Jump to content



Διόρθωση μυωπίας-αστιγματισμού με laser


planetman

Recommended Posts

Γεια σας παίδες. Λοιπόν, εδώ και 12 περίπου χρόνια έχω μυωπία. Πριν από μία βδομάδα

επισκέφτηκα τον οφθαλμίατρό μου και η μυωπία μου έφτασε στα 3.5 και 5 βαθμούς.

Ο ίδιος γιατρός είναι χειρούργος και συζητήσαμε για την εγχείρηση με laser για μείωση της μυωπίας. Μου είπε ότι πληρώ τις προϋποθέσεις (ότι δηλαδή είμαι 21 χρονών + ότι τα τελευταία 2 χρόνια είμαι σταθερός στη μυωπία). Επίσης μου είπε ότι εδώ διαθέτουν το πιο σύγχρονο μηχάνημα και ότι η διαδικασία πλέον είναι σίγουρη και ασφαλής.

Μου είπε ότι θα πρέπει να διαθέσω 2500. Όταν όμως του είπα ότι ασχολούμαι με το Judo, μου είπε ότι είναι πολύ επικίνδυνο αφού εγχειριστώ να ασχοληθώ με ένα τέτοιο άθλημα διότι ίσως αποκολληθεί ο αμφιβληστροειδής ή κάτι τέτοιο και δεν μου πρότεινε να κάνω την εγχείριση αν συνεχίσω αυτή την ασχολία μου.

Εντωμεταξύ, τα γυαλιά μου έχουν στραπατσάρει αρκετά και πρέπει να τα αλλάξω. Αν πάλι ασχολούμαι με Judo, θα πρέπει να αγοράζω φακούς επαφής και τα συναφή. Ο μεγάλος μου προβληματισμός είναι ο εξής:

Αν δεν ασχολιόμουν με ένα τέτοιο άθλημα, θα ήθελα να κάνω την επέμβαση ώστε να έφτιαχναν μια και καλή τα ματάκια μου. (Έχω βαρεθεί τα γυαλιά και τους φακούς επαφής και όλα τα σχετικά). Επίσης θα γλύτωνα τα νέα γυαλιά καθώς επίσης και νέους φακούς τα οποία κοστίζουν ένα σεβαστό

ποσοστό σε σχέση με αυτό της επέμβασης. Απ' την άλλη, φοβάμαι λιγάκι την επέμβαση και επίσης θέλω να ασχοληθώ με το άθλημά μου.

Σας κούρασα με το τις ερωτήσεις μου αλλά στη θέση μου τί θα κάνατε; Κάποιος γιατρός υπάρχει

εδώ μέσα που να γνωρίζει; Ευχαριστώ.:toomuchne

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 170
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Kαλύτερα να παρεις και αλλες γνωμες απο αλλους γιατρους φιλε μου.

Εμεις δεν πρεπει να σου πουμε τιποτα γιατι δεν ειμαστε ειδικοι.

Το μονο που μπορω εγω να σου πω εγω ειναι εμπειρια απο γνωστους μου οι οποιοι ειναι ευχαριστημενοι με αυτη την επεμβαση.

Το σκεφτομαι κεγω τελευταια.

Εσυ βεβαια εχεις το προβλημα του τζουντο...τι να πω...ειναι δικη σου αποφαση να το παρατησεις η οχι.

Link to comment
Share on other sites

Αν το μόνο εργαλείο που έχεις το σφυρί, όλα σου μοιάζουν καρφιά.

Σου το λέω γιατί είναι σαν να ρωτάς έναν χειρουργό αν θέλεις εγχείρηση ή έναν γκαραζιέρη αν θέλει σέρβις το αυτοκίνητο. Αποκλείτεται να σου πούνε όχι.

Αποκόλληση και επέμβαση στον κερατοειδή είναι δυο εντελώς διαφορετικά πράγματα. Από που ως που θα επηρεαστεί ο αμφιβληστροειδής σου που βρίσκεται πίσω, από την επέμβαση που θα γίνει επιφανειακά μπροστά στο μάτι σου?

Μπερδεμένα πράγματα. Ρώτα και κάποιον άλλο οφθαλμιατρό. Δυστυχώς η ανεργία μαστίζει και τον ιατρικό χώρο και ο καθένας προσπαθεί να επιβιώσει ακόμα και σε βάρος του ασθενούς.

