρε η κάρτα γραφικών μας και η εγκατάσταση έγινε με τον κλασικό τρόπο. Ξεβιδώσαμε τις χειρόβιδες, αφαιρέσαμε τα pci brackets, κουμπώσαμε την κάρτα μας και για την στήριξή της βιδώσαμε εκ νέου τις χειρόβιδες. Το μέγιστο μήκος κάρτας γραφικών που μπορεί να δεχτεί το P280 είναι σχεδόν 350mm αν δεν έχουμε εγκαταστήσει ανεμιστήρα στο cage δίσκων. Το παραπάνω νούμερο φυσικά αναφέρεται για κάρτες που δεν έχουν την τροφοδοσία στο πλάι. Γι' αυτό άλλωστε και η Antec δίνει σαν νούμερο τα 330mm.

     

    Antec P280 case review Antec P280 case review

     

     

    Η εγκατάσταση του DVD έγινε με λίγο παίδεμα καθώς δεν έμπαινε τόσο εύκολα όπως σε άλλα κουτιά. Ο μηχανισμός έκλεισε αλλά θα τον θέλαμε λίγο πιο σταθερό. Οπότε καλό είναι να βάλετε μία ή δύο βιδούλες στις οπές που έχει το κουτί για επιπλέον συγκράτηση.

    Antec P280 case review

     

    Η εγκατάσταση του δίσκου ήταν παιχνίδι, αν και θα προτιμούσαμε μία tool free σχεδίαση στα συρτάρια. Το μόνο που θα θέλαμε να δούμε λίγο διαφορετικό είναι το μήκος των βιδών. Για να πιάσουν καλά τον δίσκο έπρεπε να βιδώσουν κυριολεκτικά τέρμα τις βίδες. Αν ήταν ένα χιλιοστό πιο κοντές θα ήταν ακόμα καλύτερα.

     

    Antec P280 case review

     

    Ένα προβληματάκι που αντιμετωπίσαμε, ήταν με τα καλώδια του front panel. Δυστυχώς, ενώ το κουτί έχει απίστευτο χώρο -για το κρύψιμο των καλωδίων- στο πίσω μέρος, η εταιρεία δεν έχει φροντίσει για ένα σωστό cable routing. Τα καλώδια λοιπόν που περνάνε από το κάτω μέρος της μητρικής, όπως αυτά του front panel, τα καλώδια usb ή το καλώδιο ήχου, θα πρέπει να βρείτε κάποιους τρόπους να τα περάσετε, ώστε να κρύβονται όσο το δυνατόν περισσότερο. Αν πάλι δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε την δέστρα, σαν οπή για πέρασμα καλωδίων όπως κάναμε εμείς, τότε θα πρέπει να το ξανασκεφτείτε. Και αυτό καθώς αν αποφασίσετε να περάσετε τα καλώδια από το δεξιό grommet, πολύ απλά δε θα φτάσουν στον προορισμό τους. Είναι κοντά καλώδια και είναι κάτι που δε το περιμέναμε.

     

    Antec P280 case review

     

    Και αφού όλα πήραν τη θέση τους και έγινε ένα γρήγορο πιάσιμο των καλωδίων στο πίσω μέρος, το πλαϊνό έκλεισε με περίσσια άνεση και το κουτί έχει ένα "καθαρό" εσωτερικό από καλώδια. Κάτι το οποίο εκτός από το θέμα ομορφιάς θα του χαρίσει ένα καλύτερο air flow. Εδώ αξίζει μία αναφορά και να πούμε ότι το πρόβλημα που εντοπίσαμε με το cable routing, είναι μα΄λλον "περιστασιακό", διότι βλέπουμε άλλα σημεία όπου η Antec δείχνει ότι σέβεται την λεπτομέρεια και τον αγοραστή. Αν παρατηρήσετε την δεύτερη φωτογραφία, φαίνεται ένα στένεμα της αναδίπλωσης του πλαϊνού στο αριστερό μέρος, στο σημείο πάνω από τις PCI. Αυτό έγινε ώστε να περνάει ελεύθερα και σε ευθεία με τις χειρόβιδες ένα κατσαβίδι, αν αυτό χρειαστεί.

