Jump to content • Teclast M30 X27 Tablet 10 Core 4G RAM 128G ROM 10.1"  Πρόλογος

   

   

  Εδώ και αρκετά χρόνια τα smartphone έχουν αναλάβει πέραν της επικοινωνίας και ένα μεγάλο κομμάτι εργασιών και ψυχαγωγίας σε αντικατάσταση των προσωπικών υπολογιστών και παιχνιδομηχανών. Αναμφίβολα η ευκολία στη φορητότητα, η ευχρηστία και η πολυλειτουργικότητα είναι το μεγάλο τους ατού. Αντίποδας σε αυτό η “μικρή” οθόνη θυσία στην ευκολία μεταφοράς.


  Το κενό αυτό έρχονται να καλύψουν τα γνωστά μας tablets όπου πέραν των ευκολιών χρήσης εξυπηρετούν και όσους δεν καλύπτονται από το μέγεθος των smartphones χωρίς μεγάλες όμως θυσίες στην ευκολία μεταφοράς.

   

  Φυσικά εκτός των γνωστών, στο δυτικό κόσμο τουλάχιστον, “μεγάλων” οίκων δεν θα μπορούσαν να είναι εκτός παιχνιδιού και πολλές “ανατολικές” κατά το κοινώς λεγόμενο αλλά όχι απαραίτητα υποδεέστερες σε μέγεθος, ποιότητα ή αξιοπιστία. Άλλωστε κάποιες εξ αυτών τα τελευταία χρόνια έχουν διεισδύσει και στις δικές μας αγορές με μεγάλη επιτυχία.

   

  Στο συγκεκριμένο άρθρο θα δούμε ένα tablet μιας Κινεζικής εταιρίας με πολύ ενδιαφέροντα ποιοτικά προϊόντα σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές, πολύ περισσότερο δε αν αποκτηθούν από  κάποιο από τα γνωστά sites όπως το Banggood, ευγενικό χορηγό του συγκεκριμένου προϊόντος.

   

  Ποιο συγκεκριμένα πρόκειται για το Teclast M30. Ένα Android Tablet με 10.1" 2.5K οθόνη δέκα σημείων αφής, επεξεργαστή 10 πυρήνων, 4Gb βασική μνήμη, 128Gb εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο, GPS και υποδοχές για κάρτες μνήμης και κινητής τηλεφωνίας.

   

  Εμφανώς λοιπόν δείχνει να μην του λείπει τίποτα.

   

  Στο σημείο αυτό θα ήθελα να σημειώσω ότι η πρώτη μου επαφή με τον συγκεκριμένο οίκο έγινε πολλά χρόνια πίσω όπου τυχαία έπεσαν στα χέρια μου κάποιες μνήμες RAM της εποχής ως πολύ οικονομική λύση. Θυμάμαι ότι μου είχαν αφήσει πολύ καλή εντύπωση για την λειτουργικότητα και την αξιοπιστία τους σε σχέση με το κόστος τους. Στη συνέχεια και συγκεκριμένα πριν από 4-5 χρόνια παρουσιάστηκε η ανάγκη ενός οικονομικού μικρού tablet αλλά με Windows desktop λειτουργικό για χρήση από προσφιλές μου πρόσωπο. Στην αναζήτηση μου έπεσα και επάνω σε ένα μοντέλο της Teclast όπου εκτός των σπανίων συγκεντρωτικά χαρακτηριστικών είχε και ενδιαφέρον μεταλλικό σχεδιασμό, χαρακτηριστικό σημαντικό για τον χρήστη που προοριζόταν. Ενθυμούμενος δε και την πρότερη θετική εμπειρία από τις μνήμες αποφάσισα να το δοκιμάσω. Ομολογώ ότι 4 χρόνια μετά από αρκετά σκληρή καθημερινή χρήση, καθ’ ομολογία του χρήστη, η επιλογή με δικαίωσε πέραν του δέοντος.

   

  Όπως καταλαβαίνετε όταν μου δόθηκε η ευκαιρία να δοκιμάσω M30 δεν την άφησα να περάσει προσδοκώντας από αυτό τα μέγιστα, συνυπολογίζοντας πάντα και το κόστος κτήσης του.

