Jump to content



  • [Case Review]Raijintek Asterion Classic


     

    Πρόλογος

     

    Όπως θα έχετε παρατηρήσει οι περισσότεροι, μου αρέσει όταν μου δοθεί η ευκαιρία να την αρπάξω και να ξεφύγω από τα συνηθισμένα και τα τυπικά. Για άλλη μια φορά αυτήν την ευκαιρία μου τη δίνει η εταιρία Raijintek (με το Asterion Classic), η οποία επιλέγει Ελληνικά ονόματα για τα προϊόντα της. Συνεπώς, να μια καλή ευκαιρία να ξεσκονίσουμε τις γνώσεις μας στην Ελληνική μυθολογία.

     

    Ο Αστερίων που λέτε ήταν γιος του Τεκτάμου και της Κρηθέας και ο πρώτος Βασιλιάς (του νησιού από το οποίο κατάγομαι) της Κρήτης...

    Ο Αστερίων είχε για σύζυγό του την Ευρώπη, η οποία ως γνωστόν την είχε πάρει για μία "βόλτα" ο Δίας, αφού πήρε τη μορφή ενός πανέμορφου και δυνατού ταύρου. Η Ευρώπη έγινε σύζυγος του Αστερίωνα  μετά την συνεύρεσή  της με τον Δία και αφού είχε μείνει έγκυος με τρία παιδιά παρακαλώ! Τον Μίνωα, τον Ραδαμανθη και τον Σαρπηδόνα. 

     

    Ο Αστερίων  μη έχοντας άλλα παιδιά και μιας και δε κατάφερε να αποκτήσει με την Ευρώπη, υιοθέτησε τα παιδιά του Δία και τα μεγάλωσε σαν να ήταν δικά του παιδιά κληροδοτώντας τους το βασίλειό του. Και κάπως έτσι, περνάμε σε ένα άλλο κεφάλαιο που δεν είναι επί του παρόντος και ονομάζεται Μινωική εποχή. 

     

    Βέβαια, υπάρχει και μία άλλη εκδοχή του ονόματος στην ελληνική μυθολογία. Αστερίων ήταν και το όνομα που είχαν δώσει στον Μινώταυρο όταν γεννήθηκε. Ο Μινώταυρος ήταν ο τερατόμορφος γιος της Πασιφάης που είχε σώμα ανθρώπου και κεφάλι και ουρά Ταύρου. Η Πασιφάη ξεγελώντας τον Ταύρο της Κρήτης, ζευγάρωσε μαζί του και το αποτέλεσμα ήταν ο Μινώταυρος. Το τέρας απαιτούσε ανθρώπινες θυσίες (εφτά νέους και εφτά νέες) και ήταν κλεισμένο στον Λαβύρινθο που κατασκεύασε ο Δαίδαλος.

    Ευτυχώς για τους νέους και τις νέες της εποχής, ο Θησέας κατάφερε και σκότωσε τον Μινώταυρο με τη βοήθεια του μίτου της Αριάδνης.

     

    Τελικά το κουτί θα μας βγει τέρας ή βασιλιάς; Αυτό είναι ένα ερώτημα που θα απαντηθεί σίγουρα στις επόμενες σελίδες.

     

     

    Χαρακτηριστικά προϊόντος

     

    Τα χαρακτηριστικά του σημερινού κουτιού αναφέρονται στην παρακάτω φωτογραφία, όπως αυτά εμφανίζονται στο site της κατασκευάστριας τη στιγμή που γράφονται αυτές εδώ οι γραμμές.

     

    Raijintek-asterion-classic-specifications.png

     

    Φυσικά αξίζει να σταθούμε στο γεγονός ότι το κουτί είναι αλουμινένιο εξωτερικά, έρχεται σε δύο χρωματικές εκδοχές (μαύρη και ασημί), με τρεις προεγκατεστημένους ανεμιστήρες, φέρει τέσσερις θύρες USB3.0 στο front panel και επίσης είναι συμβατό με τριπλό ψυγείο για τους λάτρεις της υδρόψυξης. Και φυσικά τα δύο του πλαϊνά είναι από tempered glasss!!!

     

    Και όλα αυτά με προτεινόμενη τιμή 149.99€ για την Classic έκδοση που θα σας παρουσιάσουμε σήμερα και μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές εδώ οι γραμμές, το κουτί δεν είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά. Σίγουρα η τιμή για μία ακόμα φορά προκαλεί εντύπωση και μας κάνει να αναρωτηθούμε πόσο θα κόστιζαν αυτά τα χαρακτηριστικά υπό άλλο όνομα κατασκευαστή;

     

    Παρακάτω μπορείτε να πάρετε μία ιδέα από το Asterion Classic αλλά και το Plus 

     

     

    Συσκευασία και περιεχόμενα

     

    Η συσκευασία του Raijintek Asterion Classic είναι αρκετά μεγάλη σε διαστάσεις και αρκετά βαριά. Το κακό είναι ότι δεν προέβλεψαν να βάλουν στις μικρές πλευρές δύο χειρολαβές για να γίνεται πιο εύκολη η μεταφορά του.

    Κατά τα υπόλοιπα είναι μία τυπική συσκευασία, με τις βασικές πληροφορίες για το προϊόν στο εξωτερικό της και από ότι θα δούμε και στη συνέχεια, σε συνδυασμό με τα χοντρά κομμάτια από αφρώδες πολυμερές και μία νάιλον σακούλα, το κουτί έφτασε ακέραιο στα χέρια μας.

     

    raijintek-asterion-classic-plus-gorilla-glass-tempered-E-atx-atx-case-review-image002.jpgraijintek_asterion_classic_plus_gorilla_glass_tempered_E-atx_atx_case_review_image001.jpg

     

    Εσωτερικά βρήκαμε το manual του κουτιού και αρκετές βίδες όπως και δεματικά καλωδίων. Όποιος θέλει να ρίξει μία ματιά στο εγχειρίδιο χρήσης του Raijintek Asterion Classic, δεν έχει από το να κάνει κλικ εδώ.

