Jump to content
 • Corsair MM350 Mousepad Hands On


   Share

  H ιστορία των mousepad είναι κατά την άποψη του γράφοντος λίγο περίεργη. Αρχικά είχαμε τα ποντίκια με μπίλια, τα οποία ουσιαστικά απαιτούσαν ένα αξιοπρεπές mousepad για τη σωστή λειτουργία τους. Μετά ήρθαν τα ποντίκια χωρίς μπίλια, είτε με οπτικούς είτε με laser αισθητήρες τα οποία λειτουργούσαν σωστά και στην ξύλινη επιφάνεια των γραφείων και όλοι ενθουσιαστήκαμε που μπορούσαμε να απαλλαγούμε από το mousepad. Καθώς η τεχνολογία προχωρούσε, κυκλοφόρησαν αισθητήρες οι οποίοι λειτουργούσαν άψογα ακόμα και σε γυαλί, υφάσματα, καναπέδες, στην ουσία παντού.

   

  Κάποια στιγμή με την μόδα των gaming περιφερειακών έγινε μία στροφή στο μυαλό του κόσμου που έφερε ξανά τα mousepad στο προσκήνιο. Τα mousepad άρχισαν να γίνονται όλο και μεγαλύτερα και όλο και ακριβότερα, και αρκετό R&D από τις εταιρείες αφιερώθηκε στην βελτιστοποίηση τους. Όταν μιλάμε για competitive gaming άλλωστε κάθε χιλιοστό μετράει.

   

  Έτσι, ανάμεσα στα νέα προϊόντα από τη gaming σειρά περιφερειακών της Corsair που λάβαμε τον τελευταίο καιρό, ήταν και ένα mousepad από τη σειρά Champion και πιο συγκεκριμένα το ΜΜ350 Premium Anti-Fray Cloth Mouse Pad το οποίο και θα σας παρουσιάσουμε σήμερα.

   

   

   

  Συσκευασία

   

  Το ΜΜ350 έρχεται σε μία κιτρινόμαυρη συσκευασία που από χιλιόμετρα φωνάζει Corsair (τελευταία φορά που πήγα γνωστή αλυσίδα ηλεκτρονικών συσκευών, στο ράφι με τα Corsair η επτάχρονη κόρη μου είπε "Μπαμπά, αυτά που κάνεις review") η οποία είναι αρκετά μεγάλη μιας και το mousepad της σημερινής παρουσίασης έχει διαστάσεις 45 x 40 εκατοστά και πάχος 5 χιλιοστά, οπότε όσο καλά και να διπλωθεί διαθέτει έναν αξιοσέβαστο όγκο.

  Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες που ακολουθούν, εκτός από τα χαρακτηριστικά του MM350 και το ίδιο το mousepad, στη συσκευασία υπάρχει και η  φωτογραφία του Puppey από την Team Secret, ο οποίος προφανώς δηλώνει ότι το MM350 είναι το mousepad που τον βοηθά να κερδίζει.

  large.Corsair_MM350_Review_DSCN7868.jpglarge.Corsair_MM350_Review_DSCN7867.jpg

  large.Corsair_MM350_Review_DSCN7869.jpg

   

  Για όσους δεν αρκούνται στις φωτογραφίες και τα review (και επιλέγουν τα φυσικά καταστήματα) ένα μικρό παραθυράκι μας αφήνει να αγγίξουμε το mousepad ώστε να έχουμε μία άποψη για την υφή της επιφάνειάς του.

   

  large.Corsair_MM350_Review_DSCN7870.jpg  large.Corsair_MM350_Review_DSCN7871.jpg

   

  Κάτω από το φακό

   

  Αν και οι φωτογραφίες είναι αρκετα δύσκολο να το δείξουν, η κατασκευή του MM350 είναι εξαιρετικά ποιοτική. Το πάχος των 5 χιλιοστών το οποίο είναι τουλάχιστον διπλάσιο από το συνηθισμένο πάχος ενός mousepad δίνει ένα αίσθημα πολυτέλειας αλλά και άνεσης, ενώ οι μεγάλες διαστάσεις του το καθιστούν αρκετά επιβλητικό. Στην κάτω δεξιά γωνία υπάρχει ένα αρκετά ευμεγέθες λογότυπο της Corsair το οποίο όντας λευκό κάνει πολύ αισθητή την παρουσία του σε σχέση με την ολόμαυρη επιφάνεια του mousepad.