   

   

  Χαρακτηριστικά 


  Η σελίδα του κατασκευαστή μέσα από το παρακάτω γραφικό μας ενημερώνει συνοπτικά για το πόσο απλόχερα έδωσε κάθε επιθυμητό χαρακτηριστικό στο συγκεκριμένο αντικείμενο αλλά και για την ύπαρξη ενός όμοιου, υποθέτω οικονομικότερου, με μόνες διαφορές την υποβάθμιση σε RAM και ROM.

   

  large.M30_zt_02.jpg

   

   

  Η Banggood δε κατά την προσφιλή της συνήθεια μας παραθέτει και τον παρακάτω αναλυτικότερο πίνακα για την κάλυψη κάθε απορίας σε κάθε επίπεδο πριν την αγορά. Να σημειώσω εδώ ότι το κόστος του Μ30 των 4Gb RAM και 128Gb ROM στην εν λόγω σελίδα την στιγμή που γραφόταν το άρθρο είναι 152,52€ με την τιμή μεταφορικών για Ελλάδα να κυμαίνεται από 0,70€ έως και 9,87€.

   

  large.BangGood.jpg

   

   

  Συσκευασία και περιεχόμενα 


  Ανοίγοντας το κλασικό πακέτο αποστολής με το χοντρό διάφανο προστατευτικό αεροπλάστ έρχεται στα χέρια μου ένα λιτό λευκό επάνω και πορτοκαλί στο υπόλοιπο κουτί με το λογότυπο της εταιρείας να δεσπόζει μόνο του σε όλες τις πλευρές εξαιρουμένων κάποιων πληροφοριών ασφαλείας στην πίσω και δυο αυτοκόλλητων με πληροφορίες για το περιεχόμενο στο ένα πλάι.

        

   

  large_34.jpg    large.9.jpg

   

   

  Αφαιρώντας το καπάκι τώρα δεσπόζει το Tablet μέσα σε μια ημιδιάφανη προστατευτική σακούλα και δεξιά του ένα λευκό κουτί με το τροφοδοτικό ένα καλώδιο USB A to USB C και το κλασικό εργαλείο αφαίρεσης της υποδοχής καρτών καρφιτσωμένο κατά τον συνήθη τρόπο στο ένα άνοιγμα. 

   

  large_23.jpg

   

  Βγάζοντας το από τη θήκη του  παρατηρούμε ότι επιπροσθέτως προστατεύεται εμπρός και πίσω από δυο σκληρές διάφανες μεμβράνες που διασφαλίζουν ότι ο πρώτος χρήστης θα το παραλάβει ανέγγιχτο.

   

  large_12.jpg    large_13.jpg

   

  Κάτω από το tablet και αφού αφαιρέσουμε το χαρτόνι στήριξης θα βρούμε και ένα λιτό εξάπτυχο με πολύ βασικές πληροφορίες, κλασικά αδιάφορα για τους περισσότερους πια, και ένα χαρτάκι αποστολής των στοιχείων μας για την εγγύηση, αν και μας καλύπτει το Banggood σε αυτό με τα στοιχεία της αγοράς.

   

  large_16.jpg    large_15.jpg    large_18.jpg    large_17.jpg

   

   

   

  Πρώτες εντυπώσεις

   

  Αφαιρώντας τις ζελατίνες το πρώτο πράγμα που μου τράβηξε ευχάριστα το μάτι είναι η μονοκόμματη γυάλινη επιφάνεια που καλύπτει από άκρη σε άκρη όλο το εμπρός μέρος συμπεριλαμβανομένων των κρεμ-λευκών περιθωρίων δίνοντας μια νότα πολυτέλειας.

   

  Συνηθισμένος από τα bezel-less smartphone αρχικά τα περιθώρια φαντάζουν μεγάλα αλλά στα Tablets, ειδικά αυτών τον επιδόσεων και κόστους, δεν έχει προχωρήσει ακόμα αυτή η τεχνολογία.

   

  Σε μια δεύτερη πιο προσεκτική ματιά παρατηρεί κανείς ότι υπάρχει τοποθετημένο προστατευτικό φιλμ για την οθόνη επίσης από άκρη σε άκρη του εμπρός μέρους, με μόνη εγκοπή την στρογγυλή οπή για την κάμερα.

   

  Γενικότερα δείχνει στιβαρή μεταλλική κατασκευή με πολύ καλό φινίρισμα, λιτή και καλόγουστη.

