Jump to content
 • Raijintek Styx Review


   Share

  Πρόλογος

   

  Την Raijintek την έχουμε γνωρίσει μέσα από παρουσιάσεις κουτιών, ψυκτρών επεξεργαστών αλλά και καρτών γραφικών στο εργαστήρι. Σήμερα θα δούμε ένα ακόμα προϊόν της, στα κουτιά υπολογιστών που ανήκει στην αλουμινένια σειρά της εταιρίας. Το νέο προϊόν ακούει στο όνομα Styx και μοιάζει πολύ με το Metis, με τη διαφορά ότι σήμερα θα μιλήσουμε για ένα micro-ATX κουτί. Η συγκεκριμένη σειρά δεν έχει κάποιο ATX tower αλλά κάτι μας λέει ότι δε θα αργήσει να ανακοινωθεί. Εξάλλου έρχεται σε λίγους μήνες και η Computex. 

   

  Το όνομα του προϊόντος, όπως και όλων των προϊόντων της εταιρίας, είναι εμπνευσμένο από την Ελληνική μυθολογία. Η Στυξ ή Στύγα πέρα από το ότι αναφέρεται σαν ένα από τα μεγάλα ποτάμια του Κάτω Κόσμου ήταν μία αρχέγονη χθόνια θεότητα. Η ίδια η λέξη προέρχεται από το ρήμα στυγέω, που σημαίνει μισώ/απεχθάνομαι. Μιλάμε για μία ονομασία που δε φέρνει στο μυαλό κάποιου κάτι καλό με το πρώτο άκουσμα, τουλάχιστον στους Έλληνες. Γιατί στους ξένους, είναι απλά ένα εύκολο και μονοσύλλαβο όνομα προϊόντος, που σίγουρα θα επηρέασε τον εμπνευστή ή αν θέλετε το "νονό" του.

   

  Τελικά, το σημερινό κουτί θα είναι τόσο άσχημο και απεχθές; Θα "δηλητηριάσει" τον κάτοχο όπως έγινε σύμφωνα με φήμες με τον Μέγα Αλέξανδρο που ήπιε το ύδωρ της Στυγός; Αυτά φυσικά μένει να τα δούμε και να τα διευκρινίσουμε στις επόμενες σελίδες (ή στο κατεβατό αν θέλετε) της σημερινής παρουσίασης. Δεν έχετε από το να μας ακολουθήσετε.

   

  IMG_9652_raijintek_styx_micro_atx_case_review_aluminum_anodized.jpg

   

  Χαρακτηριστικά προϊόντος

   

  Τα χαρακτηριστικά του προϊόντος -όπως αναφέρονται στην ιστοσελίδα της κατασκευάστριας- αναφέρονται παρακάτω. Αξίζει να σημειώσουμε ότι πέρα από τα επτά συνολικά διαφορετικά χρώματα στα οποία είναι διαθέσιμα το κουτί (μαύρο, κόκκινο, μεταλλικό, μπλε, πράσινο, χρυσό), έχουμε και δύο εκδόσεις αυτού. Η μία είναι με πλαϊνό παράθυρο και η άλλη με μασίφ side panel. H προτεινόμενη τιμή έχει οριστεί στα 89.90 ευρώ και στην ελληνική αγορά τη στιγμή που γράφεται το παρόν review, η τιμή του προϊόντος συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, είναι 83.69 ευρώ. 

   

  rainjitek-styx-specifications-micro-atx-aluminum-tower-case.png

   

  Η εγγύηση είναι διετής και φυσικά παρακάτω υπάρχει και ένα βίντεο από το κανάλι της εταιρίας στο youtube, για να έχουμε μία πρώτη επαφή.

   

   

  Συσκευασία και περιεχόμενα

   

  Η συσκευασία του προϊόντος είναι πολύ απλή, κάτι που συνηθίζει η εταιρία για να κρατήσει χαμηλά το κόστος. Προσωπικά το προτιμάω καθώς η συσκευασία θα μπει σε κανένα πατάρι και αυτό που μας ενδιαφέρει είναι το περιεχόμενο αυτής να έρθει στα χέρια μας ακέραιο, κάτι που όπως θα δείτε και στη συνέχεια το έφερε εις πέρας. Πέρα από τα χαρακτηριστικά του προϊόντος που μπορούμε να δούμε στη μία από τις μικρές πλευρές και κάποια σχεδιαγράμματα του εξωτερικού του κουτιού, υπάρχει μία ακόμα πληροφορία, που έχει να κάνει με το χρώμα που θα συναντήσουμε στο εσωτερικό. Αυτό σύμφωνα με την τρίτη φωτογραφία που ακολουθεί, θα είναι το κόκκινο.

   

  IMG_9644_raijintek_styx_micro_atx_case_review_aluminum_anodized.jpgIMG_9646_raijintek_styx_micro_atx_case_review_aluminum_anodized.jpgIMG_9645_raijintek_styx_micro_atx_case_review_aluminum_anodized.jpgIMG_9647_raijintek_styx_micro_atx_case_review_aluminum_anodized.jpg

   

  Την προστασία του κουτιού από τα πάνδεινα μιας μεταφοράς, έχουν αναλάβει δύο λευκά κομμάτια φελιζόλ και μία νάιλον σακούλα. Επίσης, στο σημείο που είναι το παράθυρο, υπάρχει μεμβράνη τόσο στην εξωτερική πλευρά αυτού, όσο και στην εσωτερική, για να αποτραπούν τυχόν γρατσουνιές.

   

  IMG_9648_raijintek_styx_micro_atx_case_review_aluminum_anodized.jpg

   

  Εντός της συσκευασίας, βρήκαμε τα παρελκόμενα του κουτιού μέσα σε ένα zip σακουλάκι και φυσικά το manual. Το δεύτερο μπορείτε να το δείτε αναλυτικά κάνοντας κλικ εδώ.

   

  IMG_9670_raijintek_styx_micro_atx_case_review_aluminum_anodized.jpg

  IMG_9671_raijintek_styx_micro_atx_case_review_aluminum_anodized.jpgIMG_9672_raijintek_styx_micro_atx_case_review_aluminum_anodized.jpg

   

  Εξωτερικό μέρος Raijintek Styx

   

  Καιρός να ρίξουμε μία πρώτη ματιά στον εξωτερικό κόσμο του Raijintek Styx. Αρχικά καλό είναι να πούμε κάποια πράγματα για τον χρωματισμό του αλουμινίου που έχει γίνει μέσω ανοδίωσης. Όσοι έχετε δει από κοντά ανοδιωμένο αλουμίνιο, θα ξέρετε καλά ότι το κόκκινο δεν είναι το κόκκινο της φωτιάς που λέμε, αλλά έχει ένα τόνο ροζ/ματζέντας και οφείλω να ομολογήσω ότι ήταν από τα πιο δύσκολα κουτιά κατά τη διαδικασία της φωτογράφισης.