     

    raijintek_asterion_classic_plus_gorilla_glass_tempered_E-atx_atx_interior_exterion_hardware_installation_case_review_image030.jpgraijintek_asterion_classic_plus_gorilla_glass_tempered_E-atx_atx_interior_exterion_hardware_installation_case_review_image032.jpg

     

    1. Χαρακτηριστικά και Συσκευασία 2. Εξωτερικό 3. Εσωτερικό 4. Εγκατάσταση 5. Μετρήσεις 6. Υδρόψυξη 7. Επίλογος

     

     

    Εξωτερικό μέρος

     

    Και ήρθε η ώρα να ρίξουμε τις πρώτες ματιές πάνω στο κουτί. Σίγουρα η σχεδίαση της πρόσοψης μας θυμίζει τόσο το Styx, όσο και το Metis, που σας είχαμε παρουσιάσει παλιότερα.

    Το κουτί με την πρώτη ματιά και αίσθηση αναβλύζει ποιότητα. Βουρτσισμένο και ανοδιωμένο μαύρο αλουμίνιο. Γυαλί στα πλαϊνά και αυστηρή μασίφ πρόσοψη, χωρίς εγκοπές, χωρίς να χαλάσει η συνέχεια του μετάλλου. Πραγματικά με μία λέξη θα το περιγράψω εντυπωσιακό και δεν νομίζω μετά από σχεδόν 80 παρουσιάσεις κουτιών, να το έχω γράψει ποτέ ξανά!

     

    raijintek_asterion_classic_plus_gorilla_glass_tempered_E-atx_atx_case_review_image002.jpgraijintek_asterion_classic_plus_gorilla_glass_tempered_E-atx_atx_case_review_image003.jpg

     

     

    Η πρόσοψη είναι ο ορισμός της απλότητας. Ένα μασίφ κομμάτι αλουμινίου πάχους 4mm και τα μόνα που χαλάνε αυτή τη συνέχεια του μετάλλου στα μάτια μας, είναι το έμβλημα της εταιρίας στο κάτω μέρος και το στρογγυλό power on κουμπί τέρμα επάνω.

    raijintek_asterion_classic_plus_gorilla_glass_tempered_E-atx_atx_case_review_image004.jpg

    Τα δύο πλαϊνά αποτελούνται από 4mm Tempered Glass, ή στα Ελληνικά ψημένο γυαλί. Το γυαλί αυτό θερμαίνεται σε υψηλή θερμοκρασία και αμέσως μετά ψύχεται απότομα. Ο τρόπος αυτός του χαρίζει κάποιες ιδιότητες, όπως αύξηση σκληρότητας και αυξημένη αντοχή απέναντι στις γρατζουνιές. 

    Όποιος από εσάς ανησυχεί ειδικά για το δεξιό πλαϊνό (αυτό που κρύβει τα καλώδια στο πίσω μέρος) να του πω να μην ανησυχεί, μιας και τα καλώδια δεν φαίνονται από έξω.

     

    raijintek_asterion_classic_plus_gorilla_glass_tempered_E-atx_atx_case_review_image006.jpgraijintek_asterion_classic_plus_gorilla_glass_tempered_E-atx_atx_case_review_image007.jpg

     

    Ο τρόπος στήριξης επάνω στο κουτί είναι με τέσσερις χειρόβιδες. Στην έκδοση Plus υπάρχου μεντεσέδες που αναλαμβάνουν το άνοιγμα των πλαϊνών.

     

    raijintek_asterion_classic_plus_gorilla_glass_tempered_E-atx_atx_case_review_image011.jpgraijintek-asterion-classic-plus-gorilla-glass-tempered-E-atx-atx-case-review-image001.jpg

     

    Στα μετόπισθεν και ξεκινώντας από επάνω και προς τα κάτω, βλέπουμε μία θέση για 120/140mm ανεμιστήρα, δίπλα σε αυτήν τη θέση για το I/O της μητρικής και ακριβώς από κάτω οκτώ θέσεις PCI. Οι θέσεις PCI διαθέτουν ένα κάλυμμα και δίπλα σε αυτές, βλέπουμε 4 οπές εξοπλισμένες με grommets για το στήσιμο μίας εξωτερικής υδρόψυξης.

    Tέρμα κάτω, την θέση για το τροφοδοτικό που επιτρέπει την εγκατάστασή του με τον ανεμιστήρα είτε προς τα πάνω, είτε προς τα κάτω και η εγκατάστασή του γίνεται με τη βοήθεια ενός bracket.

     

    raijintek_asterion_classic_plus_gorilla_glass_tempered_E-atx_atx_case_review_image008.jpg

     

     

    Το επάνω μέρος αποτελείται και αυτό από αλουμίνιο, έχει όμως και ένα κομμάτι από διάτρητη λαμαρίνα. Προς την μεριά της πρόσοψης βλέπουμε το Front panel του κουτιού...

     

    raijintek_asterion_classic_plus_gorilla_glass_tempered_E-atx_atx_case_review_image014.jpg

    Το οποίο αποτελείται από τέσσερις θύρες USB3.0, jacks για μικρόφωνο και ακουστικά και φυσικά το Power Κουμπί στη πρόσοψη που είδαμε λίγο νωρίτερα. Όπως μας έχει συνηθίσει η Raijintek απουσιάζει το κουμπί Reset.

     

    raijintek_asterion_classic_plus_gorilla_glass_tempered_E-atx_atx_case_review_image015.jpg

     

    Το διάτρητο κάλυμμα στην οροφή βγαίνει πολύ εύκολα πιέζοντας από το εσωτερικό τρία clips. Εσωτερικά βλέπουμε ότι στην  οροφή μπορούν να φιλοξενηθούν είτε 3x120mm ανεμιστήρες, είτε 2x140mm

     

    raijintek_asterion_classic_plus_gorilla_glass_tempered_E-atx_atx_interior_exterion_hardware_installation_case_review_image009.jpg

     

    Στο κάτω μέρος αντίκρισα  κάτι που δε το είχα ξαναδεί. Αν κάνετε κλικ στην πρώτη φωτογραφία που ακολουθεί, πέρα από τα πόδια του κουτιού (που κάποια στιγμή θα ήθελα να δω κάτι καλύτερο από την Raijintek, αφού αρχίζει και ανεβάζει το επίπεδο στα κουτιά της) βλέπουμε δύο φίλτρα. Και κάποιος θα μου πει και που το περίεργο; Το περίεργο είναι ότι κάποιο εγκεφαλικό πρέπει να έπαθε ο σχεδιαστής και τα φίλτρα είναι εγκατεστημένα με βίδες. Ναι με βίδες!