     

    Antec P280 case review Antec P280 case review

     

    Μέτρηση θερμοκρασιών, θορύβου και "στατικής" πίεσης

     

    Aρχικά ας δούμε τι γίνεται με τις θερμοκρασίες του υλικού που τοποθετήσαμε στο εσωτερικό του Antec P280.

    Εδώ να σημειώσουμε τα εξής:

     

    • Το στρεσάρισμα του επεξεργαστή έγινε με το OCCT ver. 4.4.0 και πιο συγκεκριμένα το CPU:LINPACK για τον συνολικό χρονικό διάστημα των 15 λεπτών, με Idle Periods 1 λεπτό και 5 λεπτά κατά την αρχή και το τέλος του test αντίστοιχα.
    • To στρεσάρισμα της κάρτας γραφικών έγινε με το Furmark ver. 1.10.6 για 5 λεπτά σε ανάλυση 1280x760 και με επιλογές στα Options, Dynamic Backround και Burn in, ενώ το anti-aliasing έμεινε στο off.
    • Και ο επεξεργαστής και η κάρτα γραφικών βρίσκονταν σε stock συχνότητες
    • H ελάχιστη θερμοκρασία των σκληρών δίσκων λήφθηκε μετά από τη λειτουργία του συστήματος σε κατάσταση ηρεμίας για μισή ώρα.
    • Τέλος η θερμοκρασία δωματίου κατά την διάρκεια των τεστ ήταν στους 24°C

     

    Antec P280 case review

     

     

    Στις θερμοκρασίες το Antec P280, μπορούμε να πούμε ότι τα πήγε περίφημα αν κρίνουμε με τι κουτιά συγκρίθηκε και τι αποτελέσματα έφερε.

    Τέσσερα κουτιά με τα οποίο μπορούμε άμεσα να το συγκρίνουμε, το NZXT Pantom 820, το Nox Xtreme Hummer, το Corsair Obsidian 650D και το Corsair Graphite 600T τα οποίο είχαμε δει αναλυτικά σε προηγούμενα review.

    Και τα πέντε κουτιά, μετρήθηκαν στην ίδια θερμοκρασία περιβάλλοντος.

    Τα τέσσερα τελευταία φιλοξένησαν ακριβώς το ίδιο Hardware με το σημερινό κουτί, με διαφορά όμως στην μητρική.

    Για να δώσουμε σωστά αποτελέσματα και άμεσα συγκρίσιμα, έγιναν αρκετές δοκιμές.

    Αρχικά το vcore της νέας μητρικής ρυθμίστηκε ώστε να είναι ίδιο με αυτό της Classified.

    Το κουτί μετρήθηκε και με τις δύο μητρικές, φέρνοντας τις ίδιες θερμοκρασίες.

    Και τέλος ένα Βατόμετρο που είχαμε στην κατοχή μας, έδειξε ίδια κατανάλωση στα δύο συστήματα.

    Οπότε μπορούμε και με τη βούλα πλέον να προχωρήσουμε σε συγκρίσεις. Αρκετή ταλαιπωρία μεν, αναγκαία δε.

    Το Antec P280 σε idle κατάσταση δείχνει να ακολουθεί τα υπόλοιπα κουτιά, με μόνη αδυναμία τις θερμοκρασίες δίσκων.

    Αυτό, εδώ που τα λέμε το περιμέναμε, καθώς δεν υπάρχει άμεση σάρωση τους από κάποιον ανεμιστήρα στην πρόσοψη. Η ροή που δημιουργείται στο σημείο των δίσκων, είναι αποτέλεσμα της αρνητικής πίεσης του κουτιού.

     

    antec idle antec p280.png

     

    Τι γίνεται όμως στο πραγματικό τεστ; Σε Load έδειξε να μη μασάει από τον ανταγωνισμό και μάλιστα να κλείνει το μάτι στο NZXT Phantom 820, στη μέτρηση θερμοκρασίας Core. Μόνη παραφωνία και πάλι η θερμοκρασία των δίσκων, η οποία όμως μένει σχεδόν σταθερή.

