Jump to content
 • NEXTORCH K3RT 330


  Εισαγωγή

   

  Πριν περίπου ένα μήνα ξεκίνησε μία νέα συνεργασία με την NEXTORCH. Η NEXTORCH δημιουργήθηκε το 2005 και είναι High-End κατασκευαστής φορητών φακών.  Η γκάμα προϊόντων της περιλαμβανει φορητούς φακούς για διάφορες ανάγκες, όπως για στρατιωτική χρήση, για εξωτερικά περιβάλλοντα πχ στο βουνό, για σώματα ασφαλείας όπως security, για σώματα επιβολής του νόμου πχ αστυνομία όπως και για κυνηγούς. Επιπρόσθετα υπάρχουν και κάποια μοντέλα φακών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν και στο ιατρικό τομέα.

   

  large.k3rt_hand.png

   

  Στο site τους https://www.nextorch.com/ μπορούμε να βρούμε όλα τα προϊόντα τους, το eshop του για παραγγελίες, το Download Center για να κάνουμε download το manual οποιουδήποτε προϊόντος χρειαστούμε όπως και το Blog.

   

  Και τι πιο ωραίο από το να ξεκινήσουμε το πρώτο μας Review με το πρώτο προϊον που μόλις έφτασε στα χέρια μας και το οποίο προσωπικά το λάτρεψα για τις λειτουργίες και την χρηστικότητα που έχει. Στον πάγκο των δοκιμών ανέβηκε ο NEXTORCH K3RT . Εκ πρώτης όψεως φαίνεται σαν ένας φακός σε μέγεθος στυλού εξού και ότι ανήκει στην κατηγορία των Penlights. Όπως θα δούμε όμως στην συνέχεια δεν είναι απλά ένας φακός αλλά και αρκετά παραπάνω. Στην πράξη έχεις τρεις λειτουργίες που θα αναλύσουμε παρακάτω.

  large_K3RT.png

   

  Unboxing - Συσκευασία - Παρελκόμενα

   

  Ο  NEXTORCH K3RT έρχεται σε ένα αρκετά μικρό κουτί το οποίο παρουσιαστικά είναι απλό αλλά όμορφο. Η συσκευασία είναι από σκληρό χαρτόνι που έχει πλαστικοποιηθεί για να είναι πιο ανθεκτικό . Πράσινες πινελιές και άσπρο φόντο συνθέτουν την εικόνα με το λογότυπο της εταιρείας. Το πράσινο με το λευκό να αναφέρουμε ότι είναι και το logo της Nextorch. Ο  NEXTORCH K3RT συνοδεύεται από πέντε χρόνια εγγύησης. Η επαναφορτιζόμενη μπαταρία καλύπτεται από 1 χρόνο εγγύησης. Τέλος υπάρχει QR-CODE για να γίνει Register αν το επιθυμούμε όπως και στο site θα βρούμε serial number lookup.

   

  Στην μπροστά πλευρά της συσκευασίας θα βρούμε την εικόνα του NEXTORCH K3RT και ότι αφορά έναν φακό των 330 Lumens. Σε αυτό το σημείο αποκαλύπτεται και το δεύτερο χαρακτηριστικό του που είναι ότι μπορεί να σπάσει ένα τζάμι πχ αυτοκινήτου σε περίπτωση ανάγκης. Αναφέρεται ότι η φόρτιση της μπαταρίας γίνεται από την USB TYPE-C θύρα και ότι τροφοδοτείται από μία μπαταρία λιθίου των 320mAh. Πιο χαμηλά υπάρχουν κάποια επιπρόσθετα χαρακτηριστικά όπως η αδιαβροχοποίηση, τα οποία θα τα αναλύσουμε αργότερα.

   

  large.unboxing2.jpg

   

  Στην πίσω πλευρά αναφέρονται τα τεχνικά χαρακτηριστικά όπως η USB TYPE-C θύρα φόρτισης, η μπαταρία των 320mah,  η nano-ceramic κεφαλή για το σπάσιμο τζαμιών όπως και το βάρος του, οι διαστάσεις κτλ.