    Αυτό τι σημαίνει; Όποτε θελήσετε να κάνετε ένα καθάρισμα στον υπολογιστή σας, θα πρέπει να τον γυρνάτε ή να τον σηκώνετε με κάνα γρύλο ( :p )  για να έχετε πρόσβαση στα φίλτρα.

    Πραγματικά δε βρίσκω καμία άλλη εξήγηση πέρα από το εγκεφαλικό που ανέφερα πιο πάνω, γι' αυτή την απόφαση του σχεδιαστικού τμήματος.

     

    raijintek_asterion_classic_plus_gorilla_glass_tempered_E-atx_atx_case_review_image013.jpgraijintek_asterion_classic_plus_gorilla_glass_tempered_E-atx_atx_case_review_image012.jpg

     

    Και κάπως  έτσι τελείωσε η φωτογράφιση του εξωτερικού μέρος. Πάντα μόλις τελειώσει, κάθομαι λίγο απέναντι από το κουτί και το παρατηρώ. Το παραδέχομαι ότι πλέον οι φωτογραφίες βγαίνουν μηχανικά και κάποια πράγματα μου ξεφεύγουν. Οπότε του δίνω τον χρόνο του παρέα με ένα φλιτζάνι τσάι.

     

    Εκεί που το κοιτούσα ήρεμα και ωραία ξαφνικά πιάνω τον εαυτό μου να αναρωτιέται το εξής. "Για κάτσε... Από που παίρνει αέρα το κουτί; :hmm:"

     

    Η πρόσοψη είναι μασίφ.

    Στο πλάι της πρόσοψης δεν υπάρχει άνοιγμα

    Στο επάνω και μπροστινό μέρος δεν υπάρχει άνοιγμα.

    Στο κάτω υπάρχει, αλλά δεν βλέπουμε ανεμιστήρα.

     

    Τελικά τι συμβαίνει; Γυρνάμε σελίδα και πάμε να δούμε αν πρόκειται για feauture ή κάποιο λάθος.

     

    1. Χαρακτηριστικά και Συσκευασία 2. Εξωτερικό 3. Εσωτερικό 4. Εγκατάσταση 5. Μετρήσεις 6. Υδρόψυξη 7. Επίλογος

     

     

    Εσωτερικό μέρος

     

    Η περιέργεια χτυπάει κόκκινο, οπότε καιρός να ανοίξουμε και να το εξερευνήσουμε. Για να βγει το τζάμι πρέπει να ξεβιδωθούν τέσσερις χειρόβιδες, οι οποίες φέρουν ελαστικές ροδέλες τόσο για προστασία, όσο και για τους κραδασμούς. Το γυαλί είναι αρκετά σκούρο σε βαθμό να πρέπει να φωτιστεί εσωτερικά το κουτί, για να φανούν τα εξαρτήματα. Περιμετρικά υπάρχει μία βαμμένη μαύρη λωρίδα που το κάνει εντελώς μη διαπερατό στο φως και το πάχος του αγγίζει τα 4mm.

     

    raijintek_asterion_classic_plus_gorilla_glass_tempered_E-atx_atx_interior_exterion_hardware_installation_case_review_image003.jpgraijintek_asterion_classic_plus_gorilla_glass_tempered_E-atx_atx_interior_exterion_hardware_installation_case_review_image004.jpg

     

    Και η πρώτη ματιά στο εσωτερικό...

     

    raijintek_asterion_classic_plus_gorilla_glass_tempered_E-atx_atx_interior_exterion_hardware_installation_case_review_image005.jpg

    Πάμε γρήγορα-γρήγορα να δούμε την πρόσοψη γιατί δε σας κρύβω ότι θα σκάσω από περιέργεια. Στην πρόσοψη έχουμε δύο ανεμιστήρες 120mm προεγκατεστημένους, που φέρουν περιμετρικά LED φωτισμό. 

     

    raijintek_asterion_classic_plus_gorilla_glass_tempered_E-atx_atx_interior_exterion_hardware_installation_case_review_image006.jpgraijintek_asterion_classic_plus_gorilla_glass_tempered_E-atx_atx_interior_exterion_hardware_installation_case_review_image038.jpg

     

    Η βάση πάνω στην οποία κάθονται είναι αφαιρούμενη και φαίνεται ξεκάθαρα ότι μπορούμε να εγκαταστήσουμε ακόμα έναν. Ή να βγάλουμε τους δύο 120mm και να προσθέσουμε 2χ140mm εφόσον το επιθυμούμε.

    Στην πρώτη φωτογραφία παρακάτω και με συμπλήρωμα την πρώτη από πάνω, φαίνεται ότι το ερώτημα που μας απασχόλησε στην προηγούμενη σελίδα είναι τελικά ένα σχεδιαστικό λάθος. Το κουτί ΔΕΝ μπορεί να ανασάνει με αυτή τη διάταξη από την πρόσοψη. Μπορεί περιμετρικά να προσπαθεί να πάρει ότι μπορεί από το κενό που αφήνει το γυαλί, αλλά ουσιαστικά ανακυκλώνει τον εσωτερικό αέρα. 

    Κάτι τέτοιο φυσικά έχει προβλεφθεί στο Asterion plus με διάτρητα πλαϊνά στην πρόσοψη.

     

    raijintek_asterion_classic_plus_gorilla_glass_tempered_E-atx_atx_interior_exterion_hardware_installation_case_review_image023.jpgraijintek_asterion_classic_plus_gorilla_glass_tempered_E-atx_atx_interior_exterion_hardware_installation_case_review_image024.jpg

     

    Στο επάνω μέρος βλέπουμε το εσωτερικό της οροφής. Στα δεξιά χτυπάει κάπως άσχημα στο μάτι η μπεζοκαφέ πλακέτα του front panel. Πραγματικά ένα κάλυμμα -όπως έχουμε δει σε άλλα κουτιά- θα την έκρυβε και θα ανέβαζε την αισθητική του κουτιού σε εκείνο το σημείο.

    Πάντως η απόσταση της οροφής από τον πρώτο αποστάτη, είναι σχεδόν 7 εκατοστά, συνεπώς δεν θα υπάρξει πρόβλημα με την εγκατάσταση ψυγείου στην οροφή.