     

    antecload antec p280.png

     

    Ένα έξτρα bonus που έχουμε σήμερα και από εδώ και πέρα, θα είναι σε κάθε case review (οπότε και θα γίνει ένα αντίστοιχο συγκριτικό διάγραμμα) είναι οι θερμοκρασίες του κουτιού, σε o/c καταστάσεις.

    Ο επεξεργαστής μας ανέβηκε στα 4GHz και μάλιστα για να αυξήσουμε και άλλο την εκλυόμενη θερμότητά του, ανεβάσαμε και άλλο το Vcore. Βέβαια, το κρατήσαμε μέσα στα όρια που δίνει η Intel.

     

    antecoc antec p280.png

     

    Tελευταίο εμπόδιο για το κουτί είναι οι μετρήσεις θορύβου. Το db meter μας, στάθηκε απέναντι από το κουτί πάνω σε τρίποδο και σε απόσταση ενός μέτρου από αυτό. Οι μετρήσεις έγιναν ξημερώματα με κλειστές πόρτες και παράθυρα, για να περιοριστούν όσο ήταν δυνατόν οι επιδράσεις από το περιβάλλον.

     

    Antec P280 case review

     

    Από τα έως τώρα reviews και τις μετρήσεις μας με το παραπάνω db meter, έχει γίνει κατανοητό ότι, οτιδήποτε πάνω από τα 40db, αρχίζει να γίνεται αισθητό. Και οτιδήποτε που περνάει τα 42-43db, ενοχλητικό. Το κουτί είτε με τον fan controller στο Low, είτε στο High, ήταν αρκετά ήσυχο και μόνο με όλους τους ανεμιστήρες στο high έγινε αισθητό. Αξίζει να αναφέρουμε ότι, στην απόλυτη ησυχία του δωματίου μας και πριν καν πατήσουμε το Power on του κουτιού, το db meter έδειξε 33,5db. Αυτό για να έχετε ένα μέτρο σύγκρισης.

     

    noise.png

     

     

    Κλείνοντας και αυτό το κομμάτι από το σημερινό μας review, κάναμε έναν έλεγχο της "στατικής" πίεσης του κουτιού. Αυτό το βήμα έγινε πριν εγκαταστήσουμε hardware στο εσωτερικό του. Ακολουθώντας ευλαβικά το άρθρο Simple, PC-case Static Pressure Indicator (Home made) το αποτέλεσμα έδειξε αρνητικήπίεση. Πράγμα που είναι απολύτως φυσιολογικό, με τρεις ανεμιστήρες να βγάζουν αέρα και κανέναν να βάζει!

    Το γεγονός ότι η πίεση του κουτιού είναι αρνητική, ακυρώνει μερικώς την φροντίδα της Antec στα φίλτρα εισόδου αέρα, γιατί υπάρχουν μεγάλες απροστάτευτες δίοδοι του αέρα (γρίλιες πίσω πλευράς, κάτω από μητρική και πάνω από το Mobo back-plate).

    Aπό τις οπές αυτές θα μπει σκόνη, οπότε καλό είναι να προσέξετε τον προσανατολισμό των ανεμιστήρων που θα εγκαταστήσετε στο κουτί! Και γιατί όχι να εγκαταστήσετε δύο ανεμιστήρες στην πρόσοψη έτσι ώστε:

    α) Να επιτύχετε καλύτερες ακόμα θερμοκρασίες στους δίσκους σας και

    β) Να εξισορροπήσετε κάπως αυτή την αρνητική πίεση του κουτιού.

     

    Στήσιμο υδρόψυξης και μικρές παρεμβάσεις

     

    Tο στήσιμο της υδρόψυξης ήταν λίγο πονοκέφαλος και οφείλει να παραδεχτεί η γράφουσα, ότι ξαφνιάστηκε.