Link to comment
Share on other sites

tristeno, αυτό που είπα με την αποκόλληση δεν το θυμάμαι ακριβώς. Κάτι παρόμοιο μου είπε. Επίσης, δεν κατάλαβα τί εννοείς. Του είπα ότι ασχολούμαι με Judo και μου είπε "τότε να μην κάνουμε την επέμβαση". Δεν κατάλαβα τί θέλεις να πείς;

Link to comment
Share on other sites

γεια σου φίλε

εμπειρία και γνώσεις δεν έχω πάνω σε αυτό το θέμα

από λογική και μόνο θα σου πρότεινα να επισκευτείς και άλλους ειδικούς να πάρεις γνώμες και να δράσεις κατάλληλα.

Link to comment
Share on other sites

ρωτα κι αλλους γιατρους. αν σου πουν κι αυτοι τα ιδια περι αποκολλησης, υπαρχουν 2 λυσεις:

1) παρατας το judo για τα ματακια σου.

2) παρατας τα ματακια σου (προσωρινα) για το judo. καποτε θα σταματησεις να πλακωνεσαι, οποτε μπορεις πλεον αφοβα να κανεις τα ματακια σου.

Link to comment
Share on other sites

επειδη τυγχανει να εχει κανει την εγχειριση η αδερφη μου και ενας κολλητος μου σε συμβουλευω να κανεις το ιδιο.Θα αλλαξει τελειως η ζωη σου και θα ειναι το μονο πραγμα για το οποιο δε θα μετανιωσεις ποτε (αν εξαιρεσουμε τις πρωτες μερες με τα πρησμενα ματια που θα κυκλοφορεις με γυαλια ηλιου) .

Link to comment
Share on other sites

Τον περασμενο Μάιο εκανε την εγχειρηση η γυναικα και στο μονο πραγμα που μετανιωσε ηταν που δεν την εκανε νωριτερα απο τα 30 της. Εισαι και νεος, και τα λεφτα θα βγουν με αυτα που θα γλιτωσεις απο 40 χρονια φακους και γυαλια, καθως και απο την ταλαιπωρια που θα την ξεχασεις εντελως μετα απο (ουσιαστικα) 4-6 βδομαδες.

Εχουν περασει 7 μηνες κι εκεινη εχει ξεχασει πως ειναι να δακρυζουν τα ματια σου καθε φορα που μπαινεις σε μαγαζι με καπνο...

Τωρα, για την αποκολληση που ανεφερε ο γιατρος. Η εγχειρηση εχει δυο μεθοδους (που δεν θυμαμαι τα ονοματα τους και θα τις αποκαλω "παλια" και "νεα"):

"παλια": Το laser "εσκαβε" κατευθειαν τον κερατοειδη χειτωνα, για καποια κλασματα του χιλιοστου, εωσοτου τον φερει στα επιπεδα της τελειας ορασης. Φαντασου κατι σαν ενσωματωμενους/μονιμους φακους επαφης.

"νεα": Πριν γινει η επεμβαση του laser, ο γιατρος αφαιρουσε ενα υπερ-λεπτο στρωμα του κερατοειδους, το οποιο μενει στο πλάι, γινεται η επεμβαση απο το laser, και ο προσωρινα αφηρημενος "χιτωνας" ξανακαλυπτει την περιοχη της επεμβασης.

Απαραιτητη προϋποθεση για τη "νεα" μεθοδο, ο κερατοειδης σου να ειναι αρκετα παχυς ωστε να δινεται η ευχερια στον χειρουργο να χρησιμοποιησει ενα παχος του για "χιτωνα".

Διαφορες: η παλια μεθοδος ποναει αρκετα και για 24-36 ωρες. Η Sheila στο απογευμα της δευτερης μερας σηκωθηκε απο το κρεβατι. Τριτη μερα ανοιξαμε τα μπαντζουρια και αργοτερα και τις κουρτινες, ενω πριν κλεισει η βδομαδα πηγε στη δουλεια. Το δυνατο φως θα σε ενοχλει για 3-4 μερες μετα. Η νεα μεθοδος θεωρητικα ποναει για ελαχιστες ωρες μετα την επεμβαση, καθως η περιοχη της επεμβασης ειναι αμεσα προστατευμενη ακομα κι απο τις απλες κινησεις των βλεφαρων. Θελει πολυ προσοχη για 1-3 μηνες να μη τριψεις τα ματια σου με τιποτα, να μη πετας "βιαια" νερο σ'αυτα, καθως ο προαναφερθεις χιτωνας μπορει να ξεκολλησει.

Και στις δυο περιπτωσεις η οραση σου θα ειναι θολη (***πολυ*** θολη) για τις επομενες μερες, ενω σταδιακα και για 3-4 μηνες (μας ειχε πει και 6 μηνες μαλιστα ο γιατρος) η οραση σου θα βελτιωνεται μεν σε μακροχρονια βαση, _αλλα_ υπαρχουν περιπτωσεις που μια μερα μπορει να βλεπεις σημαντικα πιο θολα απο την προηγουμενη. Ευτυχως μας ειχε προειδοποιησει ο γιατρος γι'αυτο το φαινομενο και δεν πανικοβληθηκαμε.