     

    raijintek_asterion_classic_plus_gorilla_glass_tempered_E-atx_atx_interior_exterion_hardware_installation_case_review_image008.jpgraijintek_asterion_classic_plus_gorilla_glass_tempered_E-atx_atx_interior_exterion_hardware_installation_case_review_image031.jpg

     

    Στο πίσω μέρος βλέπουμε τον τρίτο προεγκατεστημένο ανεμιστήρα 120mm, και κάτω από αυτόν τις οκτώ θέσεις για PCI συσκευές. Εδώ να πούμε ότι είναι εξοπλισμένες με βίδες αντί χειρόβιδες κάτι που δεν μας άρεσε ιδιαίτερα.

     

    raijintek_asterion_classic_plus_gorilla_glass_tempered_E-atx_atx_interior_exterion_hardware_installation_case_review_image010.jpg

     

    Τέρμα κάτω, βλέπουμε την καλύπτρα του τροφοδοτικού η οποία φέρει επάνω της ειδικές διαμορφώσεις, για να εγκαταστήσουμε δίσκους με τη βοήθεια των ειδικών βιδών με grommets που δίνονται στα παρελκόμενα. Προς τη μεριά της πρόσοψης, βλέπουμε ότι η καλύπτρα είναι ελεύθερη από το κάτω μέρος για να ψυχθούν οι δίσκοι, που ενδεχομένως θα εγκαταστήσει ο χρήστης σε δύο συρτάρια που υπάρχουν εκεί.

     

    raijintek_asterion_classic_plus_gorilla_glass_tempered_E-atx_atx_interior_exterion_hardware_installation_case_review_image012.jpgraijintek_asterion_classic_plus_gorilla_glass_tempered_E-atx_atx_interior_exterion_hardware_installation_case_review_image013.jpg

     

    Μια ματιά στην καρδιά του εσωτερικού μας δίνει και μία ιδέα για τους χώρους που έχει το κουτί. Εσωτερικά μπορεί να υποδεχθεί μέχρι και E-ATX μητρική. Το CPU cut out είναι αρκετά μεγάλο, δεξιά βλέπουμε τέσσερις οπές εξοπλισμένες με Grommets και τις ίδιες διαμορφώσεις που είδαμε στην καλύπτρα, βλέπουμε και σε δύο σημεία του motherboard tray που είναι για την εγκατάσταση 2.5" δίσκων.

     

    raijintek_asterion_classic_plus_gorilla_glass_tempered_E-atx_atx_interior_exterion_hardware_installation_case_review_image014.jpg

     

    Όπισθεν ολοταχώς...

     

    raijintek_asterion_classic_plus_gorilla_glass_tempered_E-atx_atx_interior_exterion_hardware_installation_case_review_image015.jpg

     

    Και ξεκινάμε από το κάτω μέρος, όπου και βλέπουμε κάτω από την καλύπτρα τη θέση για το τροφοδοτικό με δύο μεγάλα πλαστικά ποδαράκια...

     

     

    raijintek_asterion_classic_plus_gorilla_glass_tempered_E-atx_atx_interior_exterion_hardware_installation_case_review_image016.jpg

     

    Στα αριστερά υπάρχει ένα cage δίσκων με δύο συρτάρια για εγκατάσταση είτε 2.5", είτε 3.5" δίσκους.

     

    raijintek_asterion_classic_plus_gorilla_glass_tempered_E-atx_atx_interior_exterion_hardware_installation_case_review_image017.jpgraijintek_asterion_classic_plus_gorilla_glass_tempered_E-atx_atx_interior_exterion_hardware_installation_case_review_image018.jpg

     

    Δύο στιγμιότυπα ακόμα με το cpu cut out σε πρώτο πλάνο και με δύο θέσεις για δίσκους 2.5".

     

    raijintek_asterion_classic_plus_gorilla_glass_tempered_E-atx_atx_interior_exterion_hardware_installation_case_review_image019.jpgraijintek-asterion-classic-plus-gorilla-glass-tempered-E-atx-atx-interior-exterion-hardware-installation-case-review-image020.jpg

     

    Φυσικά κάπου εδώ κάνουν και την εμφάνισή τους τα καλώδια του front panel. Έχουμε δύο 20pin USB3.0 με αντάπτορα για να μπουν σε USB2.0, εφόσον η μητρική μας δεν υποστηρίζει το 20pin, HD Audio και HDD LED, Power LED και Power switch.

     

    raijintek_asterion_classic_plus_gorilla_glass_tempered_E-atx_atx_interior_exterion_hardware_installation_case_review_image021.jpgraijintek_asterion_classic_plus_gorilla_glass_tempered_E-atx_atx_interior_exterion_hardware_installation_case_review_image022.jpg

     

    Ένα πράγμα που μου αρέσει πάρα πολύ στα κουτιά της Raijintek είναι ότι δεν έχουν πριτσίνια αλλά βίδες. Η καλύπτρα είναι αφαιρούμενη, όπως και το cage δίσκων. Και γενικά όλο το κουτί μπορεί να γίνει κομμάτια, πράγμα πολύ βολικό για να μη στριμώχνεται ο χρήστης σε κάποια μέρη, αλλά και για να μπορεί να το στείλει εύκολα για μία ανανέωση της βαφής πχ.

     

    raijintek_asterion_classic_plus_gorilla_glass_tempered_E-atx_atx_interior_exterion_hardware_installation_case_review_image025.jpgraijintek_asterion_classic_plus_gorilla_glass_tempered_E-atx_atx_interior_exterion_hardware_installation_case_review_image026.jpgraijintek_asterion_classic_plus_gorilla_glass_tempered_E-atx_atx_interior_exterion_hardware_installation_case_review_image027.jpgraijintek_asterion_classic_plus_gorilla_glass_tempered_E-atx_atx_interior_exterion_hardware_installation_case_review_image028.jpg

     

    1. Χαρακτηριστικά και Συσκευασία 2. Εξωτερικό 3. Εσωτερικό 4. Εγκατάσταση 5. Μετρήσεις 6. Υδρόψυξη 7. Επίλογος

     

     

    Εγκατάσταση

     

    Το σύστημα της σημερινής δοκιμής αναφέρεται στην παρακάτω φωτογραφία

     

    ATX-test-system.jpg

     

    Το κουτί δε νομίζω να χρειάζεται να σας πω ότι ήταν άνετο κατά την διαδικασία της εγκατάστασης. Όλα τα εξαρτήματα μπήκαν στη θέση τους χωρίς να παρουσιαστεί το παραμικρό πρόβλημα. Το cable management ήταν παιχνίδι (αν και ίσως να θέλαμε ένα δύο ακόμα σημεία δεσίματος για τα δεματικά) και το μεγάλο CPU cut out έκανε έστω και οριακά τη δουλειά του, για την εγκατάσταση της ψύκτρας το ύψος της οποίας, μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 18!!! εκατοστά, νούμερο που καλύπτει κάθε αερόψυκτρα της αγοράς. 