   

  large_12.jpg

   

  Εξωτερικό μέρος


  Πέραν του εμπρός μέρους που περιέγραψα το υπόλοιπο είναι μέταλικο σε γκρι περλέ απόχρωση εκτός από ένα μικρό πλαστικο φιλετάκι 11,5 εκατοστών παρόμοιου χρωματισμού στο πίσω και επάνω μέρος με την οπίσθια κάμερα να δεσπόζει στο κέντρο του.

   

  large_13.jpg


  Περιφερειακά τώρα συναντάμε αριστερά τις υποδοχές για ακουστικά, USB type C και κάρτες, επάνω τα κουμπιά αυξομείωσης του ήχου το Power και δυο μικρές οπές μια για το reset και μια για το μικρόφωνο και τέλος κάτω τις εγκοπές των δυο ηχείων, αριστερά τίποτα.

   

  large_19.jpg    large_21.jpg

   

  large_22.jpg    large_20.jpg


  Τα 590 γραμμάρια του όπως το μέτρησε η ζυγαριά μου, 591g αναφέρει η εταιρεία, φαίνονται στο χέρι αλλά δεν ενοχλούν καθόλου, βάρος λογικό αν αναλογιστούμε το μεταλλικό πλαίσιο και το μέγεθος των 24cm πλάτους kai 17 cm ύψους, το δε μόλις 1cm πάχος φαίνεται πολύ μικρότερο με το έξυπνο τέχνασμα του λευκού περιθωρίου τις οθόνης.

   

  large.M30_zt_07.jpg


  Στην άνετη αίσθηση συμβάλουν τόσο η αφή όσο και τα ελαφρός κυρτά πλαϊνά που σε συνδυασμό με το γυαλιστερό τελείωμα της πλάτης από την μία μεριά και το λευκό της οθόνης από την άλλη δίνουν μια αίσθηση καθετότητας οξύτερης της πραγματικής.


  Στην πλάτη θα βρούμε να αναγράφονται στον κεντρικό κάθετο άξονα πληροφορίες μάρκας επάνω,  μοντέλου και πιστοποιητικών κάτω αλλά και διακριτικά ενδεικτικά σύμβολα περιφερειακά για τις υποδοχές και τα πλήκτρα στις αντίστοιχες θέσεις τους.

   

  large_13.jpg

   

  Οθόνη και εσωτερικό


  Η multi-touch IPS LCD 10.1” ενός επιπέδου της Sharp με τα 2560 x 1600 pixels φαίνεται πολλά υποσχόμενη και ο 10 core Helio X27 της MediaTek με πυρήνες 4x1,6Ghz 4x2.0Gzh και 2x2.6Gzh συνοδευόμενος από 4Gb Low-Power DDR3 Ram φαντάζουν ικανά να ικανοποιήσουν κάθε απαίτηση σε αρκετά χαμηλή κατανάλωση. Ο δε 128Gb eMMC Rom αποθηκευτικός χώρος και η επιπλέον δυνατότητα των 128Gb σε TF SD Card πιστεύω υπεραρκούν για τα δεδομένα των χρηστών του, μην ξεχνάμε και την δυνατότητα σύνδεσης και των USB stick στην USB type C υποδοχή μιας και υπάρχει OTG υποστήριξη. Εδώ να σημειώσω ότι μετατροπέας σε USB A δεν συμπεριλαμβάνετε στο πακέτο, όχι ότι είναι και απαραίτητο για τους περισσότερους.

   

  large.Screenshot_20191205-020800.JPG

   

  large.Screenshot_20191205-020755.JPG


  Από πλευράς συνδεσιμότητας τα έχουμε dual band WiFi 2.4 Ghz και 5 Ghz με b/g/n ταχύτητα, δυστυχώς όχι ac, Bluetooth 4.0, αν και συνηθίζεται πλέον το 5, και 2g/3g/4g τηλεφωνία και δεδομένα σε όλα ουσιαστικά τα πρωτόκολλα.


  Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει το GPS.

   

  Αυτά τα οποίο ενδεχομένως λείπουν είναι το proximity (NFC), αν και σε tablet προσωπικά δεν βλέπω ιδιαίτερη χρησιμότητα, και η αναγνώριση δακτυλικού αποτυπώματος, κάτι που θα ήταν αρκετά χρήσιμο σε πολλούς. Απουσιάζουν και ο αισθητήρας φωτός, το γυροσκόπιο και η πυξίδα αλλά αυτά είναι μάλλον αδιάφορα.