   

  Στην δεξιά πλευρά αναγράφονται οι τέσσερις επιλογές λειτουργίας που έχει ως φακός και η αυτονομία που μας δίνει σε κάθε λειτουργία ενώ στην αριστερή πλευρά αποκαλύπτεται και η τρίτη λειτουργια του NEXTORCH K3RT που είναι ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως Kubotan για αυτοάμυνα. :D

   

  Στην πάνω πλευρά δεν αναγράφεται κάτι ενώ στην κάτω πλευρά θα βρούμε το serial number όπως και το barcode.

   

  Ανοίγωντας την συσκευασία θα βρούμε μια πλαστική θήκη στην οποία υπάρχει ο φακός και τα παρελκόμενα. Τα παρελκόμενα είναι το καλώδιο φόρτισης USB TYPE-A σε USB TYPE-C, δύο ανταλακτικά O-RINGS για την στεγανοποίηση του φακού, Siliga Gel για την υγρασία και ένα μικρό φυλλάδιο - εγχειρίδιο χρήσης με ότι πρέπει να γνωρίζουμε για την λειτουργία του φακού. Στο manual υπάρχει η αγγλική γλώσσα όπως και άλλες, αλλά δεν υπάρχει η ελληνική. Παρόλα αυτά οι φωτογραφίες που υπάρχουν βοηθούν επιπρόσθετα στην κατανόηση των λειτουργιών. Στην πράξη βέβαια δεν θα χρειαστείτε καν το manual αφού αν ασχοληθείτε 2-3 λεπτά θα έχετε μάθει τις λειτουργίες του. Για αρκετά προϊόντα υπάρχουν τα manual και στην παρακάτω διεύθυνση Download Product Manual – NEXTORCH

   

  large.unboxing.jpg

   

  Tεχνικά Χαρακτηριστικά

   

  Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του NEXTORCH K3RT παρατίθενται παρακάτω:

   

  Light Source: CREE® XP-G3 LED
  Output: 330 lm / 65 lm / 9 lm / Strobe
  Runtime: 45 min / 2 h / 11 h / –
  Battery: Built-in 320mAh lithium battery
  Distance: 70 m / 30 m / 12 m / –
  Material: Aerospace aluminum Alloy 6061-T6
  Finish: Type II hard anodized
  Diameter: 125 (length) x 12.9 (body dia.) x 14.3 mm (head dia.)
  Weight: 37g (with battery)
  Impact Resistance: 1 m
  Water Resistance: IPX7, 1m

  large.specs.png

   

  Ας αναλύσουμε λίγο τα τεχνικά χαρακτηριστικά για όποιον μπορεί να δυσκολεύεται στην κατανόηση τους. Ο φακός έχει 4 διαφορετικές λειτουργίες ως προς την ένταση του φωτός που βγάζει. Η πρώτη είναι στα 330 Lumens που φτανει το φως μέχρι τα 70 μέτρα και η διάρκεια της μπαταρίας είναι 45 λεπτά, η δεύτερη στα 65 Lumens που φτάνει μέχρι τα 30 μέτρα και η διάρκεια είναι 2 ώρες, η τρίτη στα 9 Lumens που φτάνει μέχρι τα 12 μέτρα και η διάρκεια είναι 11 ώρες και η τέταρτη είναι λειτουργία Strobe που σημαίνει οτι αναβοσβήνει. Το υλικό που έχει κατασκευαστεί ο φακός είναι αλουμίνιο αεροπορικού τύπου και το φινίρισμα είναι Type II hard anodized με σκοπό το αλουμίνιο ως υλικό να μην μπορεί να διαβρωθεί αλλά ούτε και να "ασπρίσει" με τον καιρό. Το βάρος του είναι 37 γραμμάρια μαζί με την μπαταρία (πανάλαφρο) και μπορεί να αντέξει πτώσεις από ένα μέτρο. Επιπρόσθετα αντέχει μέχρι ένα μέτρο βάθος οπότε στην περίπτωση που πέσει στο νερό ή τον χρησιμοποιείται στην βροχή δεν θα αντιμετωπίσεται κάποια δυσλειτουργία. Ο διακόπτης είναι Chrome Plated. Επιπρόσθετα ο NEXTORCH K3RT διαθέτει κλιπ από ανοξείδωτο ατσάλι, το οποίο χρησιμοποιείται για να στερεώσουμε τον φακό σε μία τσέπη, ζώνη, θήκη τσάντας, τσεπάκι κτλ. Το κλιπ είναι αρκετά δυνατό οπότε δεν θα αντιμετωπίσουμε κάποια δυσκολία στο να στερεωθεί και να μείνει στην θέση του. Δεν χρειάζεται να ανησυχούμε μήπως πέσει ή φύγει από εκεί που τον τοποθετήσαμε.