     

    raijintek_asterion_classic_plus_gorilla_glass_tempered_E-atx_atx_interior_exterion_hardware_installation_case_review_image034.jpgraijintek_asterion_classic_plus_gorilla_glass_tempered_E-atx_atx_interior_exterion_hardware_installation_case_review_image033.jpg

     

    Σε αυτό το σημείο καλό είναι να προσπαθήσω να σας δείξω όσο γίνεται μέσα από δύο φωτογραφίες πόσο σκούρα είναι τα τζάμια. Αν εσωτερικά δεν υπάρχει φωτισμός ή τέλος πάντων όταν έχετε κλειστό τον υπολογιστή σας, δεν θα φαίνεται τίποτα. Οπότε ειδικά το πίσω πλαϊνό που κρύβει τα καλώδια δε θα σας απασχολήσει. Αν θέλετε να φανούν τα διάφορα εξαρτήματα θα πρέπει να φωτίσετε κατάλληλα το κουτί.

    Προσωπικά μου άρεσε που ήταν τόσο σκούρο, άλλοι όμως ίσως να το προτιμούσαν πιο ανοικτό ειδικά το αριστερό τζάμι. Περι ορέξεως λοιπόν...

     

    raijintek_asterion_classic_plus_gorilla_glass_tempered_E-atx_atx_interior_exterion_hardware_installation_case_review_image037.jpgraijintek-asterion-classic-plus-gorilla-glass-tempered-E-atx-atx-interior-exterion-hardware-installation-case-review-image001.jpg

     

     

    Τι χωράει στο εσωτερικό

     

    Μίας και έχουμε μπει σε μία νέα εποχή για τα τις παρουσιάσεις και θέλουμε να τα κάνουμε όσο γίνεται πιο σύντομα αλλά χωρίς να χαθεί η ουσία, παρακάτω σε μορφή πίνακα οι μετρήσεις που πήραμε στα διάφορα σημεία του κουτιού.

     

    specs.png

     

    1. Χαρακτηριστικά και Συσκευασία 2. Εξωτερικό 3. Εσωτερικό 4. Εγκατάσταση 5. Μετρήσεις 6. Υδρόψυξη 7. Επίλογος

     

    Μετρήσεις θερμοκρασιών, θορύβου και "στατικής" πίεσης

     

    Αρχικά ας δούμε τι γίνεται με τις θερμοκρασίες του hardware που τοποθετήσαμε στο εσωτερικό του Raijintek Asterion Classic.

     

    Εδώ να σημειώσουμε τα εξής:

    • Το στρεσάρισμα του επεξεργαστή έγινε με το OCCT ver. 4.4.0 και πιο συγκεκριμένα το CPU:LINPACK για το συνολικό χρονικό διάστημα των 15 λεπτών, με Idle Periods 1 λεπτό και 5 λεπτά κατά την αρχή και το τέλος του test αντίστοιχα.
    • To στρεσάρισμα της κάρτας γραφικών έγινε με το Furmark ver. 1.14.1.2 για 5 λεπτά, σε ανάλυση 1280x720 και με επιλογές στα Options, Dynamic Backround και Burn in, ενώ το anti-aliasing έμεινε στο off.
    • Ο επεξεργαστής και η κάρτα γραφικών βρίσκονταν σε stock συχνότητες.
    • H ελάχιστη θερμοκρασία των σκληρών δίσκων λήφθηκε μετά από τη λειτουργία του συστήματος σε κατάσταση ηρεμίας για μισή ώρα.
    • Τέλος η θερμοκρασία δωματίου κατά την διάρκεια των τεστ ήταν στους 24°C

     

    Το κουτί τα πήγε όπως ακριβώς περιμέναμε μετά τα όσα συζητήσαμε στην πρόσοψη. Το κουτί σε μη υπερχρονισμένη κατάσταση τα πήγε καλά. Εκεί όμως που ανέβηκαν οι απαιτήσεις και του ζητήσαμε το κάτι παραπάνω, έκανε πίσω δείχνοντας το πρόβλημα.

    Αν λοιπόν σας αρέσει σαν κουτί και θέλετε να έχετε ένα σύστημα που δεν θά εχει καυτά εξαρτήματα στο εσωτερικό του, τότε θα σας καλύψει πλήρως. Αν θέλετε το κάτι παραπάνω τότε δείτε το Asterion Plus που μάλλον κάπως έτσι σκέφτηκαν να τα ξεχωρίσουν στην εταιρία.

    Πάντως με την προσθήκη ανεμιστήρα στην οροφή και σαν εισαγωγής πλέον το κουτί άλλαξε συμπεριφορά και τα πήγε πολύ καλύτερα.

    Παρακάτω τα αποτελέσματα σε Stock αλλά και υπερχρονισμένη κατάσταση.

     


    Εργοστασιακή συχνότητα Idle
     

     

    RAIJINTEK_ASTERION_TEMPERATURE_CHART_IDLE_STOCK_image004.pngRAIJINTEK-ASTERION-TEMPERATURE-CHART-IDLE-STOCK-image002.pngRAIJINTEK_ASTERION_TEMPERATURE_CHART_IDLE_STOCK_image008.pngRAIJINTEK_ASTERION_TEMPERATURE_CHART_IDLE_STOCK_image006.png


    Εργοστασιακή συχνότητα Load
     

    RAIJINTEK_ASTERION_TEMPERATURE_CHART_LOAD_STOCK_image004.pngRAIJINTEK_ASTERION_TEMPERATURE_CHART_LOAD_STOCK_image002.pngRAIJINTEK_ASTERION_TEMPERATURE_CHART_LOAD_STOCK_image008.pngRAIJINTEK_ASTERION_TEMPERATURE_CHART_LOAD_STOCK_image006.png

     


    Υπερχρονισμός - Idle
     

    Στην υπερχρονισμένη κατάσταση όπου ξεχωρίζει η ήρα από το σιτάρι...