   

  Το πακέτο ολοκληρώνουν τα δυο ηχεία και η μπαταρία των 7500 mAh υποσχόμενη έως 8 ώρες συνεχούς λειτουργείας.

   

  Παρωχημένο θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς το Android 8.0 που επέλεξαν ως λειτουργικό ειδικά από τη στιγμή που δεν συνηθίζεται σε αυτές τις εταιρείες να το αναβαθμίζουν στην πορεία. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν αρκεί.

   

  large.Screenshot_20191204-183820.JPG    large.Screenshot_20191204-184535.JPG

   

   

   

  Κάμερα


  Εδώ ελπίζω να μην περιμένετε συγκρίσεις με κάποιο σύγχρονο smartphone ή κάποιο πανάκριβο tablet διότι θα απογοητευτείτε. 
  Οι μόλις 2 MP Camera εμπρός και 5 MP πίσω κάνουν ικανοποιητικότατα την δουλεία τους ανταποκρινόμενες άμεσα και με συμπαθητική ευκρίνεια, μιας και ξεκάθαρα δεν απευθύνονται σε επίδοξους φωτογράφους αλλά απλά βρισκόμενες εκεί για βασικές ανάγκες όπως ένα video conference ή μια γρήγορη πρόχειρη φωτογραφεία π.χ. για δευτερεύουσα μελέτη αντικειμένου στην μεγάλη οθόνη του αρκούν.

   

  large.Screenshot_20191205-020825.JPG

   

  large.IMG_20191212_093947.jpg


  Και το video δεν είναι πολύ κακό αρκεί να έχει κανείς σταθερό χέρι και όχι μεγάλες απαιτήσεις στα σκοτεινά σημεία.
  Προσωπικά θα προτιμήσω το smartphone μου για φωτογραφίες αλλά το να τις έστελνα εδώ για να τις δω θα ήταν μια καλή επιλογή.

   

   

  Ενεργειακή συμπεριφορά


  Σε γενική χρήση εύκολα έβγαλε όλη την ημέρα χωρίς την ανάγκη φόρτισης, αποτέλεσμα μάλλον ικανοποιητικό αν συνυπολογίσει κανείς και τις αρκετές ώρες σε gamming ή video πράγματα ως γνωστό ενεργοβόρα.


  Αναλυτικότερα έχοντας πάντα ανοικτό WiFi, χωρίς όμως την χρήση κινητής, και χρησιμοποιώντας το για surfing, e-mail, word, excel, ανάγνωση αλλά και 3-4 ώρες τουλάχιστον σε video ή gamming, δεν χρειάστηκε να το φορτίσω παρά την επόμενη ημέρα μετά από μια μικρή πρωινή χρήση για τα βασικά, χωρίς να έχει φτάσει καν σε οριακά επίπεδα.

   

  Τα κακά μαντάτα εδώ είναι ότι έχοντας την συσκευή κλειστή χρειάζεται περίπου 1 ώρα για το 30% της φόρτισης από το άδειο και πέραν των 3,5 για το 100%.

   

  Επίσης κάτι που δεν συνηθίζεται ακόμα στα Tablets είναι η ασύρματη φόρτιση και αν υπήρχε στο Μ30 θα ήταν ένα πολύ καλό feature.

   

   

  Παρελκόμενα

  Τα απολύτως απαραίτητα.


  Ένας καλός φορτιστής πρίζας με 5V/7V/9V στα 2A και 12V στα 1,5A, το αντίστοιχο USB A to USB C καλώδιο, ένα εξολκέα για την υποδοχή των καρτών και τέλος. Α … συνυπολογίστε ίσως και το ενσωματωμένο προστατευτικό φιλμ τις οθόνης που αν και δεν αναφέρετε πουθενά υπάρχει, και προσωπικά το θεωρό καλό.


  Πιστεύω ότι ένας μετατροπέας της μοναδικής USB type C σε USB A θα ήταν καλό να υπήρχε, αν και στην πλειοψηφία των χρηστών δεν θα λείψει.