   

  Στα του κουτιού τώρα, με τη πρώτη ματιά σίγουρα το βουρτσισμένο και ανοδιωμένο αλουμίνιο τραβάει τα βλέμματα. Στην αριστερή πλευρά -όπως βλέπουμε το κουτί από το μπροστινό μέρος- υπάρχει ένα μασίφ πλαϊνό, ενώ στη δεξιά, η μονοτονία σπάει από δύο πινελιές. Η μία είναι το παράθυρο, που θα μας δώσει οπτική επαφή με το εσωτερικό και η δεύτερη είναι μία σχισμή, που έχει να κάνει με τη δυνατότητα εγκατάστασης ενός sloat-loading slim dvd. Στην οροφή του κουτιού εντοπίζεται ένα διάτρητο τμήμα για τον καλύτερο αερισμό στο εσωτερικό, κάτι που έλλειπε από το Metis για όσους θυμούνται.

   

  IMG_9649_raijintek_styx_micro_atx_case_review_aluminum_anodized.jpgIMG_9650_raijintek_styx_micro_atx_case_review_aluminum_anodized.jpg

   

  Ας το δούμε όμως αναλυτικά ξεκινώντας από την πρόσοψη του κουτιού. Η πρόσοψη όπως και όλο σχεδόν το εξωτερικό μέρος του κουτιού (εξαιρείται το πίσω μέρος) είναι κατασκευασμένη από αλουμίνιο. Στο επάνω μέρος, υπάρχει ένα στρογγυλό κουμπί, το οποίο είναι ουσιαστικά το power on, ενώ στο κάτω μέρος υπάρχει το λογότυπο της κατασκευάστριας.

   

  IMG_9651_raijintek_styx_micro_atx_case_review_aluminum_anodized.jpgIMG_9653_raijintek_styx_micro_atx_case_review_aluminum_anodized.jpgIMG_9652_raijintek_styx_micro_atx_case_review_aluminum_anodized.jpg

   

  Το αριστερό πλαϊνό, όπως ήδη έχουμε αναφέρει, είναι ένα μασίφ κομμάτι αλουμινίου που στηρίζεται πάνω στο κουτί με τέσσερις μαύρες φρεζάτες βίδες.

   

  IMG_9655_raijintek_styx_micro_atx_case_review_aluminum_anodized.jpgIMG_9656_raijintek_styx_micro_atx_case_review_aluminum_anodized.jpg

   

  Στο πίσω μέρος και ξεκινώντας από πάνω και προς τα κάτω, βλέπουμε δύο grommets για το πέρασμα σωλήνων εξωτερικής υδρόψυξης διαμέτρου 21mm και στα δεξιά αυτών, ένα IEC C14 στο οποίο θα κουμπώσει η τροφοδοσία του τροφοδοτικού. Λίγο πιο κάτω στα αριστερά, έχουμε ένα διάτρητο τμήμα για την είσοδο ή έξοδο αέρα στο εσωτερικό του υπολογιστή, το οποίο είναι άνευ φίλτρου (συνηθίζεται από τις εταιρίες) και στα δεξιά, τις πέντε θύρες PCI που υποδηλώνουν ότι το κουτί μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και micro ATX μητρική. Τέρμα κάτω, βλέπουμε μία θέση για 120mm ανεμιστήρα ο οποίος συμπεριλαμβάνεται με το κουτί, όπως μπορείτε να δείτε και δεξιά αυτού, τη θέση για το I/O shield της μητρικής.

   

  IMG_9657_raijintek_styx_micro_atx_case_review_aluminum_anodized.jpgIMG_9658_raijintek_styx_micro_atx_case_review_aluminum_anodized.jpgIMG_9659_raijintek_styx_micro_atx_case_review_aluminum_anodized.jpg

   

  Εκτελούμε μία ακόμα περιστροφή και πλέον αντικρίζουμε το δεξιό πλαϊνό. Και αυτό όπως και το αριστερό, στηρίζεται στο σασί του κουτιού με τέσσερις μαύρες βίδες. Επίσης, βλέπουμε κάποιες λεπτομέρειες από πιο κοντά όπως είναι το παράθυρο αλλά και η θέση για το sloat-loading slim dvd. Πινελιά ομορφιάς είναι οι cheese head cap αλενόβιδες, που στηρίζουν το παράθυρο και φαίνεται να είναι επιχρωμιωμένες. 

   

  IMG_9660_raijintek_styx_micro_atx_case_review_aluminum_anodized.jpgIMG_9662_raijintek_styx_micro_atx_case_review_aluminum_anodized.jpgIMG_9661_raijintek_styx_micro_atx_case_review_aluminum_anodized.jpgIMG_9663_raijintek_styx_micro_atx_case_review_aluminum_anodized.jpg

   

  Στο επάνω μέρος βλέπουμε το διάτρητο τμήμα που όπως ήδη έχουμε αναφέρει, ήταν κάτι που έλειπε από το Metis και ήρθε για να δώσει καλύτερη ψύξη στο εσωτερικό. Τέτοιες πινελιές είναι πάντα καλοδεχούμενες ειδικά για όσους έχουν σκοπό να μη στήσουν ένα απλό σύστημα στο εσωτερικό του Raijintek Styx. Στο μπροστινό μέρος βλέπουμε δύο θύρες USB3.0 και δύο jacks για μικρόφωνο και ακουστικά.

   

  IMG-9665-raijintek-styx-micro-atx-case-review-aluminum-anodized.jpgIMG_9664_raijintek_styx_micro_atx_case_review_aluminum_anodized.jpg

   

  Στο κάτω μέρος έχουμε αρκετά να πούμε και πολλά να θυμηθούμε μιας και μας θυμίζει πολύ το Metis. Στα αριστερά, έχουμε τη θέση για το τροφοδοτικό το οποίο εγκαθίσταται με κατακόρυφο προσανατολισμό. Στα δεξιά αυτής έχουμε μία ακόμα θέση για 120mm ανεμιστήρα και ακόμα πιο δεξιά, έχουμε μία θέση για δίσκο.

   

  IMG_9666_raijintek_styx_micro_atx_case_review_aluminum_anodized.jpg

   

  Τρεις παρατηρήσεις που έχουμε να κάνουμε στο κάτω μέρος είναι αρχικά οι οπές για το σημείο που θα μπορέσει να φιλοξενηθεί ο ανεμιστήρας. Σίγουρα θα περιμέναμε καλύτερο φινίρισμα και γιατί όχι, αν και θα ανεβάσει το κόστος, μία πομπέ διαμόρφωση για να μειωθεί ο θόρυβος από τον αέρα εισόδου.  Και το τελευταίο μας σχόλιο, έχει να κάνει με τα πόδια του κουτιού, τα οποία είναι ίδια με αυτά του Metis και πραγματικά θα θέλαμε σε επόμενες εκδόσεις να τα δούμε πιο ποιοτικά.