     

    RAIJINTEK_ASTERION_TEMPERATURE_CHART_IDLE_OC_image004.pngRAIJINTEK_ASTERION_TEMPERATURE_CHART_IDLE_OC_image002.pngRAIJINTEK_ASTERION_TEMPERATURE_CHART_IDLE_OC_image008.pngRAIJINTEK_ASTERION_TEMPERATURE_CHART_IDLE_OC_image006.png

     

     


    Υπερχρονισμός - Load
     

    RAIJINTEK_ASTERION_TEMPERATURE_CHART_LOAD_OC_image004.pngRAIJINTEK_ASTERION_TEMPERATURE_CHART_LOAD_OC_image002.pngRAIJINTEK_ASTERION_TEMPERATURE_CHART_LOAD_OC_image008.pngRAIJINTEK_ASTERION_TEMPERATURE_CHART_LOAD_OC_image006.png

     

     


    Μέτρηση Θορύβου

     

    Τελευταίο εμπόδιο για το κουτί είναι οι μετρήσεις θορύβου. Το db meter μας, στάθηκε απέναντι από το κουτί πάνω σε τρίποδο και σε απόσταση ενός μέτρου από αυτό. Οι μετρήσεις έγιναν ξημερώματα με κλειστές πόρτες και παράθυρα, για να περιοριστούν όσο ήταν δυνατόν οι επιδράσεις από το περιβάλλον. Από τα έως τώρα reviews και τις μετρήσεις μας με το παραπάνω db meter, έχει γίνει κατανοητό ότι, οτιδήποτε πάνω από τα 40db, αρχίζει να γίνεται αισθητό. Και οτιδήποτε που περνάει τα 42-43db, ενοχλητικό.

     

    Το κουτί καθ' όλη τη διάρκεια των δοκιμών ήταν απόλυτα ήσυχο χωρίς να μας προκαλέσει κάποια προβλήματα στα αυτιά μας. Αξίζει να σημειωθεί ότι, στην απόλυτη ησυχία του δωματίου μας και πριν καν πατήσουμε το Power on του κουτιού, το db meter έδειξε 33,5dbΑ. Αυτό για να έχετε ένα μέτρο σύγκρισης.

     

     

    noise-chart-rainjiten-asterion-classic.png

     

     

     

     

    Στατική Πίεση
     
    Κλείνοντας και αυτό το κομμάτι από το σημερινό μας review, κάναμε έναν έλεγχο της "στατικής" πίεσης του κουτιού. Αυτό το βήμα έγινε πριν εγκαταστήσουμε hardware στο εσωτερικό του. Ακολουθώντας ευλαβικά το άρθρο Simple, PC-case Static Pressure Indicator (Home made) το αποτέλεσμα έδειξε ουδέτερη πίεση. Άλλο ένα σημάδι ότι το κουτί "πνίγεται" στο σημείο της πρόσοψης.
     
     

    1. Χαρακτηριστικά και Συσκευασία 2. Εξωτερικό 3. Εσωτερικό 4. Εγκατάσταση 5. Μετρήσεις 6. Υδρόψυξη 7. Επίλογος

     

    Εγκατάσταση Υδρόψυξης
     

    Υπάρχουν κουτιά με ανέσεις και υπάρχουν και κουτιά που σε κάθε εγκατάσταση σου σπάνε τα νεύρα. Ευτυχώς σήμερα έχουμε στα χέρια μας ένα κουτί που ανήκει στην πρώτη κατηγορία.

    Με μόλις μία ώρα ενασχόλησης  φτάσαμε να έχουμε εγκαταστήσει στο εσωτερικό του τα παρακάτω:

     

    • Στην οροφή ένα 360mm ψυγείο πάχους 45mm με μία σειρά ανεμιστήρων
    • Στην πρόσοψη ένα 240mm ψυγείο πάχους 30mm με μία σειρά ανεμιστήρων
    • Και στο πίσω μέρος ένα ψυγείο 120mm με έναν ανεμιστήρα.

     

    Στην πρόσοψη μπορεί να μπει τριπλό ψυγείο, δηλαδή να έχετε δύο ταυτόχρονα απλά καλό είναι σε αυτή τη περίπτωση να "παίξετε" με ψυγεία 30mm πάχους.

     

    raijintek_asterion_classic_plus_gorilla_glass_tempered_E-atx_atx_interior_exterion_watercooling_installation_case_review_image002.jpg

     

    Παρακάτω μπορείτε να δείτε μετρήσεις από τα επίμαχα σημεία που θα σας δώσουν να καταλάβετε τα όρια στη κάθε μεριά του.

     

     

    raijintek_asterion_classic_plus_gorilla_glass_tempered_E-atx_atx_interior_exterion_watercooling_installation_case_review_image003.jpgraijintek_asterion_classic_plus_gorilla_glass_tempered_E-atx_atx_interior_exterion_watercooling_installation_case_review_image004.jpgraijintek_asterion_classic_plus_gorilla_glass_tempered_E-atx_atx_interior_exterion_watercooling_installation_case_review_image005.jpgraijintek_asterion_classic_plus_gorilla_glass_tempered_E-atx_atx_interior_exterion_watercooling_installation_case_review_image006.jpg

     

    Και καιρός να τραβήξουμε μία αναμνηστική φωτογραφία και να πάμε στον επίλογο %7BfileStore.core_Emoticons%7D/emoticons/default_wink.png 

     

    raijintek_asterion_classic_plus_gorilla_glass_tempered_E-atx_atx_interior_exterion_watercooling_installation_case_review_image007.jpg

     

     

     

     

    1. Χαρακτηριστικά και Συσκευασία 2. Εξωτερικό 3. Εσωτερικό 4. Εγκατάσταση 5. Μετρήσεις 6. Υδρόψυξη 7. Επίλογος


    Απολογισμός
     
     

    Σήμερα ήταν μια παρουσίαση που ενώ το κουτί με ενθουσίασε, οι επιδόσεις του στην εργοστασιακή κατάσταση με απογοήτευσαν κάπως. Το καλό βέβαια είναι ότι βάση δοκιμών, αρκεί η μεταφορά ενός ανεμιστήρα από την πρόσοψη στην οροφή, για να αλλάξει το όλο σκηνικό, προς το καλύτερο φυσικά.