   

   

  large_35.jpg    large_36.jpg

   

   

  Επιδόσεις


  Παραθέτοντας γραφήματα και αποτελέσματα των κλασικότερων εργαλείων μέτρησης επιδόσεων είναι κανείς σε θέση να διαπιστώσει ότι σε κάθε περίπτωση αυτό που υπόσχεται το κάνει.
  Αναλυτικότερα…
   

  large.Screenshot_20191205-021408.JPG    large.Screenshot_20191205-030153.JPG

   

  large.Screenshot_20191205-031336.JPG    large.Screenshot_20191205-031453.JPG    large.Screenshot_20191205-031457.JPG

   

  large.Screenshot_20191205-031859.JPG    large.Screenshot_20191205-031903.JPG    large.Screenshot_20191205-031907.JPG

   

  large.Screenshot_20191205-031915.JPG    large.Screenshot_20191205-031924.JPG    large.Screenshot_20191205-031930.JPG

   

  large.Screenshot_20191205-032306.JPG    large.Screenshot_20191205-033039.JPG    large.Screenshot_20191205-034429.JPG

   

  large.Screenshot_20191205-034436.JPG    large.Screenshot_20191205-034506.JPG

   

  large.Screenshot_20191205-034618.JPG    large.Screenshot_20191212-074826.JPG

   

   

   

   

  Εμπειρία χρήση

  Περνώντας  τώρα στο δια ταύτα.


  Στην πρώτη ενεργοποίηση της συσκευής και αφού πέρασα τις αρχικές ρυθμίσεις για θέση, γλώσσα, WiFi, λογαριασμό κ.τ.λ. , δεν βρίσκω λόγω να σας κουράσω με αυτά μιας και όλοι το έχουμε κάνει σε κάποιο tablet ή smartphone, βρίσκομαι αντιμέτωπος με μια ευκρινέστατη IPS 10.1¨ οθόνη που ομολογώ με ξάφνιασε ευχάριστα με την χρωματική της απόδοση και την γωνία θέασης. Αυτό με παρακίνησε να ξεκινήσω μαζί της πριν από ότι άλλο.
  Ομολογώ ότι η ζωντάνια των χρωμάτων και η πιστότητα εικόνας είναι κάτι που δεν περίμενα από τέτοιου κόστους συσκευή.


  Ο Deca Core Helio δείχνει να ανταποκρίνεται άμεσα σε κάθε κάλεσμα και η Capacitive touch screen επίσης σε κάθε άγγιγμα. Οκ δεν περίμενα και πολύ λιγότερα από αυτά.


  Η ασύρματη σύνδεση είναι ταχύτατη ακόμα και σε σημεία με κακό σήμα ή εμπόδια και η ικανοποιητική 4Gb μνήμη, σε συνδυασμό πάντα με τον 10 core, μου επέτρεψε να ξεκινήσω εγκαταστάσεις παράλληλα με χρήση προγραμμάτων αλλά και μεταφοράς αρχείων εύκολα και αβίαστα χωρίς τον παραμικρό δισταγμό.


  Τα 128 Gb εσωτερικού αποθηκευτικού χώρου είναι υπεραρκετά για κάθε χρίση ειδικά αν συνυπολογίσει κανείς και την δυνατότητα τοποθέτησης SD κάρτας θεωρητικά έως 128 Gb ακόμα. Προσωπικά μια 64 Gb που δοκίμασα λειτουργεί άψογα.


  Η USB type C υποδοχή δίνει πλεονέκτημα τόσο σε φόρτιση όσο και σε μεταφορά αρχείων, η δε τελευταία  γίνετε πανεύκολα μιας και το M30 αναγνωρίζεται απευθείας από το PC.


  Μεγάλη ευκολία προσδίδει ακόμα η δυνατότητα σύνδεσης περιφερειακών συσκευών, δοκίμασα για παράδειγμα ένα compo set wireless keyboard mouse με USB dongle και ταυτόχρονα USB stick απάνω σε USB Hub και όλα λειτούργησαν απροβλημάτιστα και ταχύτατα.Μόνο μελανό σημείο το ότι ο μετατροπέας USB C to HDMI που έχω δεν έδωσε κανένα σήμα στην οθόνη μου. Αυτό φυσικά δεν μπορώ να το χρεώσω αμιγώς στο Μ30 διότι με κάποιον άλλο ενδεχομένως να μην έχει πρόβλημα συνεργασίας, υποθέτοντας ότι υποστηρίζει αυτή την λειτουργεία πράγμα που δεν αναφέρετε πουθενά. Εξίσου καλά συνεργάστηκε τόσο με ένα Bluetooth touchpad όσο και με 2 διαφορετικά hands-free που δοκίμασα αλλά και με το smartphone μου μέσω Bluetooth.