    Το κουτί πραγματικά είναι πολύ άνετο στο εσωτερικό του, όμως, όταν πήγαμε να κάνουμε ένα στήσιμο υδρόψυξης με ένα διπλό ψυγείο στην οροφή και ένα μονό στο πίσω μέρος, διαπιστώσαμε ότι μαζί δε κάνουνε...

    Το ψυγείο που εγκαταστήσαμε στην οροφή είναι 2x120mm και πάχους 30mm και χώρεσε με μία σειρά ανεμιστήρες.

    Το Push pull δεν πραγματοποιήθηκε καθώς οι αποστάσεις από τα επίμαχα σημεία δεν μας το επέτρεψαν.

    Επίσης να διευκρινίσουμε ότι κατά την απόπειρά μας, να να προχωρήσουμε στην εγκατάσταση ενός ακόμα ψυγείου στο πίσω μέρος, δοκιμάσαμε δύο διαφορετικά ψυγεία και αυτό που θέλαμε για να τα βιδώσουμε ήταν μόλις 2mm!!!

    Κρίμα πραγματικά για τέτοιες αποστάσεις να μην μπορείς να έχεις το κάτι παραπάνω.

     

    Antec P280 case review Antec P280 case review

     

    Ένα ακόμα θεματάκι που δημιουργήθηκε κατά την εγκατάσταση διπλού ψυγείου στην οροφή ήταν η τροφοδοσία του fan controller που βρίσκεται στο πίσω μέρος. Εδώ μάλλον θα πρέπει να ψαχτείτε για ένα γωνιακό molex 90 μοιρών. Ενας ακόμα λόγος που η γράφουσα απορεί για ποιο λόγο ένας fan controller έχει θέση στο πίσω μέρος.

     

    Antec P280 case review Antec P280 case review

     

    Τέλος δεν κάναμε και πολλά από ότι καταλάβατε. Αρκεστήκαμε στο διπλό ψυγείο στην οροφή και σε μερικά extensions για να σας το παρουσιάσουμε στις ομορφιές του.

     

    Antec P280 case review

     

    Ο Απολογισμός....

     
    IMG_5074s.jpg?m=1367205956

     

     

     

    Ένα ακόμα review έφτασε στο τέλος του και ένας ακόμα επίλογος, είναι έτοιμος να γραφτεί.

    Μετά απο μία βιντεοπαρουσίαση, τις μετρήσεις θερμοκρασιών, θορύβου αλλά και πίεσης και τέλος με το στήσιμο μιας υδρόψυξης, τα συναισθήματα που μας άφησε το Antec P280 είναι αρκετά ευχάριστα. Φυσικά θα θέλαμε το κάτι καλύτερο σε κάποια σημεία, αλλά όπως προείπαμε, πάντα κάτι πρέπει να βρούμε για να γκρινιάξουμε.

    Μερικά σχόλια όσον αφορά το θέμα της βαθμολογίας.

    Στον τομέα των χαρακτηριστικών, έχασε το πεντάρι καθώς, ενώ έχει άπλετο χώρο στο πίσω μέρος για το κρύψιμο των καλωδίων, δεν έχει καλή μελέτη στο θέμα cable routing. Μία μεγαλύτερη οπή δίπλα στο τροφοδοτικό όπου θα περάσουν πολλά καλώδια θα ήταν ευπρόσδεκτη, όπως επίσης και οπές στο κάτω μέρος που πατάει η μητρική, για να περαστούν τα καλώδια απο το front panel. Επίσης έχασε το πεντάρι, για τα κοντά καλώδια που έχει στο front panel και για τον tool free μηχανισμό συγκράτησης στις θέσεις 5.25". Τον τελευταίο, θα τον θέλαμε να κρατάει πιο σταθερά την συσκευή.

    Στον τομέα της τιμής έχασε το πεντάρι καθώς η γράφουσα θεωρεί ότι μία τιμή γύρω στα 110 ευρώ max θα ήταν πιο ρεαλιστική.