Η εγχειρηση δεν μοιαζει καθολου με εγχειρηση, διαρκει αναλογα απο 20' εως 50' - 1 ωρα, η αναισθησια ειναι απολυτως τοπικη και οχι λογω πονου, αλλα για να μην σε ενοχλουν τα μανταλακια που κρατουν τα βλεφαρα ανοικτα. Η εγχειρηση της γυναικας μου κρατησε 40', ειμουν μεσα σε ολη την διαρκεια, κατα την οποια εκεινη, εγω, ο γιατρος και ο βοηθος του συζητουσαμε κανονικα για διαφορα θεματα. Μετα την εγχειρηση, βγηκαμε εξω, πηραμε ενα ταξι και φυγαμε κυριλε (αν και την ενοχλουσε απιστευτα ο ηλιος).

Κανε την εγχειρηση man, εκτος κι αν ειναι η απολυτα βιοποριστικη σου ενασχοληση το τζουντο, καντη οσο πιο νωρις μπορεις. Φυσικα και μπορεις να την κανεις σε 10 χρονια με μια ισως πιο απλη μεθοδο που θα κοστιζει 1.000 και θα αναρρωνεις 100% σε 6 ωρες, αλλα δεν υπαρχει πιο ωραιο πραγμα απο το να εισαι 20/20 και να ξεχνας πως ηταν με τους φακους. Αρχες Μαϊου την εκανε, τελη Ιουνιου εκανε μακροβουτια στη θαλασσα και βγαινοντας διαβαζε το βιβλιο της χωρις να ψαχνει για γυαλια κλπ :)

Edit: Πιθανοτατα στο ειπε ο γιατρος, οτι δεν υπαρχει περιπτωση να χειροτερεψει κατι. Οταν λενε 92-96% ποσοστο επιτυχιας, εννοουν οτι στην περιπτωση που εισαι στο 4-8%, ΔΕΝ θα χειροτερεψει τιποτα, απλα δεν θα διορθωθει η οραση σου. Δεν υπαρχει φοβος δηλαδη να χειροτερεψει η οραση σου, ή να τυφλωθεις.

Αυτο που δεν ξερω, ειναι σ'αυτη την περιπτωση της αποτυχιας, α) αν χρεωνεσαι μερος της επεμβασης και β) αν μπορεις να κανει κι αλλες αποπειρες.

Link to comment
Share on other sites

Eαν εισαι γνωστης του hardware k του clockarismatoς μπορεις να περασεις ενα απογευμα απο το ιατρειο του chosen k να σου κανει την πεμβαση,αλλα μονο εαν εχεις διαθεση για μπλα-μπλα,διαφορετικα υπαρχει περιπτωση να πεσεις στο 4-8% που λεγαμε.......

Link to comment
Share on other sites

Αφου υπαρχουν οι φακοι που λυνουν το ενδεχομενο αισθητικο "προβλημα" γιατι να το διακινδυνευσεις...ματι ειναι αυτο!Εγω Δεν βλεπω αλλο προβλημα εκτος απο αυτο απο την στιγμη που πλεον υπαρχουν γυαλια με διαφανη σκελετο(σχεδον αφαντα δηλαδη) τα οποια μπορεις να φορας οποτε θες και ειναι και παναλαφρα.

Επισης..δεν θυμαμαι ποτε πρωτοεβαλα γυαλια αλλα ημουν στο δημοτικο και τωρα σπουδαζω!εχω 1,5 μυωπια στο καθενα ματι και χωρις τα γυαλια δεν βλεπω τοσο καλα οσο αλλοι που εχουν τους ιδιους βαθμους...μαλλον μου φαινεται πως δεν βλεπω καλα επειδη τα εχω συνηθησει..ισως.Ο πονος και αυτα που ανεφερε ο Chosen σιγουρα θα περασουν,τα λεφτα θα τα βρεις ειδικα για θεμα υγειας αλλα με την ασφαλεια τι παιζει??ΜΑΤΙ ειναι αυτο..u know βασικο,δεν λεει να γινει τιποτα δυσαρεστο!

Link to comment
Share on other sites

Μπορείς να περάσεις το απόγευμα (με τον Barton σου) από το σπίτι μου να σου κάνω εγώ την επέμβαση...

Με laiser από αυτά που παίζαμε στο σχολείο...

Λοιπόν πέρα από την πλάκα, ειδικός δεν είμαι, αλλά από εμπειρία σε φίλους θα σου πω να κάνεις...