   

  large.Corsair_MM350_Review_DSCN7872.jpglarge.Corsair_MM350_Review_DSCN7876.jpg

   

   

  Αυτό που διαφοροποιεί το MM350 από τα περισσότερα τα mousepad του ανταγωνισμού είναι η ραφή στην περίμετρό του, η οποία βρίσκεται εκεί για την αποφυγή ξεφτίσματος (όπως άλλωστε δηλώνουν και οι λέξεις Anti-Fray στην περιγραφή του). Όσοι χρησιμοποιείτε υφασμάτινο mousepad θα ξέρετε τι εννοούμε ως ξέφτισμα. Έτσι, όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες που ακολουθούν με τη βοήθεια ενός περιμετρικού σιριτιού η Corsair προσπαθεί να δώσει όσο το δυνατό μεγαλύτερη διάρκεια ζωής στο MM350.

  large.Corsair_MM350_Review_DSCN7877.jpg

  Η κάτω πλευρά του MM350 είναι επενδεδυμένη με αντιολισθητικό υλικό, λαστιχένιας υφής που το καθιστά εξαιρετικά σταθερό πάνω στην επιφάνεια εργασίας / παιχνιδιού μας.

   

  large.Corsair_MM350_Review_DSCN7878.jpg

   

  To MM350 Anti-Fray Μousepad είναι διαθέσιμο σε δύο μεγέθη, το 45x40 που σας παρουσιάζουμε σήμερα με προτεινόμενη τιμή για την Ευρωπαϊκή αγορά 24.99 € και το 32x27 με τιμή 14.99 €. Επιπλέον, όσοι επιθυμούν κάτι πιο διαφορετικό από αισθητικής άποψης μπορούν να ρίξουν μια ματιά στην σχετική ιστοσελίδα της Corsair όπου παρουσιάζονται όλα τα διαθέσιμα σχέδια και μεγέθη.

   

   

  Η ζωή με το MM350

   

  Εδώ και αρκετά χρόνια ο γράφων έχει πειστεί για τη χρησιμότητα ενός αξιοπρεπούς mousepad και χρησιμοποιεί ένα αρκετά οικονομικό αλλά ταυτόχρονα επώνυμο και καταξιωμένο στη συνείδηση των gamers mousepad, τόσο στον οικιακό όσο και στον επαγγελματικό υπολογιστή του. Παρ' όλα αυτά το πολιτισμικό σοκ από τη χρήση του MM350 ήταν αρκετά δυνατό. Πρώτα από όλα, οι διαστάσεις των 45 επί 40 εκατοστών μπορεί να απαιτούν αρκετό χώρο στην επιφάνεια του γραφείου, καθιστούν όμως σχεδόν αδύνατο το να χρειαστεί να σηκωθεί το ποντίκι στον αέρα για να επανέλθει εντός mousepad. Επιπλέον, τα 5 χιλιοστά πάχους, πέρα από το αισθητικό κομμάτι, βοηθούν στο να μη κουράζεται το χέρι στην πολύωρη χρήση.

   

  Όσον αφορά την απόδοσή του ως mousepad μείναμε επίσης απόλυτα ευχαριστημένοι. Η επιφάνειά του έχει ιδανική υφή, βοηθώντας το ποντίκι να γλιστράει χωρίς κανένα εμπόδιο και μιας και το λάβαμε μαζί με ποντίκι το οποίο θα σας παρουσιάσουμε σε λίγες ημέρες, μπορούμε να πούμε πως τα ίδια ακριβώς έδειξε και το Enotus Mouse Test με το οποίο κάναμε τις μετρήσεις του ποντικιού.

   

  Μοναδικό ψεγάδι (το οποίο κυριολεκτικά εξανεμίστηκε σε λίγα λεπτά) ήταν η μυρωδιά του ΜΜ350 με το που το βγάλαμε από τη συσκευασία του, η οποία θύμιζε πάρα πολύ έντονα αμμωνία. Ευτυχώς με 10 λεπτά αέρισμα στον καλοκαιρινό ήλιο η παραμικρή υποψία μυρωδιάς έγινε παρελθόν.