   

  IMG_9667_raijintek_styx_micro_atx_case_review_aluminum_anodized.jpgIMG_9668_raijintek_styx_micro_atx_case_review_aluminum_anodized.jpg

   

  Εσωτερικό μέρος Raijintek Styx

   

  Έφτασε η στιγμή να μπούμε στα ενδότερα του κουτιού. Η διαδικασία αφαίρεσης του πλαϊνού είναι απλή αλλά απαιτεί ένα κατσαβίδι σε αντίθεση με τα περισσότερα κουτιά της αγοράς που γίνεται μέσω χειρόβιδων. Φυσικά ο δεύτερος τρόπος απαιτεί κάποιες διαμορφώσεις που στη περίπτωση των αλουμινένιων κουτιών ανεβάζει το κόστος ψηλά. Η εταιρία προτίμησε να κάνει τα πράγματα απλά για να εξοικονομήσει χρήματα και γι αυτήν αλλά και για τον τελικό χρήστη.

   

  Το πάχος του πλαϊνού είναι περίπου 1,5 χιλιοστό και εσωτερικά βλέπουμε παξιμάδια που συγκρατούν το παράθυρο στη θέση του. Βέβαια να πούμε ότι παρατηρήσαμε μικρές ατασθαλίες και εδώ στο θέμα του φινιρίσματος και συγκεκριμένα στο σημείο των φρεζάτων υποδοχών.

   

  IMG_9681_raijintek_styx_micro_atx_case_review_aluminum_anodized.jpgIMG_9684_raijintek_styx_micro_atx_case_review_aluminum_anodized.jpgIMG_9683_raijintek_styx_micro_atx_case_review_aluminum_anodized.jpgIMG_9682_raijintek_styx_micro_atx_case_review_aluminum_anodized.jpg

   

  Η πρώτη ματιά στο εσωτερικό μπερδεύει έναν άπειρο χρήστη, μιας και έχουν έρθει κυριολεκτικά τα πάνω κάτω σε σχέση με μία τυπική εσωτερική διάταξη. Η μητρική εγκαθίσταται με ανάποδη φορά από ότι έχουμε συνηθίσει και στο επάνω μέρος βλέπουμε ένα bracket...

   

  IMG_9680_raijintek_styx_micro_atx_case_review_aluminum_anodized.jpg


  ... Στο οποίο μπορούμε να εγκαταστήσουμε σκληρούς δίσκους είτε 3.5", είτε 2.5". Η αφαίρεσή του είναι απλή μιας και στηρίζεται σε τέσσερις βίδες στα πλαϊνά του εσωτερικού και επάνω του εντοπίζουμε grommets για την απόσβεση κραδασμών...

   

  IMG_9678_raijintek_styx_micro_atx_case_review_aluminum_anodized.jpgIMG_9679_raijintek_styx_micro_atx_case_review_aluminum_anodized.jpgIMG_9713_raijintek_styx_micro_atx_case_review_aluminum_anodized.jpgIMG_9712_raijintek_styx_micro_atx_case_review_aluminum_anodized.jpg


  ... Kαι πλέον μπορούμε να ρίξουμε μια ανεμπόδιστη ματιά, σε όλο τον εσωτερικό κόσμο του Raijintek Styx.

   

  IMG_9729_raijintek_styx_micro_atx_case_review_aluminum_anodized.jpg


  Η πιο αναλυτική περιγραφή μας θα αρχίσει από το κάτω μέρος του κουτιού...

   

  IMG_9685_raijintek_styx_micro_atx_case_review_aluminum_anodized.jpg


  ... Όπου στα αριστερά εντοπίζουμε την υπερυψωμένη κατά 12 περίπου χιλιοστά μεταλλική βάση του τροφοδοτικού, από την οποία απουσιάζουν λαστιχένιες επενδύσεις. Σε αυτό το σημείο καλό είναι να αναφέρουμε, ότι η εταιρία συνιστά να εγκαταστήσετε το τροφοδοτικό με τον ανεμιστήρα προς τη μεριά του επεξεργαστή. Αυτό είναι λογικό καθώς από την άλλη υπάρχει το μασίφ αλουμίνιο της πρόσοψης. Φυσικά κάτι τέτοιο έρχεται να φέρει και πάλι τη κουβέντα, στο σημείο που είχαμε κάνει αντίστοιχα σχόλια και για το Metis...

   

  IMG_9686_raijintek_styx_micro_atx_case_review_aluminum_anodized.jpg

   

  Έχοντας το τροφοδοτικό με τον ανεμιστήρα προς τη μεριά του CPU αυτό σημαίνει ότι θα ρουφάει αέρα από την ψύκτρα και θα τον εξάγει εκτός κουτιού από το κάτω μέρος, πηγαίνοντας κόντρα στο ρεύμα που πάει να δημιουργήσει η ψύκτρα μαζί με τον ανεμιστήρα εξαγωγής στο πίσω μέρος. 
  Φυσικά ο τελικός χρήστης μπορεί να αλλάξει τη φορά των ανεμιστήρων κάνοντας τον πίσω εισαγωγής αέρα και τα πράγματα να εξισορροπηθούν όσον αφορά τη ροή και να μην υπάρχει μία μόνιμη μάχη! Εμείς φυσικά θα δοκιμάσουμε το κουτί όπως έρχεται out of the box. 


  Στα δεξιά βλέπουμε το εσωτερικό της θέσης για 120mm ανεμιστήρα με τις οπές για τις βίδες εγκατάστασης, να μην έχουν τα κλασικά "βουναλάκια", που θα τον απομάκρυναν από το διάτρητο αλουμίνιο, περιορίζοντας τους στροβιλισμούς και τον θόρυβό τους. Ακόμα πιο δεξιά, βλέπουμε μία θέση για δίσκο και πάνω από αυτήν, τον προεγκατεστημένο ανεμιστήρα 120mm εξαγωγής  που συνοδεύει το κουτί.

   

  IMG_9687_raijintek_styx_micro_atx_case_review_aluminum_anodized.jpgIMG_9690_raijintek_styx_micro_atx_case_review_aluminum_anodized.jpg

   

  Ακριβώς επάνω από αυτόν, συναντάμε τις πέντε θύρες επέκτασης που είναι εξοπλισμένες με διάτρητα brackets και το εσωτερικό του καλωδίου προέκτασης, για να δοθεί ρεύμα στο τροφοδοτικό.

   

  IMG_9691_raijintek_styx_micro_atx_case_review_aluminum_anodized.jpgIMG_9688_raijintek_styx_micro_atx_case_review_aluminum_anodized.jpg


  Το εσωτερικό της οροφής μας δείχνει το αφαιρούμενο διάτρητο τμήμα και δύο θέσεις για ανεμιστήρες 120mm με απόσταση ενδιάμεσων οπών 15mm. Συνεπώς, βάση και της απόστασης των 7cm που που μετρήσαμε από την οροφή,  το συγκεκριμένο κουτί δείχνει να μπορεί να υποδεχθεί ένα ψυγείο 2x120mm με μία σειρά ανεμιστήρων, αρκεί αυτό να έχει απόσταση ενδιάμεσων οπών 15mm.