  Αντίστοιχα εύκολα το συνέδεσα ασύρματα και στην τηλεόραση μου όπου η ανταπόκριση ήταν ακαριαία, ικανοποιητική ακόμα και για παιχνίδια, χαρακτηριστικά δοκίμασα FHD video χωρίς να παρατηρήσω καθυστέρηση μεταξύ tablet και TV.

   

  FHD είναι και το μέγιστο σε ανάλυση video μιας και περισσότερο δεν κατάφεραν δω με κανένα λογισμικό.

   

  Το GPS ανταποκρίνεται άμεσα ακόμα και σε κλειστούς χώρους και η sim τηλεφωνίας προσφέρει κλήσεις και μηνύματα, εκτός από data μόνο, κάτι πολύ βολικό.

   

  Τα δύο ηχεία παίζουν πραγματικά δυνατά και καθαρά και θα ικανοποιήσουν σε κάθε χρήση. Για τους πιο απαιτητικούς η audio Jack υποδοχή για      hands-free ή η Bluetooth σύνδεση μπορεί να οδηγήσει ένα εξωτερικό set.

   

  Το μόνο θέμα που είχα καθ’ όλη τη διάρκεια των δοκιμών ήταν σε ένα παιχνίδι εξομοίωση φάρμας όπου υπήρχε ενοχλητική καθυστέρηση απόκριση στις κινήσεις ειδικά στην μετακίνηση της θέσης και το άνοιγμα παραθύρων, ενδεχομένως διότι η φάρμα είναι αρκετά ανεπτυγμένη και οι απαιτήσεις πολλές. Κατά τα άλλα  όποιο παιχνίδι δοκίμασα είτε RPG είτε Shoot ‘em UP είτε Strategy δεν συνάντησα κανένα θέμα τόσο στην ταχύτητα όσο και στην απόδοση. Τα δε γραφικά και ο ήχος εξαιρετικά κατ’ εμέ.

   

  Άνετα λειτούργησε και το split της οθόνης σε δύο χωρίς καθυστερήσεις στην μετάβαση ή στην μεταβολή των μεγεθών, πολύ βολικό χαρακτηριστικό.

  Δυνατότητα όμως που θα πρέπει να αναζητήσετέ βαθιά στα μενού των ρυθμίσεων μιας και απουσιάζει από το βασικό drop down της οθόνης.

   

  large.Screenshot_20191212-125748.JPG    large.Screenshot_20191212-071514.JPG

   

  large.Screenshot_20191212-071509.JPG    large.Screenshot_20191212-071504.JPG


   

  large.Screenshot_20191209-145816.JPG

   

  large.Screenshot_20191209-160250.JPG

   

   

  Παραθέτω μερικά print screen και μερικές φωτογραφίες όχι φυσικά για να δείτε την ποιότητα εικόνας μιας και αυτό δεν μπορώ να σας το μεταφέρω αλλά ως δείγμα των δοκιμών.

   

  large.Screenshot_20191212-074343.JPG

   

  large.Screenshot_20191209-160315.JPG

   

  large_39.jpg

   

  large_38.jpg

   

  large_32.jpg

   

  large_40.jpg

   

   

   

  Επίλογος - Συμπέρασμα

   

  Για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται ότι τα στερεότυπα δεν είναι πάντα σωστά.

   

  Συνηθισμένοι να αποκαλούμε προϊόντα με ονόματα κρατών του ανατέλλοντος ηλίου, θέλοντας να τα χαρακτηρίσουμε υποδεέστερα ή έστω φτηνή λύση ανάγκης, διαφεύγουν τις προσοχής μας και άξια λόγου ανεξάρτητα από το ενδεχομένως χαμηλό κόστος τους.

   

  Όσοι ασχολούνται λίγο περισσότερο γνωρίζουν πια ότι στην ανατολή, και όχι μόνο, υπάρχει τεράστια ποικιλία ποιότητας, από εντελώς σκουπίδια έως και προϊόντα κατά πολύ ανώτερης ποιότητας από αυτή που έχουμε συνηθίσει από τους μεγάλους οίκους, και φυσικά με όλες τις ενδιάμεσες καταστάσεις.

   

  Επιπλέον όλοι μας γνωρίζουμε ότι και οι τιμές για το ακριβώς ίδιο προϊόν πολύ συχνά ποικίλουν ανάλογα με τον προμηθευτή τόσο εγχώρια πόσο δε μάλλον αν συγκριθούν και με του εξωτερικού.