   

  Συμπεράσματα

   

  Για κάποιους ακόμα και η ύπαρξη ενός mousepad είναι κάτι το περιττό, ενώ για κάποιους άλλους η χρήση ενός ποιοτικού mousepad είναι κάτι το απολύτως απαραίτητο. Προφανώς και το MM350 που σας παρουσιάσαμε σήμερα απευθύνεται στη δεύτερη κατηγορία χρηστών. Με εξαιρετική ποιότητα κατασκευής και διαστάσεις που θα αφήσουν ανικανοποίητους μόνο όσους θέλουν επιφάνειες κοντά στο ένα μέτρο ώστε να ακουμπούν και το πληκτρολόγιό τους επάνω, μπορούμε να πούμε με σιγουριά πως τιμάει τα χρήματα που ζητά. Άλλωστε με μία γρήγορη ματιά στην ελληνική αγορά βλέπουμε πως όλα τα επώνυμα mousepad αυτής της διάστασης βρίσκονται αρκετά κοντά στην τιμή. Αξίζει όμως να δώσουμε 25 με 30 ευρώ για ένα mousepad; H ερώτηση αυτή έχει αρκετά υποκειμενική απάντηση. Εκφράζοντας προσωπική άποψη, εάν δε το δοκίμαζα, ίσως θα ήμουν λίγο επιφυλακτικός για το πόσο περισσότερο βολεύει ένα τόσο μεγάλο mousepad. Τώρα που το δοκίμασα, τόσο για τις διαστάσεις του, όσο και για την ποιότητα κύλισης που εξασφαλίζει, αποφάσισα πως θα το εγκαταστήσω στον υπολογιστή της δουλειάς μου. Νομίζω δε χρειάζεται να πω κάτι παραπάνω...

   

  Συνοψίζοντας, τα υπέρ και κατα κατά του Corsair MM350 σε μορφή bullet points είναι:

   

  gallery_33472_825_8446.jpg&key=26332ef47

  O καλός

  • Ποιότητα κατασκευής
  • Περιμετρική ραφή για αποφυγή ξηλώματος
  • Αντιολισθητική κάτω επιφάνεια για σταθερότητα
  • Ποιότητα κύλισης
  • 5 mm πάχος

   

   

  gallery_33472_825_10385.jpg&key=5d2af90f

  O κακός

  • Αρχική μυρωδιά

   

  gallery_33472_825_6003.jpg&key=fd3dcdcad

  O ουδέτερος

  • Η τιμή του

   

  Με βάση όλα τα παραπάνω, η βαθμολογία του Corsair MM350 Anti Fray Mouse Pad είναι:

   

   

   
   
   

   

   

  Ευχαριστούμε θερμά την Corsair για την παραχώρηση του δείγματος της δοκιμής.

   

  gallery_33144_803_13738.jpg&key=800bc079

  Γεώργιος GriGaS  Ρήγας 04/07/2019

   

  Συντελεστές Review
  Reviewers: GriGaS
  Photographers: GriGaS
  Editing: TheLab.gr Team
  Αξιολόγηση
  Χαρακτηριστικά:10
  Χρηστικότητα10
  Ποιότητα10
  ΕπιδόσειςSelect
  ΓραφικάSelect
  ΉχοςSelect
  GameplaySelect
  Αντοχή στο ΧρόνοSelect
  Απόδοση/Τιμή8.50
  Editor's ChoiceNo
  Innovation AwardNo
  Design AwardNo
  Value for MoneyNo

  • Like 11
  • Agree 1
   Share


  User Feedback

  Recommended Comments

  Και εγώ νόμιζα ότι το mousepad δεν χρειάζεται. Μέχρι που είχα πάρει ένα QCK (ερχόταν μαζί με το Steelseries rival 300) και είδα το φως :bleh:  

  Τώρα έχω ένα από αυτά των προσφορών του E-shop που είναι μακρόστενα και τεράστια :D 

   

  Ωραία παρουσίαση! 

  Το ΜΜ350 το διάβασα πάνω από 5 φορές ως ΜΜ530 :hehe: 

  Link to comment
  Share on other sites

  Μία ώρα πριν, το μέλος tommybertsen έγραψε:

  Μέχρι που είχα πάρει ένα QCK

   

  και εγώ QCK είχα και στο σπίτι και στο γραφείο και τα πρότεινα και σε συναδέλφους, καθ'ότι είναι πολύ πιο εύκολο να πείσεις κάποιον να δώσει 10 ευρώ για mousepad παρά 25 και 30

  • Like 1
  Link to comment
  Share on other sites  Create an account or sign in to comment

  You need to be a member in order to leave a comment

  Create an account

  Sign up for a new account in our community. It's easy!

  Register a new account

  Sign in

  Already have an account? Sign in here.

  Sign In Now

 • Καμένη μητρική που δεν βρίσκω στην αγορά.