   

  IMG_9692_raijintek_styx_micro_atx_case_review_aluminum_anodized.jpgIMG_9693_raijintek_styx_micro_atx_case_review_aluminum_anodized.jpgIMG_9696_raijintek_styx_micro_atx_case_review_aluminum_anodized.jpg

  IMG_9698_raijintek_styx_micro_atx_case_review_aluminum_anodized.jpgIMG_9697_raijintek_styx_micro_atx_case_review_aluminum_anodized.jpg


  Στο εσωτερικό της πρόσοψης βλέπουμε το σημείο που έχει βιδωθεί η πλακέτα του front panel και πιο κάτω τη θέση για το sloat-loading slim dvd.

   

  IMG_9694_raijintek_styx_micro_atx_case_review_aluminum_anodized.jpgIMG_9695_raijintek_styx_micro_atx_case_review_aluminum_anodized.jpg

   

  Στη καρδιά του motherboard βλέπουμε ένα CPU cut out που δείχνει να μην είναι αρκετά μεγάλο για να καλύψει τις ανάγκες πολλών μητρικών. Κατά πόσο έχουμε δίκιο σε αυτό θα φανεί στη διαδικασία εγκατάστασης του συστήματος. Επίσης, βλέπουμε οπές χωρίς grommets για το πέρασμα των καλωδίων και τους αποστάτες προεγκατεστημένους.

   

  IMG-9730-raijintek-styx-micro-atx-case-review-aluminum-anodized.jpg


  Για να αποκτήσουμε πρόσβαση στο πίσω μέρος ξεβιδώνουμε και πάλι τέσσερις βίδες και παίρνουμε το μασίφ πλαϊνό από αλουμίνιο στα χέρια μας. Είναι κατασκευασμένο από το ίδιο πάχος υλικού όπως και το δεξιό που φέρει το παράθυρο και εδώ μπορούμε να δούμε τις ίδιες ατασθαλίες στο φινίρισμα των φρεζάτων υποδοχών.

   

  IMG_9699_raijintek_styx_micro_atx_case_review_aluminum_anodized.jpgIMG_9700_raijintek_styx_micro_atx_case_review_aluminum_anodized.jpg


  Αφήνοντάς το σε μία άκρη βλέπουμε το πίσω μέρος όπου εντοπίζουμε δύο brackets για δίσκους 2.5" και ο χώρος για να κρύψουμε τα καλώδιά μας ανέρχεται στα 15 περίπου χιλιοστά. Περιττό να αναφέρουμε ότι με κουτί τέτοιου μεγέθους και με αυτόν τον χώρο στο πίσω μέρος, η χρήση ενός modular τροφοδοτικού, φαίνεται να είναι μονόδρομος για ένα καλό cable management.

   

  IMG_9701_raijintek_styx_micro_atx_case_review_aluminum_anodized.jpgIMG_9702_raijintek_styx_micro_atx_case_review_aluminum_anodized.jpgIMG_9703_raijintek_styx_micro_atx_case_review_aluminum_anodized.jpg

   

  Τελευταία αλλά όχι καταϊδρωμένα αφήσαμε τα καλώδια του front panel, όπου οι φωτογραφίες μιλάνε από μόνες τους..

   

  IMG_9727_raijintek_styx_micro_atx_case_review_aluminum_anodized.jpgIMG-9728-raijintek-styx-micro-atx-case-review-aluminum-anodized.jpg

   

  Εις Βάθος

   

  Στη σελίδα εις βάθος προσπαθούμε να ρίξουμε φως σε σημεία του κουτιού που δε φαίνονται με μία πρώτη, αλλά καμιά φορά και με μία δεύτερη ματιά. Αρχικά αφαιρέσαμε τον ανεμιστήρα στο πίσω μέρος ο οποίος πατάει στα κλασικά βουναλάκια, με σκοπό να απομακρυνθεί από τη διάτρητη λαμαρίνα και να έχουμε μείωση των στροβιλισμών.

   

  IMG_9719_raijintek_styx_micro_atx_case_review_aluminum_anodized.jpgIMG_9720_raijintek_styx_micro_atx_case_review_aluminum_anodized.jpg


  Στη συνέχεια καλό είναι να ρίξουμε μία ματιά στη ποιότητα κατασκευής της πλακέτας του front panel όπου τα πράγματα στο θέμα κολλήσεων φαίνονται καλά. Αυτό που δε μας άρεσε είναι ότι δεν είχε μπει κόλλα σπειρωμάτων στους αποστάτες με αποτέλεσμα, στην προσπάθεια να ξεβιδώσουμε τη μία βίδα, να γυρνάει και ο αποστάτης μαζί της και τελικά να τα πάρουμε όλα μαζί στο χέρι. 

   

  IMG_9707_raijintek_styx_micro_atx_case_review_aluminum_anodized.jpgIMG_9709_raijintek_styx_micro_atx_case_review_aluminum_anodized.jpgIMG_9708_raijintek_styx_micro_atx_case_review_aluminum_anodized.jpg


  Ένα θετικό στοιχείο στο Styx, όπως και στο Metis, είναι ότι το κουτί μπορεί να αποσυναρμολογηθεί ξεβιδώνοντας κάποιες βίδες. Για να βγει η οροφή αρκεί να ξεβιδώσουμε έξι συνολικά  βίδες . Με αυτό το τρόπο η οροφή αφαιρείται και ο χρήστης μπορεί στην άνεση του γραφείου του να εγκαταστήσει ένα ψυγείο και απλά να τοποθετήσει το όλο σύστημα αργότερα στο κουτί, χωρίς να στριμώχνει τα χέρια του.

   

  IMG_9706_raijintek_styx_micro_atx_case_review_aluminum_anodized.jpg

   

  Το ίδιο ισχύει και για το κάτω μέρος του κουτιού όπου και εκεί αρκεί να ξεβιδώσουμε μερικές βίδες. Και για να μη μιλάμε συνεχώς για βίδες και τι βγαίνει αρκεί να τα βγάλουμε όλα ακόμα και το motherboard tray.

   

  IMG_9710_raijintek_styx_micro_atx_case_review_aluminum_anodized.jpgIMG_9711_raijintek_styx_micro_atx_case_review_aluminum_anodized.jpgIMG_9715_raijintek_styx_micro_atx_case_review_aluminum_anodized.jpgIMG_9714_raijintek_styx_micro_atx_case_review_aluminum_anodized.jpgIMG_9721_raijintek_styx_micro_atx_case_review_aluminum_anodized.jpgIMG_9722_raijintek_styx_micro_atx_case_review_aluminum_anodized.jpgIMG_9723_raijintek_styx_micro_atx_case_review_aluminum_anodized.jpg


  Και μιας και πλέον το έχουμε κάνει κομμάτια, ας δούμε κάποιες λεπτομέρειες στη διαμόρφωση του αλουμινίου οι οποίες αυξάνουν φυσικά το κόστος κατασκευής. Αυτές δεν είναι άλλες από "γυρίσματα" του αλουμινίου σε διάφορα σημεία, για να πάρει το κουτί τη τελική του μορφή, με τις "καμπύλες ακμές" του, αλλά και να καταφέρει να βιδωθεί το ένα κομμάτι με το άλλο κάνοντας τα απαραίτητα σπειρώματα στα σημεία που πρέπει.