   

  large_Clip.png

   

  User Interface

   

  Η χρήση του NEXTORCH K3RT είναι εύκολη και δεν θα ταλαιπωρήσει κανέναν στην εκμάθηση του. Ο διακόπτης είναι στυλ forward clicky. Τι σημαίνει αυτό. Πατώντας τον διακόπτη στην μισή διαδρομή ο φακός ανάβει. Αν πατήσουμε τον διακόπτη τελείως τοτε ο φακός θα μείνει ανοιχτός στην λειτουργία που του έχουμε ορίσει. Όταν πατηθεί τελείως θα ακουστεί και το χαρακτηριστικό κλικ.

  Υπάρχουν όπως αναφέρουμε 4 λειτουργίες φωτισμού. Η μεγάλη, η μεσαία, η χαμηλή και το strobe. Αν συνεχίσουμε να πατάμε τον διακόπτη είτε στην μισή διαδρομή είτε γρήγορα μεχρι να ακουστεί το κλικ τότε όλες οι λειτουργίες επαναλαμβάνονται. Υπάρχει λειτουργία μνήμης ώστε αν διαλέξουμε πχ το strobe όταν κλείσουμε και ξανανοίξουμε τον φακό να είναι στην ίδια λειτουργία.

   

  large.1141645228_forwardclicky.png

   

  Modes and Run Times

   

  Στον παρακάτω πίνακα αναφέρονται τα επίπεδα λειτουργίας, η απόσταση, και ο χρόνος λειτουργίας.

   

  large.modes(1).jpg

   

  Θραύση κρυστάλλων-τζαμιών

   

  Όπως αναφέραμε και προηγουμένως μια ακόμα λειτουργία του NEXTORCH K3RT είναι ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μία περίπτωση ανάγκης για να σπάσουμε κάποιο τζάμι-κρύσταλλο.

  Πως επιτυγχάνεται αυτό: Στο μπροστινό μέρος του NEXTORCH K3RT υπάρχει ένας δακτύλιος ή όπως οι περισσότεροι το γνωρίζουμε ως bezel το οποίο είναι από ατσάλι με τρεις κυλινδρικές μύτες (beads) από ζιρκόνιο, ένα ορυκτό που βρίσκουμε στη φύση και φημίζεται για την σκληρότητα ,την αντοχή του αλλά και την εξαίρετη ομορφιά του.

   

  large_head.png

   

  Το τζάμι ειδικά σε ένα αμάξι είναι δύσκολο να σπάσει με ένα οποιοδήποτε αντικείμενο λόγω της επεξεργασίας που έχει γίνει. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορεί να σπάσει εύκολα σε περίπτωση που χρειαστεί διότι για να επιτυχθεί αυτό πρέπει να ασκηθεί αρκετή δύναμη σε ένα μικρό σημείο ώστε να δημιουργηθεί ράγισμα και στην συνέχεια να σπάσει. Ένα από τα σενάρια που κανένας μας δεν θα ήθελε να βρεθεί είναι σε ένα αμάξι το οποίο έχει πέσει μέσα στο νερό και βουλιάζει. Με τα χέρια μας, το τζάμι του αυτοκινήτου δεν πρόκειται να σπάσει και δυστυχώς δεν έχουμε πολύ χρόνο στην διάθεση μας.