    Στον τομέα της χρηστικότητας έχασε το πεντάρι λόγω έλλειψης tool free μηχανισμών στα συρτάρια δίσκων και για την άβολη θέση που έχει επιλέξει η εταιρεία να εγκαταστήσει τον fan controller. Το τελευταίο θα δημιουργήσει πρόβλημα στην τροφοδοσία του fan controller στην περίπτωση που ο χρήστης επιλέξει κάποιο kit έτοιμης υδρόψυξης με διπλό ψυγείο.

    Τέλος στον τομέα επιδόσεων τα πήγε πολύ καλά στο θέμα θορύβου και τα πήγε επίσης αρκετά καλά στο τομέα των θερμοκρασιών κοιτάζοντας στα μάτια μεγαλύτερα κουτιά. Βέβαια δεν ακούμπησε την τελειότητα αρα κάτι πρέπει θα κοπεί.

    Κλείνοντας το Antec P280 κοστίζει 133.17 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, στον Ελλαδικό χώρο -τη στιγμή που γράφεται το παρόν review- και τα πλεονεκτήματα/μειονεκτήματά του αναφέρονται παρακάτω:

     

    Πλεονεκτήματα

     

    • Πολύ καλή ποιότητα βαφής και κατασκευής.
    • Καλά εξοπλισμένο front panel με fan controller και internal ubs 3.0 connector.
    • Μεγάλο cpu cut out και αρκετός χώρος στο πίσω μέρος για την διαχείριση καλωδίων.
    • Εύκολη πρόσβαση στα φίλτρα αέρα με αυτό στο σημείο του τροφοδοτικού, να παραδίδει μαθήματα χρηστικότητας.
    • Άψογο φινίρισμα στην πρόσοψη.
    • Grommets πολύ καλής ποιότητας στα σημεία για routing των καλωδίων.
    • Τρεις προεγκατεστημένοι ανεμιστήρες.
    • Αθόρυβη λειτουργία με αρκετά καλές θερμοκρασίες.
    • Αρκετός χώρος για την εγκατάσταση οποιασδήποτε κάρτας γραφικών και τροφοδοτικού.
    • Επιτέλους χειρόβιδες με πλαστική επένδυση για την αποφυγή καταστροφής της βαφής.

     

    Μειονεκτήματα

     

    • Απουσία tool free μηχανισμών στις θέσεις δίσκων.
    • Κακή μελέτη στο τομέα του cable routing.
    • Ο Fan controller βρίσκεται σε ένα σημείο δύσκολα προσβάσιμο.
    • Κάποια από τα καλώδια του front panel είναι κοντά.
    • Απουσία πραγματικού manual στη συσκευασία και ο χρήστης πρέπει να ανατρέξει στη σελίδα του κατασκευαστή.

     

    Με βάση όλα τα παραπάνω, η γενική βαθμολογία που απέσπασε το Antec P280 δεν μπορεί να είναι μικρότερη από

     

    antec-P280.png?m=1367273065

     

     

     

    karmen198329/04/2013

     

     

     

    Ευχαριστούμε την Antec, για την παραχώρηση του δείγματος της δοκιμής

     

    Συντελεστές Review
    Reviewers: karmen1983
    Photographers: karmen1983
    Editing: TheLab.gr Team
    Αξιολόγηση
    Χαρακτηριστικά:Select
    Χρηστικότητα:Select
    Ποιότητα:Select
    Επιδόσεις:Select
    Γραφικά:Select
    Ήχος:Select
    Gameplay:Select
    Αντοχή στο Χρόνο:Select
    Απόδοση/Τιμή:Select
    Editor's ChoiceNo
    Innovation AwardNo
    Design AwardNo
    Value for MoneyNo


    User Feedback

    Recommended Comments

    There are no comments to display.



    Create an account or sign in to comment

    You need to be a member in order to leave a comment

    Create an account

    Sign up for a new account in our community. It's easy!

    Register a new account

    Sign in

    Already have an account? Sign in here.