   

  IMG_9716_raijintek_styx_micro_atx_case_review_aluminum_anodized.jpgIMG_9717_raijintek_styx_micro_atx_case_review_aluminum_anodized.jpgIMG_9724_raijintek_styx_micro_atx_case_review_aluminum_anodized.jpgIMG_9725_raijintek_styx_micro_atx_case_review_aluminum_anodized.jpg

   

   

  Εγκατάσταση συστήματος δοκιμών

   

  Το σύστημα της δοκιμής αναφέρεται παρακάτω:

   

  System-Specs.jpg


  Αυτό το στάδιο σε ένα case review, είναι ίσως το πιο σημαντικό. Εδώ κρίνεται η χρηστικότητα ενός κουτιού και κατά κανόνα, εδώ βγάζει τα σημαντικότερα ελαττώματά του.

   

  Φυσικά πριν ξεκινήσουμε την περιγραφή της εγκατάστασης των διαφόρων εξαρτημάτων, αναμένουμε όπως είναι φυσιολογικό κάποιους περιορισμούς μιας και έχουμε να κάνουμε με μικρό κουτί. Πάμε σιγά σιγά να δούμε τι και πως συμβαίνει.

   

  Το πρώτο πράγμα που ελέγξαμε ήταν το CPU cut out μιας και όπως είχαμε αναφέρει κατά τη πλοήγησή μας στο εσωτερικό μας φάνηκε σχετικά μικρό για να εξυπηρετήσει μεγάλο εύρος μητρικών. Από ότι φαίνεται στη πρώτη φωτογραφία που ακολουθεί δε πέσαμε καθόλου έξω. Δύο από τις τέσσερις οπές για την εγκατάσταση της ψύκτρας δεν ήταν προσβάσιμες. 

   

  IMG-9732-raijintek-styx-micro-atx-case-review-aluminum-anodized-system-installation-vga-psu-cooler-height-length.jpg

   

   

  Οπότε έγινε πρώτα η εγκατάσταση της ψύκτρας εκτός κουτιού και στη συνέχεια, πήρε η μητρική τη θέσης της πάνω στο tray. Άλλο ένα πράγμα που αξίζει να σας συμβουλεύσουμε, είναι να περάσετε πρώτα το 8pin eps καλώδιο και μετά να βάλετε τη μητρική, μιας και τα πράγματα εκεί κάτω είναι κάπως στριμωγμένα.

  Φυσικά πήραμε και την απαραίτητη μέτρηση για το μέγιστο ύψος ψύκτρας που μπορεί να φιλοξενήσει το κουτί και το νούμερο είναι κάτι παραπάνω από απλά εντυπωσιακό.

   

  IMG_9744_raijintek_styx_micro_atx_case_review_aluminum_anodized_system_installation_vga_psu_cooler_height_length.jpgIMG_9731_raijintek_styx_micro_atx_case_review_aluminum_anodized_system_installation_vga_psu_cooler_height_length.jpg

   

   

  Στη συνέχεια εγκαταστήσαμε την κάρτα γραφικών αλλά και το τροφοδοτικό για να δούμε  μερικούς περιορισμούς.

  Η εγκατάσταση της ψύκτρας γίνεται με κλασικές UNC6-32 βίδες και όχι χειρόβιδες και η απόσταση από το πίσω μέρος του κουτιού, μέχρι το τροφοδοτικό της παρουσιάσης είναι περίπου 25cm.

  Εδώ θέλει όμως προσοχή αν θέλετε να εγκαταστήσετε μια πιο μακρυά κάρτα, καθώς το τροφοδοτικό καλό είναι να μην υπερβεί τα 15cm (αυτό της παρουσίασης είναι 16cm) και η κάρτα γραφικών σας τα 28cm. Μη ξεχνάτε ότι πάνω από το τροφοδοτικό θα υπάρχουν και τα καλώδια (ακόμα δεν έχει βγει κάποιο wireless :)  ).

   

  IMG_9742_raijintek_styx_micro_atx_case_review_aluminum_anodized_system_installation_vga_psu_cooler_height_length.jpgIMG_9740_raijintek_styx_micro_atx_case_review_aluminum_anodized_system_installation_vga_psu_cooler_height_length.jpgIMG_9739_raijintek_styx_micro_atx_case_review_aluminum_anodized_system_installation_vga_psu_cooler_height_length.jpgIMG_9741_raijintek_styx_micro_atx_case_review_aluminum_anodized_system_installation_vga_psu_cooler_height_length.jpg

   

   

  Αμέσως μετά πήρε τη θέση του ο ssd στο πίσω μέρος και ο δίσκος 3.5" στο bracket. Αυτό που πρέπει να προσέξετε είναι να είστε εφοδιασμένοι με γωνιακά sata data και power καλώδια, στη περίπτωση ειδικά που θέλετε να βάλετε δύο σκληρούς δίσκους 3.5" πάνω στο bracket.

   

  IMG_9745_raijintek_styx_micro_atx_case_review_aluminum_anodized_system_installation_vga_psu_cooler_height_length.jpgIMG_9746_raijintek_styx_micro_atx_case_review_aluminum_anodized_system_installation_vga_psu_cooler_height_length.jpgIMG_9747_raijintek_styx_micro_atx_case_review_aluminum_anodized_system_installation_vga_psu_cooler_height_length.jpg

   

   

  Και κάπως έτσι έγινε το μάζεμα των καλωδίων στο πίσω μέρος, όπου πραγματικά μας έλειψε ο χώρος. Παρόλο που τα καλώδια που εγκαταστήσαμε ήταν τα απολύτως βασικά, το πλαϊνό έκλεισε με δυσκολία. Αν η εταιρία είχε επιλέξει τα 2cm σαν χώρο πίσω αντί των 15mm τα πράγματα θα ήταν σαφώς ευκολότερα για μας, αλλά και για τον μελλοντικό κάτοχο του κουτιού.

   

  IMG_9743_raijintek_styx_micro_atx_case_review_aluminum_anodized_system_installation_vga_psu_cooler_height_length.jpgIMG_9748_raijintek_styx_micro_atx_case_review_aluminum_anodized_system_installation_vga_psu_cooler_height_length.jpgIMG_9749_raijintek_styx_micro_atx_case_review_aluminum_anodized_system_installation_vga_psu_cooler_height_length.jpg

   

  Μέτρησεις θερμοκρασιών, θορύβου και "στατικής" πίεσης

   

  Αρχικά ας δούμε τι γίνεται με τις θερμοκρασίες του hardware που τοποθετήσαμε στο εσωτερικό του Raijintek Styx.


  Εδώ να σημειώσουμε τα εξής:
   
  Το στρεσάρισμα του επεξεργαστή έγινε με το OCCT ver. 4.4.1 και πιο συγκεκριμένα το CPU:LINPACK για τον συνολικό χρονικό διάστημα των 15 λεπτών, με Idle Periods 1 λεπτό και 5 λεπτά κατά την αρχή και το τέλος του test αντίστοιχα.