    Θα μου μείνει όμως το γιατί επιλέχθηκε κάτι τέτοιο, σε ένα τόσο άρτιο κουτί, που πραγματικά το μόνο που του κόβει κάτι από την βαθμολογία είναι αυτές οι επιδόσεις out of the box.

     

    raijintek-asterion-classic-plus-gorilla-glass-tempered-E-atx-atx-interior-exterion-watercooling-installation-case-review-image008.jpg


    Είναι πολύ λίγες οι φορές πλέον μετά από τόσες παρουσιάσεις κουτιών που ένα προϊόν με ξαφνιάζει. Το Raijintek Asterion Classic με άφησε άφωνη τη στιγμή που το έβγαλα από το κουτί και με κάνει να αναρωτιέμαι, όλα αυτά τα χαρακτηριστικά υπό άλλο brand name πόσο θα κόστιζαν σε κάποιον να τα αποκτήσει; Σίγουρα πολλά περισσότερα από τα 150ευρώ που ζητάει.

     

    Τι είχαμε λοιπόν σήμερα; Ένα αλουμινένιο κουτί με άψογο φινίρισμα και βαφή. Ένα κουτί που αντί λαμαρίνες, είχε 4mm αλουμίνιο στη πρόσοψη, δύο πλαϊνά με tempered glass 4mm, καλύπτρα για το τροφοδοτικό, θέσεις για τριπλά ψυγεία, ανέσεις στους χώρους που παρέχει, ευκολία εγκατάστασης του Hardware και βίδες αντί πριτσίνια και το μόνο ουσιαστικό που έχω να του καταλογίσω, είναι οι επιδόσεις και οι βίδες στο κάτω μέρος για τη συγκράτηση των φίλτρων.

     

    Αν λοιπόν θέλετε ένα κουτί, ποιοτικό, στιβαρό και έξω από τα συνηθισμένα με λαμαρίνα και ταυτόχρονα, να μη δώσετε μια περιουσία για να στεγάσετε το σύστημά σας, μην κοιτάξετε παραπέρα. Εδώ είστε! Εφόσον φυσικά σας αρέσει και η αισθητική του η οποία όπως σε όλα τα κουτιά, είναι καθαρά υποκειμενικό ζήτημα.

     

    Αν τώρα θέλετε το κάτι παραπάνω, πχ μία θέση για slim dvd και καλύτερη ροή αέρα χωρίς να ασχοληθείτε περαιτέρω, ρίξτε μια ματιά στον μεγάλο του αδερφό το Raijintek Asterion Plus.

     

    Παρακάτω σε μορφή λίστας μπορείτε να δείτε τα βασικότερα πλεονεκτήματα, αλλά και μειονεκτήματα του σημερινού κουτιού. Τη στιγμή που γράφεται η παρουσίαση το κουτί δεν είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά και η προτεινόμενη τιμή από την κατασκευάστρια εταιρία είναι 149,99€. Διαθέσιμο είναι άμεσα από το κατάστημα Caseking.de.
    thumps-up.png?m=1423577950

    • Καλή ποιότητα βαφής και κατασκευής.
    • Tempered Glass σε συνδυασμό με ανοδειωμένο βουρτσισμένο αλουμίνιο.
    • Χαμηλά επίπεδα θορύβου.
    • Modular σχεδίαση.
    • Δυνατότητα εγκατάστασης σχεδόν οποιασδήποτε κάρτας γραφικών, αλλά και ψύκτρας επεξεργαστή.
    • Καλύπτρα τροφοδοτικού.
    • Αρκετές θέσεις για ψυγεία.
    • Μαύρα καλώδια στο front panel αλλά και στους ανεμιστήρες.
    • Μεγάλο CPU cut out.
    • Πολύ καλό cable management.
    • Τρεις προεγκατεστημένοι ανεμιστήρες.
    • Αντικραδασμικό υλικό και grommets στη θέση για το τροφοδοτικό και στους δίσκους.
    • Δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε δύο χρωματικές εκδοχές.

     


    thumps-down.png?m=1423577948

     

    • Υψηλές θερμοκρασίες.
    • Βίδες για τη συγκράτηση των φίλτρων στο κάτω μέρος.
    • Βίδες αντί χειρόβιδες στις θέσεις PCI.
    • Κάποια στιγμή θα θέλαμε να δούμε καλύτερα πόδια, ειδικά για τέτοιους είδους κουτιά.
    • Θα θέλαμε ένα κάλυμμα για την πλακέτα του front panel στο εσωτερικό.


    Με βάση όλα τα παραπάνω η γενική βαθμολογία που αποσπά το Raijintek Asterion Classic, δε μπορεί να είναι μικρότερη από:

     

     
     
     

     

     

    Ευχαριστούμε θερμά την Raijintek για την παραχώρηση του δείγματος της δοκιμής.

    raijintek

    Για το TheLab.gr karmen1983 16/12/2016

     

    1. Χαρακτηριστικά και Συσκευασία 2. Εξωτερικό 3. Εσωτερικό 4. Εγκατάσταση 5. Μετρήσεις 6. Υδρόψυξη 7. Επίλογος

     

    Συντελεστές Review
    Reviewers: karmen1983
    Photographers: karmen1983
    Editing: TheLab.gr Team
    Αξιολόγηση
    Χαρακτηριστικά:9.50
    Χρηστικότητα:9
    Ποιότητα:Select
    Επιδόσεις:7
    Γραφικά:Select
    Ήχος:Select
    Gameplay:Select
    Αντοχή στο Χρόνο:Select
    Απόδοση/Τιμή:10
    Editor's ChoiceYes
    Innovation AwardNo
    Design AwardNo
    Value for MoneyYes

    • Like 23

    User Feedback

    Recommended Comments

    Αυτο με τις υψηλες θερμοκρασιες σαν ενα απο τα μειον του κουτιου, πιστευω θα παιξει καθοριστικο ρολο για τη πορεια του στην αγορα. Ομορφο, ποιοτικο αλλα οταν υπαρχουν υψηλες θερμοκρασιες...παμε για αλλο. 