   

  Στη μάχη αυτή έχουν πέσει πέραν των κατασκευαστών και πολλά portals πωλήσεων, όχι πάντα τίμια προς τους καταναλωτές. Αυτό δημιουργεί, όχι αδίκως, επιφυλάξεις προς το κοινό παρά τις δελεαστικότατες τιμές που προσφέρουν.

   

  Το Teclast M30 είναι ένα προϊών που θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς εύκολα υπέρ του δέοντος τίμιο μιας και προσφέρει πολλές δυνατότητες σε ένα ιδιαιτέρως στιβαρό και θελκτικό κέλυφος. Προερχόμενο δε και από έναν προμηθευτή που έχει αποδείξει την αξιοπιστία του τόσο στη συνέπεια των αναγραφομένων του για τα προϊόντα που προσφέρει όσο και στη μετά την πώληση εξυπηρέτηση που παρέχει στους πελάτες του.
  Αναμφίβολά η τιμή των μόλις 152,52€ για τόσο πλούσια χαρακτηριστικά αρχικά ξενίζει συγκρινόμενη ακόμα και με πολύ υποδεέστερα σε δυνατότητες οίκων δεύτερης κατηγορίας από την εγχώρια αγορά. Αυτό όμως δεν θα πρέπει να μας ξενίζει αν συνυπολογίσουμε το πόσοι ενδιάμεσοι μεταπωλητές θα πρέπει να βγάλουν την προμήθεια τους για να φτάσει κάτι τέτοιο στα χέρια μας.

   

  Σε κάθε περίπτωση το Teclast M30 αξίζει κάθε ευρώ από αυτά που μας ζητά προσφέροντας μας χαρακτηριστικά και ποιότητα ανώτερης κατηγορίας σε σχέση με το κόστος του.

   

  Σαφώς έχει ελλείψεις που ενδεχομένως να αποτρέψουν κάποιος που θα ενδιαφερόταν να το αποκτήσουν, μέχρι στιγμής όμως δεν έχω συναντήσει κάτι χωρίς απολύτως καμία έλλειψη ή έστω να υστερεί σε κάποια χαρακτηριστικά, πολύ περισσότερο από τη στιγμή που μιλάμε για μόλις λίγο πάνω των 150€ για ένα 4G Tablet 10 πύρινο 10.1” με 4/128Gb.

   

  Η τελική απόφαση δική σας.

   

  Το Banggood με μια ευγενική κίνηση χορηγεί προς του αναγνώστες μας εκπτωτικό κουπόνι κατεβάζοντας την τελική τιμή του προϊόντος στα 140,99$ (περίπου 127 €).

  Για να εκμεταλλευτείτε την έκπτωση απλά βάλτε τον κωδικό BGTAM30 στο αντίστοιχο πεδίο στην παραγγελία σας.

  Η προσφορά ισχύει έως τέλος Φεβρουαρίου του 2020

   

  Απολογισμός

   

   

  large_Up.jpg

  • Ποιότητα κατασκευής και φινίρισμα.
  • Μεταλλική κατασκευή και ξεχωριστό design.
  • Υψηλή πιστότητα εικόνας και ήχου.
  • 4Gb RAM και 128 Gb ROM.
  • Δυνατότητα 4G, τηλεφωνικών κλήσεων και SMS.
  • Wifi 2,4GHz και 5GHz.
  • GPS.
  • Κόστος κτήσης.

   

   

   

  large_Down.jpg

  • Android 8
  • WiFi έως και n, όχι ac.
  • Χαμηλής ανάλυσης κάμερες.
  • Έλλειψη  αναγνώρισης δακτυλικού αποτυπώματος
  • Έλλειψη NFC και ασύρματης φόρτισης.

   

   

   

  Με βάση τα παραπάνω, η βαθμολογία του Teclast M30 είναι:

   

   
   
   

   

   

   

   

   

  Ευχαριστούμε θερμά την Βanggood για την παραχώρηση του δείγματος της δοκιμής.