    Sign In Now

  • Similar Content

  • το shortcut σε Ubuntu 22.04

    Καλησπέρα.   Προσπαθώ να βρώ μία λύση στο εξής σε Ubuntu 22.04 :   Θέλω να φτιάχνω shortcuts σε folders ή αρχεία (αρχεία όχι εφαρμογών, απλά .txt).   Έχω ενεργοποιημένο στα preferences το "Create link". Οπότε, όταν πάω σε ένα folder, με δεξί κλικ, μου βγάζει την επιλογή "Create link", και όταν πατάω, εμφανίζει το "Link to" + όνομα καταλόγου. Δουλεύει, αλλά έχω ένα θέμα. Το δίνω με καταλόγους:   παράδειγμα: έχω φτιάξει τη δομή (όλα είναι κατάλογοι, μέχ

    serpico75
    serpico75
    Linux

    Υγρό γυαλί και αστάρι

    Μιας και η μελαμίνη του γραφείου είναι ζαγρέ και ανοιχτόχρωμη (τυχαία έπεσε στα  χέρια μου σχεδόν τζάμπα) και από τις στάχτες και την σκόνη γίνεται μιά αηδία σκέφτηκα να κάνω την επιφάνεια με εποξική ρητίνη. Φυσικά θα τριφτεί με έκκεντρο τριβείο η επιφάνεια. Αυτό που με απασχολεί είναι πως στα περισσότερα βίντεο στο youtube ειδικά οι τύποι της leggari και της stonecoat χρησιμοποιούν η κάθε μία εταιρία το δικό της primer. Έχει κανείς εμπειρία?Όντως χρειάζεται? Κι αν ναι ένα απλό ακρυλι

    raziel
    raziel
    Το στέκι του μάστορα 2

    Αγορά οικονομικής τηλεόρασης με μικρές απαιτησεις

    Καλησπέρα στη παρέα! θελω να αγοράσω μια τηλεόραση για δώρο στους γονείς τώρα το Πάσχα. Είναι και ευκαιρία μιας κ θα κατέβω στο χωριό να τους την κρεμάσω κιόλας στον τοίχο. Οι απαιτήσεις είναι να παίζει ο Σασμος και η γη της ελιάς. 😜   Δεν θελω να ανέβω πάνω από τα 550€ και επειδή το χωριό είναι απομακρυσμένη περιοχή κ το μόνο που πάει με δωρεάν μεταφορικά είναι το πλαισιο, αναγκαστικά κοιτάμε από εκεί. Ειμαι ανάμεσα σε αυτές τις δυο αλλά κάθε άλλη πρόταση δεκτή   

    karmen1983
    karmen1983
    Οθόνες & Projectors 8

    Media PC, NAS ή κάτι άλλο;

    Καλημέρα παιδάκια. Έχω ένα NAS WD MyCloud Ultra EX2, ως NAS, στο οποίο πέρα απο τα Backup κλπ, εχω και ξεχωριστό χώρο για τα media μου. Πρόσφατα του έβαλα και το Plexi Media Server, βλέπω όμως οτι δεν την πολυπαλεύει σε trascoding αρχείων media 1080 και πάνω. Ξέρω θα μου πείτε γιατί δεν δοκιμάζεις το Direct Play. To δοκίμασα, και είχα τα εξής προβλήματα: Σε μια ταινία δεν είχα καθόλου ήχο, σε μια άλλη οι ομιλίες ήταν στα κινέζικα. Οπότε στο μυαλό μου παίζουν 2 λύσεις: 1) Ή να

    wesker
    wesker
    Γενικά για Η/Υ 4

    Πρόταση οθόνης 1440p

    Καλησπέρα σας. Με ενδιαφέρει να προβώ στην αγορά οθόνης 1440p που να είναι κατάλληλη για χρήση τόσο σε παιχνίδια, όσο και σε επαγγελματικές εφαρμογές (κυρίως CAD) και να τα πάει καλά με AMD κάρτες γραφικών. Μάλλον κάποια με 120hz refresh rate, σκεφτόμουν. Έχετε να μου προτείνετε κάποια;

    Occultist
    Occultist
    Οθόνες & Projectors 7
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.