     

    Ενα μεγαλο ευχαριστω και μπραβο παντως στη Karmen1983 που μας εκανε για ακομα μια φορα παρουσιαση κουτιου. Σε ευχαριστουμε για το χρονο σου και για ολα οσα εχουμε μαθει απο οσα μας δειχνεις-γραφεις καθε φορα. :)

    • Like 4
    Link to comment
    Share on other sites

    Τέλειο το ριβιού!

    Μία ερώτηση: στο πάνω μέρος δεν έχει φίλτρο για τις σκόνες; Οι ανεμιστήρες του κουτιού πως είναι όσον αφορά την ποιότητα κατασκευής;

    • Like 1
    Link to comment
    Share on other sites

    Στο επάνω μέρος έχει τη διάτρητη λαμαρίνα που βλέπεις στις φωτογραφίες. Κανονικό φίλτρο όχι δεν έχει και προσωπικά δεν βρίσκω λόγω να μπαίνει φίλτρο στην οροφή των κουτιών όταν έχουν τέτοιου είδους λαμαρίνα στην οροφή. Οταν έχουν τις μεγάλες κυψελωτές λαμαρίνες ναι οκ.

    Οι ανεμιστήρες πέρα από όμορφοι είναι ήσυχοι και βγάζουν αέρα. Θα τους ήθελα όμως λίγο πιο δυνατούς.

    Link to comment
    Share on other sites

    Πέρα από το λουκ που για μένα είναι πολύ όμορφο κουτί, υπάρχει κάποιος λόγος να μην το έπαιρνε κάποιος για ένα ήρεμο αερόψυκτο σύστημα; Ευχαριστώ για τις απαντήσεις! :)

    Link to comment
    Share on other sites



    Create an account or sign in to comment

    You need to be a member in order to leave a comment

    Create an account

    Sign up for a new account in our community. It's easy!

    Register a new account

    Sign in

    Already have an account? Sign in here.

    Sign In Now

  • Similar Content

  • κλωνοποίηση δίσκου

    χαιρετώ όλους,   πρόκειται να κάνω κλωνοποίηση ενός δίσκου μου των 250 gb   ο δίσκος έχει ελευθερα τα 144 gb   το θέμα είναι ότι ο άλλος δίσκος είναι των 160 gb και δεν ξέρω εάν η κλωνοποίηση μπορεί να γίνει  χωρίς προβλήματα  

    nikonick
    nikonick
    Γενικά για Η/Υ 1

    Περίεργο πρόβλημα με εξωτερικούς δίσκους SSD

    Καλησπέρα παιδιά, έχω φτιάξει ένα νέο σύστημα με AMD επεξεργαστή αυτή τη φορά είναι το σύστημα στην υπογραφή, το πρόβλημα τώρα που υπάρχει είναι ότι χάνει τον εξωτερικό τον δίσκο ssd αυτό το κάνει και με τους 3 δίσκους που έχω έναν silicon power 250gb και οι άλλοι 2 είναι samsung qvo από 1tb ο καθένας, ξαφνικά εκεί που έγραφε στον έναν Samsung έβγαλε ένα σφάλμα το αρχείο δεν μπορεί να γραφτεί λέω θα χάλασε η θήκη η εξωτερική, πήγα προληπτικά και πήρα άλλες θήκες της Logilink οι άλλοι 2 δίσκοι λε

    panos 12
    panos 12
    Συσκευές Αποθήκευσης 4

    Wifi σε όλο το σπίτι

    Καλησπέρα,έχω ένα θεματάκι και θέλω τα φώτα σας, ζω σε μονοκατοικία με τους δικούς μου και τα τελευταία χρόνια έχουμε 2 συνδέσεις internet(nova/wind),επειδή έχουμε φτιάξει γραφείο στο υπόγειο και πρέπει να έχει δικό του τηλέφωνο. Επειδή οι 2 αυτές συνδέσεις πάνε γύρω στα 100 ευρώ καθόμασταν και λέγαμε μπας και βάλουμε μια σύνδεση(200αρα λέμε). Το θέμα είναι ότι θέλουμε να έχουμε 2 διαφορετικές γραμμές τηλεφώνου,βρήκα νομίζω και σε cosmote και σε inalan να υποστηρίζει 2 διαφορετικο

    NiRou
    NiRou
    Δίκτυα 9

    Intel ARC A770

    Καλησπερα , Ειμαι στην αναζήτηση για αναβαθμιση της 5500 ΧΤ και η αληθεια ειναι οτι οι τιμες ειναι απογοητευτικές . Δεν θελω να ξεφυγω πανω απο τα 300 € .   Βλεπω την ARC A770 , ποτε δεν κυνηγησα το 1fps και αυτο που με ενδιαφερει ειναι να παρω το καλυτερο στα χρηματα που δινω αλλα θα ηθελα την γνωμη σας αν αξιζει  η αγορα της .   Ποτε δεν κυνηγησα το 1fps και αυτο που με ενδιαφερει ειναι να παρω το καλυτερο στα χρηματα που δινω .    To συστημα που θα τοποθετηθ

    DoNaTos
    DoNaTos
    Κάρτες Γραφικών 10

    Καλημέρα σε όλους .Λίγες απορίες σχετικά με το 5G για σταθερό .

    Γεια σας   . Άλλαξα κινητό και μετράω το 5G στο σπίτι και παίρνω καλά αποτελέσματα   . Το σταθερό δεν δουλεύει πάντα καλά . Έτσι έχω σκέψεις για δορυφορικό ή να βάλω 5G σε σταθερό μόντεμ .  Στις μετρήσεις που κάνω πιάνω 10 με 15 στο σαλόνι και 250 με 450 σταθερά στο μπαλκόνι .  Ετσι έχω κάποιες απορίες . Θα βοηθήσει και ο @minast. Ελπίζω να βοηθηθουν και άλλοι .  Α) μπορώ να βγάλω κεραία στο μπαλκόνι ? Η θα χρειαστεί να έχω το μόντεμ στο μπαλκόνι ?Η κεραία είναι κανονική εγκατάστα

    iseeklife
    iseeklife
    Internet & Τηλεφωνία 3
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.