   

  Με το NEXTORCH K3RT, το οποίο λόγω μικρού μεγέθους μπορούμε να το έχουμε μαζί μας όπως ένα στυλό, μπορούμε να λύσουμε το συγκεκριμένο πρόβλημα. Το μόνο που θα χρειαστεί είναι να χτυπήσουμε, πιέσουμε το τζάμι-κρύσταλλο με το μπροστά μέρος του NEXTORCH K3RT που βρίσκονται τα beads.

   

  large.break_windows(1).jpg


  Η θραύση τζαμιού-κρυστάλλου μπορεί να χρειαστεί και σε ένα δεύτερο σενάριο που έχει αναφερθεί πολλές φορές και δυστυχώς δεν είναι άλλο από τις περιπτώσεις που γονείς έχουν ξέχασει κάποιο παιδί ήκατοικίδιο μέσα στο αμάξι σε μια ζεστή μέρα του καλοκαιριού, το οποίο μπορεί να αποβεί μοιραίο αν δεν κάνουμε κάτι.

   

  Self-Defense - Αυτοάμυνα - Kubotan

   

  Η τρίτη χρήση του NEXTORCH K3RT είναι για αυτοάμυνα ως Kubotan. Πάλι με την χρήσης της κεφαλής στο μπροστινό μέρος του φακού μπορούμε να ασκήσουμε πίεση, χτύπημα σε κάποιο μέρος του σώματος. Πολλοί θα αναρωτηθούν για την νομιμότητα του να έχουμε μαζί μας κάποιο αντικείμενο, όπως σε αυτήν την περίπτωση τον συγκεκριμένο φακό. Ως Kubotan μπορεί να χρησιμοποιηθούν πολλά απλά καθημερινά αντικείμενα, τα οποία είναι νόμιμο να έχουμε μαζί μας. Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση του NEXTORCH K3RT. Λόγω του σχήματος της κεφαλής όπως και των beads μπορεί να δημιουργήσει από λίγο έως αρκετό πόνο, ανάλογα με το πόση δύναμη θα ασκήσουμε και σε ποιο σημείο θα χτυπήσουμε.

   

  large.zirkon.jpg

   

  Να πω ότι δεν άντεξα στον πειρασμό και το δοκίμασα στον ευατό μου :P.

  Καταρχήν να αναφέρω ότι επειδή το μέγεθος του φακού είναι μικρό χωράει εύκολα μέσα στο χέρι μας και επίσης το grip είναι πολύ καλό, οπότε και δεν θα γλυστρίσει ο φακός μέσα από τα χέρια μας. Λόγω του σχήματος της κεφαλής, των beads από ζιρκόνιο και της σκληρότητας του ζιρκονίου πράγματι χωρίς να ασκήσω μεγάλη δύναμη κατάφερα να πονέσω ακόμα και στο χέρι. Δεν θέλω να φανταστώ πόσο θα πονέσει αν χρησιμοποιήθει με μεγαλύτερη δύναμη ή αν χτυπήσουμε κάποιο πιο ευαίσθητο μέρος τους ανθρώπινου σώματος. Οπότε δεν έχει σημασία πόση δύναμη έχετε. Το χτύπημα θα το καταφέρετε μια χαρά.

  large.self_defense(1).jpg

   

  Φόρτιση

   

  Η φόρτιση γίνεται με την χρήση ενός καλωδίου USB TYPE-A σε USB TYPE-C. Είναι πολύ θετική η χρήση του USB TYPE-C, αφού όλοι οι κατασκευαστές σιγά σιγά τοποθετούν το συγκεκριμένο Interface στις συσκευές τους και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην χρειάζεται να έχουμε μαζί μας πολλά διαφορετικά καλώδια φόρτισης.