   

  • To στρεσάρισμα της κάρτας γραφικών έγινε με το Furmark ver. 1.17.0.0 για 5 λεπτά σε ανάλυση 1280x720 και με επιλογές στα Options, Dynamic Backround και Burn in, ενώ το anti-aliasing έμεινε στο off.
  • Και ο επεξεργαστής και η κάρτα γραφικών βρίσκονταν σε stock συχνότητες.
  • H ελάχιστη θερμοκρασία των σκληρών δίσκων λήφθηκε μετά από τη λειτουργία του συστήματος σε κατάσταση ηρεμίας για μισή ώρα.
  • Τέλος, η θερμοκρασία δωματίου κατά την διάρκεια των τεστ ήταν στους 24°C.

   

  Στις θερμοκρασίες όπως θα δείτε και στα διαγράμματα που ακολουθούν, έχουμε πάρει δύο τιμές για το σημερινό κουτί. Η μία τιμή όπου αναφέρεται μόνο το μοντέλο του κουτιού είναι στην εργοστασιακή του κατάσταση και χωρίς να έχουμε αλλάξει τίποτα, ενώ η δεύτερη τιμή που έχει μέσα σε παρένθεση τη λέξη (reverse), έγινε αλλάζοντας τη φορά στο πίσω ανεμιστήρα και από εξαγωγής τον κάναμε εισαγωγής.


  Όπως μπορείτε να δείτε και εσείς οι διαφορές στις θερμοκρασίες ανάμεσα στις δύο καταστάσεις είναι κάτι παραπάνω από απλά αισθητές με μόνη επιβάρυνση μία μικρή αύξηση στη θερμοκρασία της κάρτας γραφικών. Μία μικρή διόρθωση από τη μεριά του χρήστη και το κουτί αποκτά καλύτερη συμπεριφορά χωρίς να βγει ούτε ευρώ από τη τσέπη του. Το κακό σε αυτή τη περίπτωση είναι ότι δεν υπάρχει φίλτρο στο σημείο του ανεμιστήρα οπότε θα έχουμε είσοδο σκόνης.

   

  temperature-chart-idle-raijintek-styx.jpgtemperature-chart-load-raijintek-styx.jpg

   

  Από τα έως τώρα reviews και τις μετρήσεις μας με το παραπάνω db meter, έχει γίνει κατανοητό ότι, οτιδήποτε πάνω από τα 40db, αρχίζει να γίνεται αισθητό. Και οτιδήποτε που περνάει τα 42-43db, ενοχλητικό.


  Το κουτί ήταν ήσυχο είτε σε Idle, είτε στο Load κατάσταση και αξίζει να σημειωθεί ότι, στην απόλυτη ησυχία του δωματίου μας και πριν καν πατήσουμε το Power on του κουτιού, το db meter έδειξε 33,8dbΑ. Αυτό για να έχετε ένα μέτρο σύγκρισης.

   

  noise-chart-raijintek-styx.jpg


  Κλείνοντας και αυτό το κομμάτι από το σημερινό μας review, κάναμε έναν έλεγχο της "στατικής" πίεσης του κουτιού. Αυτό το βήμα έγινε πριν εγκαταστήσουμε hardware στο εσωτερικό του. Ακολουθώντας ευλαβικά το άρθρο Simple, PC-case Static Pressure Indicator (Home made) το αποτέλεσμα έδειξε αρνητική πίεση, πράγμα αναμενόμενο με μόλις έναν ανεμιστήρα και αυτόν εξαγωγής.

   

  Εγκατάσταση υδρόψυξης

   

  Οι επιλογές στον τομέα της υδρόψυξης δεν είναι πολλές στο σημερινό κουτί, είναι όμως αρκετές για να στεγάσει δύο συστήματα ΑΙΟ στο εσωτερικό του. 

   

  Στο επάνω μέρος είχαμε δει μία θέση για διπλό ψυγείο με απόσταση ενδιάμεσων οπών 15mm. Πήραμε ένα ψυγείο λοιπόν πάχους 30mm με μία σειρά ανεμιστήρων και το εγκαταστήσαμε στο εσωτερικό του Raijintek Styx. Φυσικά με το μέτρο μας πήραμε την απόσταση απο το PCB της κάρτας γραφικών. Αναφέρουμε το PCB και όχι την άκρη του συστήματος ψύξης μιας και αυτό διαφέρει απο κάρτα σε κάρτα. Αλλες πιάνουν ένα PCI slot και άλλες δύο ή και τρία. 

   

  Επίσης, δεν μας εμπόδισε το ψυγείο να προβούμε σε συνδέσεις στο στο κάτω μέρος της μητρική, ή αν θέλετε στο πάνω μιας και είναι τοποθετημένη ανάποδα.

   

  IMG_9734_raijintek_styx_micro_atx_case_review_aluminum_anodized.jpgIMG_9733_raijintek_styx_micro_atx_case_review_aluminum_anodized.jpg

   

  Ένα ακόμα ψυγείο μπορεί να μπει κάτω και δεξιά ακριβώς δίπλα από τον επεξεργαστή. Τη θέση αυτή τη κρατήσαμε reserve για την CM Seidon η οποία χώρεσε όπως μπορείτε να δείτε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

   

  IMG-9736-raijintek-styx-micro-atx-case-review-aluminum-anodized.jpgIMG_9737_raijintek_styx_micro_atx_case_review_aluminum_anodized.jpg

   

  Στην αρχή της περιγραφής για την υδρόψυξη αναφέραμε ότι μπορεί να φιλοξενήσει δύο συστήματα AIO και όχι custom υδρόψυξη. Φυσικά είμαι της άποψης ότι όταν υπάρχει χώρος όλοι οι καλοί χωράνε, απλά σε αυτή τη περίπτωση τα πράγματα είναι αρκετά στριμωγμένα για να χωρέσει και κάποιο compo reservoir+pump.

   

  IMG-9738-raijintek-styx-micro-atx-case-review-aluminum-anodized-system-installation-vga-psu-cooler-height-length-watercooling.jpg

   

   

  Ο Απολογισμός και λίγα λόγια ακόμα

   

   

  Και μετά από τόσα και τόσο καιρός να βγάλουμε ένα συμπέρασμα. Το κουτί πάνω κάτω περιμέναμε πως θα είναι μιας και απο τα χέρια μας έχει περάσει το Raijintek Metis. Το Styx που παρουσιάσαμε σήμερα είναι ένα μεγαλύτερο Metis με απλά λόγια. 

   

  Εσωτερικά μπορεί να υποδεχθεί μητρικές micro ATX, κάρτες γραφικών έως 28cm και σχεδόν όλα τα CPU coolers της αγοράς. Μπορεί επίσης να φιλοξενήσει δύο συστήματα AIO στο εσωτερικό του, ένα με 120mm ψυγείο και ένα με 240mm, αλλά μπορεί επίσης και να φιλοξενήσει αρκετούς δίσκους είτε 2.5", είτε 3.5". Το υλικό κατασκευής εξωτερικά είναι το ανοδιωμένο βουρτσισμένο αλουμίνιο πάχους 1.5mm και η πρόσοψη από το εντυπωσιακό πάχος των 4mm. Τα έχει σχεδόν όλα σε μικρές διαστάσεις.