  Έχω ένα 17,3" laptop DELL INSPIRON 5737 (Model No: 5737-2322, Intel I7, 16Mb RAM) το οποίο έκαψε μητρική (στην τροφοδοσία όπως μου είπαν). Η μητρική έχει κωδικό ανταλλακτικού στη DELL 41RX6, στην οποία απευθύνθηκα και δεν την έχουν, ενώ δεν την βρίσκω ούτε σε site στο εξωτερικό. Το έστειλα σε δύο τεχνικούς και μου είπαν ότι η μητρική είναι πολύ καμένη και δεν επισκευάζεται. Το μηχάνημα είναι παλιό του 2013, αλλά είχε Intel I7 και 16Mb RAM και πήγαινε σφαίρα. Υπάρχει άλλη εναλ

  mskantz
  mskantz
  Τεχνολογικοί Προβληματισμοί 3

  SSD vs HDD για long term offline backup

  Χαιρετώ την παρέα. Έχω περίπου 270 GB προσωπικές φωτό και βίντεο. Βρίσκονται σε δύο εσωτερικούς δίσκους, έναν 2.5 σε laptop και έναν 3.5 σε desktop. Γίνεται χειροκίνητα συμπλήρωση των όποιων νέων αρχείων 3 με 4 φορές το χρόνο. Θέλω να φτιάξω άλλο ένα backup το οποίο να είναι offline και ίσως σε άλλο χώρο. Είναι προτιμότερο ένας εξωτερικός SSD ή HDD; Διαβάζω συχνά ότι οι flash μνήμες είναι ακατάλληλες για long term αποθήκευση. Δεν θα γίνεται έλεγχος του δίσκου παρά μ

  Simon
  Simon
  Συσκευές Αποθήκευσης 13

  πρόβλημα μετά από αναβάθμιση R-link Renault Captur 2013

  Καλημέρα σε όλους γράφω και εδώ το πρόβλημα που αντιμετωπίζω εδώ και ένα χρόνο περίπου,   μετά από αναβάθμιση που μου ζήτησε το σύστημα του αυτοκινήτου μου ( R-link Renault Captur 2013) μέσα από το επίσημο store Renault με αριθμό πλαισίου χάθηκαν οι χάρτες πλοήγησης.    έχω προσπαθήσει με όλους τους τρόπους που βρήκα στο σιτε της Renault αλλά και σε forum ξένα  αλλά και πάλι τίποτα.    προχθές αγόρασα τους χάρτες για 70€ από το store  Renault και πάλι όμως δεν μπορώ

  ennia
  ennia
  Off topic

  γίνεται για μεταφορά από web?

  Καλησπέρα. Ήθελα μία βοήθεια στο παρακάτω. Δίνω το παράδειγμα με μικρά ονόματα.   Μαρία + Πέτρος: ανδρόγυνο Ο Πέτρος (τράπεζα Α), πρέπει να πληρώσει τον Νίκο (τράπεζα Β). Για λόγους ευκολίας, ο Πέτρος θέλει να κάνει την πληρωμή-μεταφορά μέσω e-banking. Ο Πέτρος έχει κοινό λογαριασμό με τη σύζυγο Μαρία. Δυστυχώς, e-banking έχουν ενεργοποιήσει στο όνομα και κινητό της Μαρίας, και μόνο. Το πρόβλημα είναι ότι, όταν κάνουν login στο e-banking, φαίνεται Μαρία. Οπότε,

  serpico75
  serpico75
  Off topic 2

  Πρόβλημα με TP-LINK DECO X20

  Καλημέρα, χθες προχώρησα σε μια αλλαγή του οικιακού δικτύου. Αφαίρεσα το Xiaomi Redmi Router AC2100 2033Mbps 2.4G 5G,  το οποίο έπαιρνε internet από το modem του παρόχου ZTE H288A και στην θέση του μπήκε το TP-LINK DECO X20 AX1800 WHOLE HOME MESH WI-FI 6 SYSTEM.    Οι οδηγίες εγκατάστασης μέσω της εφαρμογής ήταν πολύ απλές. Στην συνέχεια "κάρφωσα" πάνω του, όλες τις έξυπνες συσκευές του σπιτιού (κάμερες, google nest, hub κλπ). Στο δίκτυο μπήκε ακόμα ένα Deco σε άλλο δωμάτιο του σπ

  SakisL
  SakisL
  Δίκτυα 10
×
×
 • Create New...