   

  large.Charge.png

   

  Για να επιτευχθεί η φόρτιση ξεβιδώνουμε το μπροστά μέρος του φακού και αποκαλύπτεται η θύρα φόρτισης. Αφού συνδέσουμε το καλώδιο θα αναβοσβήσει ένα κόκκινο, πράσινο LED. Για να ξεκινήσει η φόρτιση ΠΡΕΠΕΙ να πατήσουμε τον διακόπτη. Αν τον ξαναπατήσουμε η φόρτιση διακόπτεται. Όπως βλέπουμε και στην φωτογραφία παρακάτω, υπάρχει και ένα O-Ring που είναι για την στεγανοποίηση της θύρας USB. Αν το O-Ring χαλάσει μέσα στην συσκευασία υπάρχουν δύο ακόμα. Αν το Ο-Ring στεγνώσει μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ελάχιστο γράσσο σιλικόνης. Το O-Ring προστατεύει από το νερό και την σκόνη ώστε να μην διεισδύσει στην θύρα USB.

   

  Η φόρτιση ξεκίνησε.

   

  large.Charging(1).jpg

   

  Κατά την διάρκεια της φόρτισης το LED είναι κόκκινο ενώ όταν ολοκληρωθεί η φόρτιση το LED γίνεται πράσινο. Η διάρκεια φόρτισης όπως αναφέρεται στο manual είναι 2,5 ώρες. Στην πράξη ο χρόνος αυτός ισχύει αφού το συνδέσαμε σε μία υποδοχή USB του Laptop και χρονομετρήσαμε το χρόνο που ήθελε για μια πλήρη φόρτιση και ήταν κάτι λιγότερο από 2,5 ώρες. Ο χρόνος φόρτισης για μπαταρία λιθίου 320mAh είναι δυστυχώς αρκετά μεγάλος.

   

  Η φόρτιση ολοκληρώθηκε.

   

  large.Full_charge(1).jpg

   

  Έχοντας βγάλει το καπάκι για να συνδέσουμε το USB καλώδιο φόρτισης.  Διακρίνουμε το O-RING.

   

  large_usb.jpg

   

  Δοκιμές

   

  Κάπου εδώ ήρθε η ώρα για να κάνουμε μερικές δοκιμές και να δούμε πόσο καλός είναι ο συγκεκριμένος φακός. Καταρχήν να αναφέρουμε ότι το μέγεθος του είναι λίγο μεγαλύτερο από ένα στυλό, που σημαίνει ότι μπορούμε να τον έχουμε μαζί μας και να αποθηκευτεί σε οποιαδήποτε σημείο θέλουμε.

   

  large.Small.png

   

  Η πρώτη δοκιμή ήταν να δούμε αν πράγματι είναι αδιάβροχος όπως αναφέρει. Δεν είχαμε την δυνατότητα να τον βυθίσουμε σε ένα μέτρο βάθος οπότε αρκεστήκαμε να γεμίσουμε ένα δοχείο με νερό και να τον βυθίσουμε μέσα εν ώρα λειτουργίας. Τον αφήσαμε 10 λεπτά για δοκιμή χωρίς να αντιμετωπίσουμε οποιοδήποτε πρόβλημα. Η χρήση του είναι πανεύκολη και χωρίς το manual αφού όλες οι λειτουργίες πραγματοποιούνται από τον διακόπτη στο πίσω μέρος με την χρήσης του ενός μας χεριού.

   

  Για πολλούς η απορία θα είναι: Πόσο καλά φωτίζει. Στο High η απόσταση όπως αναφέρει είναι 70 μέτρα. Πράγματι και χωρίς να έχουμε το απόλυτο σκοτάδι η δέσμη κατάφερε να φτάσει αρκετά μακρυά. Το τίμημα είναι ότι ζεστένεται αρκετά το μπροστά μέρος του φακού και η μπαταρία θα κρατήσει 45 λεπτά. Η θερμοκρασία στο μπροστά μέρος του φακού δεν μας επηρεάζει αφού τον φακό τον κρατάμε από πιο χαμηλό σημείο οπότε απλά σε εκείνο το σημείο είναι ζεστός. Στα 65 και στα 9 Lumens ο NEXTORCH K3RT δεν ζεστένεται καθόλου

  Με τις ρυθμίσεις τις φωτογραφικής μηχανής στο manual και να είναι ίδιες και στις δύο φωτογραφίες, βγάλαμε το κτίριο πριν και μετά με την χρήση των 330 Lumens. Η διαφορά όπως βλέπουμε είναι εμφανής.