   

  Πράγματα που θα θέλαμε να δούμε διαφορετικά σε ένα νέο revision του κουτιού είναι περισσότερος χώρος στο πίσω μέρος για να κρύψουμε καλώδια, αντικραδασμικές επενδύσεις στο σημείο του τροφοδοτικού, καλύτερο φινίρισμα στο αλουμίνιο μιας και παρατηρήσαμε αρκετές ατασθαλίες και φυσικά ένα φίλτρο στο κάτω μέρος εκεί που υπάρχει θέση για 120mm ανεμιστήρα. Σε αυτή τη θέση θα θέλαμε να δούμε επίσης είτε κάποια αντικραδασμικά grommets, είτε τα κλασικά "βουναλάκια" όπως αναφέρουμε κατά καιρούς, για να μειωθεί ο στροβιλισμός αέρα.

   

  Σε γενικές γραμμές το κουτί τα πήγε αρκετά καλά, ήταν ήσυχο με καλές θερμοκρασίες, αλλά σίγουρα είναι ένα κουτί που εάν ο χρήστης του θέλει να το ψάξει λίγο στο θέμα air flow, μπορεί να επιτύχει αρκετά και το σημαντικό; Χωρίς να ξοδευτεί. Σε κάποιους πάλι ίσως φανεί ακριβό, αλλά δεν είναι αν το συγκρίνουμε με κουτιά λαμαρίνας άλλων εταιριών. Όπως είδαμε στη σελίδα εις βάθος, κάποια πράγματα πληρώνονται ευτυχώς ή δυστυχώς.

   

  Τέλος, ας συνοψίσουμε σε μορφή λίστας τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του Raijintek Styx το οποίο τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές πωλείται προς 83.69€ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ στην Ελληνική αγορά.

   

  thumps-up.png?m=1423577950

  • Αλουμινένιο βουρτσισμένο και ανοδιωμένο εξωτερικό.
  • Μπορεί να φiλοξενήσει σχεδόν οποιαδήποτε ψύκτρα της αγοράς και κάρτες γραφικών έως 28cm.
  • Δυνατότητα εγκατάστασης δύο AIO στο εσωτερικό.
  • Ήσυχη λειτουργία σε συνδυασμό με καλές θερμοκρασίες.
  • Modular σχεδίαση όλου του κουτιού που μπορεί να γίνει κυριολεκτικά κομμάτια.
  • Υποστήριξη ATX τροφοδοτικού.
  • Επτά διαφορετικοί χρωματισμοί αλλά και δύο εκδόσεις για να ικανοποιηθεί κάθε γούστο.
  • Αρκετές θέσεις για δίσκους για κουτί της κατηγορίας.
  • Θέση για  sloat-loading slim dvd.

   

   

  thumps-down.png?m=1423577948

   

  • Μικρός χώρος στο πίσω μέρος για τη διευθέτηση των καλωδίων και θα θέλαμε καλύτερα μελετημένο CPU cut out.
  • Απουσία αντικραδασμικών στο σημείο εγκατάστασης του τροφοδοτικού.
  • Παρατηρήθηκαν αρκετές ατέλειες στην επεξεργασία του αλουμινίου.
  • Δεν υπάρχει φίλτρο στη θέση για 120mm ανεμιστήρα στο κάτω μέρος.

   

   

  Με βάση όλα τα παραπάνω η γενική βαθμολογία που αποσπά το Raijintek Styx, δε μπορεί να είναι μικρότερη από:

   

   
   
   
   
   
  Ευχαριστούμε θερμά την Raijintek για την παραχώρηση του δείγματος της δοκιμής.
  56f289f878fc5-raijinteklogo.jpg
  Για το TheLab.gr karmen1983 23/03/2016

  Edited by karmen1983

  Συντελεστές Review
  Reviewers: karmen1983
  Photographers: karmen1983
  Editing: TheLab.gr Team
  Αξιολόγηση
  Χαρακτηριστικά:9
  Χρηστικότητα9
  ΠοιότηταSelect
  Επιδόσεις9
  ΓραφικάSelect
  ΉχοςSelect
  GameplaySelect
  Αντοχή στο ΧρόνοSelect
  Απόδοση/Τιμή9
  Editor's ChoiceYes
  Innovation AwardNo
  Design AwardYes
  Value for MoneyYes

  • Like 23
   Share


  User Feedback

  Recommended Comments  Ωραίο κουτάκι. Θέλω να ξεφορτωθώ και το κτήνος που έχει μέσα μια matx κι έναν ssd, και έψαχνα κάτι τέτοιο.

   

  Το χρώμα πάει στο φούξια ή το προδίδουν οι φωτογραφίες ή/και η οθόνη μου; (τους ανεμιστήρες τους βλέπω κατακόκκινους)

  Link to comment
  Share on other sites

  Ωραίο και πλήρες review όπως πάντα.

  Στο φούξια πάει όντως.... ενδιαφέρον θα είχε το χρυσό χρώμα, μιας και σε ανοδίωση είναι όμορφο.

  Link to comment
  Share on other sites

  Η έξοδος του αέρα από το τροφοδοτικό κοιτάει προς τα κάτω; Really? Οπότε αν πας να βάλεις κανέναν ψιλό βαρύ στο TDP επεξεργαστή και αντίστοιχα ενεργοβόρα κάρτα γραφικών, ο ανεμιστήρας του τροφοδοτικού θα κάνει πάρτι στην προσπάθειά του να το ψύξει. Πόσο μάλλον καλοκαίρι.

  Edited by yanni
  Link to comment
  Share on other sites

  Διονύση :)

   

  Quote

  Αρχικά καλό είναι να πούμε κάποια πράγματα για τον χρωματισμό του αλουμινίου που έχει γίνει μέσω ανοδίωσης. Όσοι έχετε δει από κοντά ανοδιωμένο αλουμίνιο, θα ξέρετε καλά ότι το κόκκινο δεν είναι το κόκκινο της φωτιάς που λέμε, αλλά έχει ένα τόνο ροζ/ματζέντας και οφείλω να ομολογήσω ότι ήταν από τα πιο δύσκολα κουτιά κατά τη διαδικασία της φωτογράφισης.

  Νίκο θα ήθελα να δω το λευκό για να είμαι ειλικρινής καθώς δεν έχω δει ποτέ αλουμίνιο με λευκή ανοδίωση.

   

  Γιάννη τα έχουμε πει και άλλες φορές και δεν ήθελα να κουράσω και σε αυτό το review. Κουτιά με διάταξη για το τροφοδοτικό όπως το σημερινό ή όπως το 900D που το έχει στο πλάι, δεν είναι κουτιά για να μπουν fanless τροφοδοτικά. Σίγουρα δεν ειναι η καλύτερη διάταξη για ένα non fanless τροφοδοτικό αλλά δε θα πάθει και τίποτα.