Τρανταχτό παράδειγμα μια φίλη η οποίσα είχε τρομακτικό πρόβλημα με τα μάτια της, μιλάμε οτι δεν έβλεπε τίποτα χωρίς γυαλιά (έπαιζε στο 9 - αν θυμάμαι καλά) και εκτός αυτού, αυτή λόγω κατασκευής του ματιού είχε πολύ μεγάλο κίνδυνο αποκόλλησης... (Ο πατέρας της με το ίδιο πρόβλημα είχε πάθει δύο φορές) Σκέψου οτι δεν σηκώνει ποτέ βάρυ, ακόμα και για τη σχολή της δεν κουβαλάει πάνω από ένα βιβλίο και τετράδιο...

Λοιπόν περίμενε χρόνια να σταθεροποιηθεί για να κάνει την επέμβαση, είχαν ασχολειθεί μαζί της καθηγητές κ.τ.λ. , κάποια εποχή έλεγαν οτι είναι πολύ επικίνδυνο να την κάνει γιατί υπάρχει κίνδυνος, τελικά φέτος πριν από κανα 2μηνο πήγε και την έκανε (αν δεν κάνω λάθος οι γυιατροί δεν της έδιναν και άλλη επιλογή)

Η κοπέλα έχει πάλι τον κίνδυνο αποκόλλησης (λόγω κατασκευής του ματιού όπως είπα) αλλά τουλάχιστον βλέπει...

Είναι πολύ χαρούμενη μιας και πρώτη φορά στη ζωή της βλέπει χωρίς γυαλιά...

Βέβαια οι γιατροί λένε οτι θα ανέβει πάλι σιγά σιγά, αλλά θα φτάσει μέχρι 1,5 και στην χειρότερη περίπτωση 2....

Τι να σου πω? Θα σου πρότεινα να το ψάξεις πολύ...

Μια επέμβαση είναι πάντα μια επέμβαση, και μια επέμβαση στο μάτι είναι ακόμα πιο σοβαρή...

Link to comment
Share on other sites

το δηλλημα ειναι δυσκολο να αφισεις το judo. και εγω εχω ασχοληθει με judo και ξερω.

και ενας φιλος μου εχει το ιδιο προβλημα με σενα.

λοιπον ακου τη γνωμη μου:

καταρχην πρεπει να ξερεις οτι αργα η γρηγορα το τζουντο θα το σταματησεις. εγω σταματησα στα 24(τελευταια προπονηση). λογω δουλειας. και εσυ οταν αρχισεις να δουλευεις θα το παρατησεις(αντε να κανεις καμια προπονηση τη βδομαδα το πολυ).

αν δεν εχεις παει στρατο περιμενε να πας πρωτα στρατο με μυωπια και μετα κανε την εγχηρηση. ετσι θα βγεις αοπλος γιωτα 3,4 και δε θα κανεις ποτε σου σκοπια, ασκησεις και στα σχηνακια μπορει να πουλας σοκοφρετες.

οποτε η γνωμη μου ειναι συνεχισε κανα δυο χρονια ακομα το τζουντο πηγαινε στρατο και μετα κανε την εγχηρηση αφου ετσι και αλλιως θα εχεις σταματησει το τζουντο.

ελπιζω να βοηθησα

Link to comment
Share on other sites

Εγω δεν ξερω πολλα να σου πω και μενα η γυναικα μου εχει γυρω στους 3.25-3.50 βαθμους και θελει να την κανει.Να σε ενημερωσω οτι πριν περιπου απο πεντε χρονια ενα κολλητο φιλαρακι εκανε την επεμβαση στην Κρητη σε καποιο πανεπιστημιακο νοσοκομειο δεν θυμαμαι ποιο (τοτε μονο εκει την εκαναν) η εγχειριση πετυχε το φιλαρακι εβγαλε τα γυαλια αλλα πριν απο λιγο καιρο του ξαναπαρουσιαστηκε και σημερα παλι φοαραει γυαλια οπως πρωτα.

Νομιζω οτι ειναι φρονιμο αυτο να ρωτησεις δηλαδη το ενδεχομενο να επιστερψει παλι η μυωπια μετα απο καιρο.

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από chros26_

κι ομως... αν φαει καμμια κλωτσια και τρανταχτει???

Δεν εχει κλοτσιές το judo :D

Μου φαινεται υποπτη η περενέργεια που ειπε ο γιατρός πανε ρωτα και καναν άλλον η ακόμα καλύτερα ψάξε στο ιντερνετ για να σιγουρευτεις.

(Εγω στο ιντερνετ εχω βρει τις καλυτερες ιατρικες συμβουλες)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.