   

  large.300lm.jpg

   

  Στην παρακάτω φωτογραφία και σε μικρή απόσταση δοκιμάσαμε όλα τα modes δηλαδή στα 330 Lumens, 65 Lumens και στα 9 Lumens. Τα 9 Lumens έχουν χρησιμότητα  για πολύ κοντινή απόσταση πχ μέσα σε ένα δωμάτιο.

   

  large.lumens.jpg

   

  Ο NEXTORCH K3RT έχει σχετικά κατευθυντική δέσμη που όσο μεγαλώνει η απόσταση ανοίγει σιγά σιγά. Στην παρακάτω φωτογραφία βλέπουμε το Pattern της δέσμης σε πολυ κοντινή απόσταση. Το περισσότερο φως βγαίνει στο κέντρο και διαχέεται σε μικρότερη ένταση γύρω από την κεντρική δέσμη.

   

  large.pattern.jpg

   

  Συμπεράσματα

   

  Αξίζει η αγορά του; Προσωπικά έμεινα ενθουσιασμένος από τον συγκεκριμένο φακό και ήδη πήρε την θέση του μέσα στο καθημερινό shoulder bag που έχω μαζί μου.  Η τιμή του στο Official Site της εταρείας είναι στα 49 δολλάρια που την θεωρούμε πολύ καλή τιμή για αυτά που προσφέρει. Θα σας παρέχει το φως στην ένταση που θέλετε όπου και αν βρεθείτε. Η φόρτιση με USB TYPE-C θα σας λύσει τα χέρια διότι δεν θα χρειαστεί να έχετε κάποιο επιπλέον καλώδιο πέρα από το καλώδιο για το κινητό σας. Πολύ χρήσιμο για τεχνικούς που σίγουρα αξίζει να το έχουν στην τσάντα με τα εργαλεία τους. Μπορούμε να "ρίξουμε" πολύ φως σε σκοτεινά σημεία ή σε σημεία που δεν υπάρχει ο φωτισμός που χρειαζόμαστε. Ένας φακός που θα αντέξει σε όλες τις καταπονήσεις.

   

  large.large_Up.png.073206b55f575e5153f75636bf39cb8b.png

  Θετικά

  + Πέντε χρόνια εγγύηση.

  + Τέσσερα διαφορετικά Modes

  + Λειτουργία Penlight, Glass Breaker, Self_Defense

  + Value For Money

  + USB TYPE-C

   

  large.large_Down.png.d1f34716283d2ef663fb5757312c269e.png

  Αρνητικά

  - Αργή φόρτισης μπαταρίας

  - Από τα 65lm το επόμενο επίπεδο είναι τα 330lm.

   

   
   
   

   

   

  large.1397072224_StandardLOGO.jpg

  Ευχαριστούμε την NEXTORCH για την παραχώρηση του δείγματος δοκιμής.

   

  Συντελεστές Review
  Reviewers: poulinos
  Photographers: poulinos
  Editing: TheLab.gr Team
  Αξιολόγηση
  Χαρακτηριστικά:9.50
  Χρηστικότητα10
  Ποιότητα10
  Επιδόσεις9.50
  ΓραφικάSelect
  ΉχοςSelect
  GameplaySelect
  Αντοχή στο Χρόνο10
  Απόδοση/Τιμή10
  Editor's ChoiceYes
  Innovation AwardYes
  Design AwardNo
  Value for MoneyNo

   Share


  User Feedback

  Recommended Comments

  Πολύ εύχρηστος και Pocket φακός!

   

  Που θα μπορούσαμε να τον αγοράσουμε χωρίς τελωνείο; Το official store στέλνει απο χώρα εκτός ΕΕ;

   

   

  Link to comment
  Share on other sites

  On 15/6/2022 at 4:47 ΜΜ, το μέλος haris013 έγραψε:

  Πολύ εύχρηστος και Pocket φακός!