  Link to comment
  Share on other sites

  Δεν αναφέρομαι σε fanless PSU. Αν το τροφοδοτικό που θα βάλει κάποιος δεν είναι ένα θηρίο 850άρι ώστε να μην μασάει με χαμηλά loads και στην θέση του pentium βάλει κανέναν OCed i7, ο ανεμιστήρας του τροφοδοτικού θα χρειαστεί να δουλέψει παραπάνω. Αν το κενό κάτω από το κουτί δεν αποδειχθεί αρκετό, η ροή αέρα εντός του τροφοδοτικού θα είναι προβληματική οδηγώντας τον ανεμιστήρα του σε ακόμα υψηλότερες στροφές. Μπορεί να κάνω και λάθος.

  Link to comment
  Share on other sites

  Κατάλαβα απόλυτα τι ήθελες να πεις. Ο χώρος κάτω απο το κουτί είναι υπεραρκετός για την εξαγωγή του αέρα, απλά λόγω της τοποθέτησης, η εξαγωγή καμιά φορά γίνεται εισαγωγή σε τροφοδοτικά που δουλεύουν semifanless, στη περίπτωση που ο ανεμιστήρας δε στροφάρει :)

  Αν δεν κατάλαβες τι εννοώ να στο εξηγήσω με φωτογραφίες αλλά νομίζω είναι κατανοητό.

   

  Οταν δε, ο ανεμιστήρας μπει σε λειτουργία ο αέρας και πάλι θα βρει το δρόμο για να βγει, έστω και ανορθόδοξα. Η πίεση που θα δημιουργήσει ο ανεμιστήρας σε τόσο μικρό χώρο όσο το κουτί ενός τροφοδοτικού, θα βγάλει τον αέρα έξω ακόμα και αν το κουτί ήταν μισό εκατοστό από το πάτωμα :)

   

  Σιγουρα θα έχει παραπάνω δουλεια σε extreme καταστάσεις στρεσαρίσματος αλλά αν δεν ειναι κανα του κιλού θα αντέξει είτε έτσι είτε αλλιώς :)

   

  Link to comment
  Share on other sites

  Όχι το κατάλαβα, εντάξει :hehe:

  Thanks για την αναλυτική εξήγηση πάντως. Πάντα χρήσιμη μια ανάλυση από άτομο που ξέρει πολλά πολλά πολλά..........πολλά περισσότερα. B)

  Link to comment
  Share on other sites

  Χμμμ κάτι μου λέει ότι θέλεις να αποφύγεις την ανάλυση με φωτογραφίες :p

   

  Θα προσπεράσω όμως... :hehe: 

  Link to comment
  Share on other sites
  Create an account or sign in to comment

  You need to be a member in order to leave a comment

  Create an account

  Sign up for a new account in our community. It's easy!

  Register a new account

  Sign in

  Already have an account? Sign in here.

  Sign In Now

 • Κωδικοι vodafone vdsl / mikrotik

  Καλησπερα, ειμαι αυτη τη στιγμη στον οτε και χρησιμοποιω το modem/router του οτε και πανω σε αυτο ενα mikrotik router. Με τους κωδικους που δινει ο οτε, κανω login και παιρνω ip(δεν ξερω την ορολογια σ αυτα) απο το mikrotik. Το modem του οτε παιρνει και αυτο ip(διαφορετικη) και συνεχιζει να λειτουργει για το voip, το οποιο δεν χρησιμοποιω. Το router του οτε δεν βλεπει το δικτυο μου.   Σκεφτομαι τωρα να παω στη vodafone και απο οτι εμαθα η vodafone δεν δινει τους κωδικους συνδεσης και α

  god
  god
  Δίκτυα 2

  Δρομολόγηση ήχου συστήματος στην είσοδο του μικροφώνου για χρήση σε videoconference, OBS κτλ.

  Κατά τη διάρκεια της πανδημίας και της βαριάς χρήσης τηλεκπαίδευσης, ο εκπαιδευτικός οργανισμός στον οποίο εργάζομαι έκανε χρήση του webex training (όχι meetings). Η συγκεκριμένη εφαρμογή δεν είχε δυνατότητα διαμοιρασμού του audio συστήματος, λειτουργία σχεδόν απαραίτητη σε πολλά μαθήματα για ευνόητους λόγους. Οι περισσότερες δασκάλες, (μέσα στην άγνοιά τους) ανέβαζαν το volume  στα ηχεία του υπολογιστή, ώστε ο ήχος να περάσει μέσω του φυσικού μικροφώνου στους μαθητές. Έτσι δημιουργούνταν “ωραίε

  gdp77
  gdp77
  Linux

  Google Nest Thermostat για Ελλάδα (?)

  Καλημέρα,  Ελπίζω να γράφω στην σωστή κατηγορία 😛  Θέλω να αντικαταστήσω τον θερμοστάτη που έχω στο σπίτι Olympia Electronics BS-812 με τον έξυπνο θερμοστάτη της Google, Nest Thermostat.  Ξέρει κανένας ποιο είναι το κατάλληλο μοντέλο για Ελλάδα ;     Έχω δει ότι κάποια μοντέλα θέλουν και το Heat Link.... Αυτό μπαίνει εκεί που είναι τώρα ο θερμοστάτης ; Και δίπλα του μπορώ να βάλω την οθόνη ;    Πως τροφοδοτούνται ;    Επίσης, μπορώ να τον βάλω στο σπίτι ; 

  SakisL
  SakisL
  Off topic

  νέα sim και η παλαιά στην παλιά συσκευή

  Καλημέρα.   Έχω αυτή τη στιγμή στην παλιά συσκευή Samsung Galaxy GT-S7580 την πάρα πολύ παλιά sim που υποστηρίζει μόνο G3. Τώρα πια, η συνομιλία είναι αδύνατη. Η κλήση (εισερχόμενη & εξερχόμενη) πραγματοποιείται, αλλά εξαιρετικά ελαχιστα ακούγεται. Διότι πρέπει να αλλάξει η sim.   Στο κατάστημα cosmote (και στο 13888), μου είπαν δικαιούμαι δωρεάν νέα sim. Με ένα μήνυμα ενεργοποίησης, θα μεταφερθεί/ενεργοποιηθεί ο αριθμός (καρτοκινητο) στη νέα sim, και την παλαιά sim θα τη

  serpico75
  serpico75
  Smartphones

  H300s πρόβλημα με tp-link extender

  Καλησπέρα, παρατήρησα κολλήματα στο ρουτερ της vodafone H300s ( εμεναν αναμμένα όλα τα λαμπάκια και αναγκαστικά του έκανα επανεκίννηση με το Power button) την περίοδο που χρησιμοποιούσα το extender tp-link tl-wa850re. Το φαινόμενο συνέβαινε σχεδόν καθημερινά. Μετά από επικοινωνία με το τεχνικό τμήμα της vodafone, με ρωτήσανε αν χρησιμοποιώ extender tp-link και πως προκαλούν κολλήματα στο ρουτερ. Αναγκαστικά το απεγκατέστησα, παρόλα αυτα το χρειάζομαι. Χρησιμοποιεί κανείς άλλη μάρκα χωρίς πρ

  vagosofron
  vagosofron
  Δίκτυα 3
×
×
 • Create New...