   

  large.Banggood_Logo.jpg

   

  Συντελεστές Review
  Reviewers: alfasif
  Photographers: alfasif
  Editing: TheLab.gr Team
  Αξιολόγηση
  Χαρακτηριστικά:9
  Χρηστικότητα:9.50
  Ποιότητα:9.50
  Επιδόσεις:8.50
  Γραφικά:9.50
  Ήχος:9.50
  Gameplay:Select
  Αντοχή στο Χρόνο:Select
  Απόδοση/Τιμή:10
  Editor's ChoiceYes
  Innovation AwardYes
  Design AwardYes
  Value for MoneyYes

  • Like 13

  User Feedback

  Recommended Comments

  Ο στόχος του Σι Τζινπίνγκ είναι ο όρος «made in China» να πάψει να ταυτίζεται με φθηνά, ανώνυμα και χαμηλής ποιότητας προϊόντα.

  Τα αποτελέσματα τα βλέπουμε... τα αναμέναμε άλλωστε αφού δεν είναι δα μικρός άθλος από τον πάτο του 1979 όταν ξεκίνησαν οι μεταρρυθμίσεις να είναι σήμερα η 2η οικονομική δύναμη

  • Like 2
  Link to comment
  Share on other sites

  To made in China έχει πάψει εδώ και πολλά χρόνia να ταυτίζεται με χαμηλής ποιότητας προϊόντα (τουλάχιστον από αυτούς που καταλαβαίνουν). To designed in China, by Chinese είναι που έχει τα θεματάκια του...

  Edited by GriGaS
  • Like 1
  Link to comment
  Share on other sites

  Είδα FHD Netflix μια χαρά.

  On 1/7/2020 at 2:25 PM, sotiris said:

  Κτήση, εκτός αν το έχει χτίσει!

  (καιρό είχα να το κάνω αυτό!).

  Ok Thanks

  Link to comment
  Share on other sites

  Το banggood με μια ευγενική κίνηση χορηγεί προς του αναγνώστες μας εκπτωτικό κουπόνι κατεβάζοντας την τελική τιμή του προϊόντος στα 140,99$ (περίπου 127 €).

  Για να εκμεταλλευτείτε την έκπτωση απλά ακολουθήστε αυτό το link και βάλτε τον κωδικό BGTAM30 στο αντίστοιχο πεδίο στην παραγγελία σας.

  Η προσφορά ισχύει έως τέλος Φεβρουαρίου του 2020

  Edited by pol77
  Link to comment
  Share on other sites

  On 21/1/2020 at 1:00 ΜΜ, το μέλος alfasif έγραψε:

  Το banggood με μια ευγενική κίνηση χορηγεί προς του αναγνώστες μας εκπτωτικό κουπόνι κατεβάζοντας την τελική τιμή του προϊόντος στα 140,99$ (περίπου 127 €).

  Για να εκμεταλλευτείτε την έκπτωση απλά ακολουθήστε αυτό το link και βάλτε τον κωδικό BGTAM30 στο αντίστοιχο πεδίο στην παραγγελία σας.

  Η προσφορά ισχύει έως τέλος Φεβρουαρίου του 2020

   

  Καλησπέρα. Βγάζει αυτό και δεν δέχεται το κουπόνι!

  This coupon is limited to selected customers only.

  Link to comment
  Share on other sites

  Καλό θα ταν να γραφτεί να μην το αγοράσεις κάποιος με τα φθηνά μεταφορικά Air parcel registered γιατί το τελωνείο μετά θα του περάσει κουστουμάκι 15 ευρώ +24% της αξίας στην απόδειξη αγοράς που θα του ζητήσουν.


  EDIT: Από ότι είδα στο xda και σε ένα ακόμα review αναφέρουν ότι έχει Widevine L3.

  Edited by Gregorypeg1000
  Link to comment
  Share on other sites

  On 2/12/2020 at 12:51 PM, alexiou_d said:

   

  Καλησπέρα. Βγάζει αυτό και δεν δέχεται το κουπόνι!

  This coupon is limited to selected customers only.

   

  On 2/14/2020 at 8:59 AM, karmen1983 said:

  Εχουμε στείλει μνμ και περιμένουμε απάντηση :)

   

  Επιτέλους, η πολυπόθητη απάντηση που καθυστέρησε λόγω της γνωστής επιδημίας και των αδειών του προσωπικού, ήρθε.

  Το κουπόνι έχει επανενεργοποιηθεί και λειτουργεί κανονικά, σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Banggood.

  • Like 1
  Link to comment
  Share on other sites  Create an account or sign in to comment

  You need to be a member in order to leave a comment

  Create an account

  Sign up for a new account in our community. It's easy!

  Register a new account

  Sign in

  Already have an account? Sign in here.

  Sign In Now

×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.