   

  Που θα μπορούσαμε να τον αγοράσουμε χωρίς τελωνείο; Το official store στέλνει απο χώρα εκτός ΕΕ;

   

   

  εμενα μου ηρθε εκτος ΕΕ.  Οποτε ειλικρινα δεν ξερω απο που θα ερθει.εκτος αν τον βρεις σε ευρωπαικο καταστημα.

  Link to comment
  Share on other sites  Create an account or sign in to comment

  You need to be a member in order to leave a comment

  Create an account

  Sign up for a new account in our community. It's easy!

  Register a new account

  Sign in

  Already have an account? Sign in here.

  Sign In Now

 • Μετακίνηση καγκελόπορτας

  Καλησπερα παιδια,   γνωρίζει καποιος περιπου το κοστος για να φερω την καγκελοπορτα που βλεπετε στις φωτο περιπου 35 ποντους πιο μεσα;   

  nick_apple82
  nick_apple82
  Το στέκι του μάστορα

  SSD - NVME μέχρι πόσο τις % υγείας είναι ασφαλές και πότε πρέπει να αλλάξουμε για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο ?

  SSD - NVME μέχρι πόσο τις % υγείας είναι ασφαλές και πότε πρέπει να αλλάξουμε για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο ?   καλησπέρα έχω έναν nvme adata 8200 pro με 84% υγεία σύμφωνα με το Hard dick sentinel και 28ΤΒW ! για τους SSD & nvme πότε είναι καλό να τους βάλουμε στην άκρη πριν σκάσουν, ώστε να μην χάσουμε τα δεδομένα μας κλπ ?   Ευχαριστώ για τον χρόνο σας  

  ARMAGEDDON
  ARMAGEDDON
  Αποθήκευση (HDD, SSD, NAS) 2

  Τρώγομαι για ετοιματζίδικο νερό...

  Δεν το περίμενα να μου (ξανά)συμβεί αλλά λίγο τα 70άρια C στο gaming (5800Χ3D), λίγο το CB R23 που τερματίζει τον επεξεργαστή (90 C --> thermal throttling), αρχίζω και σκέφτομαι για νερό, παραβιάζοντας την απόφασή μου (εδώ και 20 σχεδόν χρόνια) να μην ξαναμπλέξω. Βέβαια πάμε για έτοιμη λύση και όχι για custom, όπως τότε.   Δεδομένα:   1) 240άρι ψυγείο ή 360άρι, το tower μου δεν έχει πρόβλεψη για 280 που είναι το sweet spot. Αν βάλω 360 ένα μέρος από τον τελευταίο 120άρι αν

  gdp77
  gdp77
  Ψύξη 27

  Υδρόψυξη Kraken NZXT X73

  Έχω  για  ψύξη  στο  σύστημα  την  παραπάνω  υδρόψυξη  εδώ  και  2  χρόνια  ( αγορά 1/6/2020)  Ελληνικό  κατάστημα Τελευταία  ακούω  έντονα  ένα  θρόισμα  το  οποίο  προέρχεται από την  αντλία ...και  επειδή  καλοκαίρι  είναι  δουλεύουν  και  στο  δωμάτιο  ένα  δύο  ανεμιστήρες  δεν  τρελάθηκα  Σήμερα  όμως  διαπίστωσα  έντονο  θόρυβο  στους  ανεμιστήρες  του  ψυγείου  και  παύση  της  αντλίας  με  αποτέλεσμα  τρελών  θερμοκρασιών . Μετά  από  κανένα  δίωρο  αποσύνδεσης 

  velipsi
  velipsi
  Ψύξη 10

  Από πού θα βρω μεταλλικά clip στήριξης ανεμιστήρα πάνω σε ψύκτρα; HELP!

  Εντάξει δεν πωλούνται πουθενά στην Ελλάδα? Έλεος!!!   Πού θα βρω τέτοια κλιπς ?     Από aliexpress βρίσκω, αλλά θα μου έρθουν Σεπτέμβριο...   Κανείς στην Ελλάδα δεν πουλάει?   Γνωρίζει κάποιος?

  gdp77
  gdp77
  Τι-Που-Πόσο 12
×
×
 • Create New...